Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, December 31, 2013

Luna Nouă în Capricorn



”Visele împlinite sunt ca un cerc de lumină pe trunchiul vieții, o iradiere benefică.” Dumitru Doru Prunariu
       Luna Noua are loc  în ziua de 1 ianuarie 2014, la ora 13:13´ la grad 10:57´ în Capricorn.
          Influenţa Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte (aproximativ 18 ore) dar şi după acest moment. Momentul de Lună Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii. Trebuie să pregătim mental şi emoţional terenul pentru noile proiecte, activităţi, să avem o alimentaţie uşoară. Luna Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative. Este foarte important să începem orice acțiune în faza de creştere a lunii (12-13 ianuarie 2013). Trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce ne dorim  căci şansele de împlinire a acestor dorinţe sunt mult mai mari decât în alte perioade. Sunt facilitate acum vindecările, starea de armonie, procesele de purificare, obţinerea unei stări de mulţumire se obţine acum prin realizarea conexiunii cu universul.
          Luna Nouă aflată în semnul Capricorn ne dă ambiție, perseverență în atingerea propriilor scopuri. Este o perioadă deosebită în care ne concentrăm forța mentală în direcția celor mai mărețe planuri, cu atât mai mult cu cât această Lună Nouă are loc în prima zi din 2014. Dorințele pe care ni le punem la cumpăna dintre ani au toate șansele să se împlineacă. De starea noastră interioară, de credința în noi înșine și în Univers depinde împlinirea acestor dorințe. Avem toate șansele să vedem primele roade ale acestor dorințe, idei, planuri, proiecte (sau cum vreți voi să le spuneți) la Luna Plină din  din 16 ianuarie 2014. Cele mai clare rezultate le vom observa în vara anului 2014, la Luna Plină din 12 iulie, care va avea loc pe axa Rac-Capricorn, în casele III-IX a gândirii, idealurilor, religiei.
          Luna Nouă din 1 ianuarie 2014 se află pe casa a IX-a, a educației superioare, a călătoriilor îndepărtate a țelurilor înalte, a convingerilor religioase. Simțim acum dorința de a explora o lume ce părea inaccesibilă pentru noi până în acest moment. Avem sentimentul că putem pătrunde tainele Universului în mod surprizător, ca și cum s-au deschis cerurile. Este un moment deosebit în care ne putem redefini conceptul despre lume și viață și putem readuce dimensiunea spirituală în viața noastră. Avem certitudinea acum că suntem în contact direct cu toți ceilalți oameni. Este un moment de o mare încărcătură energetică pe care îl va simți fiecare dintre noi.
      Ascendentul acestui moment are loc în semnul Taur, element de pământ, fix, feminin al cărui guvernator este planeta Venus care se află acum în tranzit prin semnul Capricorn, aproape de Luna Noua. Ascendentul în Taur ne dă capacitatea de muncă, forța necesară pentru a pune în practică propriile proiecte. Beneficiem de multă forță creatoare, de încredere, rezistență, spirit constructiv și practic dar și simpatie față de ceilalți oameni. Sunt evidențiate semnele de pământ, Taur și Capricorn ceea ce ne va da constanță, forță concentrată pe drumul ales, o oarecare fixitate în ceea ce ne propunem; nu ne lăsăm abătuți de la planurile noastre atât de ușor. Nimeni și nimic nu ar trebui lăsat să ne stea în calea împlinirii propriilor dorințe.
          Suntem mult mai atrași de materialitate, axați pe organizare, apelăm la răbdare în acțiunile noastre. Planeta Venus, guvernatoarea ascendentului în semnul Taur se află în semnul Capricorn în mers retrograd în casa a X-a marilor realizări, casă ce răspunde și de controlul asupra propriului destin. Astfel că se pune mare accent acum pe devenirea socială, avansarea în carieră și tot ce ține de relația cu autoritatea. Ne încântă acum tot ce ține de relațiile interumane ce ne-ar putea aduce plăcere și armonie. Venus în Capricorn aduce favoruri din partea superiorilor, a celor mai în vărstă. Venus în acest semn de pământ, exprimă răceală în sentimente, detașarea de tot ce înseamnă romantism sau de exprimarea iubirii.
          Saturn, guvernatorul semnului Capricorn se află în semnul Scorpion, casa aVII-a parteneriatelor și relațiilor interumane. Saturn se află în trigon cu Jupiter, guvernatoarea casei a IX-a, în care se află Luna Nouă. Astfel că suntem susținuți de partenerii de afaceri, de colaboratori dar mai ales de partenerul de viață în realizarea celor mai curajoase proiecte, celor mai profunde dorințe. Acest aspect reprezintă practic temelia, baza marilor noastre proiecte din anul 2014. Prin credință, încredere și multă muncă, perseverență, încredere în noi înșine reușim să ducem la capăt tot ce ne-am propus la cumpăna dintre ani.
