Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, April 9, 2014

Eclipsa totală de Lună, 15 aprilie 2014



”Acela care face să răsară zilnic soarele în ființa sa, se pregătește să renască.” Omraam Mikhael Aivanhov

                În data de 15 aprilie Eclipsa Totală de Lună este vizibilă din Australia, Oceanul Pacific, America de Nord și America de Sud.
            În data de 15 aprilie 2014, la ora 10:43, se formează o Eclipsa totală de Luna in Balanță la  grad 25:16'. O Eclipsă de Lună se formează în faza de Lună Plină (Luna în opoziție cu Soarele), în apropierea Nodurilor lunare. Luna se află în semnul Balanță la grad 25:16´aflată în opoziție cu Soarele din semnul Berbec la grad 25:16'. Nodul Sud se află la 28:23´ în semnul Berbec și reprezintă bagajul karmic pe care îl purtăm în această viaţă. Acesta ne poate face să stagnăm în diferite moduri. Luna aflată la grad 25:16´ în semnul Balanță, în conjuncţie cu Nodul Nord, ce reprezintă drumul în viaţă, cel care ne împlineşte, ne dă înţelegere profundă asupra tuturor manifestărilor acesteia.
            Eclipsa de Lună amplifică temerile interioare, emoțiile noastre, riscând să luăm decizii bruște. Primim avertismente pe care intuiția ni le transmite cu câteva săptămâni înainte de producerea eclipsei, declanșând o oarecare tensionare în cadrul relațiilor sau în mediul profesional. Tot în această perioadă este posibil să luăm hotărârea bruscă de a merge la un control medical sau să acceptăm un nou tratament, vrem un nou regim de viață.   Este o perioadă de introspecție care ne va ajuta să cunoaștem mai bine propriile nevoi, dorindu-ne cu ardoare o schimbare esențială în viața sentimentală, relațională sau în relația cu propriul copil. O eclipsă duce la finalizarea, în bine sau în rău, a unor situații care durează de ceva timp și pe care nu am avut puterea necesară să le schimbăm. Așteptați măcar o săptămână, înainte și după acest moment, pentru a putea lua o decizie fermă, dacă vreți să porniți pe un nou drum, sau să începeți o nouă relație. Se spune că o relație de iubire începută sub ”mantia întunericului” eclipsei, se va sfârși curând sau se va derula destul de anevoios, cu multe probleme de relaționare.
            Eclipsele lunare scot la iveală răspunsuri neașteptate, manifestându-se în mod deosebit la nivel individual, în funcție de astrograma natală a fiecărei persoane. Această conjuncție dintre Lună și Nodul Nord lunar ne face mult mai sensibili la calea noastră de urmat în viață, la menirea noastră spirituală.
            Ar fi bine să ne dedicăm acum mai mult activităților ce țin de relaxare, să ascultăm muzică, să citim, să ne plimbăm în mijlocul naturii, evitând oamenii, situațiile de viață care ne tulbură liniștea sufletească.
            Luna Plină are loc pe axa Berbec – Balanţă casele V-XI axa afectivă. Lecția primită acum, în această perioadă, constă în obținerea echilibrului între iubirea primită și cea oferită. Activarea axei V-XI de către această Eclipsă totală de Lună, ne spune despre imposibilitatea de a ne manifesta iubirea, originalitatea în tot ce ține de creație, dar și de problemele ce pot apărea acum, în relația cu copiii, prin educația oferită acestora. Tot ceea ce facem în această perioadă ne trimite cu gândul la trecutul nostru, fiind un moment favorabil pentru a ne sonda propria ființă. Este timpul să vedem  direcția în care  putem folosi în mod cosntructiv capacitățile noastre creatoare. Poate că ne vom orienta acum către un nou hobby, punându-ne astfel la treabă propriile talente.
            Ascendentul acestei Luni Pline se află în Rac, semn cardinal, feminin, de apă. Este un semn al tradiţiei și al familiei, îndeamnă la visare, la introspecție, la trecut, la amintiri, dar și la dorul de locul natal, la dorința de a revedea propria țară. Viaţa capătă varietate, au loc evenimente care ne influențează sufletul, starea psihică, în mod subtil.  Suntem mult mai sensibili, trecem brusc de la starea de bucurie la starea de tristețe, fără o cauză certă.
            Luna (guvernatoarea ascendentului acestui moment) se află în semnul Balanţei, semn de aer, cardinal. Este un semn al echilibrului și al armoniei, al justiţiei şi al păcii, al frumuseții exprimată prin artă, muzică, poezie, un semn al uniunii, al relațiilor. Astfel că punem suflet acum în tot ceea ce facem și are legătură cu arta, creativitatea, iubirea, copiii. Luna, în aspect armonios cu planeta Venus, (guvenatoarea semnului Balanță se află în semnul Pești, casa IX-a spiritualității, studiilor înalte, străinătatea) susține dorința noastră de a evolua prin creativitate, prin iubire, dar îmbinând toate acestea cu iubirea față de Divinitate, deschiderea către tot ce înseamnă spiritualitate. Călătoriile la mare distanță de casă, în alte țări, vor contribui în mare măsură la propria dezvoltare.
