Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, May 26, 2014

Luna Nouă în semnul Gemeni


          Transformă-te!



În data de 28 mai 2014, ora 21: 40', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 7:21' în semnul Gemeni,  având ascendentul în semnul Săgetător.
Influenţa Lunii Noi se simte cu aproximativ 18 ore înainte dar şi după ce are loc acest moment. Acesta marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Energia este minimă acum, astfel că cel mai bun lucru este să nu acţionăm ci să facem planul, strategia, să pregătim acţiunea pentru următoarea perioadă. Este bine să gândim un nou început, să ne deschidem mental şi afectiv către toate posibilităţile prin care putem obţine ceea ce vrem. Este foarte important să ne clarificăm interior ceea ce dorim cu adevărat, ce direcţie trebuie să urmăm. Odată cu începerea fazei de creştere a Lunii, 30 - 31 mai, când deja este depăşită faza de energie minimă, putem demara un nou proiect sau orice activitate pe care o considerăm importantă.
Luna Nouă în semnul Gemeni (semn mutabil, de aer, masculin, diurn, guvernat de Mercur), ne deschide drumul către cunoaștere, dorința de a acumula informații din cât mai multe domenii, de a primi și transmite mesaje pe orice cale.   Dorim să călătorim mai mult, să ne implicăm în activități în care comunicarea are un rol important. Sunt favorizate comerțul, îndemânarea în lucrurile manuale, se observă spiritul subtil, expansivitatea, voința dar și o oarecare instabilitate în acțiuni. Ne confruntăm mai des cu minciuni, dezamăgiri venite din partea celor de la care avem  poate așteptări prea mari.  
Mercur aflat în semnul Gemeni, casa a VII-a, a mariajului, a parteneriatelor,   în sextil cu Venus, ne susține să încheiem  parteneriate importante. În relația de mariaj reușim să colaborăm mult mai eficient, mai constructiv, putem să vedem ce anume trebuie să corectăm în relația de cuplu. Relaţia de sextil dintre Venus şi Mercur îndeamnă la optimism, încredere, ne oferă  caracter sociabil, amabilitate, se leagă prietenii favorabile pentru evoluția personală.
Steaua Betelgeuse, a doua stea ca strălucire din constelația Orion, este a noua stea ca strălucire de pe bolta cerească. Deși, conform descrierii lui Bayer, este cotată ca Alpha, ea nu este la fel de strălucitoare ca și Rigel (Beta Orionis). Steaua face parte din Triunghiul de Iarnă, celelalte vârfuri fiind reprezentate de Procyon și de Sirius. Betelgeuse în conjuncție cu Mercur ne dă mai multă intuiție, forță de a pătrunde dincolo de ceea ce ni se prezintă, reușim să descoperim anumite secrete, informații valoroase care ne vor ajuta în noile proiecte. Este momentul să apelăm la strategii verbale, la tact și diplomație pentru a rezolva anumite probleme ce țin de negociere, de colaborări, parteneriate. Se remarcă inconsecvența, aroganța, atacul verbal, fiind puși acum în situații mai puțin plăcute, față de care ne va fi destul de greu să luăm o atitudine promptă.
Planetele Venus și Mercur se pregătesc să părăsească semnele Taur și respectiv Gemeni, astfel că Venus va intra în semnul ei de domiciliu (în semnul Taur, în 29 mai, ora 4:45'), în decanul lui Mercur, în timp ce Mercur va intra în semnul Rac, câteva ore mai târziu (în 29 mai, ora 12: 11`), în decanul lui Venus.    Cele două planete ne trasmit că este  momentul să ne reorganizăm la nivel emoțional și mental, să acordăm mai multă atenție la ceea ce spunem, la modul în care ne prezentăm ideile, emoțiile, dorința de mai bine, de armonie. Se pare că va trebui să ne reformulăm dorințele, prioritățile, atât în plan material, cât și în plan emoțional și mental. Mercur în semnul Rac ne dă mai multă diplomație, mai mult tact, amabilitate, capacitate de memorare. Reușim să ne adaptăm mult mai ușor la condițiile de mediu. În schimb, suntem mai sensibili la vorbele celorlalți, devenim neliniștiți la orice atac verbal și suntem gata să găsim o strategie de răzbunare. Venus se pregătește să ne pună în valoare talentele, capacitatea de a negocia, de a atrage câștigul material și financiar de partea noastră.
