Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, April 27, 2014

Eclipsa inelară de Soare



          Eclipsa inelară de Soare

”Totul stă în voia inimii, pe care nici oamenii, nici cerul, nici chiar propriile noastre interese nu o pot schimba vreodata. ”- Fuscolo
În data de 29 aprilie 2014, ora 9:14´ are loc Eclipsa inelară de Soare, acest fenomen având loc când Soarele și Luna sunt aliniate exact cu Pământul, iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui. Din Soare se mai vede doar marginea, în formă de inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată. Acest eveniment astronomic se produce în contextul în care Luna se apropie de cel mai îndepărtat punct al orbitei sale în jurul Pământului, având o mărime aparentă prea mică pentru a acoperi întregul disc solar. Singurul loc din lume unde va putea fi văzută întreaga eclipsă este o regiune din Antarctica. Fazele parțiale ale eclipsei vor putea fi vizibile și din alte locuri.
Luna se află în conjuncţie cu Soarele în semnul Taur la grad 8:52´, ascendentul acestui moment se află în semnul Rac la grad  1:52'.
În astrologie, eclipsele sunt configurații astrale ce prevestesc începuturi, evenimente importante atât la nivel personal, cât și la nivel social.  Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit, având o calitate karmică, predestinată. Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până  la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice.
O eclipsă de Soare se produce la faza de Lună Nouă, atunci când Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal (în conjuncție) sau în apropierea Nodului Lunar, Nodul Nord (guvernat de Jupiter) sau Nodul Sud (guvernat Saturn). Această Eclipsă inelară de Soare are loc în apropierea Nodului Sud Lunar aflat în semnul Berbec, la grad 28:25'. Primim mesajul de transformare, dar nu înainte de a ne elibera de trecut, de oamenii care ne blochează propriile proiecte. Luăm decizia de a ne transforma viața eliberându-ne de prejudecăți, de tensiuni dar și de nemulțumirile față de noi înșine. Este vremea să ne eliberăm de frustrări, de emoții negative, de grupul de prieteni în care simțim că nu ne putem exprima, că nu  putem transmite propriul mesaj.
Eclipsa de Soare în conjuncție cu Nodul Sud Lunar ne orientează către celălalt, simbolizând partenerul sau altcineva important din viața noastră, relațiile și tot ce se bazează pe interacțiunea cu ceilalți. Pentru unii dintre noi influența eclipsei poate avea loc la nivel subtil, iar pentru alții poate fi destul de intensă, inducând noi începuturi, amintiri subite, reîntâlniri cu oameni față de care nu ne-am exprimat adevăratele trăiri. Avem acum  ocazia să ne achităm de datorii karmice, exprimându-ne în mod deschis tristețile sau bucuriile, speranțele sau așteptările noastre vis-a-vis de anumite persoane care au jucat un rol important în viața noastră. Acum conștientizăm că este timpul să ne desprindem din anumite relații de prietenie sau de grupul din care facem parte, dar nu înainte de a ne schimba percepția asupra unor perioade importante din trecutul  nostru. Avem sentimentul că ne invadează trecutul și că nu putem să ne continuăm drumul până când nu ne eliberăm de acesta, până când nu ne desprindem de anumite frici, îndoilei, frustrări. Primim vești neașteptate și dacă ținem cont de intuiție ne vom elibera mult mai ușor de trecut pornind astfel plini de speranță și încredere în propriile forțe creatoare, înțelepciune, descoperindu-ne propriile daruri pentru a porni într-o nouă călătorie pe drumul vieții.
Eclipsa de Soare din Taur pune accent pe latura materială a vieții, pe stabilitate, concretețe dar și pe nevoia de frumos, de a ne afla în mijlocul naturii, aproape de casă, de familie. Taurul guvernează forța, fertilitatea, frumusețea, atașamentul, posesivitatea. Este un semn fix, nesuportând astfel schimbarea, angrenându-se cu multă voință pe calea realizărilor în plan material.  Caută situațiile pașnice, armonioase, nu îi plac conflictele sau dezechilibrele. Nu suportă să riște, iubind lucrurile clare și sigure, neimplicându-se în activități sau relații care îi inspiră nesiguranță. Astfel că această Eclipsă inelară de Soare în semnul Taur pune accent pe materialitate, pe concret, pe urmărirea țelurilor nelăsând nimic la voia întâmplării. Vrem mai mult, mai frumos care se ne ajute să ne împlinim propriile dorințe de mai bine.
