Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, December 16, 2013

Lună Plină în semnul Gemeni



”Zeii nu vorbesc cu voce tare. Duhurile curate care vor să ne ocrotească, ne inspiră în acțiuni, ne îndeamnă și ne dau puterea să înfruntăm obstacolele pentru a ne duce la bun sfârșit binele ce trebuie săvârșit, iar pe drumul pe care nu trebuie să ne ducem, ne pun bariere ce nu pot fi trecute.” Florin Onitza
          La ora 11.28 (ora României), în data de 17 decembrie 2013 se produce aspectul de Lună Plină în semnul Gemeni, la grad  25:36´ aflată în opoziţie cu Soarele din Săgetător la grad 25:36´.
          Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim
(14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, o minte deschisă, pertinentă, obiectivitate şi simţul perspectivei. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină aduce putere şi energie să se împlinească tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă
          Emoţiile sunt accentuate, este bine să conştientizăm acest aspect şi să evităm orice conflict, să nu răspundem la provocări, ci să fim toleranţi. Influenţa energetică se simte la fel, cu câteva ore înainte (14-18 ore) dar şi după acest moment. Trebuie să acordăm o atenţie deosebită posibilității producerii accidentelor de orice fel.
           Opoziţia dintre Soare şi Lună aduce înţelegere, adevăr, lumină în viaţa noastră, ne arată ceea ce este cu adevărat important pentru noi. Acum realizăm o conexiune deosebit de importantă între cunoaşterea materială (terestră) şi cea subtilă (cosmică). Interesul fiecăruia este orientat acum către zona inconştientului, fiind atraşi în mod magic de tot ce înseamnă ocultism, mesaje venite din zona necunoscută. Ar trebui să fim atenţi la mesajele ce ne-ar putea revela un raspuns la problemele ce ne frământă.
       Ascendentul în semnul Pești (semn mobil, de apă, guvernat de planeta Neptun) conferă  mare intuiție, atracție către tot ce este învăluit în mister, ocult dar și o stare de visare, de evadare din cotidian. Poate fi vorba de tendința de a ne răzgândi, legat de anumite relații, de acțiuni dar și de a încerca să ne adaptăm mediului, alunecând asemeni unui pește printre limitări, principii și tot felul de legi. Acest semn dual ne pune în față posibilitatea de a alege între două lucruri, între două acțiuni, suntem deschiși către orice oportunitate dar din păcate s-ar putea să nu vedem cu claritate ceea ce ni se oferă acum și să alegem ceva în mod nefavorabil propriei dezvoltări.
       Această Lună Plină se formează pe axa Gemeni –Săgetător, casele IV-X o axă a cunoaşterii, a călătoriilor, a educaţiei şi a profesorilor, a fraţilor, dar şi a mentorilor spirituali, aceste sectoare vor fi dinamizate de această Lună Plină în semnul Gemeni. Axa caselor IV-X a familiei, creeează un conflict între viața interioară (familia) și viața publică (societatea).  Lună Plină indică locul unde toate amintirile devin sentimente, iar idealurile realități  sociale.  Este momentul să acordăm mai multă atenție familiei, a împăcării cu noi înșine prin dragostea oferită celor dragi, de armonizare a emoțiilor dar și de obținere a echilibrului între rigiditate și instabilitate .
     Mesajul sabian pentru gradul 1:29´ în Pești unde se află ascendentul acestui moment de Lună Plină: ”Într-o piață aglomerată, fermierii și comercianții etalează o mare varietate de produse.” Este o perioadă a culesului a ceea ce s-a semănat. Dar poate fi vorba și de onoruri, prestigiu social, dobânzile gestionării bune a averii. Acest simbol subliniază faptul că a sosit timpul să se profite din plin de oportunitățile sociale pentru a se negocia și comercializa. O condiție de bază a vieții este să ai ce să oferi, să știi să dăruiești ceva celorlalți, și dacă îndeplinești această conduiție, întotdeauna vei avea un loc asigurat, un rol apreciat și vor fi oameni care au nevoie de ceea ce oferi tu. Cine caută, găsește, dar și mai important este: cine dăruiește, primește.