Luna Nouă în casa a VI-a, a sănătății și a muncii, aduce în prim plan atitudinea noastră față de muncă, față de propria sănătate. Acum ne confruntăm cu transformări menite să ne afecteze sau să ne dea posibilitatea de a schimba ceva în legătură cu munca pe care o desfășurăm zi de zi. Oare ne implicăm suficient în activitate? Comunicăm în mod constructiv cu colegii? Avem grijă cu adevărat de organismul nostru? Sunt doar câteva întrebări pe care ni le tot punem în această perioadă, simțind în mod instinctiv că trebuie să schimbăm ceva în viața noastră legat de sănătatea, de locul nostru de muncă, de modul în care relaționăm cu colaboratorii. Conștientizăm acum că este timpul să acționăm și să punem pe primul plan sănătatea. Ne confruntăm cu evenimente de viață pe care chiar nu putem să le evităm, așa că ar fi bine să vedem ce se vrea de la noi de fapt, unde anume greșim, la ce anume trebuie să renunțăm sau în ce mod trebuie să acționăm pentru ca lucrurile să meargă în direcția dorită. Este vorba de mult efort, de o oarecare suferință, dar...”durerea reprezintă paznicul comorilor noastre nedescoperite.” Poate avea acum loc o experiență de purificare, de eliberare, de desprindere de un mediu ce nu mai corespunde așteptărilor noastre.
Mesajul gradului sabian al acestui moment de Lună Nouă în semnul Gemeni: ”O fântână cu găleată și frânghie la umbra unor arbori maiestuoși.” Credința primordială a omului stă în puterea ascunsă și susținătoare a vieții. Acest mesaj subliniază puterea energiilor colective, biospirituale ce susțin toate culturile Pământului.
Ascendentul în semnul Săgetător ne dă dorința de independență, de jovialitate și bucurie de viață, dorința de aventură, de mișcare, de a călătorii dar și de a ne informa despre religie, filozofie. Suntem mult mai deschiși către ceilalți, mai curajoși, dar și mai nervoși, mai impulsivi și mai energici. Se remarcă dorința de implicare în acțiuni curajoase, perspicacitatea, dorința de a ne face plăcuți prin felul în care vorbim. Iubim mai mult umorul, schimbul de replici. Suntem mult mai grăbiți să prindem oportunitățile din zbor, să ne implicăm în noi proiecte, afaceri, mergem direct la țintă, apleând însă la tact și diplomație pentru a ne atinge scopurile.
Guvernatorul ascendentului, Jupiter, se află în semnul Rac, în trigon cu Saturn retrograd (în Scorpion) și cu asteroidul Chiron (în Pești). Piramida pe semne de apă ne susține în realizarea celor mai curajoase proiecte, fiind acum motivați să ne urmăm un nou drum sau un nou proiect. Totul este să avem mai multă încredere în ceea ce ne spune intuiția, să apelăm la resursele noastre creatoare, la experiența de viață, la relațiile de prietenie, la orice ne poate ajuta să punem bazele unui proiect important. Este timpul să ne exprimăm propriile gânduri, așteptări pe care le avem de la oamenii cu care colaborăm, de la partenera/partenerul de viață, de la grupul de prieteni. Este momentul să ne spunem punctul de vedere și să reparăm o greșeală făcută în trecut. Suntem susținuți să ne eliberăm de o traumă pentru a ne putea continua drumul, eliberați de suferință.
Planeta Marte în trigon cu Luna Nouă în Gemeni ne susține în realizarea proiectelor, dându-ne energie, curaj şi încredere în propriile forțe. Vom comunica în mod deschis, dar trebuie să fim atenţi la ceea ce spunem, la ceea ce transmitem, întrucât există riscul să ne fie răstălmăcite cuvintele, mesajele. Avântul nostru, fără măsuri de precauție, s-ar putea să ne coste destul de mult. Luna Nouă în careu cu Neptun (în semnul Pești) ne predispune la implicarea în proiecte ce se vor dovedi în timp, destul de iluzorii, dezamăgitoare. Este posibil să ne încredem mai mult decât trebuie în persoane nedemne de încrederea pe care vrem să o investim acum, persoane care promit mai mult decât pot face. Ceea ce ni se prezintă acum este foarte frumos ”ambalat” așa că ne vom trezi, mai devreme sau mai târziu, că am pornit pe o pistă greșită. Trebuie să fim foarte atenți la ce contracte de colaborare semnăm. În privința sănătății organismului, trebuie să fim atenți la diagnosticul care ni se prezintă acum, întrucât există riscul să fim diagnosticați greșit, sau să luăm o medicamentație ce nu corespunde diagnosticului.
