Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, December 27, 2013

Perioada cuprinsă între 27 decembrie și 29 decembrie 2013
          ”Pentru ca ramurile unui copac să poată ajunge până la ceruri, rădăcinile sale trebuie să ajungă în iad.”  Aforism alchimic medieval.
          Luna se află în semnul Scorpion din data de 27 decembrie, ora 15:57´ până duminică, 29 decembrie ora 19:36´.
          Luna în Scorpion ne dă dorința de retragere, de introspecție, simțim nevoia să fim „departe de lumea dezlănțuită”. Nu vor lipsi mesajele importante primite prin intermediul visului sau prin orice mijloc mai puțin obișnuit. Nu va lipsi starea de nehotărâre, ne neîncredere în propriile acțiuni, având sentimentul de oboseală, de neputință în finalizarea anumitor activități. Luna în Scorpionne dă impulsivitate, nerăbdare, suntem mai atrași de subiectele ce țin de ocultism, de tot ce este secret, greu accesibil. Nu va lipsi dorința de a relaționa mai mult cu sexul opus, de a exprima emoțiile, sentimentele.
          Luna în trigon cu Neptun ne dă impulsuri stranii, putem percepe lumea dincolo de aparențe, simțind lucruri ce depășesc puterea de înțelegere a minții. Emoțiile și sentimentele sunt trăite cu mare intensitate căutând să ne exprimăm în mod deschis ceea ce ne doare sau ne bucură în această perioadă.
          Mâine, 28 decembrie Mercur se află în sextil cu Luna dându-ne energia necesară unor activități ce țin de comunicare, de mass-media.Acum transmitem cu mai multă ușurință ideile originale, bine structurate. Informațiile curg cu repeziciune, vorbim mult la telefon, parcă avem multe lucruri importante de transmis acum. Mare atenție la ce spunem și modul în care o spunem pentru a nu ne fi răstălmăcite cuvintele. Veștile se pare că nu sunt prea grozave dar sunt lămuritoare asupra unui aspect de viață, fie că este vorba despre o relație, despre finanțe sau de organizare a Revelionului.
          Luna în sextil cu Soare ne dă energia, puterea de a ne adapta la situații de viață care nu prea se potrivesc cu opțiunile noastre, dar conștientizăm că trebuie să acceptăm viața așa cum este, devenind mult mai înțelegători sau luăm doar partea bună a lucrurilor. Există șansa de a primi un ajutor salvator din partea unor persoane la care ne așteptam mai puțin.
          Duminică, 29 decembrei Luna este în conjuncție cu Saturn în semnul Scorpion  și cu steaua fixă Unukalhai, ” Gâtul șarpelui” numită uneori Cor Serpentis ”Inima șarpelui” din Constelația Alfa Serpens. Se spune că această stea are influența Marte-Saturn. Constelația dăruiește înțelepciune și îndemânare astfel că trebuie să evităm în a-i înșela pe ceilalți, iar voința trebuie educată în permanență. Influențele generale ale stelei Unukalhai: gâtul, mai mult decât capul, este locul unde  șarpele își are creierul, este locul inteligenței sale, această stea va aduce  tot ceeea ce ține de cunoașterea locului de unde venim, a ceea ce suntem și încotro ne îndreptăm. Unukalhai va ajuta oamenii să înțeleagă ceea ce îi ține în loc și ce să facă pentru a vindeca, deoarece aceastei constelații îi corespunde medicina și sănătatea, iar cei care abuzează de darurile disponibile acum li se va lua harul de vindecător. Dar oamenii care își oferă serviciile penru a vindeca sau pentru a transmite învățătura lor mai departe , această stea Unukalhai le va da strălucire și onoare.
       Iată mesajul acestei stelei Unukalhai în conjuncție cu  Saturn și Luna la grad 20:5´ în sextil cu Mercur cu Soare la grad 7:20´ (conjuncție superioară) în Capricorn, la ora 3 dimineața!  Este momentul în care reușim să accesăm cele mai valoroase mesaje, posibil chiar să luăm legătura cu suflete plecate în lumea de dincolo, să primim mesaje importante de la acestea. Cert este că acum primim destul de multe informații ciudate, interesante primite în mod inexplicabil.Telepatia va funcționa în mod firesc, nu există practic bariere în a prelua și   transmite informația.
       Simbolul sabian pentru gradul la care se află conjuncția dintre Lună și Satrun :”O femeie dă la o parte două perdele întunecate ce închid intrarea către o cale sacră.” Este momentul când ni se dezvăluie ceea ce este dincolo de cunoașterea dualistă a conștiinței umane. Calea spre ”viața de unitate” mistică este deschisă de îndată ce este îndepărtat întunericul fricii, a  egocentrismului și moralității dualiste. Acest simbol ne dezvăluie  ceea ce poate aduce cu sine gândirea pozitivă, credința și intuiția dar și curajul necesar de a ne aventura dincolo de cunoscutul familiar și tradițional, de a plonja efectiv în necunoscut.
       Conjuncția superioară dintre Mercur și Soare în semnul Capricorn, reprezintă faza de Mercur în descreștere, Mercur răsare după Soare.Se numește perioadă epitemiană, după numeletitanului cu numele Epiteme, fratele geamăn a lui Prometeu din mitologie, un aspect de natură saturniană, are legătură cu trecutul, fiind o perioadă nesigură, de nehotărâre, având acum sentimentul că batem pasul pe loc.
          Această conjuncție superioară dintre Mercur și Soare în Capricorn, semn de pământ, cardinal, guvernat de Saturn ne dă mai multă putere de a alege, de a ne organiza, suntem mult mai serioși în ceea ce facem. Piedicile care vin spre noi acum nu fac decât să ne ambiționeze și mai mult să ne urmăm drumul ales deja. Ne simțim vlăguiți, lipsiți de energie având în vedere că ne apropiem de faza de Lună Nouă din 1 ianuarie 2014, ceea ce ne spune foarte clar: ”Sunteți în vacanță, luați pauză!”.
           Este momentul în care facem bilanțul acestui an 2013, un moment în care sondăm trecutul, relațiile, eșecurile, ce am avut și ce am pierdut..., toate sunt puse în balanță, bine cântărite, la rece, căutând acum să facem curățenie în minte și în suflet, căutând să aducem la suprafață, cu voie sau fără voie, tot ce ne-a rănit, ce ne-a adus pierderi de tot felul în acest an. Primim mesaje importante, avem posibilitatea acum să vedem cu claritate unde am greșit, ce anume avem de corectat pentru ca odată cu începutul unui nou an  să pornim la drum cu noi idealuri de viață, cu noi proiecte, poate cu noi oameni la drum, un alt drum curățat de ceea ce ne-a împovărat atâta amar de vreme sufletul.
          Mare atenție la ceea ce spunem, cum reacționăm în aceste zile la situațiile limită, riscând să devenim refractari la fiecare atenționare sau sugestie venită din partea celuilalt (Marte opoziție Uranus;  Uranus careu Mercur conjuncție cu Soare ). Există pericolul de răniri, accidentări, lovituri, explozii, scurtcircuite, incendii. Atenție la cum conduceți mașina, riscul de accidente fiind mult mai mare acum, poate datorită vremii nefavorabile dar mai ales stării de agitație mentale, de neliniște, de surescitare.
          Astfel că ne așteaptă câteva zile de revelații, de iluminare , de înțelegere a propriei ființe și mai ales reușim să ne desprindem de trecut odată cu această înțelegere: ” Corpul durerii care este  partea întunecată a egoului îi este de fapt teamă de lumina conștiinței”.

          Să aveți parte de momente sublime!
         

No comments:

Post a Comment