Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, July 25, 2014

Luna Nouă în semnul Leu



„Numai cei curajoși știu să ierte!” Lawrence Sterne

    


       În data de 27 iulie 2014, ora 1:42` are loc Lună Nouă la grad 3:52' în semnul Leu, având ascendentul în semnul Gemeni.
       Este bine ca în această perioadă să gândim pozitiv, având încredere în posibilitatea noastră de a construi, de a ne ridica deasupra oricăror încercări, probleme din orice domeniu al vieții. Este timpul să corectăm sau să punem în practică un proiect pe care îl gândim, fiind foarte important să ne canalizăm  voinţa în direcția îndeplinirii propriilor scopuri, bine definite. Ar fi bine să ne pregătim atât mental, cât şi emoţional pentru proiectele pe care ne-am hotărât să le punem în practică, odată cu trecerea de faza maximă a Lunii Noi în semnul Leu, respectiv din data de 29 sau 30 iulie. În faza maximă de Lună Nouă, respectiv cu 18 ore înainte și 18 ore după acest moment, trebuie doar să gândim, să analizăm mental ceea ce vrem să punem în practică. Este momentul potrivit pentru a renunța la anumite vicii. Nu se recomandă începerea unei relații, a unei colaborări sau semnarea de contracte, în faza maximă de Lună Nouă (26, 27, 28 iulie), astfel că cele mai benefice întălniri se produc odată cu faza de creștere a Lunii, începând cu  data de 29, 30 iulie.
Luna Nouă în semnul Leu (semn de foc, masculin, guvernat de Soare), în casa a III-a, a comunicării, a influențelor mediului, a relației cu vecinii, frații, rudele apropaite. Ne orientăm atenția către explorarea lumii imediate din jurul nostru. Este favorizată dexteritatea manuală, abilitățile ce țin de comunicare, de comerț. Indică o perioadă de maximă activitate mentală, favorizând activitățile ce țin de studiu, de cursuri prin intermediul cărora asimilăm noi informații, reușind să le înțelegem mult mai ușor. Este o perioadă pe care o dedicăm relaționării cu ceilalți, dorindu-ne să învățăm de la fiecare om sau experiență de viață, ceva interesant. Luna Nouă în semnul Leu ne dinamizează, ne dă dorința de expansiune (cu atât mai mult cu cât Luna Nouă este în conjuncție cu Jupiter). Astfel că, în această perioadă, Soarele în semnul Leu ne dă abilitatea să organizăm cu încredere și optimism noile proiecte, beneficiind de forță creatoare, dar mai ales de încredere în noi înșine.
Ascendentul acestui moment se află în semnul Gemeni (semn de aer, mobil, masculin, guvernat de planeta Mercur), astfel că suntem dornici să comunicăm, să acumulăm informații din orice domeniu, ne dorim să participăm la cursuri de dezvoltare personală. Călătorim mai mult, socializăm cu mai multă deschidere, suntem curioși să aflăm cât mai multe lucruri despre persoanele cu care interacționăm. Ascendentul în Gemeni aduce și tendința către exagerare, către minciună, tendința de a trata în mod superficial anumite probleme de viață.
Mercur aflat în semnul Racului, în casa a III-a momentului de Lună nouă, amplifică și mai mult dorința de a schimba informații, de a comunica, implicându-ne în tot felul de acțiuni ce țin de schimbul de informații. Suntem mult mai implicați în relația cu vecinii, cu rudele, primim și facem vizite. Sunt favorizate activitățile ce țin de publicistică, activități editoriale, de comerț, de transport, schimb de mărfuri.
Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna Nouă în semnul Leu: ”Un bătrân, îmbrăcat protocolar, stă în picioare lângă trofeele aduse dintr-o expediție de vânătoare.” Nu este nevoie să ne afișăm cu realizările noastre, întrucât acestea nu vor deveni mai importante dacă află toată lumea despre ceea ce am realizat. Dacă afișarea propriilor reușite nu îi stimulează pe oameni spre propriile lor realizări, atunci riști să devii doar un rival pentru ceilalți oameni. Ar fi bine să evităm invidia celorlalți, întrucât aceasta poate atrage mari pierderi asupra noastră, atât morale, cât și financiare.
