Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, March 15, 2014

Luna Plină în semnul Fecioară



”Toate comorile Universului se află în tine.” L. Andronovici

În data de 16 martie 2014, la ora 19:08', se formează aspectul de Lună Plină în semnul Fecioarei. În faza de Lună Plină se realizează aspectul de opoziţie al Soarelui cu Luna, care ajunge la maximul de luminozitate. Acest aspect se produce  cu Luna aflată la grad 26:02´ în semnul Fecioarei și Soarele la grad 26:02´ în semnul Pești.
          Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim (14 -18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, ne simțim mult mai agitați, neliniștiți, poate fi vorba și de starea de  insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment, existând  risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară,  minte deschisă, pertinentă, obiectivitate şi simţul perspectivei. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină aduce putere şi energie să se împlinească tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă din data de 1 martie 2014, dar și din toamna anului 2013, mai exact din preajma momentului de Lună Nouă în semnul Fecioară din data de 5 septembrie 2013.
Nu este bine să începem acum un proiect, ci să corectăm,  să venim cu completări în planurile și munca pe care am desfășurat-o până în acest moment. Vom simţi  o presiune greu de definit, ce ne va obliga să schimbăm ceea ce trebuie în viața noastră.
Luna Plină se află pe axa Fecioară – Pești, casele VI – XII, casa sănătății și a limitărilor oferindu-ne lecții destul de dure legate de purificarea fizică și spirituală. Această Lună Plină ne spune despre sprijinul acordat celor neputincioși, celor aflați în suferință. Ne orientăm atenția asupra propriilor nevoi, dorințe pentru a ne regăsi în liniște, în solitudine. Nu va lipsi starea de confuzie, de dependență, evenimentele afectându-ne sufletul. Este o senzație de scufundare în cele mai ascunse unghere ale ființei. Ne confruntăm acum cu un sfârșit care poate precede un nou început, o tranziție între două lumi diferite, relații diferite. Are loc o transformare profundă la nivel de conștiință, confruntându-ne acum, în mod uluitor, cu rezultatul eșecurilor și frustrărilor sociale și profesionale din trecut, dar putem culege și roadele unei munci susținute, făcută cu sinceritate, mai ales față de noi înșine, fără a accepta compromisuri. Această Lună Plină ne aduce momentul de metamorfoză, de ieșire a fluturelui din cocon, astfel că poate fi desprinderea de un loc sigur și călduț, liniștit și pornirea pe un alt drum pe care îl putem parcurge dacă acceptăm să ne ridicăm deasupra durerii... bătând din aripi și privind cu încredere spre lumină! Totul este să avem credință, curaj și, mai ales, compasiune pentru cei ce ne-au rănit.
          Ascendentul acestui moment se află la gradul 5:35´ în semnul Balanţă (semn cardinal, de aer, masculin, guvernat de planeta Venus). Simțim mai mult dorința de a socializa, de a ne împărtăși propriile idei, sentimente, predomină ideea de dreptate , dorința de a fi curtenitori. Suntem mult mai atrași de frumos, de natură, de muzică, de divertisment, de cultură. Ne dorim să fim în preajma oamenilor curajoși, optimiști, veseli, frumoși, dedicație lucrurilor frumoase. În următoarea perioadă ne vom orienta mai mult către realizarea echilibrului între viaţa individuală şi cea socială. Punem accent deosebit pe împlinirea socială, dar nu vom neglija relaţia cu familia, cu partenerul de viață. Ne dorim să fim mai mult  în preajma celor dragi,  dorindu-ne dragoste, armonie, echilibru sufletesc.
          Suntem mai abițioși în activitățile pe care le desfășurăm, încercând să îndepărtăm orice nedreptate care ni se face. Este o perioadă în care ne va preocupa rolul social și cultural. Ne implicăm în grupul din care facem parte reușind să ne punem în valoare propriile talentele. Simțim nevoia să ne asociem, să colaborăm, să încheiem parteneriate sau să legalizăm o relație de cuplu care durează de ceva timp. Este vremea bilanțului, al alegerii!
Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna în acest moment:”Un băiat cu cădelnița slujește lângă preot la altar. Orice lucru, oricât ar părea de mărunt, are importanța lui în armonia vieții. Nu neglija gesturile mărunte, treburile de rutină, activitățile aparent minore. Orice om își are locul și rolul său în angrenajul vieții și depinde numai de tine să dai tot ce ai mai bun, în locul în care ești.
