Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, February 16, 2014

Perioada cuprinsă între 16-18 februarie 2014



Duminică, 16 februarie 2014, Luna se află în semnul Fecioară predispunând la organizare, atenție la detalii dar și la tendința de a critica mai mult. Nu ne mulțumim cu explicații simple, căutăm să vedem și o altă variantă de răspuns. Nu va lipsi starea de neliniște, gândind că parcă nu am pus un obiect  la locul lui. Poate că nu am corectat suficient un proiect, un document, mai trebuia ceva de făcut...Normal că ne dorim să și călătorim, să ne umplem plămânii cu aer proaspăt, cura, încercând să ne refacem organismul. Suntem mult mai atenți la ce mâncăm, la modul în care ne îngrijim.
          Duminică, 16 februarie se dovedește a fi o zi plină de evenimente, dar căutând în permanență echilibrul în acțiunile pe care le desfășurăm, dar și în relațiile noastre. Căutăm în mod instinctiv liniștea, tocmai pentru că numai în acest fel putem să ducem la capăt treburile pe care ni le-am propus. Profităm de fiecare moment liber pentru a ne relaxa fie cu o carte interesantă,  un film bun sau o plimbare cu cățelul în natură.
Nu vor lipsi mesajele venite de la persoane de departe pe care nu le-am văzut de foarte mult timp. Este întâlnirea cu trecutul, facem o călătorie în timp amintindu-ne de momente inedite, reușind acum să ne bucurăm, prin readucerea în prezent, a momentelor învăluite de iubire. O melodie, un pasaj dintr-o carte, sunt doar câteva lucruri care ne vor aduce în prezent cele mai dragi momente.
Ziua de luni, 17 februarie, se pare că ne aduce starea de concentrare pe o direcție clară, fiind foarte dedicați muncii, organizându-ne și notând cu strictețe în agendă lucruri importante de făcut în această săptămână. Nu este recomandat să încheiem parteneriate acum, însă ar fi momentul potrivit pentru a revedea anumite contracte, anumite colaborări, cine știe...poate mai avem ceva de rectificat. Beneficeim de încredere în propriile forțe, de forță mentală necesare depășirii unor momente tensionate. Totul este să privim dincolo de ceea ce ni se prezintă acum. Există acum predispoziția  de a fi atrași în activități ce se vor dovedi, în timp, a fi destul de păguboase, din punct de vedere financiar dar și moral.
Marți, 18 februarie ora 5:32`, Soarele intră în semnul Pești, astfel că nativii ai acestui semn, vor fi vedetele zodiacului până în data de 20 martie 2014.
Ascendentul acestui moment se află în Fecioară, guvernatorul acestui semn- Mercur retrograd în Vărsător aflându-se în careu Saturn. De fapt, în momentul intrării Soarelui în semnul Pești se formează crucea pe semne cardinale: Uranus (în Berbec) careu Jupiter retrograd (în Rac) careu Luna (în Balanță) careu Pluton (în Capricorn). Este o configurație astrală ce ne dă avertismentul că urmează o perioadă, de aproximativ o lună de zile, dinamică, neliniștită, atât din punct de vedere financiar, sentimental, relațional, profesional, cât și al sănătății. Suntem predispuși la tot felul de blocaje, de evenimente ce ne vor lua ”pe sus”. Aproape că nu avem timp să ne revenim dintr-o situație neplăcută, că imediat apare următoarea problemă care trebuie rezolvată urgent. Totul se derulează rapid, suntem luați prin surprindere de atacurile venite din partea persoanelor la care ne așteptam mai puțin. 
Urmează o perioadă dedicată mai mult pasiunilor, iubirilor secrete dar care nu vor rămâne fără urmări neplăcute. Se va observa o mai mare predispoziție către plăcerile fizice, instinctuale, decât către logică și rațiune. Comunicarea se derulează greoi, colaborările lasă de dorit. Nu de puține ori  vom auzi spunând: ”Mai ține mult?! Chiar trebuie să mai suport atâta suferință?!” Este greu să ne găsim echilibrul, dar undeva în suflet, dincolo de ceea ce ni se prezintă, dincolo de cerințele societății este liniștea pe care o putem avea dacă o conștientizăm, dacă învățăm să ne ascultăm ființa. Este important să  nu ne lăsăm păcăliți de aparențe sau cotropiți de frică.
Soarele aflat în semnul Pești (semn de apă, guvernat de Neptun, și tradițional  de Jupiter)  ne trimite mai mult către latura artistică a vieții, simțind dorința de a fi mai mult în solitudine. Este un timp în care descoperim latura creativă din noi, ne dedicăm timpul mai mult sufletului și relației cu Dumnezeu. Este o perioadă de visare, de cercetare a lucrurilor oculte, secrete.
În această zi de 18 februarie Luna se află în Balanță,  ne dorim să socializăm, să ne deschidem către viața de grup, să primim și să dăm mesaje, să schimbăm informații legate de artă, de modă. Dar...nu vor lipsi dezamăgirile, cuvintele sarcastice, despărțiri, certuri din nimic.
Suntem ambițiosi, beneficiem de energia necesară pentru a pune în practică cele mai curajoase idei, reușind acum să îmbinăm utilul cu plăcutul. Avem sentimentul că Dumnezeu ne sprijină în împlinirea demersurilor pe care le facem, pentru a pune în practică  proiecte importante, legate de propria carieră.
Nu trebuie să uităm că pagubele venite, în următoarea perioadă, se datorează modului nostru impulsiv de a ne comporta cu ceilalți. Trebuie să fim atenți la modul în care exprimăm, ne spunem nemulțumirea, totul contează acum, iar toate acestea ar putea să ne afecteze relații importante, pe timp îndelungat.
Relațiile de iubire stau sub semnul întrebării. Vom auzi destul de frecvent: ”Oare primesc cât ofer ?” Astfel că a venit momentul să aflăm pentru ce iubim și dacă există un cântar pentru a ...pune în balanță...iubirea!
Simbolul  sabian pentru care se află  Luna în acest moment de intrare a soarelui însemnul Pești: ” Minerii ies dintr-o mină adâncă de cărbuni” Astfel că pentru mulți oameni, aducerea la lumină a bogățiilor din adâncul sufletului lor poate părea o muncă grea. Și totuși, fiecare poartă în el însuși, în ființa sa, puterea de a face bine, de a fi util, de a dărui bucurie celorlalți. Cu cât această putere este folosită mai mult, cu atât roadele sunt mai fericite, și viața omului este plină de împliniri. Aceia care trăiesc numai pentru sine, ascunzându-și adânc bogățiile pe care le poartă în suflet și pe care le-ar putea dărui celorlalți, sunt cei mai nefericiți dintre oameni, oricât de bine ar ascunde acest lucru. ( Adim, Simbolurile sabiene)


No comments:

Post a Comment