Mercur aflat în semnul Rac, casa a III-a (a comunicării și frațillor), a momentului de Lună Nouă în semnul Leului, ne dă forța necesară să acumulăm multe cunoștințe, dorința de a călători, de a ne implica în noi domenii ce ne ajută să dezvolătm latura cognitivă. Suntem motivați către studiu, beneficiind acum de talent oratoric, tact și diplomație în relații, realizăm mult mai rapid conexiunile între idei și cuvinte. Reușim să explicăm în mod ceoerent ceea ce ne place sau ne displace la celălalt. Se observă o relație mult mai dinamică cu frații, cu vecinii, cu rudele, fiind vorba de comunicare ce pune pe prim plan interesele comune, fie că este vorba de un proiect ce îl punem acum la cale, fie că programăm un concediu împreună cu rudele.
Mesajul pentru simbolul sabian pentru gardul la care se află ascendentul în semnul gemeni:”Muncitori forând în căutarea țițeiului.” Acesta ne spune despre găsirea marilor resurse și bogății dacă pătrundem în profunzimea lucrurilor. Este timpul să înfruntăm dificultățile împreună cu ceilalți oameni. Dacă ne asociem în atingerea unui țel avem mult mai mari șanse de reușită decât dacă pornim singuri pe un drum necunoscut. Cea mai la îndemână energie este cea care își are sursa în propriul suflet.
Nemesis este fiica cuplului Zeus-Ananke, numele Nemesis înseamnă: ”a da ceea ce se datorează”. După Hesiod a fost fiica lui Erebus și Nyx. Nemesis, numită și Rhamnousia, a fost spiritul răzbunării divine împotriva celor care cedează orgoliului, fac fapte rele și beneficiază de un noroc nemeritat. Nemesis reprezintă personificare a resentimentelor stârnite în oameni. Această ziță măsura fericirea și nefericirea, având grijă ca fericirea să nu fie prea frecventă sau excesivă. Nemesis organiza problemele oamenilor în așa fel încât să asigure un echilibru. ”Nemesis” reprezintă în prezent un termen care descrie cel mai mare dușman al cuiva, de obicei cineva sau ceva care este exact opusul acestuia, dar oarecum similar.
Nemesis este înfățișată ca o femeie serioasă, cu un bici, o sabie, o pereche de hățuri sau o balanță în mâna stângă. În perioada elenistică este portretizată cu un volan. Este numită și Rhamnusia, de la un templu și o statuie a sa din Rhamnus, un sat din partea nordică a Africii. Epitetul Adrasteia ("cea de care nimeni nu poate scăpa") i-a fost atribuit ulterior.
 În astrologie, Nemesis reprezintă identificarea greșelii dușmanului sau sursa problemei, remușcările, distrugerea, chinul. Este umbra care ne urmărește în permanență, inamicul din interior sau din exterior, despre care știi că reprezintă neliniștea, îngrijorarea care pândește de aproape, fiind dușmanul fericirii sau al succesului. Asteroidul cu numărul 128, Nemesis, aflat în conjuncție cu Venus în semnul Rac, împreună aflându-se în opoziție cu planeta Pluton aflată în semnul Capricorn, în casa a VIII-a, a morții și a pierderilor, a reînnoirii și transformării la nivel emoțional, spiritual și material. Este un aspect astral ce subliniază de unde vine vulnerabilitatea, problemele ce au ca sursă acțiuni și comportamente dăunătoare, fără însă a recunoaște acest lucru, lăsându-ne purtați de vicii sau de greșeli, în mod repetat. Ne confruntăm acum cu oameni sau evenimente de viață ce ne pot aduce mari pierderi legate de bunuri materiale, cu cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințe instinctuale. Dar nu trebuie să pierdem din vedere că sursa pierderilor de acum se datorează propriilor frustrări, a refuzului de a ne desprinde de trecut, de emoțiile, gândurile, amintirile pe care le lăsăm să ne învăluie. Ne învârtim într-un cerc vicios, având tendința să ne reîntoarcem la aceleași persoane care ne-au rănit, la aceleași obiceiuri ce ne-au creat tot felul de probleme de-a lungul vieții. Nemesis ne dă tendința de a eticheta sau de a da vina pe ceilalți pentru propriile probleme.       Nemesis indică posibilitatea de a fi „prins în cursă” și de a ne lăsa duși pe un drum greșit, ascultând de sfaturile celor care, deși ne-au trădat în trecut, revin acum în viața noastră pentru a o lua de la capăt (dacă ne lăsăm prinși în cursa lor). Avem șansa ca acum să ne desprindem, dar numai dacă ne ascultăm sufletul și ne eliberăm de trecut, de frustrări, de starea de vinovăție. Este momentul de moarte și renaștere, este momentul de eliberare dar și de ridicare prin lumină.
