Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, June 26, 2014

Luna Nouă în semnul Rac



„Toate forțele esențiale în univers se manifestă și în ființele vii și, mai presus de aceasta, în sufletul uman.”  Edgar Cayce

            În data de 27 iunie 2014, ora 11:08', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 5:37' în semnul Rac,  ascendentul la garad 9:54` în semnul Fecioară. Luna se află în conjuncţie cu Soarele în semnul Rac la grad 5:37'. Luna este între Pământ şi Soare şi nu va putea fi vizibilă de pe Pământ.
           Influenţa Lunii Noi se simte cu aproximativ 18 ore înainte dar şi după ce are loc acest moment. Aceasta marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Energia este minimă acum, astfel că cel mai bun lucru este să nu acţionăm ci să facem planul, strategia, să pregătim acţiunea pentru următoarea perioadă. Este bine să gândim un nou început, să ne deschidem mental şi afectiv către toate posibilităţile prin care putem obţine ceea ce vrem. Este foarte important să ne clarificăm interior ceea ce dorim cu adevărat, ce direcţie trebuie să urmăm. Odată cu începerea fazei de creştere a Lunii, 30 - 31 mai, când deja este depăşită faza de energie minimă, putem demara un nou proiect sau orice activitate pe care o considerăm importantă.
          Luna Nouă în semnul Rac aduce în prim plan emoțiile, familia, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul. Racul este semnul debutului de vară. Este un semn al fecundității și al creșterii. Din punct de vedere esoteric, Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Sugerând cleștii unui crab, ideograma semnului Rac, simbolizează uniunea cercului spiritual cu semiluna sufletului.
        Simbolul sabian pentru Luna Nouă în semnul Rac: ”Păsări căptușindu-și cuibul cu pene”  ne spune că avem de a face cu forțe spirituale (păsări) plasate într-un context social. Este vorba de un nou început, un nou val de viață. A venit vremea să ne pregătim pentru lucrurile noi, pentru ceea ce ne aduce împlinire dacă tot efortul nostru este orientat către bine, către evoluție în plan spiritual.
         Ascendentul momentului de Luna Nouă este situat la grad 9:45` în semnul Fecioarei, ceea ce aduce stabilitate, metodă, organizare, gândire practică, raţiune dar şi dificultăţi în comunicare, starea de negativism, pesimism.  Suntem mult mai orientaţi către suflet și analiză, căutăm echilibrul, ne retragem din agitaţia cotidiană, preferăm să acordăm mai multă atenție familiei. Acum percepem cu intensitate prezentul și din acest motiv riscăm să pierdem viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, împotmolindu-ne în detalii minore.
      Simbolul sabian pentru ascendentul în semnul Fecioarei: ”Două capete privesc dincolo de umbre.” Este timpul să privim dicolo de conflicte, depistând umbrele care generează aceste conflicte. Trebuie să învățăm să privim o anumită situație de viață din mai multe unghiuri pentru a forma o imagnie de ansamblu.
        Luna Nouă aflată în casa a X-a, a carierei, a statutului, a numelui și renumelui, a reputației, indică o perioadă bogată în evenimente majore ce se petrec în plan public, social, profesional. Se iau decizii importante la nivel înalt, în guvern, parlament. Relațiile profesionale, judecățile aruncate de societate ar putea să submineze siguranța și sensul nostru în această perioadă. Este vorba de o perioadă destul de agitată, trăită cu intensitate dar foarte greu de exprimat. Rezultatele concrete ale deciziilor, proiectelor, ce se pun acum în derulare, le vom vedea la Luna Plină în semnul Rac la grad 14:30', din data de 5 ianuarie 2015.
