Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, February 23, 2014

Săptămâna 23 februarie – 01 martie 2014



        ”Cea mai prețioasă călătorie este aceea pe care o facem către sufletul nostru, cătrenoi înșine, călătorie ce o facem în singurătate.” Mircea Eliade

          În dimineața zilei de duminică, 23 februarie 2014, se formează configurația astrală Aripi de pasăre” – două cuadraturi: Soare, Neptun (Pești) careu Luna (Săgetător) și Uranus (Berbec) careu Jupiter retrograd (Rac) și două trigoane: Soare, Neptun trigon Jupiter și Uranus trigon Luna (Săgetător). Soarele în conjuncție cu Neptun – se produce la grad 5°3',ora 20:10', ora Soarelui, ziua Soarelui.
          Această configurație subliniază schimbările pe care trebuie să le facem pentru a beneficia de potențialul oferit de aceste trigoane. Conjuncția Soarelui cu Neptun în semnul Pești reprezintă racordarea emoțională la nivelurile superioare; prin transformarea propriei identități și a modului de a ne exprima, exterioriza propria energie creatoare. Această conjuncție dintre Soare și Neptun în semnul Pești ne dă posibilitatea ridicării din starea de amorțeală și putem privi spre un tărâm luminos, prin credință, prin voință și motivație. Beneficiem de intuiție, de instincte perceptive, accesăm o lume dincolo de material, de palpabil. Sufletul se racordează mult mau ușor la planul spiritual. Forța acestei conjuncții este amplificată atât de careul cu Luna, ce reprezintă transformarea propriilor sentimente pentru a reuși să privim dincolo de ceea ce ni se prezintă, tocmai pentru putința detașării de durere, dar și de iluzia realității. Este momentul de ridicare și de folosire a oportunității dată de trigonul Neptun, Soare, Lună care ne aduce posibilitatea de a vedea o lume deosebită, de a primi mesaje importante prin intermediul viselor. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale (telepatia, clarviziunea, etc.). Multe întâmplări din această perioadă ne pot marca viața în mod subtil. Mare atenție la ceea ce ni se prezintă acum. Cealaltă “ramură”, Uranus, reprezintă înțelegerea mentală a nivelurilor superioare ale conștiinței, reprezintă octava superioară a lui Mercur. Astfel că ne confruntăm cu schimbări bruște, imprevizibile (Uranus careu Jupiter) care ne obligă la transformarea propriilor convingeri legate de credință dar și de planurile de viitor pe termen lung. Ne aduce avertismentul: “Oare chiar ai eliminat din viața ta emoțiile, trăirile negative?”. Așa că acel trigon Uranus cu Luna în Săgetător ne dă oportunitatea de a depăși prejudecățile și de a ne ghida după intuiție, inspirație de moment, ridicându-ne astfel deasupra durerii.
          Aripile de pasăre mari ne spune despre  realizările vizibile ce pot fi însoțite de pierderi mai puțin observabile, iar eșecurile care se petrec acum pot fi acompaniate de succes, de realizări imperceptibile.
          “Aripile de pasăre” reușesc să dea tonul acestei săptămâni, ridicându-ne deasupra focului prin credință și iubire, plutind deasupra lacrimilor și a renunțărilor. Suntem împinși către evenimente stranii, conjuncturi de viață, pentru a ne transforma în mod subtil. Ne simțim sufletul purtat pe aripi de lumină. Este timpul să ne eliberăm de percepte vechi, de prejudecăți, de relații care ne împiedică evoluția spirituală.
          Simbolul sabian pentru gradul 5°, Pești: Un bazar la biserică”- lăcomia și avariția ne fac să strângem încontinuu obiecte care ajung să ne ocupe timpul cu păzirea, mutarea și îngrijirea lor. Cu un mic efort de organizare am putea să vindem tot ce ne prisosește prin casă iar cu banii astfel obținuți am putea să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi.
          Luni, 24 februarie 2014, Luna se află în semnul Săgetător, face sextil cu Mercur și sextil cu Marte (în Balanță) astfel că, până spre seara zilei, mai exact ora 17:50' când Luna va intra în semnul Capricorn, ne putem bucura de energie mentală și fizică pentru a ne concentra pe realizarea activităților profesionale dar și familiale.
          Sunt favorizate succesul și promovarea ca urmare a meritelor personale. Rezultatele favorabile sunt asigurate de modul spontan de a acționa, ținând cont de intuiție, de inspirația de moment.