            O eclipsă de Lună tinde să pună amprenta asupra propriului suflet, prin evenimentele cu care ne confruntăm acum și pe care le simțim ca făcând parte din Destin. Intuiția ne spune că este inutil a încerca să oprim manifestarea iubirii acum. Se poate vorbi acum de întâlniri predestinate, bucurii, tristeți, o nouă cale pe care o urmăm în urma unor decizii luate în mod brusc, neașteptat. Putem vorbi despre o  primăvară a regăsirilor. Soarele aflat în semnul Berbec în opoziţie cu Luna, aduce elanul, energia, dinamismul renaşterii, acţiunea. Berbecul este un semn al îndrăznelii, el preia conducerea , inițiază proiecte.
            În mitologie, Amalthea este capra divină care l-a alăptat pe Zeus în Creta, insula lui de naștere, pe când acesta era un bebeluș. În alte tradiții, Amalthea era o nimfă care l-a hrănit pe Zeus cu miere și laptele unei capre. Din recunoștință, Zeus a transformat unul din coarnele caprei în Cornucopia ("cornul belșugului"), care este întotdeauna plin cu ceea ce își dorește posesorul. În unele versiuni, pielea caprei a devenit Aegis, scutul legendar al Athenei.
            Asteroidul Amalthea reprezintă prosperitatea, generozitatea, iubirea necondiționată, protejarea celor slabi, este un loc de binecuvântare. Amalthea aflată în semnul Balanță (23:51') spune despre abundența pe care o primim prin intermediul relației cu celălalt, fie că este vorba de o nouă iubire, de o relație de afaceri sau de găsirea echilibrului și armoniei în relații. Amalthea aflată în casa a V-a  acestui moment, aproape de Luna Plină spune despre succesul pe care îl putem obține dacă ne dedicăm unui nou hobby, sau să ne decidem să alegem un nou drum în iubire. Dacă ceea ce alegem acum nu o facem cu generozitate, fără a avea scopuri meschine, vom avea parte de tot felul de probleme menite să ne întoarcă din drumul ales. Ne descoperim cu adevărat acum prin ceea ce îi oferim partenerului/partenerei.
            Venus, (guvernatoarea casei a V-a, a iubirii, a creativității, a copiilor) se află în semnul Pești, în casa a IX-a spiritualității, a țelurilor înalte, a călătoriilor îndepărtate, a convingerilor religioase. Astfel că ne dedicăm mai mult studiului, implicării în activități ce au legătură cu arta, cu muzica, poezia, lectura. Suntem mult mai preocupați de educația propriilor copii, dar și de dorința de a călători peste meleaguri. Se pot lega acum relații de iubire la mare distanță, ca urmare a unor călătorii făcute sau prin intermediul studiului, împărtășind aceleași pasiuni, idealuri.
            Cele două planete, Uranus și Mercur se află de fapt în vârful careului în T cardinal (careu cu Jupiter în Rac, careu cu Pluton în Capricorn), astfel că nu prea ne simțim susținuți de oamenii cu care colaboram. Nici pe prieteni nu ne prea putem baza, fiindu-ne spuse pe față, cuvinte care rănesc. Acest tip de careu este cel mai activ dintre toate. Fiecare energie tinde să tragă într-o direcție proprie, cauzând conflicte și activități fără nimic în comun cu drumul pe care ne aflăm. Conștientizarea spațiului gol opus planetelor focar (Uranus și Mercur în Berbec) ne poate da orientare spre canalizarea corectă a energiei. Gradul simbolic al acestui punct, ne indică de fapt calitatea ce trebuie dezvoltată în această perioadă.
            Mesajul simbolului sabian pentru grad 13 în Balanță: ”Copii spărgând baloane de săpun.” ne spune despre necesitatea de a ne juca, dar nu în sensul de a lua viața în râs, ci în sensul de a ne bucura de ceea ce ni se oferă, ca fiind de fapt o nouă sursă de evoluție, de maturizare. Cele mai grele probleme se pot rezolva găsind acum soluțiile simple, aflate la îndemâna noastră. Pentru a vedea oportunitățile din preajmă, ar trebui să fim simpli, sinceri, fără a ne complica cu tot felul de prejudecăți.
            Uranus reprezintă o forță care se manifestă sub forma unor schimbări bruște a tiparelor de viață, a unor modificări neașteptate la nivel de conștiință, a unor flesh-uri intuitive și izbunciri de noi idei, concepții originale. Uranus este considerat forța creatoare a ”spiritului Universal”( Dane Rudhyar). Uranus este considerat ca fiind ”vocea lui Dumnezeu”. Acesta duce mai departe mesajul adus de Hermes-Mercur, cu aplomb, cu hotărâre, cu agresivitate, cu voință și dorință de răzbunare.
