Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, May 12, 2014

Luna Plină în semnul Scorpion



”Prin sacrificu obținem atâta putere că se compară cu puterea zeilor.”
C.G. Yung

          În data de 14 mai 2014,  ora 22:15, se produce aspectul de Lună Plină în semnul Scorpion. Luna aflată la grad 23:55´ este  în opoziţie cu Soarele din Taur la grad 23:55'.
Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim (14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, o minte deschisă, pertinentă, obiectivitate şi simţul perspectivei. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină aduce putere şi energie să se împlinească tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă.
Luna Plină are loc pe axa Taur-Scorpion, o axă a posesiunilor, a valorilor materiale (Taur) şi a sexualităţii (Scorpion), pe axa caselor XI-V, axa afectivă, iubirea primită și iubirea oferită. Luna Plină în Scorpion amplifică intuiția, emoțiile, temerile referitoare la ce se întâmplă vis-a-vis de iubire, de relația cu celălalt. Conștientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment, dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări fără să înțelegem cauza acestora. Vedem adevărata natură a unei relații de iubire.
Ascendentul în Săgetător (semn mobil, masculin, de foc, guvernat de planeta Jupiter), ne dă deschidere către lume, către spiritualitate, călătorim mai mult, ne aventurăm în tot felul de acțiuni riscante, sunt intensificate acțiunile, colaborările în plan internațional. Ne place să studiem, căutăm mai multe informații despre religie, filozofie, suntem atrași de activități sportive. Informația, cunoașterea este mai bine sistematizată, dorim să înțelegem cât mai multe și pe oricine, uneori alunecând însă spre superficialitate. Jupiter (guvernatorul ascendetului se află în semnul Rac) este bine aspectat de Luna plină în semnul Scorpion, astfel că primim răspunsul pe care îl căutăm vis-a-vis de o relație de parteneriat, o relație de căsătorie sau chiar ne confruntăm cu dușmanii pe față, lămurind aspecte din viața noastră de care nu eram conștienți până în acest moment. Este vorba de un rău necesar tocmai pentru a ne regăsi pe o direcție benefică propriei evoluții, în plan spiritual dar și material.
Nu vor lipsi însă problemele în plan conjugal sau în parteneriatele de afaceri. Jupiter (în Rac) în careu cu Venus (guvernatoarea casei a V-a, a iubirii) și Uranus (în Berbec) este un aspect astral ce predispune la pagube, acțiuni imprudente, aventuri riscante, fapte, schimbări neașteptate. Litigiile sunt o sursă a pierderilor acum. Ne putem aștepta la comportamente aberante din partea partenerului/partenerei de viață. Deciziile guvernamentale sau juridice ne vor lua prin surprindere. Domină tendința către superficialitate, înșelăciune, abandon, persecuții. Dragostea și căsătoria sunt marcate de trădări, neînțelegeri.
Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna în acest moment:”După ce au ascultat un individ inspirat rostindu-și predica de pe munte, mulțimile se reîntorc acasă.” Este timpul să punem în aplicare ceea ce am primit de-a lungul vieții, ca urmare a experiențelor de zi cu zi. Înțelepciunea vine prin suferință, prin căutarea unor soluții de ieșire din situațiile limită. Acel ”individ inspirat” este propria noastră conștiință, starea de iluminare venind ca urmare a unor îndelungi experiențe, confruntări, eșecuri, dezamăgiri. Acum a venit timpul să ne întoarcem ”acasă”, regăsindu-ne mai liberi, în siguranță prin faptul că am acceptat transformarea și un nou drum, conștienți fiind de acesta.
Venus în conjuncție cu Uranus în semnul Berbec, casa a IV-a, a familiei, casa influenței părinților, națiunea predispune la tensiune emoțională, stare de neliniște dar și multă inspirație creatoare, originalitate (Vernus, Uranus sextil Mercur în semnul Gemeni). Suntem mult mai atrași de frumos, de artă, de călătorii prin intermediul cărora avem ceva important de învățat. Sunt favorizate schimbul de informații, acumularea de cunoștințe, examenele, dar mai ales punerea în practică a propriilor talente și descoperirea unui nou hobby. Este vorba de o energie puternică care poate fi orientată în mod contructiv, concentrându-ne pe propria evoluție, pe tot ceea ce ar putea aduce mai multă valoare propriei vieți. Este momentul să culegem roadele de la Luna Nouă în semnul Scorpion, din preajma datei de 3 noiembrie 2013, fie în plan material, fie în cel profesional sau relațional.
Careul în T cardinal : Marte retrograd  (în Balanță) careu Pluton (în Capricorn) careu Uranus, Venus (Berbec), ne predispune la instabilitate, schimbare. Suntem influențabili, predomină nerăbdarea,  impulsivitatea. Va trebui să găsim un scop precis, o misiune care să ne motiveze cu adevărat pe calea aleasă. Pot apărea probleme ce țin de calomnii, neplăceri cauzate de sexul opus, astfel că latura impulsivă o va domina acum pe cea rațională.  Putem depăși evenimentele mai puțin plăcute prin compasiune, înțelegere față de ceilalți, prin implicarea în activități ce țin de spiritualitate. Este totuși foarte important să ne ancorăm în concret, îndepărtându-ne de obsesii, de atașamente, dependențe. Pot avea loc acum experiențe mai puțin plăcute ce țin de carieră și de statutul public. Sunt aspecte  astrale menite să ne schimbe modul de a vedea lumea, de a-i percepe pe ceilalți. Suntem puși în postura de a alege între două situații. Este o perioadă destul de importantă în care nu prea mai trebuie să lăsăm nimic la voia întâmplării. Poate fi vorba acum de o pierdere inevitabilă, un eveniment profund transformator care are drept scop reorientarea către o nouă  direcție, către căutarea unei noi căi spirituale. Prin sondarea propriului suflet și conștientizarea a ceea ce avem cu adevărat nevoie în această viață, ne putem rupe de anumite persoane, de o carieră, de o profesie care practic, nu ne mai împlinește. Este acel moment de detașare, de acceptare, la toate acestea conlucrând voința și înțelepciunea.