       Atât planeta Neptun cât și ascendentul acestui moment de Lună Plină se află în conjuncție cu steaua fixă Fomalhaut din Constelația Pești. Este una din cele patru stele regale ale vechii Persii: Aldebaran Păzitorul Estului, Gabriel Fomalhaut Păzitorului Sudului, Rafael Regukus Păzitorul Nordului, Oriel Antares Păzitorul Vestului; acestea fiind considerate arhanghelii stelelor  aceste patru stele fixe marcând cele două echinocții și cele două solstiții. Rolul stelei Fomalhaut a marcat începutul unui nou stagiu în evoluția spirituală a omenirii.
          Ptolemeu consideră că Fomalhaut are o natură combinată Venus-Mercur ceea ce poate să aducă noroc și vitalitate, dând un caracter deosebit și idealuri înălțătoare reușind să transceadă forma de expresie din planurile materiale în cele spirituale. Acest aspect de conjuncție dintre ascendent și steaua fixă Fomalhaut subliniază necesitatea unei transformări, a unei desprinderi de planul material pentru a reuși să pătrundem în profunzimea spirituală a acestei vieți. Poate că va fi greu să realizăm acest lucru având în vedere că Neptun se află în conjuncție cu ascendentul acestui moment de Lună Plină blocându-ne astfel capacitatea de a vedea realitatea așa cum este de fapt, existând tendința de a fugi de realitate, poate chiar tendința de a nu ține cont de mesajele care ni se transmit din planul subtil. Nu vor lipsi visele, mesajele primite în mod aparent ciudat, dar ar fi foarte bine dacă am ține cont de toate aceste semnale.
      Soarele aflat în conjuncție cu steaua fixă Sargas situată în coada constelației Scorpion, are influență planetară Saturn-Venus și este asociată cu Arcana majoră din Tarot ”Turnul Fulgerat” ce semnifică pierderea a tot ce am obținut prin muncă asiduă. Poate aduce o mare criză în plan sentimental dar și financiar. Este timpul să o luăm de la capăt chiar dacă pare imposibil acest lucru. Această carte de tarot ne spune:  oare nu a venit timpul să renunțăm în minciună și iluzie? Astfel că nu trebuie să ne lăsăm pradă disperării, putând primi acum o mulțime de oportunități, iar acest lucru va putea fi posibil dacă nu ne lăsăm pradă disperării.
          Mercur aflat în semnul Săgetător în conjuncție cu Mijlocul Cerului spune despre notorietate, succes în afaceri, dar și despre forța cuvântului asupra masei de oameni. Este un aspect ce favorizează popularitatea prin desfășurarea activităților publice, poziția în societate  sau activitățile ce țin de  comerț. Luna Plină vine însă cu avertismentul  că nu trebuie să abuzăm de această forță, de puterea de decizie asupra maselor de oameni. Nu va lipsi gândirea dinamică, abilă, capabilă să pătrundă dincolo de aparențe și să se adapteze la situații noi și complexe de viață.
          Jupiter retrograd (în semnul Rac) trigon cu Saturn (în Scorpion) ne dă puterea de a depăși obstacolele prin multă muncă, prin puterea de a sonda evenimentele în profunzime. Poate fi vorba acum de acțiuni favorabile legate de creativitate, de relația cu copiii, dar și de câștiguri financiare, călătorii lungi, în locuri îndepărtate, preocupări legate de religie.
          Planeta Venus aflată în semnul Capricorn, casa a XII-a dușmanilor ascunși, a sacrificiilor și a constrângerilor aflată în trigon cu planeta Marte din Balanță reeditează anumite legături de iubire, de parteneriate, ne aduce situații din trecut, o dorință de nestăpânit pentru a rezolva lucrurile uitate parcă într-un colț al sufletului. Sunt favorizate relațiile sentimentale, aventura, pasiunea față de sexul opus, dar și atracția pentru tot ce este ocult, secret. Poate fi vorba de o perioadă de implicare în povești de dragoste ținute în secret dar nu vor lipsi atacurile din partea dușmanilor secreți. Venus aflată în casa iluziilor, a fascinației va conferi o mare atracție pentru plăcerile fizice și emoționale.
