Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, March 28, 2014

Luna Nouă în semnul Berbec



”Sfârșitul cheamă un nou început.”  Constantin Galeriu

Faza de Lună Nouă este momentul în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele. Luna, în mişcarea sa în jurul Pământului, se află între acesta şi Soare. Porţiunea întunecată a Lunii este îndreptată aproape direct spre Pământ.
          În  data de 30 martie, la ora 21:44´ are loc faza de Luna Nouă la grad 9:59' în semnul Berbec.          
Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii. Energia Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte (18 ore) dar şi după acest moment. Energia este minimă. Este un moment în care putem iniţia proiecte, planifica, gândi un nou început sau o nouă strategie pentru proiectele deja începute, putem să ne deschidem mental şi afectiv. Vitalitatea este mare, totul este proaspăt şi nou. Este cea mai bună perioadă pentru a începe refacerea nutriţională după o dietă, un regim de detoxifiere. Este favorizată recuperarea după o intervenţie chirurgicală. Este foarte important să ţinem cont şi de celelalte aspecte (Marte și Saturn retrograd) care ne cer cu insistenţă reevaluări, corectări în proiectele deja începute.
       Luna Nouă se află în semnul Berbec, casa a V-a  iubirii, a creativității. Această Lună Nouă în Berbec pune accent pe curaj, pe voință. Zodia Berbec reprezintă forța vitală, viața își croiește cale de nicăieri, atitudinea este explozivă. A fi se împletește cu dorința de acțiune, de relaționare pentru a te regăsi, pentru a te descoperi. Această Lună Nouă, ne pune în fața descoperirii propriilor emoții, trăiri de iubire, a propriei creativități, prin curaj, voință sau prin experiența de iubire de care avem atâta nevoie pentru a ne vedea așa cum suntem de fapt. Se spune că stresul și curajul sunt o pereche potrivită. Dar escaladarea unui vârf, a unei situații tensionate nu poate fi făcută fără curaj, iar de stres nu ne putem lipsi atunci când este vorba de zodia Berbec. Energic, plin de inițiativă, acest semn de foc - Berbec ne îndeamnă să escaladăm propria frică, iar odată depășit acest ”munte”, ne vom simți ridicați, maturi, transformați  în numele iubirii, a creativității.     
Ascendentul momentului de Lună Nouă în  semnul Berbec, aflat în semnul Scorpion, la grad 4:23' accentuează trăirile emoţionale,  amplifică capacităţile extrasenzoriale. Motivația interioară ne poate conduce acum spre satisfacerea instinctelor prin energie și afectivitate. Suntem mult mai curioși, mai dornici de a domina, controla, manipula. Este foarte important să acordăm mai multă atenţie  sentimentelor noastre, să ne ascultăm intuiţia, să fim atenţi la mesajele primite în starea de vis sau în oricare alt mod, mai mult sau mai puțin ciudat. Este o perioadă a certitudinilor, a răspunsurilor primite în mod neașteptat, dar si o perioadă în care punem mai mult preț pe instinct, pe senzualitate, pe sexualitate.
Guvernatorul ascendentului, Marte retrograd, se află în semnul Balanță, în casa a XII-a a momentului de Lună Nouă, ceea ce ne va da un imbold la revoltă împotriva societăţii sau a tot ceea ce ţine de inconştientul propriu sau chiar în inconştientul colectiv. Puterea marţiană, în acest caz, poate fi folosită pentru a pătrunde prin vechile iluzii sau „depozite karmice”. Ne poate aduce o iubire din trecut, dându-ne șansa să reparăm ceva, să ne lămurim vis-a-vis de o persoană.    Sunt multe răspunsuri pe care le-am tot căutat în ultima vreme legate de o relație care s-a curmat brusc. Iată că a venit timpul să reanalizăm o posibilă reluare a unei relații de iubire, a venit timpul să primim răspunsuri ferme, deschise. Poate că nu este chiar ce ne dorim și încă predomină îndoiala, neîncrederea în celălalt.      Poate fi vorba acum de începerea unei noi relații de iubire având sentimentul că ne-am găsit sufletul pereche.  Marte retrograd este bine susținut de Venus aflată în Vărsător pentru a întreține aventura, relațiile cu sexul opus, amplificarea sau începerea unei noi relații pe care dorim să o ținem departe de ochii lumii.
