Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, February 25, 2014

Marte retrograd în semnul Balanței



Perioada 01 martie – 20 mai 2014

”În lipsa iertării, lasă să vină uitarea.” Alfred de Musset      
         Planeta Marte intră în retrogardare o dată la doi ani, pentru 70 – 80 de zile. Marte își începe retrogradarea în data de 1 martie 2014 (ziua în care are loc Lună Nouă în semnul Pești), la ora 18:23, în semnul Balanței, la grad 27° 32’. Marte va retrograda în semnul Balanței până în data de 20 mai 2014, când va ajunge la grad 9° 01.
         Este o perioadă în care ni se va cere multă răbdare, în legătură cu relațiile noastre, cu parteneriatele, fiind posibile certuri, despărțiri, probleme de natură sexuală, depresii. Acum vom avea senzația că înotăm împotriva curentului, că tot ce am planificat vis-a-vis de relația de iubire, nu vrea să se împlinească, ceva trebuie să apară pentru a da totul peste cap. Ne simțim slăbiți la nivel energetic, crește riscul de accidente, starea de impulsivitate, bolile cauzate de stres. Nu dăm randament în activități care necesită forță fizică. Bărbații se simt neînțeleși, femeile au relații dificile cu sexul opus. Obiectele ascuțite trebuiesc manipulate cu mare grijă, mare atenție la foc. Avem nevoie de răbdare în acțiunile noastre, în relația cu partenerul de viață.
Este o perioadă foarte interesantă, având în vedere că Marte este în careu cu Venus, aflată în casa a V-a iubirii, a aventurilor amoroase, a jocurilor de noroc. Este momentul de intrare în retrogradare a planetei Marte, în semnul Balanței, așa că lucrurile nu pot fi atât de grozave din punct de vedere relațional. Se cere prudență în relații, întrucât putem suferi tot felul de pierderi datorate tendințelor prea libertine, a implicării în anumite relații total neinspirate care pot avea final nefericit. Prietenii se pot transforma în dușmani, apar situații de gelozie, despărțiri.
       Marte retrograd ne avertizează că urmează o perioadă de revizuire a relațiilor. Confruntările care vor avea loc în toată această perioadă, sunt menite să ne elibereze de persoane care ne blochează evoluția personală. Este momentul oportun pentru a face curățenie” în relații și în suflet, pentru a ne debarasa de ceea ce ne sufocă, sau ne ia din curaj și din încredere în propria persoană. Nu se pune problema ca vreo relație începută în această perioadă de retrogradare a lui Marte în semnul Balanță să și dureze în timp.
          Marte guvernează zodia Berbec iar în astrologia tradițională guvernează și zodia Scorpion astfel că influența lui Marte retrograd este resimțită în mod deosebit de nativii Berbec și Scorpion, dar și de nativii semnelor: Balanță, Rac și Capricorn.
          Marte în Balanță ne îndeamnă să fim atenți la relațiile noastre, la colaborări, la căsnicie. Ne avertizează asupra atenției pe care trebuie să o acordăm oamenilor cu care interacționăm, contractelor pe care le încheiem acum. O planetă retrogradă este asociată cu o perioadă de analiză, cu obstacole, cu situații imprevizibile. Ni se dă posibilitatea să găsim răspunsuri la multe dintre întrebările pe care le avem. Este o perioadă bună pentru introspecție, nu reușim însă să ne valorificăm pe deplin energia de care dispunem acum.
          Marte – Ares, în mitologie apare ca fiu al lui Jupiter și al Iunonei – Hera. Marte caută discordia, fiind portretizat adesea într-un car de luptă condus de fii săi: Teroarea și Spaima. Marte este certăreț dar este și brav, știe să comande. Marte iubește bătăliile, se înconjoară de vacarm, adesea îmvins, se ridică întotdeauna pentru alte bătălii. Homer prezintă întoarcerea Zeului în Olimp, comparându-l cu ”un nor gros, sumbru, plin de furtună, ce acoperă cerul, acompaniat de rafalele furioase ale vântului.” Marte excelează în a distruge, dar știe să construiască, să sape tranșee, să utilizeze mijloace de acțiune. În Marte trebuie văzută nu doar partea negativă, agresivă a acestuia, ci și forța lui de a lupta, de a rezista în fața obstacolelor, voința pentru a-și atinge scopurile.

          Horoscopul perioadei 1 martie – 20 mai 2014
          Dacă vă cunoașteți semnul ascendentului, citiți mai întâi horoscopul pentru acesta și apoi pentru semnul Soarelui!
         
          Berbec / Ascendentul în Berbec
          Marte poate aduce provocări, obstacole legate de relația cu partenerul de viață dar și în colaborările de afaceri. Poate fi vorba despre ruperea unor contracte, divorț, certuri și dezamăgiri venite din partea oamenilor la care te aștepți mai puțin. Se cere revizuirea relațiilor, fiind momentul potrivit pentru a vedea adevărata față a oamenilor cu care relaționați. Este timpul să vă reconfigurați anumite proiecte care țin de afaceri și parteneriate.

          Taur / Ascendentul în Taur
          Urmează o perioadă de testări care ține de locul de muncă. Parcă nimeni nu te mai înțelege, toți îți sunt împotrivă, oricâte eforturi ai depune. Poate că este timpul unei schimbări de atitudine față de ceilalți. Poate fi o perioadă propice luării unei decizii ferme legată de schimbarea direcției profesionale. Este un moment important în care trebuie să te îngrijești de propria sănătate, să fii mult mai atent la propriul organism. Mare atenție în preajma zilei de 20 aprilie, când există riscul de accidente la locul de muncă.

          Gemeni / Ascendentul în Gemeni
          Este o perioadă în care pot apărea discuții cu iubitul/iubita, în relația cu copiii sau poți fi nemulțumit de rezultatele legate de un proiect. Mare atenție la jocurile de noroc, speculații financiare, fiind o perioadă ce predispune la pierderi. Este timpul să te detașezi de relațiile obsesive. Se manifestă acum atracții pripite, nefericite către sexul opus. Poate fi vorba de probleme fizice, financiare sau sociale. Există riscul de a cădea în dizgrație din cauza sexului opus (cu precădere în perioada 10 – 20 aprilie). Se pare că trecutul vine peste tine, aducând cu el o iubire ce părea uitată dar care te va afecta la nivel emotional, în următoarea perioadă.

          Rac / Ascendentul în Rac
          Urmează o perioadă destul de tensionată cu membrii familiei. Poate fi vorba de discuții legate de un bun imobiliar, o proprietate. Ar  putea fi vorba de probleme legate de furturi, poate chiar incendiu sau accidente la domiciliu. Pot apărea pagube datorate speculațiilor financiare. Apar tot felul de dificultăți în relația cu părinții. Este o perioadă în care te simți oarecum lipsit de energie în tot ce ține de casă, de familie, de relația cu acestea. Toate experiențele din această perioadă te vor afecta la nivel emoțional, ajungând să îți achimbi modul în care vezi viața. Este o perioadă în care se sfârșește ceva, obligâdu-te la reconfigurarea atitudinii ce ține de familie sau chiar de propria țară.

          Leu / Ascendentul în Leu
          Este o perioadă importantă în care reiei disputele cu o soră, un frate sau un vecin. Te vei lovi de încăpățânarea, impulsivitatea venită din partea acestora. Trebuie să înveți aucontrolul, să îți domolești agresivitatea, gândind că această perioadă ostilă va trece. Este posibil să descoperi un document important care ți-a fost ascuns de către rudele apropiate. Este momentul potrivit să restructurezi tot ceea ce ține de informație, de comunicare, și mai ales să eviți bârfa. Mare atenție la modul în care te adresezi interlocutorului. Se cere atenție la transport, comerț, studiu, la tot ce ține de mașini. Atenție la călătoriile scurte, mai ales în preajma zilei de 20 aprilie.

          Fecioară / Ascendentul în Fecioară
          Se poate vorbi de o perioadă în care vei avea sentimentul că banii ți se scurg printre degete. Pot apărea tot felul de amânări în privința banilor câștigați prin efort personal. Este momentul să fii foarte atent la cheltuielile pe care le faci, fiind dispus la extravaganță dar și la conflicte și dispute financiare. Munca ta s-ar putea să nu mai fie apreciată la justa valoare și implicit să nu mai fii plătit la timp. Apar cheltuieli neprevăzute, așa că ar fi bine să eviți speculațiile financiare.
         