Piramida pe semne de apă: Mercur în semnul Rac (capacitatea de a raționa, de a comunica) în trigon cu Saturn în Scorpion (învățătorul, ghidul, teama de schimbare, este Cronos - timpul) în trigon cu Chiron aflat în semnul Pești (vindecătorul). Este o configurație astrală ce ne dă puterea de înțelegere la nivel subtil a evenimentelor de viață și a oamenilor cu care interacționăm. Este foarte bine susținută creativitatea, implicarea în acțiuni ce necesită putere de concentrare, voință. Are loc o puternică transformare prin intermediul cunoștințelor, a informațiilor acumulate. Apar acum oportunități de găsire a unui nou loc de muncă, a unui grup sau a unei organizații în care se ne integrăm cu mai multă plăcere, relaționând cu persoane ce corespund așteptărilor noastre. Tot ce vine acum spre noi ne pune în contact cu trecutul, analizând cu mai multă claritate propriile greșeli. Este momentul să acceptăm că evenimentele din trecut au un rol bine definit, ajutându-ne să urcăm trepte către lumina din noi. Vindecarea se produce odată ce am conștientizat că  nu trebuie să mai privim spre trecut și să ne victimizăm. Este timpul să ne investigăm propriul suflet, modul de a gândi, de a relaționa cu ceilalți, fiind momentul să atragem noi oportunități de integrare într-un nou grup, de începere a unei noi relații, sau de alegere a unei noi profesii. Această configurație astrală ne susține în înțelegerea la nivel intuitiv că fiecare mesaj care vine spre noi este important și demn de luat în seamă. Mercur în trigon cu Saturn ne dă înțelepciune în luarea deciziilor, gândire practică, posibilitatea de a pătrunde în profunzimea evenimentelor.  Suntem pregătiți să ne desprindem de trecut și să închidem un cerc vicios.
Venus (în Rac, în casa a II-a, a resurselor personale, materiale, banii câștigați prin efort personal) în opoziție cu Pluton (în Capricorn, casa a VIII-a, a transformării, a sexualității, a morții și a renașterii) este un aspect ce afectează negativ relațiile interpersonale datorită posesivității, geloziei, a comportament irațional în relația cu sexul opus. Obsesiile, fricile, secretele pot pune stăpânire pe noi conducând către tendința de autodistrugere. Ne putem confrunta cu experiențe periculoase, tendința de  implicare în relații superficiale, ciudate, punând pe primul plan sexualitatea,  cu mari riscuri, ce vor avea consecințe nefaste asupra propriei existențe. Relația de dragoste poate duce la distrugere, la pierderi financiare sau materiale.
Legenda Shiva, în traducere din sanscrită însemnând ”cel favorabil”, este o formă a lui Ishvara sau Dumnezeu în religia hindusă, mai ales în scrierile vedice târzii. Este zeul suprem în shivaism, una din ramurile principale ale hinduismului practicat în India. Aparținând trinității divine Trimuriti, Shiva este zeul distrugerii, în timp ce Brahma este creatorul, iar Vishnu este pătrătorul și conservatorul. Chiar dacă reprezintă distrugerea, Shiva este văzut ca o forță pozitivă a Universului, deoarece distrugerea este, în hinduism, urmarea firească a creației. În tradiția hindusă, Shiva este văzut ca Zeu Suprem și are cinci atribute importante: creator, păstrător, distrugător, tăinuitor și binecuvântător.