Asteroidul cu numărul 269 Justiția, a fost descoperit de Johann Palisa, pe 21 septembrie 1887 la Viena. Are o perioadă de rotație de 4,24 de ani. Zeița romană a justiției, a fost numită Justiția fiind reprezentată echilibrând o balanță, purtând o sabie, fiind legată la ochi. Ea a fost menționată ca Ma'at, de către egipteni în antichitate. Termenul magistrat este derivat din Ma´at, deoarece l-a asistat pe Osiris la judecata morților, cântărindu-le inimile. Grecii din antichitate au numit-o Themis, fiind organizatoarea afacerilor comunale ale oamenilor. Capacitatea ei de a prevedea viitorul i-a permis să devină unul dintre oracolele de la Delphi, fapt care a condus la înființarea ei ca zeiță a justiției divine. În astrologie, asteroidul Justiția reprezintă dreptatea, justiția divină, eliberarea, intervenții spectaculoase în cauze disperate, în probleme de viață lipsite de vreo șansă de rezolvare. Asteroidul Justiția în conjuncție cu asteroidul Chiron (vindecătorul) în semnul Pești, casa a III-a (a comunicării, călătoriilor, examenelor, a rudelor apropiate, a vecinilor), în trigon cu Jupiter în semnul Rac (al doilea  guvernator  al semnului Pești), ne dă șansa de vindecare, de rezolvare a unor situații neclare, de găsire a unor soluții neașteptate, dar dorite de multă vreme. Putem obține acum vindecarea prin credință, rugăciune, prin cerere, prin acumulare și transmitere de cunoștințe. Este timpul să ne împăcăm cu rudele, cu persoane față de care nu avem vreo vină (pentru că așa considerăm noi…). Ni se dă șansa, prin renunțarea la orgoliu, să putem  aduce armonia și echilibrul în relația cu persoanele dragi.
Piramida pe semne de apă: Chiron (în Pești, casa a III-a) trigon Jupiter (în Rac) trigon Saturn retrograd (în semnul Scorpion) ne dă oportunitatea de evoluție în plan spiritual, impulsul de a ne elibera de trecut, de frustrări. Chiar dacă avem sentimentul că nu suntem înțeleși, trebuie să conștientizăm că până nu învățăm să cerem, nici celălalt nu are cum să știe de ce avem nevoie. Este momentul în care putem vindeca o nedreptate ce ne-a fost făcută, mai mult sau mai puțin cu intenție. Este un moment de depășire a unor traume, de eliberare de suferință prin credință și încredere că rugăciunea, cererea ne este ascultată, primind acum un răspuns clar, mai rapid decât ne așteptam.
Marte aflat pe Mijlocul Cerului (în Balanță), al acestui moment de Lună plină în Scorpion, în careu cu Pluton (în Capricorn), predispune la impulsivitate,  agresivitate, decizii bruște în tot ce ține de legislativ, de guvern, de politic. Este momentul de izbuncire, de aducere la suprafață a unei stări de nemulțumire, ce trenează de ceva timp.  Curajul, inițiativa, ambiția excesivă sunt doar câteva aspecte care vor predomina în această perioadă. Nu vor lipsi calomniile, reproșurile, ce vor veni în mod neașteptat din partea unor persoane sus puse. Guvernatorul MC aflat în Balanță este  planeta Venus, ce se află în conjuncție cu Uranus aflat în semnul Berbec, casa a IV-a  familia, casa, țara.         Suntem puși în situația de a vedea adevărata față a lucrurilor care au fost inițiate, proiectate de către persoanele cu autoritate, la Luna Nouă în semnul Scorpion, din preajma datei de 3 noiembrie 2013.
Saturn retrograd în Scorpion este în conjuncție cu steaua fixă Zuben Elschemali din Constelația Beta Libra. Această constelație este asociată cu Arcana Majoră din Tarot ”Justiția” aduce judecarea faptelor din trecut. Orice greșeală este supusă analizelor, întrebărilor. Este un moment de răscruce, în care este necesar  să pornim pe un nou drum. Acum se iau decizii importante care vor duce la o nouă situație, fie că este vorba de profesie sau de o nouă relație. Steaua Zuben Elschemali, predispune la ambiție, voința de a ne atinge cele mai mărețe țeluri. Atrage onoruri, bogăție prin multă muncă, conștiinciozitate, atenție la cei cu care relaționăm, la relațiile în care ne implicăm pentru a ne atinge obiectivele.
Luna Plină în semnul Scorpion ne aduce starea de sondare a celor mai profunde emoții, de racordare la înalt, la Univers prin înțelegerea stării în care ne aflăm, prin acceptarea a ceea ce suntem acum, aici. Răspunsurile la întrebări vin odată ce ne-am eliberat de durere, de starea de neputință. Lumina este în fiecare, de noi depinde cum și în ce moment apăsăm pe… întrerupător.
Această Lună Plină în Taur are o influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu, Scorpion, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 14, dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului  sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 24´.

”Ceea ce nu se încadrează în lume, este aproape să se regăsească pe sine. Ceea ce se încadrează în lume, niciodată nu se va regăsi, totuși va deveni deputat în parlament.” Hermann Hesse



No comments:

Post a Comment