Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, May 19, 2014

Perioada cuprinsă între 19 mai – 21 mai 2014



”Un continent nou apărând din ocean!” Dane Rudhyar

Azi, 19 mai 2014, Luna intră în semnul Vărsător, la ora 12:57´ unde va sta pînă în data de 21 mai, ora 15:18'.
Luna în semnul Vărsător ne îndeamnă să ne căutăm eliberarea, dorința de a ne exprima, de a ne implica în aflarea unor lucruri noi, originale. Suntem mult mai deschiși către grup, către oameni. Ne dorim să aflăm adevărul cu orice chip. Răbufnirile sunt bruște, ne trezim în fața unor situații care ni se par uimitoare dar menite să ne forțeze să acționăm pe drumul ales.
 Pentru aproximativ două zile se formează configurația numită Yodul sau degetul lui Dumnezeu : Mercur ( în semnul Gemeni) inconjuncție Saturn retrograd în Scorpion inconjuncție  Venus (în semnul Berbec), ceea ce ne îndeamnă la reevaluarea unor situații din trecut. Fie că este vorba de relații, de corecția unor documente, de renegocieri, de reanaliza unor colaborări, acum suntem aduși în situația de a analiza cu deschidere probleme ce nu mai suportă amânare. Depistăm ceea ce ne bloca de fapt, aflăm persoanele care ne împiedicau în realizarea propriilor proiecte. Sunt câteva zile de exprimare a propriilor gânduri și emoții, de conștientizare a locului în care ne află, a modului în care trebuie să acționăm. Da, este un moment de trezire la realitate. Este momentul să sondăm în propria ființă și să recunoaștem ceea ce ne doare, dar mai ales să spunem acum ce așteptări avem de la celălalt. 
Urmează o perioadă de purificare, de curățare, astfel că până la Luna Nouă, din data de 28 mai 2014, suntem ajutați să ne eliberăm de impurități, de ceea ce ne blochează propria evoluție. Ceea ce se strică acum, vom constata în timp că nu a fost decât spre binele nostru. Este ca și cum Dumnezeu vine și ne întinde o mână de ajutor pentru a ne elibera de ceea ce ne forța să stăm cu capul plecat, cu sufletul întristat.
Punctul opos focarului ( Saturn retrograd în Scorpion) se află în semnul Taur, simbolul sabian pentru gradul 19 : ”Un continent nou răsare din ocean.” Astfel că trebuie să fim pregătiți să ne confruntăm cu situații de viață ce ne vor împinge către un nou început, către o nouă relație, o nouă profesie, un nou grup de prieteni sau colaboratori. Trebuie însă să exploatăm la maxim oportunitățile ce ne ies acum în cale, mobilizându-ne cu mult curaj și încredere în propriile puteri, fără să ne mai lăsăm călcați în picioare sau intimidați de anumite persoane.
În această zi, Marte este staționar, reintrând în mers direct, mâine 20 mai 2014, ora 4:31, la grad 9º 14` în semnul Balanță. Așa că pornim la drum cu ”toate pânzele sus”, mult mai energici, mult mai curajoși. Dar mare atenție la cum folosim această energie și să nu ne lăsm purtați mai mult de instinct, uitând astfel de rațiune. Starea de agitație, de neliniște, de ”hai să facem repede...” nu face decât să alunge oportunitățile ce vin acum spre noi.  Este nevoie de calm, de liniște mentală pentru a reuși să folosim în sens constructiv ceea ce ni se oferă acum.
Ne reîntâlnim cu situații de viață asemănătoare cu cele ce s-au petrecut în preajma zilei de 27 decembrie 2013, când Marte se afla la același gard la care se află acum, în semnul Balanță.  Este un moment deosebit de important când trebuie să vedem  ce anume am greșit atunci, ce anume trebuie să reglăm în viața noastră acum legat de relații, de profesie, fiind timpul  să rezolvăm anumite probleme de sănătate.  Se rediscută alianțe, contracte de colaborare, au loc discuții între persoane la nivel înalt, în plan politic, guvernamental. Ne reîntâlnim cu persoane despre care nu mai știam nimic, încă de la sfârșitul  lunii decembrie. Avem  șansa acum să vedem ce merită și ce nu merită să rămână în viața noastră. Venus fiind prins acum, în configurația astrală Yodul-Degetul lui Dumnezeu, vom avea sentimentul  ca  Dumnezeu vine și ne mai dă o șansă să înțelegem ce vrem de la noi, ce vrem de la viață sau de la relația cu celălalt.
Marte (în Balanță) și Venus (în Berbec) se află în recepție mutuală, astfel că vorbim de amplificarea energiilor celor doi guvernatori ai semnelor: Berbec (guvernat de Marte ) și semnul Balanță (guvernat de  Venus), axa eu și celălalt (societate), o axă a relațiilor, a raporturilor cu ceilalți. Avem șansa acum să ne ridicăm deasupra suferinței și a  stării de disperare, începând să credem în propriul drum datorită oprortunitățile ce vin acum, atâta timp cât acesta este dedicat binelui și deschiderii către umanitate.
Soarele intră în semnul Gemeni, miercuri 21 mai 2014, ora 5:59' unde va sta până în data de 21 iunie 2014, ora 21:40`. Nativii Gemneni sunt în prim plan pentru o lună de zile. Ei se vor bucura de oportunitățile, energia și strălucirea date de Soare.

Să aveți parte de zile sublime!

Astrolog, Gabriela Cernat-Ella

No comments:

Post a Comment