Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, December 22, 2013

Solstițiu de iarnă


      ”A venit momentul adevărului: trebuie să fim noi înșine, dincolo de opinia celorlalți.”   - (Vâltoarea dragostei, W. Blake)

          Odată cu intrarea Soarelui în semnul Capricorn are loc solstițiu de iarnă. Acest lucru se petrece în acest an în seara zilei de 21 decembrie 2013, ora 19:11´.
          Începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstițiului de iarnă . El este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecința mișcarii reale a Pământului în jurul Soarelui. În consecință, la această dată, durata zilei are valoarea minimă din an, de 8 ore și 50 minute, iar durata nopții are valoarea maximă, de 16 ore și 10 minute. Începând de la această dată, până la 21 iunie, durata zilelor va crește continuu, iar cea a nopților va scădea în mod corespunzător.
       Soarele aflat în semnul Capricorn conferă capacitatea de a face raționamente profunde, spiritul este organizat, serios, se observă o oarecare răceală în atitudine. Dispunem de mari rezerve de energie dar preferăm să ne manifestăm cu reținere. Există o mai mare tendință de retragere în noi înșine, preferând starea de solitudine, de meditație. Cu Soarele în Capricorn suntem mult mai răbdători urmărind cu perseverență realizarea propriilor țeluri.
          Guvernatorul zodiei Capricorn, planeta Saturn se află în semnul Scorpion în casa a IV-a a momentului, casa familiei, a rădăcinilor noastre, a propriei țări realizând trigon cu Jupiter retrograd în Rac, în casa XII-a a dușmanilor ascunși, a limitărilor, a bolilor cronice. Este un aspcet destul de favorabil ce ne poate sprijini în acțiunile noastre ce țin de afaceri importante, de oportunități prin care să ne împlinim cele mai curajoase proiecte. Ni se cere  însă să fim atenți la ce ni se oferă, dacă ceea ce primim, ceea ce simțim este în acord cu ceea ce suntem de fapt. Este momentul în care trebuie să fim atenți la relația noastră cu propria familie, cu propria țară. Obstacolele apar în mod neașteptat, nu vom fi scutiți de dezamăgiri, eșecurile clătinându-ne încrederea în propria persoană. Nimic din ceea ce ni se oferă nu mai este în acord cu propriul suflet. Nu vor lipsi persecuțiile, nemulțumirile din partea părinților. Astfel că urmează o perioadă în care suntem predispuși la starea de pesimism, descurajare, neîncredere în propriile acțiuni și idealuri.
          Ascendentul momentului de solstițiu de iarnă se află în semnul Leu
( semn de foc, fix, guvernat de Soare) ne dă strălucire, dorința de independență, de a fi în centrul atenției, suntem plini de energie. Predomină acum tendința de a comanda, de a deține puterea și mai ales de a atrage atenția celorlalți oameni.
          Soarele aflat în casa V-a a creativității, a copiilor , a distracțiilor dar și a iubirii amplifică conflictul în relația cu copiii, cu sexul opus. Nu va lipsi impulsivitatea, mândria sau tristețea apărută ca urmare a unui deces sau despărțirea de cel drag (Soare careu Marte). Marile pericole sunt provocate de starea de agitație, de neliniște existând posibilitatea producerii unor  accidente, incendii, afecțiuni inflamatorii, atacuri scurte dar neprevăzute ale bolii.  Tot acum suntem atenționați de pierderea unei relații de iubire. Discuțiile apar datorită  geloziei, posesivității, refuzului de a ierta și înțelege pe celălalt, astfel că relațiile sentimentale sunt puse în dificultate.
       Planeta Venus și-a început retrogradarea în data de 21 decembrie 2013, ora 23 :53´ în semnul Capricorn, își va relua mersul direct în data de 31 ianuarie 2014 la grad 13.