          Chiron aflat în  semnul Pești, casa I-a personalității, a experiențelor personale ne dă puterea de a ne descoperi pe noi înșine prin intermediul căutărilor spirituale. Simțim nevoia acută de înțelegere a propriei existențe, a modului în care ne percepem pe noi înșine, putem vedea acum ceea ce ne rănește sau ne îndepărtează de scopul propus. Prin vindecarea propriei răni primim motivația de a merge mai departe cu mult curaj și  încredere. Se dezvoltă acum compasiunea dar și imagințaia și iubirea universală. Ne desprindem de trecut trecând astfel într-o etapă superioară a existenței.
      Uranus se află în acest moment în faza de staționare. Uranus a intrat în retrogradare în semnul Berbec în data de 17 iulie 2013 la grad 12:31´ în semnul Berbec reintrand în mers direct în data de 17 decembrie 2013 la grad 8:35´. Planeta staționară accentuează starea de necontrolat a evenimentelor de viață, comportamentul capricios, șovăiala, neîncrederea. Uranus guvernează semnul Vărsător, reprezintă electricitatea (inclusiv schimbul electric la nivelul sinapselor neuronale) și câmpurile electromagnetice, aviația și căile ferate, calculatoarele și informatica, originalul în toate manifestările lui, astrologia. Partea neplăcută a acestui moment staționar a planetei Uranus este faptul că pot fi provocate crize subite, energii dezlănțuite, evenimente cu declanșare bruscă, ciudată. Mare atenție pentru nativii Berbeci dar și pentru nativii din semnele cardinale: Rac, Balanță, Capricorn.
          Pluton (în semnul Capricorn) în careu cu  Uranus (în  semnul Berbec) amplifică capacitatea intuitivă, subtilă în raport cu fenomenele neobișnuite. Se pot înregistra, în această perioadă, evenimente  bruște, de explozii, erupții vulcanice. Se pot manifesta emoțiile inexplicabile, stările confuze, atracții sau repulsii subite. Acest aspect dintre Uranus staționar în careu cu Pluton fiind amplificat și de către aspectul de Lună Plină în semnul Gemeni.
          În momentul de fază maximă a Lunii Pline în semnul Gemeni Luna se află în faza de ”mers în gol” (Moon void). Perioadele de mers în gol nu sunt indicate pentru a începe noi proiecte. Acțiunile începute în această perioadă nu au șanse de reușită, de aceea ar fi bine să amânăm orice proiect important, o decizie, o întâlnire importantă după acest moment de mers în gol al Lunii. Este timpul să gândim la rezolvarea anumitor probleme, să ascultăm muzică, să citim, să medităm, să facem tot ce nu are legătură cu începerea  concretă, oficială (semnarea de acte) a unei acțiuni. Astfel că sunt atât de multe semnale pe care Universul ni le trimite anume acum, în acest moment de Lună Plină, tocmai pentru a acorda o mai mare importanță sufletului, impăcării cu noi înșine dar și cu ceilalți oameni. Este timpul să luăm în considerare ce ne spune intuiția, să ținem cont de orice mesaj și să alegem în mod conștient ceea ce  ne este de folos în această viață.
       Urmează o perioadă de căutări, de cercetare a propriei ființe, de apropiere de Dumnezeu în cel mai profund mod.
       Această Lună Plină în Gemeni are o influenţă semnificativă asupra nativilor născuţi în semnele : Gemeni, Săgetător, Fecioară, Pești dar şi pentru cei care au axele principale: ascendentul, descendentul sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 25:36´.
          ” Sunt lacrimi atât de grele și de fierbinți încât ochii nu le pot plânge, ele zac în inimă arzând-o. ” Nicolae Iorga


No comments:

Post a Comment