Guvernatorul ascendentului, Venus în casa a-V-a, ne dă starea de optimism, atracție către joc, aventură, sport, speculații, copii, iubire. Venus este în casa iubirii și a creativității astfel că este un moment important, în care ne putem descoperi un talent pe care să-l valorificăm, să-l punem în practică. Este momentul să proiectăm în afară propriile emoții, sentimente, dorințe pentru a reuși să ne vedem imaginea reflectată în ochii și în iubirea celui drag.
Venus în trigon cu ascendentul și sextil cu Uranus ne aduce reușita în legătură cu propriul copil sau în dezvoltarea unui hobby. Avem acum șansa de a evolua datorită propriei capacități de a crea, de a ne împărtăși talentele în mijlocul unui grup. Se observă pasiunea pentru artă, muzică, tot ce ține de frumos. Succesul apare în mod neșteptat. Reușim să atragem atenția sexului opus, legăm prietenii mult mai ușor. Nu vor lipsi aventurile, implicarea în relații ce depășesc convenționalul.
Steaua fixă Matar (Ploaia prielnică), situată în genunchiul drept al “Armăsarului înaripat” - Pegas. Constelația oferă ambiție, vanitate, intuiție, entuziasm, toane, judecată greșită. Constelația Pegas prevestește evenimente legate de schimbările bruște de vreme. Sindromul Pegas, așa cum este prezentat în legendele lui Perseu și Bellerophon, se referă la capacitatea înăscută pe care o au unii oameni, aceea de a înfrânge dificultățile, înălțându-se deasupra lor, iar pe de altă parte, de a întrece măsura. Pegas, prin naștere, este copilul Meduzei și al lui Neptun, care simbolizează Înțelepciunea și Emoția. Bellerophon a încercat să ajungă zburând, în Olimp (și-a supraapreciat potențialul). El credea că Pegas este supus voinței sale dar, cu toate acestea, Pegas este cel care a ajuns în Olimp, în timp ce Bellerophon, a fost aruncat înapoi pe Pământ, ajungând șchiop și ținta  reproșurilor celorlați oameni. Pegas simbolizează deasemenea o anumită misiune în viață, pentru care căutătorul va găsi întotdeauna timpul și energia necesare împlinirii, deși calea poate fi brăzdată de dificultăți și de limitări. Sindromul Pegas constă și în pretinsa capacitate de a trece ușor peste orice situație, deși reversul se poate transforma într-o lecție de umilință care să mai taie din lungul nasului.
Conjuncția stelei fixe Matar cu Soarele în Pești și în opoziție cu Luna aflată în Fecioară amplifică și mai mult starea de agitație, de impulsivitate, tendința de a risca în acțiuni, sperând că ceva miraculos ne va slava. Există un moment de intuiție dar și de ambiție care ne va determina să acționăm într-o direcție despre care nu știm absolut nimic. Ar fi mai bine să ne punem întrebarea: “Merită să risc?” pentru că altfel putem fi aruncați, ca și Bellerophon, de-a berbeleacul înapoi…de unde am venit. Riscăm să ajungem ținta reproșurilor, să fim răniți, dezamăgiți, umiliți.
Luna în sextil cu Saturn retrograd (în Scorpion) ne dă puterea de a transforma momentul prezent. Suntem mult mai atenți la ceea ce se întâmplă dincolo de cortină, reușind să atragem de partea noastră, prin tact și amabilitate, oportunitățile menite să ne aducă surse de câștig financiar, material. Luna Plină susține demersurile făcute în direcția valorificării propriilor talente. Primim acum recompense concrete de pe urma conștiinciozității, a seriozității, a muncii depuse în mod constant, muncă începută încă de la Luna Nouă din semnul Fecioară, din data de 5 septembrie 2013. Atenție însă la ambiție, orgoliu exagerat sau la modul în care folosim propriile resurse. Nu este un moment bun pentru speculații financiare sau jocuri de noroc. Pot apărea probleme care țin de mărturii false, mesaje răstălmăcite. Ar fi bine să ne concentrăm energia urmându-ne proiectele cu sinceritate și conștiinciozitate, apelând la tact și seriozitate la locul de muncă.
          Sunt readuse, în prezent, discuții legate de o iubire care ne-a produs  suferință în trecut. Ne intersectăm acum cu persoane care vor readuce în discuție momentele petrecute împreună. Posibil să fie vorba de calomnii, de amenințări menite a ne provoca dezamăgire, suferință.
Privind la aspectele de trigon pe care le face Neptun (în Pești) cu Jupiter (în Rac) și Marte (în Balanță) observăm că am putea reuși să atragem de partea noastră succesul, popularizarea datorită credinței în capacitatea de a ne ridica deasupra neajunsurilor, a cerințelor sociale.