        Saturn retrograd în semnul Scorpion, în casa a III-a, a momentului de Luna Nouă în semnul Rac, în aspect armonios cu asteroidul Chiron ne aduce soluția de rezolvare a multor situații tensionate, apelând la înțelepciune, răbdare, la iertare, vindecându-ne de vechi probleme prin acceptarea celorlalți oameni așa cum sunt de fapt și nu cum vrem noi să fie. Este timpul să ne concetrăm pe acumularea de informații prețioase. Primim mesaje importante prin intermediul cărora echilibrăm relația cu oameni dragi, rude apropiate, ne împăcăm de fapt cu noi înșine.  Ne regăsim prin intermediul celuilalt. Chiron în casa a VII-a, bine aspectat de Saturn, ne aduce în cale persoane cu care dorim să ne asociem și care ne prezintă o latură frumoasă a personalității. Este momentul să ne analizăm în mod profund și să vedem dacă merită să ne reîntoarcem la anumite persoane, afaceri, dacă merită să reînnodăm anumite relații. Acum ni se dă ocazia să vedem adevărata direcție, atât timp cât nu ne lăsăm influențați de ceea ce spun ceilalți, de îndemnurile oamenilor apropiați (rude, prieteni). Vindecarea vine prin ridicarea deasupra situației și prin sondarea cu sinceritate a propriilor noastre dorințe, așteptări, dar mai ales amintiri.
        Guvernatorul ascendentului în semnul Fecioară, Mercur retrograd aflat în Gemeni, casa a X-a, a momentului, ne aduce soluția salvatoare dându-ne posibilitatea de a face anumite corecții ce țin de documente, de găsirea unor legi salvatoare. Sunt aduse la suprafață informații ce au ascuns lucruri neplăcute, înșelătoare, fiind timpul să corectăm ce avem de corectat și să facem lumină în viața noastră. Sunt favorizate succesul în tot ce ține de recâștigarea unor titluri, poziții sociale sau recâștigarea unui loc important legat de carieră, profesie, un loc ce a fost luat în mod abuziv. Casa a X-a este bine susținută, atât de Saturn ce guvernează această casă, cât și de Mercur guvernatorul zodiei Gemeni în care se află casa a X-a, dar și guvernatorul ascendentului în semnul Fecioarei, ceea ce ne dă atenție la amănunte, ordine, organizare, nelăsând nimic la voia întâmplării.
       Mare atenție la riscul știrbirii imaginii publice, atât timp cât se caută câștigul imediat prin fraudă, apel la înșelătorie, asocierea cu oameni de neîncredere. Tot ce ține de implicarea în relații sentimentale, ce implică obținerea unor funcții importante, nu face decât să amplifice și mai mult problemele ce țin de carieră și de imaginea publică. Este o perioadă destul de încordată în care se caută soluții imediate, apelându-se la tot felul de tertipuri legislative.  
        Venus (în conjuncție cu Mijlocul Cerului) în careu cu Neptun (în conjuncție cu Descendentul) aspect ce predispune la instabilitate, complicații, trădări venite din partea partenerilor de afaceri sau/și parteneri de viață. Trebuie să fim foarte atenți cu cine ne asociem acum. Sunt favorizate furturile, trădările, implicarea în organizații cu preocupări dubioase.
        Uranus este în conjuncție cu asteroidul Pandora în semnul Berbec, casa a VIII-a, a sexualității, a morții și renașterii. Se pun în discuție probleme legate de bani, de propriile resurse dar și de banii pe care trebuie să îi primim de la ceilalți, o moștenire de drept. Se pot produce mari pierderi care țin de planul financiar dar și în plan sexual, amoros. Schimbările ce se produc acum sunt bruște, epuizante la nivel fizic și emoțional. Marte aflat în semnul Balanței în opoziție cu Uranus și asterodiul Pandora aduce impulsul, energia, ruperea inerentă în tot ce ține de plan material, financiar. Au loc transformări la nivel emoțional, spiritual dar și material. Asteroidul Pandora ne pune în situația de  a risca, prin implicarea într-o relație interzisă din punct de vedere moral, însă superficialitatea, vulnerabilitatea la nivel emoțional nu pre ne dă puterea să ascultăm de rațional, aflându-se la putere curiozitatea.
         Careul în T pe semne cardinale: Pluton (în Capricorn) careu Marte (în Balanță) careu Uranus (în Berbec) ne predispune la orientarea către o direcție greșită, vis-a-vis de propriile resurse,  de  relația de iubire,  probleme legate de o moștenire. Urmează o perioadă de renunțare, îndoială, ispită, frustrări ce vor genera conflicte manifestate din lucruri mărunte, aparent fără logică. Totul capătă un ritm rapid, simțindu-ne cuprinși de o agitație nefirească. Marte, aflat în casa a II-a, accentuează și mai mult problemele ce țin de propriile resurse, de bani, tot ce ne afectează din punct de vedere material. Nu trebuie să ne risipim în acțiuni costisitoare ce ne pot epuiza din punct de vedere emoțional dar și material. Riscăm să ne implicăm în relații de dragoste ce ne solicită atât de mult, încât uităm să ne îngrijim propriul suflet sau să fim atenți la oportunitățile ce țin de propria dezvoltare, de evoluție. Este un aspect astral ce reprezintă eliberarea, ruperea, renunțarea, dar mai ales transformarea intensă, bruscă.