   Simbolul sabian pentru grad 29 Capricorn unde își începe plaeneta Venus retrogradarea:”O femeie citind în frunze de ceai.” Astfel că beneficiem de capacitatea de a percepe faptele existente de zi cu zi. Vedem acum de unde vin problemele noastre în cadrul unei relații de iubire . Venus în Capricorn ne aduce în față evenimente, situații de viață menite să ne transforme  profund  modul de a percepe o relație de iubire.
          Perioada de retrogradare a unei planete este asociată cu teste, analize, lucruri inevitabile dar menite să ne ajute să învățăm, să vedem adevărata față a oamenilor cu care interacționăm.  Avem posibilitatea să aflăm foarte multe răspunsuri  legate de sentimentele de iubire, de relația de iubire în care suntem implicați.
          Profesii dezavantajate de Venus retrograd: creatori de modă, fotomodele, show business, evenimente mondene, actori, decoratori, muzicieni și tot ce ține de latura artistică.
          Este o perioadă în care devenim mult mai sensibili, ușor de rănit, de jignit, de mințit. Ne putem trezi dintr-odată că avem un sentiment de repulsie față de oamenii pe care îi apreciam până mai ieri, oameni la care țineam mult și ne dedicam timpul. Venus retrograd poate aduce  o iubire din trecut, existând posibilitatea reluării unei relații de iubire.  Poate fi un moment bun de împăcare, de iertare sau pur și simplu să se deruleze amintiri legate de o iubire din trecut comparând cu o iubire ce se derulează în prezent.
          În momentul începerii retrogradării lui Venus în Capricorn,  21 decembrie 2013, ora 23:53´ Venus este în sextil cu Saturn, Marte în opoziție cu Uranus, Soarele în opoziție cu Jupiter retrograd. Sunt aspecte ce ne spun foarte clar că a sosit timpul să schimbăm ceva în mentalitatea noastră, în atitudinea noastră față de celălalt. Conflictele care apar acum se datorează rigidității, a unor erori de judecată din ultimavreme, a lipsei simțului de prevedere în ceea ce privește implicarea în anumite relații de iubire. Astfel că urmează o perioadă de aproximativ 40 de zile  în care relațiile de iubire sunt greu încercate, se produc despărțiri în mod brusc, fără explicații, dar prin înțelegere, răbdare și sinceritate  vom observa că tot răul de fapt este spre binele nostru de mai târziu.
          Ascendentul momentului se află în semnul Fecioarei (semn de pământ, mobil, guvernat de Mercur) ceea ce ne va da precauție, atenție la ceea ce ni se spune încercând să despicăm firul..., analizăm fiecare replică primită, nu ne mulțumește nimic din ceea ce auzim, parcă vrem mai mult de la celălalt, devenim prea cicălitori, dornici să ni se dea dreptate.
          Pentru nativii semnelor Taur și Balanță, Venus este planeta guvernatoare și are cea mai puternică  puternică influență asupra acestor nativi recomandându-se multă prudență în această perioadă. Semnele cardinale :   Berbec, Rac, Capricorn și Balanță sunt cele mai influențate în această perioadă de această retrogradare a lui Venus în semnul Capricorn. Astfel că ar fi foarte bine să fiți atenți ala ce decizii luați legat de parteneriate, de relațiile afective dar și de afaceri, de tranzații.
          Solstițiul de iarnă din acest an ne-a adus în punctul în care  să conștientizăm că toate confruntările din ultima vreme, starea de nemulțumire, de neliniște nu au făcut decât să ne oblige să evoluăm, să ne găsim propriul drum, să schimbăm direcția pentru a ne rupe de ceea ce ne  înfrâna propria evoluție.  A fost o perioadă în care evenimentele s-au derulat foarte rapid, s-a trecut în mod subtil de la starea de relaxare la starea de agitație, dorindu-ne mai mult și mai bun de la viață.
        ”Cei care refuză să se confrunte cu adevăratele lor dorințe prin acțiuni directe sunt cei mai predispuși să sufere din cazua stagnării interioare, a negativismului.” Stephen Arroyo
         
         
         

No comments:

Post a Comment