          Chiron aflat în casa a XI-a prietenilor, speranțelor este foarte bine susținut de Luna Nouă în Capricorn ne dă capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți așa cum sunt. Putem să pătrundem dincolo de aparențele sociale, descoperind darurile, talentele, capacitățile celor cu care interacționăm, darurile prietenilor noștri, conștientizând că ei sunt darul nostru cel mai de preț, că prin ei ne putem vindeca de un trecut care nu ne-a adus decât suferință. Simțim acum că a venit timpul să ne integrăm într-un nou grup de oameni în care să ne exprimăm la adevărata valoare să putem creea, să putem arăta lumii de ceea ce suntem capabili să facem. Avem șansa ca acum să ne întâlnim profesorul, ghidul spiritual care să ne ajute, să ne îndrume cum  să ne vidnecăm  sufletul de cele mai profunde dureri.
          Crucea cosmică pe semne cardinale: Pluton, Luna Nouă, Mercur în Capricorn careu Uranus în Berbec careu Jupiter în Rac careu Marte în Balanță indică mult dinamism, hotărâre, voință de a ne urma țelul. Avem sentimentul că suntem într-un cerc, asaltați din toate părțile de tot felul de situații de viață imprevizibile, menite să ne ia pe sus, să ne arunce către necunoscut. Ne vine foarte greu să înțelegem că deși suntem într-o stare completă de dezorientare avem touși șansa să folosim această extraordinară energie în sensul propriei evoluții. Sunt într-adevăr acum momente de bulversare, de nemulțumire, parcă tot binele pe care l-am făcut altor oameni se întoarce împotriva noastră, fiecare lucru mărunt tinde să ne răscolească întraga ființă.
          Si totuși, acest aspect relevă o sursă de motivație și ne forțează să luăm decizii de schimbare a direcției. Astfel că Pluton aduce la suprafață o atitudine veche, un mod de a fi pe care trebuie neapărat să-l transformăm. Pluton aflat alături de Mercur (Mesagerul Zeilor) ne  propulsează prin intermediul comunicării să inițiem  noi acțiuni, proiecte curajoase sub impulsul Lunii Noi din Capricorn. Uranus din Berbec accelerează toate aceste energii, ne provoacă să rupem ceva care efectiv nu ne mai ajută în această viață, Uranus revoluționează reușind să ne facă a conștientiza adevăratele temeri, incapacități, ale noastre care ne blochează expansiunea. Nici Marte din  Balanță nu se lasă mai prejos și energizează întreaga Cruce cosmică cardinală dându-ne ambiție, curaj pentru acțiune, pentru a sparge tiparele sociale, ne ajută să distrugem prejudecățile ce ne blochează să deschidem orizontul care ne ajută să rezonăm cu posibilitățile viitoare. Jupiter retrograd ne aduce astfel cu un pas înapoi prin care să ne confruntăm din nou cu oglinda apei, semnul Rac, semn de exaltare al lui Jupiter. Ne desprindem de pământ (Capricorn) și ne înălțăm deasupra tuturor pentru a primi exact mesajele de care avem nevoie, desprinzându-ne în mod miraculos de trecut, de obiceiuri.
          Marte se află în conjuncție cu steaua fixă Minkar, aflată în constelația Corvus  are influență planetară Marte-Satrun. Ptolemeu consideră că această stea dăruiește îndemânare, lăcomie, pasiune, mulțumire de sine, instincte materiale. Minkar ne dă dorința de răzbunare, agresivitate, dorința de a deține supremația asupra celorlalți.
         Planeta Mercur se află în conjuncție cu steaua fixă  Nunki Pelagus din constelația Săgetător. Din istoricul stelei Nunki „coada săgeții”, situată în mâna Arcașuslui, se pare că  numele vine din caldeeanul Nunki (rădăcini) sau Enki, Zeul sumerian al apelor și protectorul străvechiului oraș Eridu. Această stea dăruiește iubire de adevăr, optimism și spirit religios, susținând persoanele implicate în afaceri de stat sau în relațiile internaționale. Se remarcă un interes crescut pentru călătoriile lungi (maritime și aeriene).
       Conjunția dintre  steaua fixă Nunki cu Mercur și Luna Nouă din semnul Capricorn le dă forță celor cu poziție înaltă în guvern, amplifică criticismul, aroganța. Sunt amplificate problemele familiale, poziția publică devine influentă având în vedere opoziția cu Jupiter retrograd în semnul Racului.
       Simbolul sabian pentru gradul 11 al Lunii Noi în Capricorn: ”Un mare grup de fazani pe o proprietate privată.” 
          În casa și viața fiecăruia există momente de abundență (cum este sărbătoarea Anului Nou). Sunt momente în care ne putem aminti că viața ne poate oferi multe bucurii dar că fiecare om se bucură de ele numai în măsura în care le acceptă și dacă nu este preocupat mai mult decât aspectele nedorite. Rostul lucrului cotidian este tocmai de a ne asigura cât mai multe momente de pace și bucurie alături de ceilalți.
          Îndemnul se adresează în primul rând semnelor cardinale Berbec, Rac, Balanță, Capricorn dar mai ales celor născuţi în apropierea datei de 1, plus minus trei zile, dar şi pentru cei ale căror planete personale, ascendentul, MC se află la grad 11  în semnele cardinale (plus minus trei grade).

          ”În cosmos, universul tău apropiat nu mai este reprezentat de casă, stradă, vecini, ci de însăși planeta natală.” Dumitru Doru Prunariu - cosmonaut român

No comments:

Post a Comment