Balanță – Ascendent în Balanță
          Urmează o perioadă de aproximativ 70 de zile în care te vei simți lipsit de energie pentru a realiza proiecte importante. Este timpul să-ți calculezi fiecare pas pe care îl faci, nu te agita și nu te grăbi să realizezi anumite activități dacă simți că nu  poți face față. Ești mult mai predispus să te cerți din nimic cu ceilalți așa că fii atent să nu rănești datorită mândriei exagerate. Este un moment favorabil în care ar trebui să-ți revizuiești propriile proiecte, dar mai ales atitudinea față de ceilalți oameni.

          Scorpion / Ascendentul în Scorpion
          În perioada de retrogradare a lui Marte în Balanță ești predispus la pericolul de răniri, pierdere a reputației, trădare din partea dușmanilor ascunși. Pot apărea probleme datorate agresivității tale. Mare atenție la sănătate, există acum riscul de a te interna sau pur și simplu de a nu mai putea să te deplasezi. Ferește-te de conflicte, se pare că acestea te pot dezechilibra puternic la nivel energetic.
Poți folosi energia disponibilă în dezvoltarea unor preocupări ce țin de esoterism, detașându-te astfel de problemele care te-ar putea destabiliza energetic.

          Săgetător / Ascendentul în Săgetător
          Pot apărea tot felul de probleme în relația cu prietenii. Acum se pot rupe prieteniile, te simți trădat, dezamăgit. Ai sentimentul că nimeni nu te mai înțelege, chiar atunci când aveai mai mare nevoie de suport moral. Se rup raporturi amicale în urma unor trădări. Certurile cu prietenii vor fi destul de frecvente, la un moment dat te vei simți izolat de ceilalți. Nu mai ai speranțe că se vor redresa lucrurile în privința proiectelor tale de viitor. Este timpul să-ți reconsideri idealurile, relațiile de prietenie.

          Capricorn / Ascendentul în Capricorn
          Pot apărea obstacole care țin de carieră. Te confrunți cu starea de neliniște și conflict provocate de ambiția excesivă de a fii permanent la înălțime. Mare atenție la modul în care te prezinți în fața oamenilor, a mulțimii, întrucât imaginea publică se pare  că are de suferit. Ai mult curaj, inițiativă, dar și foarte multă impulsivitate ceea ce ar putea să degenereze în conflicte cu ceilalți oameni. Relația cu autoritățile poate avea de suferit. Este momentul potrivit să-ți schimbi atitudinea față de șefi, fiind mult mai atent la comportamentul față de aceștia. Poate fi vorba de pierderea unei funcții importante.

          Vărsător / Ascendentul în Vărsător
          Urmează o perioadă în care te poți confrunta cu probleme juridice. Poate fi vorba de pericolul producerii unui accident la drum lung sau în străinătate. Nu este exclus să ai probleme legate de rudele soțului/soției. Nu vor lipsi răsturnările de situație legate de litigii, de învățământul superior sau chiar de convingeri religioase. Este posibil să primești o invitație în străinătate sau să fii nevoit să te transferi cu locul de muncă la  mare distanță de casă.

          Pești / Ascendentul în Pești
          Urmează o perioadă destul de problematică, în ceea ce privește banii care au legătură cu partenerul de viață. Posibil ca acesta să-i risipească în mod nechibzuit, nereușind să ajungeți la consens și de aici să apară probleme care pot merge până la despărțire. Poate fi vorba de dificultăți care țin de moșteniri și de bunuri ale persoanelor decedate. Nu este exclus sa afli de un deces în familie. Marte retrograd din această perioadă, îți poate aduce pierderi de natură judiciară sau financiară, provocate de partener. Taxele, creditele, asigurările care trebuiesc plătite la timp, sunt o mare sursă de îngrijorare. Este o perioadă în care trebuie să accepți transformarea la nivel emoțional dar și spiritual. La sfârșitul tranzitului vei avea sentimentul că te-ai schimbat în modul cel mai profund posibil, în privința relației tale cu lumea.

No comments:

Post a Comment