Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, January 19, 2014

Perioada cuprinsă între 19 și 21 ianuarie 2014         ”Obiceiurile și rutina au o putere incredibilă de a irosi și  a distruge.” Henri-Marie Cardinal de Lubac
         Duminică, 19 ianuarie 2014 Luna se află în semnul Fecioarei până  marți, 21 ianuarie, ora 14:43´.
          Luna aflată în semnul Fecioarei (semn mobil , feminin, guvernată de Mercur) predispune la muncă organizată, fiind gata să punem în ordine propriile gânduri, idei dar și mediul în care trăim pentru a ne simți mai confortabili. Suntem deschiși către studiul minuțios, atenți la detalii, atenți la lucrurile ce ne încântă mintea și sufletul. Acordăm mai multă atenție la ceea ce mâncăm, ne dorim mai multă relaxare, plimbare în aer liber, căutăm să ne informăm în legătură cu terapiile naturiste, încercând să găsim noi procedee de vindecare, vrem un nou medic, un nou tratament. A venit timpul să acordăm mai multă atenție propriului organism.
          Duminică, Luna se află în opoziție cu Neptun predispunând la emoții trăite cu intensitate, simțind starea de nemulțumire. Se pare că ne lipsește controlul asupra propriilor trăiri, dar și capacitatea de a raționa este destul de diminuata în această zi. Suntem puși în fața unor evenimente menite să ne răscolească sufletul. Așa că cel mai bun lucru ar fi să ne retragem din fața celor care caută să ne tulbure liniștea și să ne găsim preocupări menite să ne ajute să ne detașăm de lucrurile mai puțin frumoase ale vieții.  Se pare că ceea ce simțim acum nu este în acord cu ceea ce se întâmplă de fapt. Este o stare de contradicție menită să ne îndepărteze de scopul nostru, de preocupări benefice pentru trup și suflet.
          În data de 20 ianuarie, ora 5:51´ Soarele intră în semnul Vărsător ( semn fix, masculin, guvernat de Uranus). Nativii Vărsători sunt în prim plan până în data de 18 februarie când Soarele va intra în semnul Pești.
          Soarele în Vărsător este în exil, ceea ce dă implicații profunde în psihicul nativului. Sunt multe condiționări de care el trebuie să țină cont pentru a supraviețui. De multe ori are senzația că nu poate aduce la lumină adevăratele lui calități, astfel că acțiunea lui va fi marcată, de mutle ori, de teama de consecințe. Chiar dacă este observat de ceilalți nativi ca fiind foarte curajos, plin de încredere în propriile forțe, plin de umor, totuși el este adeseori speriat de multe evenimente care ar putea să se producă în viața lui. El abordează problemele vieții într-o manieră analitică, aspirând către armonia caracterului. Este dornic să-i ajute pe ceilalți oameni, pe prieteni în mod deosebit, revărsându-și spiritul umanitar asupra acestora. Dominantele caracteristice nativului Vărsător sunt: idealismul și loialitatea, originalitatea și inventivitatea, se implică în tot felul de grupuri din dorința de a-și expune propriile idei, dar și pentru a învăța, de a fi la curent cu tot ce apare pe piață în materie de tehnică și știință, astronomie dar și astrologie. Uranus este și planeta astrologiei. Problema acestor nativi este nevoia de a lupta împotriva instabilității, având tendința de a trece ușor de la o relație la alta, dacă simte că persoana respectivă nu corespunde așteptărilor lui. Poate fi când independent, când individualist, el reușind să rupă rutina și prejudecățile, dorindu-și tot timpul modernismul, nonconformismul. Se informează din orice domeniu, are răspuns la orice întrebare, iar dacă nu știe ceva, face orice pentru a afla, pentru a se documenta. Verbul caracteristical nativilor Vărsători este: ” A cunoaște”
          Ascendentul acestui moment de intrare a Soarelui in semnul Vărsător,  se află în semnul Săgetător la grad 28:19´ ( semn de foc, mobil, guvernat de Jupiter), ora lui Venus. Ascendentul în Săgetător ne dă inteligență, optimism, jovialitate, bucuria de a fi în mijlocul prietenilor. Există predispoziția către respectarea tradițiilor ce țin de religie, dorința de a călători în străinătate, de a ne documenta despre cultura altor țări, dar și pentru a face mai multă mișcare. Ora lui Venus ne dă puterea de a înțelege adevărurile profunde ale vieții, ne dă inteligență intuitivă, rafinament, suntem mai atrași de artă, de muzică și poezie, de tot ce înseamnă frumos. Astfel că ne așteaptă o perioadă de aproximativ o lună de zile în care gândurile trebuie să fie curate, îndreptate către artă, către frumos. Este important să transmitem gânduri pozitive întrucât tot ce gândim acum se răsfrânge inevitabil și asupra noastră.
          Simbolul sabian pentru gradul la care se află ascendentul acestui moment de intrare a Soarelui în semnul Vărsător: ” Un vechi pod peste un râu este încă în uz.” În unele momente ale vieții trebuie să apelăm la mijloace tradiționale, la metode folosite de toată lumea din timpuri străvechi. Nu trebuie să avem prejudecăți față de lucrurile vechi, importantă fiind utilitatea lucrurilor. Acest simbol ne prezintă modul în care lucrurile omului se pot îmbina armonios cu mediul natural în producerea de forme frumoase și trainice cu sens profund.
          În data de 20 ianuarie Luna este în sextil cu Jupiter și în trigon cu Pluton dându-ne mai multă receptivitate la schimbări, fiind totuși mult mai sensibili din punct de vedere emoțional. Simțul estetic este foarte dezvoltat, imaginația și intuiția se află la cote înalte.  Mercur aflat în semnul Vărsător ne susține pentru a realiza lucruri originale, inedite.  Primim tot felul de propuneri de colaborare, suntem mult mai deschiși către prietenie, reușind să explorăm dincolo de mediul în care suntem obișnuiți să trăim, să relaționăm. Reușim astfel să lăsăm de-o parte starea de rutină.
          Este o zi în care ne bucurăm de aspecte benefice pe care Luna le face și cu Venus dar și cu Saturn, așa că vom împleti bucuria de a fi alături de cei dragi, de a împărtăși cele mai surprinzătoare idei, trăiri, sentimente; cu munca, organizarea, seriozitatea de a face treburile așa cum trebuie. Gândirea este mult mai rațională, meditativă, devenim atenți, conștiincioși.  Primim răspunsuri în mod firesc, reușind să rezolvăm probleme de relaționare cu sexul opus, ne reîntâlnim cu persoane pe care nu le-am mai văzut de foarte multă vreme sau primim un telefon, un mesaj important.
          Ziua de  20 ianuarie este o zi bogată în evenimente, totul se derulează cu repeziciune, pentru ca la sfârșitul zile să constatăm că avem puterea să mai facem un bilaț al evenimentelor de peste zi, începând cu  ora 22:55´, până marți ora 14:43´, când Luna se află în faza de ”mers în gol” și vom acorda mai mult timp  propriilor gânduri, emoțiilor, evenimentelor din trecut, fiind vorba de o puternică stare de introspecție.
         

No comments:

Post a Comment