          Venus (guvernatoarea casei a V-a, a iubirii, a creativității și a copiilor aflată în semnul Taur) în conjuncție cu Nodul Sud Lunar în semnul Berbec, ne aduce în conexiune cu trecutul, cu relații de iubire din trecutul îndepărtat (alte vieți) sau chiar din această viață. Reapar în viața noastră situații de viață, oameni față de care  mai avem anumite datorii legate de emoții, de sentimente, avem de dat anumite explicații. Trebuie să depășim momentul, să îl acceptăm, să înțelegem și să iertăm. Este momentul să ne desprindem de un vechi tipar, de o concepție depășită, de prejudecăți și să reînvățăm să iubim, să învățăm să ne iertăm. Au loc acum întâlniri cu persoane ce au jucat un rol important în maturizarea noastră la nivel  sentimental, afectiv. Este o perioadă trăită destul de intens, reușind acum să conștientizăm că fiecare persoană, cu care ne intersectăm pe drumul vieții, a jucat și joacă un rol esențial în construirea propriei personalități, în definirea noastră ca OM.
Mesajul gradului 29 în semnul Berbec, unde se află planeta Venus: ”Muzica sferelor” ne spune despre acordarea sufletului la ordinea cosmică. S-a ajuns în punctul în care putem să înțelegem care ne este locul în evoluția omenirii. Este foarte important să învățăm să ne ascultăm vocea interioară, care este de fapt vocea întregului.
Asteroidul Cupidon (în latină  Cupido, însemnând dorință), zeul dragostei, la romani. Era fiul zeiței Venus și al lui cu Marte. Era înfățișat ca un copil frumos, cu aripi, purtând un arc și o tolbă plină cu săgeți, de două feluri, unele cu vărful de aur ce produceau iubire aprinsă, iar altele cu vârful de plumb ce produceau indiferență, ură sau dispreț. Orice persoană lovită de săgeata lui Cupidon capătă dorințe incontrolabile. De dezamăgirile, nestatornicia și trădările lui Cupidon nu a scăpat nimeni, nici chiar Zeus, de aceea acesta i-a interzis lui Cupidon să intre în Olimp. În astrologie, simbolul lui Cupidon este asemănător, în manifestare, cu planeta Venus, arătând interese similare în dragoste, relații, frumusețe și artă. Cupidon se referă la reuniuni, la tot ce ține de oameni, de familie, de mariaj, de societate, parteneriate, organizații. Dacă Venus reprezintă dragostea, ei bine Cupidon reprezintă căsătoria. Este planeta cuplului și subliniază importanța încheierii unui contract de căsătorie. Conjuncția dintre Venus și Cupidon (în casa a IV-a familiei, casa, rădăcinile) sextil cu Mercur (casa VII-a mariajului); ne spune despre o iubire predestinată dar și de dorința de a întemeia o familie. Nu se dorește a fi o relație superficială, ci acum sunt luate decizii importante legate de iubire și de întemeierea unei familii. Venus (aflată la grad 29) și în conjuncție cu Nodul Sud Lunar, predispune la  riscul de a ne implica în relații de iubire care nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere.
 Iată că această Lună Nouă în semnul Gemeni, ne aduce tot felul de surprize legate de relații, de sentimente de iubire, profund răscolitoare.
Piramida pe semne de apă: Chiron (în Pești, casa a III-a) trigon Jupiter (în Rac) trigon Saturn retrograd (în semnul Scorpion) ne dă oportunitatea de evoluție în plan spiritual, impulsul de a ne elibera de trecut, de frustrări. Chiar dacă avem sentimentul că nu suntem înțeleși, trebuie să conștientizăm că până când nu învățăm să cerem, nici celălalt nu are cum să știe de ce avem nevoie. Este momentul în care putem vindeca o nedreptate ce ne-a fost făcută, mai mult sau mai puțin intenționat. Este un moment de depășire a unor traume, de eliberare de suferință prin credință și încredere că rugăciunea, cererea ne este ascultată, primind acum un răspuns clar, mai rapid decât ne așteptam.
Îndemnul Lunii Noi, din 28 mai 2014 se adresează în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Săgetător, Fecioară, Pești, mai ales celor născuţi în apropierea datei de 28 ( ± trei zile).


Suferința reprezintă calea spre renaștere!” Dane Rudhyar

No comments:

Post a Comment