            Uranus reprezintă forța de pătrundere intuitivă și extindere a proceselor raționale dincolo de barierele timpului și spațiului. Simțim astfel nevoia puternică de a ne rupe de tot ce înseamnă convențional, respingând în mod instinctiv tradiția, obstacolele ce stau în calea propriei dezvoltări. Aspectul de careu dintre Uranus, Mercur cu Jupiter (în Rac) - expansiunea, atitudinea socială, religia și Pluton (în Capricorn) - transformarea modului de utilizare a propriilor resurse; fiind vorba de un aspect puternic transfomator la nivel de grup, de popor, de omenire. Este un moment de rupere și de forțare a propriilor resurse, dar mai ales de căutare a unor soluții viabile prin renunțarea la vechile tipare de gândire, în fiecare plan al existenței noastre.
            Uranus (mentalul colectiv, octava superioară a lui Mercur) în conjuncție cu Mercur (mentalul fiecărui individ) în semnul Berbec, ne dă impulsul de a acționa, de a face ceva inedit, original, de a ne implica într-un grup de oameni în care reușim să ne punem în practică propriile idei. Putem avea acum revelația unei schimbări bruște de direcție, de răzgândire în ceea ce privește afilierea la un grup de prieteni. Ne simțim nedreptățiți, ne manifestăm neîncrederea în fața celorlalți, în mod agresiv, predominând acum starea de agitație, de neliniște mentală.
            Conjuncția dintre Uranus, Mercur în opoziție cu Marte (din semnul Balanță) predispune la probleme ce țin de călătorii, transport, explozii, accidente. Atenție la condus, pentru că este vorba de un aspect astral ce predispune la accidente grave. Trebuie să fim atenți la modul în care transmitem informația acum, putând să apară conflicte verbale din orice fleac. Vom avea parte de surprize din partea celor din jur, descoperind acum felul în care ne percep ceilalți. Este important să fim atenți la mesajele care vin acum spre noi, întrucât acum este o perioadă deosebită în care reușim să acționăm prin intermediul celorlalți. Persoanele din jurul nostru ne pot indica, în mod spontan, noi direcții de urmat.
            Saturn în Scorpion, casa V-a, a afectivității, a iubirii, a creativității, în trigon cu Chiron aflat pe Mijlocul Cerului, ne susține în împlinirea celor mai curajoase dorințe legate de creativitate, putând  atrage succesul, popularitatea prin muncă susținută. Poate fi modul de a ne vindeca de o  traumă,  de o suferință din trecut dedicându-ne unor țeluri clare. Este vremea vindecării prin înțelegerea propriei lecții de viață ce ține de iubire, copii, creativitate. Suntem mult mai responsabili în relația cu copiii. Astfel că reușim să folosim timpul în sens constructiv, apelând la resursele noastre creatoare.
            Este o Luna Plină în care putem culege roadele muncii noastre, o muncă începută odată cu Luna Noua în Balanță, din 5 octombrie  2013. Se pare că ne întâlnim cu situații de viață, cu persoane pe care le-am cunoscut în acea perioadă. Acum, la această Eclipsă totală de Lună în semnul Balanță, au loc reluări ale unor discuții, negocieri, amintiri, răzgândiri ce țin de perioada din preajma datei de 5 octombire 2013.
            Locul în harta natală unde este localizat tranzitul (casele care sunt tranzitate de către Nodul Sud, de Soare  şi de Nodul Nord şi de Lună), reprezintă părţi ale vieţii noastre unde această influenţă se simte foarte puternic, ne arată că ceva se termină în această parte a vieţii.
            Această Eclipsă de Lună face lumină în problemele emoţionale din existenţa noastră, mai ales asupra celor născuţi în semnele: Balanță, Berbec, Rac, Capricorn dar şi pentru cei care au axele principale: ascendentul, descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 26, sau asupra nativilor: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn născuți în preajma datei de 15 (± 3 zile).

”Dacă spiritul nostru ne luminează si ne purifică zilnic ființa, noua viață începe să circule în noi ” Omraam Mikhael Aivanhov

1 comment:

  1. MULTUMIRI PENTRU SFATURI SI EXPLICATII .PREZENTAREA NE LINISTESTE SI NE INCURAJEAZA ,NE DESCHIDE OCHII LA CEEA CE AVEM DE FACUT .EU SIMT TOTE ACESTE INFLUENTE SI MA SIMT PREGATITA SA ACTIONEZ CA ATARE .MULTE COMUNICARI NE SPERIE ,NE DESCURAJEAZA .NE PANICHEAZA. MULTUMIM !!!!!!!!

    ReplyDelete