Simbolul  sabian al acestui moment de Lună Nouă în Berbec este: ”Un învățător dă noi forme simbolice imaginilor tradiționale.” Maturizarea spirituală are loc pentru om numai atunci când devine conștient că el însuși poate completa cunoașterea oamenirii cu rezultatele propriei sale gândiri și cercetări. Cei care nu contribuie cu nimic la această zestre de cunoaștere sunt încă niște copii, care se hrănesc intelectual cu ce le-au dat părinții lor. Numai când omul ajunge să poată dărui altora din propria sa muncă intelectuală și spirituală, se poate spune că el a ajuns la o anumită maturitate.
Simbolul sabian al ascendentului în Scorpion, la grad 4: 23' este: ”Un tânăr ținând o lumânare aprinsă într-un ritual devoțional.” Există momente când trebuie să înveți să ții aprinsă lumina idealului tău. Oricât de sumbre ar părea condițiile vieții și oricât de greu ar părea să îți urmezi calea, ar trebui să înveți să îți păstrezi direcția și să depășești obstacolele cu lumina emanată din propriul suflet. Dacă idealul tău este curat și cu adevărat valoros, atunci vei găsi resurse în tine însuți, pentru a merge mai departe în lumină. (Simbolurile sabiene; Adim)
În mitoligia romană, Minerva era zeița care din sec al II-lea, reprezenta echivalentul zeiței Pallas Atena din mitologia greacă. Este zeița virgină a poeziei, medicinii, înțelepciunii, comerțului,  meșteșugului, magiei.  Fiică a lui Jupiter și, la fel ca și Pallas Atena, a ieșit din capul tatălui ei complet echipată în armură.
În astrologie, Minerva reprezintă legătura directă cu tatăl, învățarea și aplicarea strategiilor și calităților necesare pentru a face plăcere tatălui și celorlalți oameni. Conjuncția dintre asteroidul Minerva și Luna Nouă din semnul Berbec, reprezintă așteptările celorlalți în ceea ce privește capacitățile noastre creatoare, dar și posibilitățile noastre de a oferi iubire, de a ne implica din punct de vedere emoțional într-o relație. Este momentul să vedem ce vor ceilalți de la noi, care sunt așteptările lor. Ne vom pune destul de frecvent întrebarea dacă suntem pe placul celuilalt, dacă am supărat pe cineva. Apare însă și blocajul în exprimarea propriilor gânduri, sentimente, fiindu-ne destul de greu să punem în practică capacitățile noastre creatoare.  
Asteroidul Junona, aflat aproape de Luna Nouă în Berbec, spune despre lipsa de autonomie în cadrul unei relații ce poate duce la conflicte, izbucniri de furie, tulburări psihice sau dureri de cap, migrene. Este necesar să învățăm promovarea echilibrului în cadrul unei relații. Există acum o doză ridicată de agresivitate, polemică, combativitate care nu poate duce la nimic bun. Junona reprezintă lupta pentru un ideal, ne îndeamnă să nu ne mulţumim cu puțin, împingându-ne astfel la găsirea unui set de reguli după care să ne ghidăm într-o relație de iubire, de uniune, de cuplu. Astfel că aflarea asteroidului Junona (la grad 14:50´), în semnul Berbec,  ne avertizează să fim responabili de ceea ce facem, la modul în care acționăm în cadrul unei relații, pentru a nu declanșa situații dure, greu de reparat.
Careul în T pe semne cardinale: Jupiter (în Rac) careu Uranus, Luna Nouă (în semnul Berbec) careu Pluton (în Capricorn). În vârful acestui careu în T cardinal se află Luna Nouă în conjuncție cu Uranus în semnul Berbec. Este o configurație ce ne spune despre tendința de a ne concentra prea mult pe o singură directie, risipind energia în mod neconstructiv. În cazul de față este vorba de implicarea într-o  relație de iubire sau dorința de a fi în competiție cu ceilalți, dorința de a arăta lumii că suntem unici, speciali. Dar… din păcate, nu facem decât să ne risipim inutil în dorințe deșarte, absolut neconstructive.
Uranus, aflat în conjuncție cu Luna Nouă în casa a V-a, aduce evenimente bruște, nervozitate, stare de agitație, impulsivitate accentuată menită să rupă relații de iubire. Este o perioadă de zbucium profund, evaluându-ne propria existența prin prisma relației în care suntem implicați. Ni se prezintă în mod uluitor dovezi clare de trădare din partea persoanei iubite. Dar în spatele  acestor aspecte, evenimente neașteptate există acel moment înălțător de eliberare prin aflarea răspunsului.    Uranus accelerează ritmul evenimentelor, grăbind schimbarea, rupe, distruge fără a ne da prea mult timp să acționăm. El iese din tiparele culturale și sociale. Este testul capacității noastre de a dărui iubirea, de a ne deschide sufletul în fața celuilalt. Este testul cu noi înșine, pentru a vedea adevăratele capacități creatoare, pentru a ne vedea pe noi prin creațiile pe care le prezentăm celorlalți. Suntem forțați acum să ne dezvoltăm individualitatea. Prin conflictul cu celălalt înțelegem că a venit timpul să alegem în mod conștient ceea ce ne ajută pentru a găsi un drum coerent în viață.
Întrebarea care ne vine în minte, datorită lui Jupiter ce face careu cu Luna Nouă în Berbec, este: ”Ce fel de experiență m-ar ajuta să am mai multă încredere în mine?” Fără să ne dăm seama ne trezim antrenați în situații de viață ce scot la suprafață propriile slăbiciuni, uitând parcă de propria credință, de adevăratele valori, de principiile de viață. Ne este mult mai ușor să comentăm greșelile celorlalți, refuzând acum să ne privim pe noi și să ne corectăm propriul drum.
Astfel că Pluton, aflat în semnul Capricorn, în careu cu Luna Nouă din Berbec, ne trimite cu gândul la setea de putere, dogmatism, simț dezvoltat al absurdului, călcând în picioare legea bunului simț. Și ne punem întrebarea: ”Unde pot găsi înțelepciunea din mine, de care toată lumea din jur are mare nevoie?”       Pluton este planeta viziunilor, a transformării. Spre deosebire de Neptun, Pluton ne obligă să schimbăm în profunzime ființa noastră, ne oferă misiunea clară, în urma revoltelor și a zbaterii permanente, de a găsi o soluție de ridicare deasupra suferinței.
          Mercur în conjuncție cu Chiron în semnul Pești, casa a V-a, a creației și a dragostei, ne aduce mesajul de vindecare prin dezvăluirea problemelor ascunse, depășirea negării, oferirea de penitență, apoi de măreție. Chiron investighează sufletul și dezvăluie problemele ce vin într-o relație de iubire. Suntem încurajați, până la urmă, că tot răul este spre binele nostru. Evenimentele ce se derulează acum, au menirea să ne ducă către procesul de transformare, de aflare a libertății interioare, cu ajutorul unei noi conștiințe și viziuni asupra relațiilor. La această vindecare, un rol deosebit de important îl poate avea activitatea de creație, exprimată prin muzică, cultură, artă în general, ce ar putea să depășească granița realității, găsind astfel accesul către cunoașterea profundă a vieții. Are loc un proces important de vindecare karmică, chiar dacă inițial este destul de greu de suportant acest proces. Hermes-Mercur, colaborează cu Jupiter din semnul Rac pentru a ne da intuiția, înțelegerea, amabilitatea, abilitatea de a raționa clar, îmbinând voioșia, buna dispoziție cu conștiinciozitatea și speranța.
Astfel că Saturn retrograd, (în Scorpion)  în careu cu Venus, (în Vărsător) ne avertizează să nu ne implicăm în relații sau parteneriate superficiale, care nu sunt probate de timp. Ne lovim de tot felul de neplăceri datorate relației cu sexul opus. Sunt problematice diferența de vârstă, de statut social, de sănătate. Este o perioadă destul de incertă în care suntem predispuși la pierderi financiare, pierderea de proprietăți, terenuri. Salariile sunt în scădere, poate fi vorba de criză economică sau de apariția unor epidemii.  Este o perioadă destul de frustrantă, reușind cu greu să acceptăm mediul din care facem parte, simțind în mod constant presiunea socială. Ne regăsim cu greu în mijlocul familiei, experimentând cu greutate problemele de la locul de muncă sau de sănătate.
Planeta Venus (în Vărsător), este în conjuncție cu steaua fixă Deneb Algedi, stea mică situată în ”coada” Constelației Capricorn, numită și ”Punctul de discernământ al Capricornului”. Arabii numeau această stea ”Cea aducătoare de vești bune”. Ptolemeu îi atribuie acestei stele natura combinată Saturn-Jupiter. Conjuncția dintre steaua Deneb Algedi și planeta Venus predispune la dorințe secrete, probleme de familie, câștiguri din speculații.
Intuiția, sensibilitatea, credința, sunt doar câteva aspecte prin intermediul cărora reușim să ne regăsim pe noi înșine, reușim să ne reîmpăcăm cu Divinitatea.
Influența majoră a acestei energii a Lunii Noi în semnul Berbec, va fi simțită asupra semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn, în special asupra celor născuți în preajma datei de 30 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete, ascendent, descendent în preajma gradului 10 din orice semn zodiacal.

”Viziunea ta va deveni clară numai atunci când vei privi în inima ta.” Karl Gustav Jung

No comments:

Post a Comment