       Alături de planeta Marte din semnul Balanță se află asteroidul Zeus ce exprimă curajul, energia, infidelitatea, exprimarea sexuală și pofta de mâncare. Zeus spune despre dorința de putere prin sacrificarea celorlalți, considerând că tot ce face el este pentru binele tuturor. Prin natura ”pură” a comportamentului său (minciună, manipulare), Zeus ne arată că acțiunile lui sunt justificate. Astfel că asterodiul Zeus implicat în careul în T cardinal, alături de planetele Marte, Uranus, Pluton va juca un rol important în mascarea acțiunilor josnice, aflându-se pe prim plan manipularea, dorința de putere, minciuna, menite să conducă acțiunile în direcția dorită. Tot ce se dărâmă acum, se rupe, se distruge are rolul de a curăța propria ființă, de a ne desprinde de vechi structuri, de vechi concepții. Nu întâmplător asteroidul Zeus se află implicat în acest careu în T cardinal, implicând sacrificiul, arderea, suferința. Zeus, era omagiat în Olimp, căruia îi erau închinate jocurile Olimpice, al cărui altar era construit din resturile de cenușă, acumulate de secole, ale animalelor sacrificate.
            Gradul opus planetei Pluton, aflat la grad 12 în semnul Capricorn, ne arată calitatea ce trebuie dezvoltată pentru a depăși aceste momente de tensiune. Astfel că, pentru gradul 12 aflat în semnul Rac, mesajul simbolului sabian este: ”O chinezoaică îngrijind un prunc pe care aura îl arată a fi reîncarnarea unui mare învățător”;  trebuie să privim dincolo de aparențe și să descoperim adevărata față a oamenilor cu care interacționăm. Putem să ne rezolvăm problemele cu care ne confruntăm dacă avem mai multă încredere în propria intuiție, în propriile capacități extrasenzoriale și ținem cont de mesajele care ne vin pe orice cale. Este timpul să descoperim adevărata față a lucrurilor și să corectăm ceea ce este de corectat.
           Steaua fixă Procyon situată în semnul Rac, este considerată o stea norocoasă. Prezice sănătate, renume dar și temperament iute, imprudență existând persoane care vor să acționeze în împlinirea unor proiecte fără să țină cont de rațiune. Este important să evităm acum imprudențele de orice fel. Poate fi vorba de nestatornicie, conflicte cu partenerii de afaceri, cu prietenii. Jupiter, în conjuncție cu această stea, predispune la multe călătorii dar și la multe necazuri cu prietenii, cu biserica, cu legea. Steaua fixă Procyon face parte din ”grumazul” Câinelui Mic fiind steaua pricipală a acestuia considerată ca aducând pericolul în legătură cu mușcături de câini. Împreună cu Câinele Mare, această constelație este asociată de kabaliști, cu Arcana majoră din Tarot ”Luna” fiind cartea minciunilor, a înșelăciunii și temerilor ce vin din suflet ca urmare a unor traume psihologice suferite în trecut. Pentru cei singuri este vorba de reținerea în a încerca acum o nouă relație de teama de a nu fi dezamăgiți.
             Luna Nouă în semnul Rac ne aduce mesaje bogate, dându-ne imboldul să recuperăm un timp pierdut, datorită problemelor ce ne-au ținut pe loc. Suntem forțați acum să găsim soluții la probleme, în cel mai scurt timp. Ne simțim, în continuare, angrenați într-un carusel, evenimente-le derulându-se uluitor de rapid, abia dacă avem timp să ne cercetăm sufletul. Este timpul să ne desprindem de trecut, de obiceiuri nesănătoase, menite să ne  țină pe loc.
          Influenţa majoră a acestei energii va fi resimţită, în mod deosebit, de către  nativii semnelor cardinale: Rac, Capricorn, Berbec, Balanță, mai ales de cei născuţi în apropierea datei de 27, plus minus trei zile, dar şi pentru cei care au planete personale, ascendentul, MC, la grad 6 în semne cardinale (plus minus trei grade).

                ”Viața este o experiență, având un scop bine definit.”  Arthur Ford

1 comment: