Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, June 11, 2014

Luna Plină în Săgetător



Fiecare din noi este unic și de neînlocuit!” Miguel De Unamuno

În data de 13 iunie 2014, ora 7:11', în faza de Lună Plină se realizează aspectul de opoziţie dintre Luna aflată în semnul Săgetător la grad 22:06' şi Soarele aflat în semnul Gemeni la grad 22:06'.
          Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim (14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate maximă, stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, minte deschisă, pertinentă, obiectivitate şi simţul perspectivei. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină ne dă putere şi energie să împlinim tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă. Se reeditează acum discuții, evenimente, întâlniri menite să readucă în vedere ce am gândit, proiectat  în preajma datei de  3 decembrie 2013.
Luna Plină are loc pe axa gândirii Gemeni-Săgetător, casele VI-XII ( a sănătății și limitărilor). Este o axă a cunoaşterii, a gândirii, a studiilor, a călătoriilor, educaţiei şi a profesorilor,   a mentorilor spirituali și a religiei. Aceste sectoare vor fi dinamizate de Luna Plină în semnul Săgetător. Se realizează acum legătura între cunoaşterea materială (terestră) şi cea subtilă (cosmică). Casele VI-XII, a sănătății și a limitărilor, oferindu-ne acum lecții destul de dure în tot ce are legătură cu problemele de la locul de muncă sau cu sănătatea. Această Lună Plină ne spune despre sprijinul acordat celor neputincioși,  aflați în suferință. Ne orientăm atenția asupra propriilor nevoi și dorințe pentru a ne regăsi în liniște, în solitudine. Nu va lipsi însă starea de confuzie, de dependență, evenimentele din această perioadă afectându-ne sufletul. Este o senzație de scufundare în cele mai ascunse unghere ale ființei. Ne confruntăm acum cu un sfârșit care poate precede un nou început, având loc o tranziție între lumi diferite.
Ascendentul în Rac vizează viaţa particulară, viaţa publică şi familială, tradiția, guvernează lumea sentimentelor, grija maternă. Semnul Racului vizează tradiţia, amintirile, trecutul, el guvernează lumea sentimentelor şi al familiei. Luna, (guvenatoarea zodiei Rac) aflată în casa a VI-a sănătății dar și a locului de muncă, ne aduce în prim plan necesitatea de a lua măsuri cât mai urgente în ceea ce privește o anumită problemă de sănătate. Ne confruntăm cu tot felul de adversități, de dezamăgiri legate de locul de muncă, de colegi și colaboratori.
Careul în T cardinal: Marte (în Balanță) careu Pluton (în Capricorn) careu Uranus (Berbec) ne predispune la instabilitate, schimbare. Suntem influențabili, predomină nerăbdarea, impulsivitatea. Va trebui să găsim un scop precis, o misiune care să ne motiveze cu adevărat pe calea aleasă. Pot apărea probleme ce țin de calomnii, neplăceri cauzate de relația cu partenerul/partenera de viață sau cu partenerii de afaceri. Latura impulsivă  va domina latura rațională. Pot avea loc acum experiențe mai puțin plăcute ce țin de familie, loc de muncă, sănătate, relații de prietenie. Poate fi vorba de o pierdere inevitabilă, un eveniment profund transformator care are drept scop reorientarea către o nouă  direcție. Este momentul să ne trasformăm capacitatea de a ne exprima voința și de a afla ce ne dorim cu adevărat de la o relație, de la familie, ce suntem dispuși să oferim celorlalți. Prin sondarea propriului suflet și conștientizarea a ceea ce avem cu adevărat nevoie în această viață ne putem rupe de anumite persoane, de un loc de muncă ce nu mai corespunde cerințelor noastre.
            Steaua Capella Albajoth Amaltheea este cea mai strălucitoare stea din constelația Auriga și a VI-a ca mărime de pe cer. Tradus, numele înseamnă ”căprița” și Amaltheea a fost capra care l-a hrănit pe Zeus, când acesta era prunc. În zodiacul egiptean de la Denderah, Capella este reprezentată de o pisică mumificată, situată pe mâna întinsă a unui bărbat ce are capul împodobit cu pene. În Grecia antică, templele închinate zeiței Diana erau orientate spre această stea. În Akkadia, Capella purta numele de Dil-gan Babill, Steaua protectoare a Babilonului sau Dil-gan I-ku, Mesagerul luminii. Acum 4000 de ani, începutul noului an era determinat de poziția acestei stele în relație cu Luna și cu echinoxul vernal. Soarele în semnul Gemeni în conjuncție cu steaua Capella ne dă încredere, optimism, înțelepciune, dorința pentru studiu, iubirea față de lucrurile tradiționale, preocuparea pentru cercetare, descoperirea de noi lucruri, dorința de a evolua, de a asimila mai multe cunoștințe. Este un semn de aducere în prim plan a celor mai mărețe idealuri, de orientare către o lume mai înțeleaptă, conștientă de realitățile cotidiene.  
Steaua Ninku Pelagus aflată în Constelația Săgetător, având o influență planetară Jupiter-Mercur dăruiește dragostea față de dreptate, dragostea față de religie, optimism. Ne dă spirit deschis, interes pentru lungile călătorii (maritime sau aeriene), favorizează afacerile internaționale sau de stat. Steaua Ninku Pelagus în conjuncție cu Pluton retrograd în semnul Capricorn, accentuează energiile subtile, spiritul extremist, spiritualitatea, moartea și renașterea, transformarea, specifice planetei Pluton.
Pluton în conjuncție cu descendentul, situat în semnul Capricorn ( al cărui guvernator-Saturn retrograd se află în Scorpion, casa a V-a, al momentului de Lună Plină în semnul Săgetător), ne aduce în prim plan  transformarea prin iubire, prin aducerea la lumină a propriilor frici legate de o relația de iubire, de mariaj, de încheierea unor parteneriate importante. Acum ne confruntăm cu transformarea dar și vindecarea în urma conștientizării că, pentru a fi fericiți, avem nevoie de cineva care să ne fie alături; prietenul, soțul/soția care să fie lângă noi, ori de câte ori este nevoie. Au loc acum manifestări bruște de gelozie, de furie, din incapacitatea de a ne exprima propriile sentimente, trăiri greu de exprimat, din frica de a nu părea ridicoli în ochii celuilalt. Rolul principal al lui Pluto (ce se traduce și ca ”regele stelei întunecate”) este să ne ajute să ne eliberăm de tot ce ne afectează în plan relațional, să ne ajute în a ne vindeca prin conștientizare. Acest moment de Lună Plină ne ajută să vedem cu claritate obsesiile, suferințele, iluziile legate de relație sau pur și simplu să vedem unde și în ce fel am exagerat în trecut, poate că am acuzat pe nedrept o persoană dragă. Acum este vremea să ne vedem locul, să percepem importanța fiecărui gest din cadrul unei relații, fie ea de căsnicie sau de afaceri.
Saturn retrograd aflat în Scorpion în casa a V-a, a iubirii, creativității și a copiilor, în trigon cu Chiron aflat în conjuncție cu Mijlocul Cerului, ne aduce vindecarea prin iubire, prin dăruire, prin creativitate, prin oferirea lumii a ceea ce avem mai bun în noi. Apelăm acum la intuiție, la inspirație, la imaginție pentru a putea să reliefăm adevărata noastră stare, țelul, scopul nostru. Suntem ajutați să ne vindecăm de o iubire ce ne urmărea în mod obsesiv. Este timpul adevărului, al retrăirii unor emoții negative, dar care ne ajută să ne desprindem de starea de nesiguranță, de întuneric, ne ajută să înțelegem un anumit comportament vis-à-vis de iubire. Suntem rupți, în mod brutal, de o situație aparent liniștitoare, dar din păcate (sau din fericire…) se face atâta lumină în jurul nostru, în amintirile noastre, în inconștient, încât nu avem cum să nu aducem la suprafață frica și să o analizăm, să o exprimăm și să o eliminăm din ființa noastră. Este timpul adevărului!
Venus în Taur, casa a XI-a, a prietenilor, a idealurilor (”Micul benefic” este dorința din inconștient de a ne unii cu alții, este voința de a coopera) în opoziție cu Saturn retrograd ne aduce în fața unor evenimente demne să ne testeze reacția în fața relației de iubire, de prietenie. Acum ne confruntăm cu tot felul de divergențe, atacuri din partea persoanelor la care ne așteptăm mai puțin, dezamăgiri, atașamente, obsesii, gelozie. Are loc, odată cu trecerea acestei perioade oarecum nefaste, transformarea propriilor valori emoționale, precum și a modului de exprimare și înțelegere a nevoii de intimitate.
Asteroidul Cupidon (Zeul dorințelor, afecțiunii, dragostei erotice) aflat în apropierea Lunii Pline în Săgetător, are grijă să trimită săgeți nemiloase ce vor aduce dorințe incontrolabile, aducătoare de ghinion, de neîmpliniri în plan emoțional. Este vorba de o perioadă în care jocurile amoroase, dragostea la prima vedere, neseriozitatea, superficialitatea în cadrul unei relații (ce se poate derula și la locul de muncă) sunt câteva aspecte ce pot aduce multe probleme de legate de  popularitate, de modul în care ne privesc ceilalți, ceea poate provoca destul de multe probleme în carieră.
Hades, zeul infernului, fiul lui Cronos și al  Rheei, ca și ceilalți frați ai săi, când s-a născut, a fost înghițit de tatăl său, apoi dat afară. Mai târziu a participat la lupta dusă de olimpieni împotriva titanilor. Când s-a făcut împărțirea Universului, lui Zeus i-a revenit Cerul, lui Poseidon Marea, iar lui Hades Lumea subpământeană. Hades sălășluia în împărăția umbrelor, pe care o cârmuia alături de soția sa, Persefona. El nu îngăduia nimănui, odată ajuns acolo, să mai vadă lumina zilei. Când Heracles a trecut hotarele Infernului s-a lovit de împotrivirea lui Hades, pe care l-a rănit cu o săgeată, silindu-l să se refugieze în Olympus. Numele de Hades era evitat de cei vechi, care se fereau să-l pronunțe, socotindu-l aducător de nenorociri. Cel mai adesea el era invocat sub numele de Pluton (Zeul cel bogat), aluzie la bogățiile nemăsurate care se ascundeau în măruntaiele pământului. Hades este și un nume sinonim cu împărăția subpământeană pe care o stăpânește zeul cu acest nume.
Din punct de vedere astrologic, asteroidul Hades simbolizează secretele, moartea și transformarea majoră, umbra, frica noastră, agresivitatea ascunsă. Conjuncția dintre Mercur retrograd (Hermes) și asteroidul Hades ne aduce aproape de trecut, de acel trecut pe care am refuzat să îl analizăm, să îl povestim cuiva, preferând să îl ținem ascuns în suflet. Din teama că nu suntem înțeleși, am refuzat să aducem la lumină un anumit eveniment din viața noastră care ne-a traumatizat. Acum a venit timpul să ne eliberăm de traumă, de suferința provocată de acel eveniment. Sunt aduse la lumină lucruri neplăcute dar menite să ne elibereze și să ne ajute să conștientizăm că există persoane ce au jucat un rol important în trecutul nostru. Acum a venit timpul să lăsăm în ”lumea morților” tot ce a fost rău, traumatizant, desprinzându-ne în mod miraculos de toate acestea prin înțelegere și iubire. Asteroidul Hades și planeta Mercur formează aspecte armonioase cu planeta Neptun retrogradă în semnul Pești și Nodurile lunare aflate pe axa relațională. Astfel că suntem susținuți de Divinitate să înțelegem rostul celor întâmplate în trecut, să înțelegem că saltul nostru spiritual se datorează foarte mult  eliberării de lumea întunericului și de detașarea de umbră, de frică prin constientizare, prin exprimarea cu curaj și încredere a celor mai neplăcute experiențe din trecut. Mercur și Hades în casa a XII-a, a acestui moment de Lună Plină în Săgetător, ne aduce evenimente ce trebuie trăite, acceptate. Tot ce experimentăm acum, situațiile de viață, au menirea să ne metamorfozeze, să ne aducă în situația de a ne desprinde de un vechi mod de a fi. Acum ne confruntăm  cu confuzia, cu dependența, cu starea de introspecție. Lucrurile sunt neclare, preferând  să ne retragem într-o lume a noastră, o lume magică. Se discută mult în secret, au loc reeditări ale unor evenimente, reîntâlniri cu persoane pe care nu le-am văzut de mult timp, dar care au avut un rol important în viața noastră sentimentală.
             Simbolul sabian pentru gradul la care se află asteroidul Hades și Mercur retrograd: ”Un om pe un covor fermecat, observă peisajul vast de sub el.” Un om care știe să stea relaxat, detașat și să privească lucrurile din unghiul corect, poate găsi mult mai ușor răspunsuri la întrebări și rezolvări pentru problemele curente.
              Steaua Nunki Pelagus situată în constelația Săgetător, reprezintă ”coada săgeții” situată în mâna arcașului. Nunki vine din chaldeeanul Nunki (rădăcini) sau Enki-zeul sumerian al apelor și protectorul străvechiului oraș Eridu. Enki este zeul apelor și al înțelepciunii în panteonul sumerian. Mai târziu a fost cunoscut în Babilon sub numele Ea, zeul babilonian al înțelepciunii și cunoașterii, creatorul primilor oameni, organizatorul și binefăcătorul omenirii, zeu al apelor, patron al abisului acvatic și al izvoarelor, protectorul tuturor îndeletnicirilor artizanale și al descântecelor, fiind considerat și vrăjitor, deoarece mesopotamienii credeau că omul a fost creat de el din argilă.
Steaua Ninku Pelagus (Pelagus în latină se traduce ”marea deschisă”) astru ce simbolizează curajul, dorința de a ne avânta în acțiuni dificile, incitante. Această stea ne dă dorința de adevăr, de a descoperi lucrurile ascunse ale vieții, starea de optimism, de credință. Au loc călătorii pe distanțe lungi, afaceri internaționale, colaborări la nivel de stat. Această stea Nunki în conjuncție cu Pluton retrograd, predispune la negocieri, implicarea în afaceri pe plan internațional. Acum se face lumină în acțiuni mai mult sau mai puțin murdare legate de legislație, de politică. Se produc mișcări de culise dar care sunt aduse la lumină în momente neașteptate. Această stea Nunki alături de planeta Pluto retrograd se află în vârful careului  în ”T” cardinal, ceea ce spune despre transformare, rupere de relații în mod neașteptat.
         Această Lună Plină ne aduce rezultatul la dorințele, proiectele, gândurile și munca depusă încă de la  Luna Nouă din semnul Săgetător din data de 3 decembrie 2013. Suntem puși în situația de a  face o analiză foarte serioasă în ceea ce privește viața noastră, țelurile noastre, așteptările de la ceilalți dar mai ales așteptările de la noi înșine. Facem o călătorie în trecutul nostru, în ființa noastră, de unde vom lua  adevăratele resurse  din care să renaștem acum. Conștientizăm că toate evenimentele, întâlnirile, oamenii cu care ne-am intersectat de-a lungul timpul, ne-au adus în situația ca acum să ne vedem mai maturi, mai înțelepți, mai dornici de a accesa lucrurile ce ne aduc mai aproape de iubire și credință.
         Lună Plină în Săgetător are o influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, mai ales asupra celor născuți în preajma zilei de 13 (± 3 zile).

”Sfîrșitul cheamă un nou început” Constantin Galeriu

No comments:

Post a Comment