          Luna se află în semnul Capricorn, din data de 24 februarie 2014, ora 17:50' până în data de 26 februarie 2014, ora 18:55'. Aceasta indică grija, atenția față de bunurile materiale, tot ceea ce ține de bani. Suntem mult mai atenți la modul în care ne organizăm activitățile, timpul. Nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Reacțiile față de viață sunt instinctive, caracterizate prin autocontrol și precauție sau chiar printr-o atitudine defensivă sau negativistă. Ne place să muncim, căutând să finalizăm obligațiile de serviciu dar și pe cele care țin de propria casă sau de familie.
          Ziua de marți, 25 februarie 2014: Luna sextil Soare, Luna careu Uranus, Luna opoziție Jupiter, Luna conjuncție Pluton, Luna sextil Saturn, Luna conjuncție Venus, Luna careu Marte. Ziua de marți este bogată în evenimente, trecând în mod subtil de la starea de optimism la starea de pesimism, de introspecție și de retragere din mijlocul mulțimii. Nimic nu pare simplu în această zi de marți, dar tot ce se întâmplă este provocator, obligându-ne să finalizăm anumite activități. Cerințele sunt mari, așteptările vin din mai multe părți (fie familia cere ceva, prietenii așteaptă și ei atenția noastră), șeful ne cere raportul, banca insistă să plătim creditul, statul ne cere impozitul, toți vor ceva în cel mai scurt timp cu putință.
          În seara zilei de 26 februarie, Luna intră în semnul Vărsător, unde va sta până vineri, 28 februarie, ora 18:52'. Luna este în semnul Vărsător (semn de aer, guvernat de Uranus) și ne dă dorința de a ne manifesta starea de bucurie, simțindu-ne bine în mijlocul colegilor, a prietenilor. Suntem deschiși către ceilalți oameni, ne face plăcere să ne documentăm, să citim despre subiecte neobișnuite, mistere originale. Este o perioadă de deschidere dar și de uimire în fața noului.
          Ziua de miercuri ar trebui dedicată mai mult propriului suflet, încercând să ne ținem astfel la distanță de controverse, de conflicte care se datorează unei comunicări defectuoase. Nu vor lipsi veștile mai puțin plăcute, menite să ne tulbure și să ne abată atenția de la activitățile importante.
          Ziua de joi, 27 februarie (Luna în conjuncție cu Mercur staționar, sextil Uranus) ne dă informații importante pentru rezolvarea unor probleme care ne măcinau de aproximativ trei săptămâni. Este un moment de revelație, de trezire bruscă la realitate. Un aspect astral care ne conferă intuiție, temperament original, fiind foarte atrași de fenomenele oculte sau astrologice. Sunt favorizate speculațiile financiare, succesul literar, având acum capacitatea de a înțelege mult mai ușor aspecte ce țin de latura ascunsă a vieții. Ni se revelează informații importante care țin de relația amoroasă, ce anume a determinat ruperea relației în trecut. Primim răspunsuri clare despre pierderi financiare sau materiale. Este o zi a răspunsurilor, mai mult sau mai puțin plăcute.
          Ziua de vineri, 28 februarie, este o zi deosebită, de respiro, de eliberare. Mercur iese din retrogradare, la ora 16:00, la grad 18°09', în Vărsător. Așa că facem o călătorie în trecut și încercăm să ne amintim ce s-a întâmplat în data de 22 – 23 ianuarie 2014, întrucât în această zi de vineri, respectiv sâmbătă, 1 martie 2014, poate apărea posibilitatea de a se reedita anumite discuții purtate atuci. Ziua de vineri devine foarte importantă, o zi dedicată reculegerii sau a unei analize serioase a propriei conștiințe. Vom fi surprinși de câte răspunsuri vom primi acum despre propria persoană. Ne pregătim de Luna Nouă în Pești care este menită să ne faciliteze apropierea de Dumnezeu, de înțelegera profundă a lucrurilor, a existenței nostre.
          Simbolul sabian la grad 18° în Vărsător,  Mercur revine la mersul direct este: Un om este demascat la un carnaval”. Ceea ce se ascunde în spatele măștii poate fi adus în fața lumii și atunci nimic din ce ascunzi nu poate rămâne necunoscut celorlalți. Dacă ai lucruri de ascuns, este pentru că ție însuți ți-e jenă cu ele, dar poți trăi astfel încât să nu ai nimic de ascuns, sincer și deschis, și vei descoperi bucuria faptului că oamenii au încredere în tine în aceeași măsură în care ai și tu încredere în ceilalți. (- Simbolurile sabiene, de Adim)
          Curajul înseamnă să nu lași niciodată acțiunile tale să fie înfluențate de temerile tale.” Arthur Koestler

No comments:

Post a Comment