Careul în T pe semne cardinale: Jupiter (în Rac) careu Uranus (în Berbec) careu Pluton (în Capricorn) ne poate aduce confruntarea cu tot felul de obstacole, abateri de la drumul propus, toate menite să ne dezorienteze, să ne determine să renunțăm la o relație importantă (căsătorie, parteneriat în afaceri). Avem tendința să ne concentrăm prea mult către o singură direcție, fără a mai vedea că pot exista alternative de rezolvare a situației problematice în care ne aflăm. E momentul să ne desprindem de o relație ce durează de mulți ani, pentru a redeschide ușa pentru o nouă relație originală, apărută în mod neașteptat.
Uranus, focarul acestui careu în T, se află în casa a VII-a, casa colaborării și a asocierii, a căsătoriei dar și a oricărui fel de parteneriat, a confruntării cu cineva, a competiției, a conflictului pe față. Uranus poate aduce crize în cadrul relațiilor, despărțiri bruște, schimbări de statut imprevizibile. Tot ce ține de iubire, de respect în cadrul cuplului, parcă ia o întorsătură neașteptată, punându-ne în fața unor situații ciudate, de neînțeles.
Vertex – este un punct virtual ce reprezintă în astrologie, momentele de răscruce din viața noastră, fiind numit și “Poarta destinului”. Vertexul reprezintă un descendent secundar (tipul de partener care ne atrage) indicând întâlnirile predestinate. Vertex în casa a VII-a, în conjuncție cu Uranus în acest moment de Lună Plină, ne aduce întâlnirea bruscă, inevitabilă cu o persoană care ne poate schimba complet viața. Nu este vorba despre o relație superficială, o aventură, ci vrem să finalizăm aseastă întâlnire de destin, printr-un act semnat la oficiul stării civile. Nu vrem să lăsăm nimic la voia întâmplării.
Au loc schimbări semnificative, menite să ne răstoarne principiile ce țineau de o relație de parteneriat, de colaborare. În ciuda problemelor pe care le-am avut în ultima vreme, vis-a-vis de relații, se pare că Destinul ne ajută acum în mod miraculos, aducându-ne un partener care să ne facă să ne simțim împliniți, să ne ajute a ne regăsi pe un nou drum. Ne ridicăm deasupra fricii și învățăm să iubim din nou, dincolo de problemele cotidiene. Învățăm să ne privim sufletul prin intermediul iubirii. Acum, în tumultul evenimentelor care ne transformă, de la o zi la alta, cerem să ne eliberăm de vechi, de ceea ce ne sfârșește, ne secătuiește de energie.
Asteroidul Junona (în Berbec) aflată pe descendentul acestui moment de Lună Plină, ne spune despre atracția față de partenerii dominanți, autoritari, plini de energie. Junona, ne oferă indicații despre partenerul de căsătorie, partenerul cu care vom fi, în cele din urmă. Asteroidul ne descrie modul în care ne confruntăm cu problemele de compatibilitate, gelozie, lupta pentru putere în cuplu. Asteroidul Junona ne indică desăvârșirea căsătoriei, descriind relațiile profunde dar și posibilele probleme care pot apărea în cadrul căsătoriei. Astfel că Junona, aflată acum pe cuspida casei a VII-a (mariaj, parteneriat) ne atrage atenția asupra unei relații de parteneriat de lungă durată, poate chiar pe viață. Junona este bine susținută de Venus (Zeița Iubirii) aflată în casa iubirii, a creativității. Astfel că ne simțim atrași în mod inexplicabil în mrejele iubirii, în mod inexplicabil, când se pare că ne cam luasem gândul de la așa ceva… Este un moment deosebit în care vrem neapărat să schimbăm ceva în ceea ce ține de relații, de colaborare. Dincolo de această dorință se trage un serios semnal de alarmă privind necesitatea de a avea sufletul pereche lângă noi. Trebuie să ne asumăm deciziile pe care le luăm acum și să ne detașăm de tot ceea ce înseamnă posesivitate, orgoliu, agresivitate, stare de neputință șă să încercăm să privim fiecare relație (bună sau rea) ca pe o treaptă pe care am urcat-o în drumul nostru spre evoluția  spirituală. Ne putem asocia acum cu o persoană predestinată dar asta nu înseamnă că totul va fi roz și frumos de la sine, ci că ne împlinim destinul, chemarea. Fericirea depinde dor de noi înșine!
Guvernatorul casei a VII-a, Marte (retrograd în Balanță), este în trigon cu Mercur din casa iubirii și aproape de Nodul Nord lunar, care vine să sublinieze întâlnirea de Destin. Oricât de mult am încerca să refuzăm realitatea cu care ne confruntăm, Universul știe cel mai bine cum să ne coordoneze pe direcția Destinului nostru.
Asteriodul Hestia, în conjunție cu Mercur în casa iubirii și a creativității (casa a V-a), este fiica cea mare a lui Cronos și a Rheei, este zeița virgină a Pământului, a arhitecturii, a atașamentului față de viața casnică și de familie, sanctuarul ei fiind vatra în care ardea focul sacru. Odată cu înființarea unei noi colonii, flacăra Hestiei din vatra publică a orașului mamă era adusă în noua așezare. Era invocată prin apriderea focului din inimile oamenilor. Astfel că, în astrologie, Hestia aduce focul sacru al inimii ei în viața oamenilor pentru a ne spune că a venit vremea să ne concentrăm asupra casei, să ne facem din aceasta noua prioritate. Ne arată unde ne putem retrage pentru a ne încărca sufletul cu liniște, cu împăcare. Hestia reprezintă capacitatea de a rămâne noi înșine, chiar dacă ne îndrăgostim. A iubi nu înseamnă pierderea puterii până la punctul în care ne dăm seama că relația nu ne lasă loc pentru a ne dezvolta, ne sufocă, ne încorsetează, dar Hestia are grijă să nu ajungem până aici.
Asteriodul nr. 46, Hestia, în conjuncție cu Mercur (Hermes – mesagerul lui Dumnezeu) aflat în casa a V-a (a creației și a dragostei) ne aduce focul pasiunii, mesajul iubirii, aventurile romantice, jocul și distracțiile, forța creatoare, relația puternică cu copiii. Hobby-urile iau amploare, suntem stimulați în direcția valorificării propriilor talente. Intuiția și senzitivitatea, realația amoroasă, relația cu copiii au toate menirea să ne dea forța creatoare. Este o perioadă de expansiune, de simțiri profunde în ceea ce privește relația cu Dumnezeu. Crește acum spiritul credinței, al compasiunii și iubirii aproapelui.
Lilith, prima femeie create de Dumnezeu, prima soție a lui Adam care au locuit împreună în Grădina Edenului până în momentul în care Lilith s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, refuzând să rămână sub dominația bărbatului său, dorindu-se astfel autoritară. Legenda spune că și-au trait scurta lor căsătorie într-un etern conflict, iubindu-se dar nerespectându-se.  Datorită calităților ei legate de magie, Lilith a reușit să descopere adevăratul nume al lui Dumnezeu, astfel ea a fost alungată din Grădina Edenului. Lilith reprezintă sexualitatea, instinctele, aducând în evidență dorințele sexuale, chiar morbide, ca și perversiunile oamenilor. Lilith însă, ne obligă la conștientizarea și depășirea de Sine.  Este considerată ca fiind malefică, șantajistă, răzbunătoare. Se spune în legendă, că Lilith a luat chipul șarpelui în Eden ademenind-o pe Eva, cea de a doua soție a lui Adam. Lilith ne ia prin surprindere și devorează ființa nepregătită din punct de vedere spiritual. 
Lilith aflată în semnul Leu,  casa X-a ( a popularității, carierei, succesului, liderilor, conducătorilor), a momentului de Lună Plină în semnul  Fecioară,  aduce în prim plan forța oamenilor în stat, oameni ce se preocupă de legi, iau decizii importante în stat. Se pare că în următoarea perioadă iau amploare discuțiile la nivel înalt, sunt aduse în vedere discuții ce s-au desfășurat în culise, încă din toamna anului 2013. Acum se rup alianțe, se fac mișcări serioase în tot ce ține de scena politică. Sunt oameni cu statut înalt ce vor reuși să convingă semenii că proiectele pe care le pun acum pe tapet, au rolul de a proteja poporul, de a aduce speranța unui viitor mai bun. Din păcate, Lilith aduce șantajul, dorința de răzbunare, dorința de a fi în centrul atenției, iar pentru acest lucru se va apela la agresivitate, la calomnii, defăimări publice ( Lilith careu Marte retrograd în semnul Balanței). Nimic nou sub soare, vom spune!
Lilith se află în afara regulilor, ea încurajează acum ilegalitatea, disprețul, calcă în picioare bunul simț, folosindu-se de legi  pentru a-și demonstra dreptatea. Vor apărea persoane în public care vor cu tot dinadinsul publicitatea, sperând că în acest fel vor ajunge să domine, să coordoneze mulțimea prin manipulare.

Influenţa majoră a acestei Luni Pline, în semnul Fecioarei, va fi asupra semnelor mobile: Fecioară, Peşti, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuţi în preajma datei de 16 (plus, minus trei zile), dar şi asupra celor care au planete natale, Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului  aflate aproape de gradul 26 în Fecioară, Peşti, Gemeni, Săgetător.


”Răbdarea este amară, dar rodul ei este dulce.” Jean Jacques Rousseau

No comments:

Post a Comment