Ascendetul Lunii Noi se află în semnul Rac (semn de apă, cardinal, feminin, guvernat de Luna aflată în casa XI-a idealurilor, pritenilor). Simțim starea de nelinişte, de freamăt, de simțire profundă. Aversiunea faţă de constrângeri ne îndepărtează de cei care au tendința de a ne controla viața. Ne dorim siguranță, ne dorim acasă, ne dorim să fim aproape de familie, de țară dar fără să ne simțim constrânși. Acum intuim ce avem de făcut, percepem drumul şi luăm decizia de a ne desprinde, în mod subtil, de ceea ce ne împiedică să ne continuăm un nou proiect de viață, de evoluție personală. Dispoziţiile psihice sunt foarte puternice, schimbătoare. Avem tendinţa  să ne retragem în liniște, departe de zgomot, de agitație ascultând nevoile sufletului. Gândurile se derulează cu repeziciune, dar mesajul venit pe cale intuitivă capătă forță și dacă ținem cont de el, găsim noi modalități de aflare a adevărului, de eliberare dar și de retragere din fața a ceea ce este periculos. Semnul Rac reprezintă trecutul, familia, tradiția, guvernează emoțiile, sentimentele, nevoia de securitate (materială și emoțională). La nivel social semnifică familia, publicul, poporul, opinia publică.
Guvernatorul ascendentului, Luna se află în exaltare în semnul Taur, casa a XI-a, a momentului de Eclipsă, în aspecte armonioase cu Pluton (în Capricorn) și Jupiter (în Rac) aducându-ne mesajul de ridicare deasupra încercărilor generate de Crucea Cosmică cardinală. Suntem mai presus de frică, reușim să ne avântăm cu mai multă încredere în viitor,  prin credință în propriile idealuri, în ceea ce gândim sau proiectăm acum, vom reuși să materializăm, atâta timp cât nu apelăm la tot felul de tertipuri, minciuni ce ar putea să-i rănească pe cei de lângă noi. Suntem puși în situația de a alege un nou drum (fie că este vorba de o profesie, de o nouă relație, o nouă casă), proiectându-ne astfel în viitor, reușind să vedem în mod magic: ”ce s-ar întâmpla dacă…”
Avem posibilitatea de a alege știind foarte clar rezultatul acțiunilor noastre de acum. Mercur (aflat în apropierea acestei Eclipse inelare de Soare) în sextil cu Neptun (în Pești), ne aduce mesajul că putem vedea exact ceea ce se poate afla în spatele unei relații, a unor acțiuni, aparent nevinovate. Sunt zile importante în care reușim să găsim soluții la probleme pe care le credeam greu de rezolvat. Ne implicăm în proiecte prin intermediul cărora ne putem promova anumite idei, folosind acum propriile resurse mentale. Suntem mult mai receptivi și mai sensibili la ideile și metodele noi de lucru. Relaționăm cu deschidere, umor, reușind să ne adaptăm mult mai ușor la schimbare. Suntem perseverenți, discreți, dar nu lipsiți de idei și dornici de a obține bani, bunuri materiale folosindu-ne de inspirația de moment.
Se formează acum configurația holistică ”Cortul”: Pluton (în Capricorn) sextil Chiron (în Pești) în conjuncție cu Nodul Nord lunar sextil Mercur (în Taur) sextil Jupiter (în Rac). ”Cortul” este format din doua Triunghiuri Minore: Chiron sextil Pluton trigon  Mercur; al doilea Triunghi Minor: Chiron sextil Mercur în conjuncție cu Luna Nouă sextil Jupiter (în Rac). ”Cortul” constituie sursa motivației, relevă scopul pe care ne-am propus să-l atingem, beneficiind acum de foarte multă energie creatoare. Ne deschidem către ceilalți, vedem oportunitățile pe care le vom  folosi în direcția împlinirii Destinului nostru. Reușim să depășim un prag, să ne eliberăm de datoriile pe care le avem mai întâi față de noi înșine. Suntem motivați să mergem mai departe, prin înțelegere și iertare față de propriile noastre acțiuni realizate în trecut. Avem puterea necesară pentru a reechilibra sufletul prin ceea ce le dăruim celorlalți, ne regăsim prin armonia cu ei.
Mercur (în Taur) în trigon cu Pluton retrograd (în Capricorn) ne dă forța de a pătrunde dincolo de suprafața lucrurilor, ne dă puterea de a căuta esența evenimentelor, de a vedea legăturile dintre anumite evenimente care au produs transformările inevitabile din viața noastră. Facem analiza propriei vieți, vedem cu mai multă claritate în ce context ne aflăm, adoptăm acum strategii de lucru care să ne ajute pentru a face față la noile schimbări din existența noastră.
Asteroidul Yunona, aflat în conjuncție cu Eclipsa inelară de Soare, ne pune în legătură cu parteneri față de care avem de lămurit anumite aspecte ce țin de trecutul comun. Au loc tot felul de discuții, mărturisiri despre ceea ce a dus la un anumit comportament care a determinat ruperea relației. Tot în această perioadă au loc întâlniri predestinate, întâlniri karmice cu parteneri din trecutul îndepărtat sau chiar din alte vieți. Suntem luați prin surprindere, înfruntându-ne acum cu dorința de a lua o decizie vis-à-vis de o persoană, de o relație importantă pentru noi. Ne aflăm în situația de a alege :  să iertăm și să continuăm o relație de iubire cu un partener din trecut sau alegem să ne desprindem văzându-ne liniștiți de un nou drum. Suntem ancorați puternic în amintiri.
Lilith (Luna Neagră) aflată în casa a II –a resurselor materiale, a banilor; în semnul Leu în careu cu Luna Nouă, ne atenționează asupra faptului că suntem mult prea înclinați de a pune în prim plan latura materială. Ne dorim realizări de amploare în scurt timp, apoelând la tot felul de tertipuri, de minciuni, fără a ne gândi la consecințe. Se proiectează acum multe acțiuni, ce va avea un impact negativ asupra mulțimii, a maselor de oameni.  Vrem neapărat strălucire prin umbrirea celor mai frumoase emoții, sentimente ale ființei.
Careul în T pe semne cardinale: Jupiter (în Rac) careu Uranus (în Berbec) careu Pluton retrograd (în Capricorn) insistă să ne transformăm vechile concepții despre viață, familie, popor, tot ce ține de politic și economic. Ne lansăm în acțiuni fără să ținem cont de repercursiunile nefaste asupra generațiilor ce vor veni. Jupiter - Marele Benefic, (expansiunea), primește acum susținerea de la asteroidul  Chiron (în Pești) - vindecătorul, dar și de la Saturn retrograd (în Scorpion) - ghidul, învățătorul, pentru a ne da cele mai viabile soluții de rezolvare a marilor conflicte la nivel social dar și personal. Suntem acum în măsură să ne vindecăm propriile răni pentru a putea renaște prin conștientizarea părților negative ce ne-au distrus sistematic încrederea în noi înșine.
          La nivel de evoluție karmică, această eclipsă inelară de Soare ne ajută să acceptăm că ceea ce vine spre noi se întâmplă cu un rost bine definit. Chiron aflat în casa a X-a, a popularității, ne dă forța necesară pentru a materializa propriile capacități creatoare, de a ne pune în valoare talentele și astfel să contribuim la o mai bună evoluție a societății. Prin vindecare și desprinderea de traumele din trecut, reușim să ne ridicăm mai presus de orice piedică sau de orice ne-ar putea distruge zborul către un scop clar, bine definit.
Venus se află în Pești, în casa a X-a, a carierei, a controlului propriului destin. Este un aspect astral ce ne dă și mai multă determinare, curaj, încredere că nimic nu este în zadar. Tot efortul, munca pe care am depus-o în sensul evoluției spirituale dar și în tot ce ține de artă, de creativitate, vine acum să ne recompenseze printr-un răspuns favorabil  din partea celorlalți oameni. Prin tact, diplomație, comunicare, dar mai ales prin încredere și curaj, reușim să atragem recunoașterea de partea noastră.
Această eclipsă inelară de Soare în semnul Taur ne ajută să facem trecerea la un nou nivel, la o nouă conștiință. Avem ocazia să ne desprindem de trecut, prin deschidere către  ceilalți, prin colaborare și acceptare că fiecare dintre noi conlucrează la armonia și echilibrul universal. Este un moment de suspans în care  căutăm răspunsuri prin ceilalți, ne căutăm prin intermediul a ceea ce cred ceilalți despre noi, fără să ne dăm seama că de fapt, răspunsul este în noi.
Cei născuţi în jurul datei de 29 în zodiile fixe: Taur, Scorpion, Leu, Vărsător vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens decât ceilalţi nativi. La nivel particular, eclipsa de Soare poate avea un efect important în viața fiecăruia când aceasta este în conjuncție cu una din planetele din astrograma natală, mai ales cu  Soarele și Luna, cu Nodurile Lunare, Ascendentul, Mijlocul Cerului. Locul unde se află eclipsa în harta natală este semnificativ, deoarece aceasta arată domeniul de viață afectat de noul început pe care-l reprezintă.
”Trebuie să căutăm dragostea acolo unde suntem, chiar dacă asta ne-ar costa ceasuri, zile, săptămâni de decepții și tristeți. ”Paulo Coelho

No comments:

Post a Comment