Asteroidul cu numărul 1170, numit Siva (Shiva) reprezintă transformarea conștiinței sexuale și polarității sexului, a uniunii dintre cunoaștere și compasiune. Experiența lui Shiva este ruperea dintre Yin și Yang, dintre Soare și Lună, forțând distrugerea unei atitudini rigide și a așteptărilor clădite în trecut. Simbolul asteroidului Siva este asociat cu cel al  lui Pluton. Cercul spiritual al lui Siva este situat pe crucea experienței, fiind flancat de receptivitatea față de trecut. Siva poate aduce experiențe triste de viață, menite să zdruncine sufletul, să ne coboare în întunericul deznădejdii, ceea ce poate aduce distrugerea unui drum pe care tocmai ne aflam, plini de optimism și încredere că nimeni și nimic nu ne-ar putea distruge starea de bine și de echilibru. Asteroidul Siva în conjuncție cu Saturn (în Scorpion) aflat în careu cu Lilith, din semnul Leu, amplifică și mai mult tendința către distrugerea unui ideal, risipirea unor speranțe legate de familie (Lilith în casa a IV-a), de locul de muncă sau propria sănătate (Saturn și asteroidul Siva în casa a VI-a momentului).
Mnemosyne (mama celor nouă muze născute din unirea Mnemosynei cu Zeus) personifică memoria, aducerea aminte. Această fiică a lui Uranus și Gaiei a descoperit puterea rațiunii dând denumire fiecărui obiect, dar mai presus de toate acestea ea a pus la dispoziția muritorilor puterea de a-și aduce aminte. Simbolul ei este un văl. Pentru grecii antici, Memoria era o zeiță care sălășluia în inimă.
Asteroidul Mnemosyne în conjuncție cu Saturn și asteroidul Siva, în semnul Scorpion,  poate amplifica temerile, frica de a ne desprinde dintr-o situație din teama de a nu fi judecați. Suntem mult mai vulnerabili în fața acuzațiilor, dar odată ce am depășit aceste atacuri, reproșuri, avem șansa să învățăm o lecție importantă despre propria persoană sau să găsim o nouă cale de ieșire dintr-o situație stresantă. Trebuie să ne concentrăm pe amintirile care ne trezesc sentimente pozitive și respectul de sine.
Marte a intrat în semnul Scorpion în data de 26 iulie 2014, tranzitând acest semn până în data de 14 septembrie 2014, unde se va întâlni cu Saturn în data de 25 august 2014. Marte se află în domiciliu, dându-ne multă energie și rezistență la efort fizic. Avem capacitatea de a munci din greu. Beneficiem de hotărâre, de eficiență în acțiuni dar și de o oarecare răceală față de sentimentele celorlalți, de duritate, de dorința de răzbunare, concentrându-ne mai mult pe acțiunile desfășurate în secret.           Marte reprezintă acțiunea, voința și expresia propriului ego. El poate exprima frustrarea și mânia, energia instinctivă, dându-ne mai multă îndrăzneală în acțiunile noastre. Cu Marte în semnul Scorpion putem trece repede de la şovăială la violenţă, avem tendința de a ne asocia cu persoane ce-ar putea să ne aducă reale beneficii în demersurile noastre. Marte în Scorpion degajă multă forţă, energia acestuia poate fi orientată atât în mod distructiv (apelând la tertipuri, şiretenie, la forţa pusă în slujba realizărilor personale), cât şi în mod constructiv, căutând să investim energia cu mult curaj și determinare în realizarea unor proiecte de anvergură (în funcție de harta natală).
Marte în casa a VI-a momentului (a locului de muncă, a sănătății), ne dă energia necesară să ne concentrăm pe sarcinile de la locul de muncă. Suntem în continuă competiție cu ceilalți colegi, lucrând mult și eficient. Suntem mult mai exigenți față de noi înșine, implicându-ne în mod direct și deschis în colaborări ce necesită multă ingeniozitate. Marte în careu cu Jupiter, Soare și Luna din semnul Leului, predispune la răniri, accidente, inflamații, la tot felul de pericole la locul de muncă.
Luna Nouă în semnul Leu ne aduce mesajul desprinderii de trecut, totul este să vrem acest lucru. Este timpul să ne ancorăm în prezent, conștientizând ce anume ne doare, ce ne sperie, ce ne oprește în loc. A venit vremea pentru „marele pas” către următorul drum, rupându-ne de obsesii, de neîncredere, de prejudecăți.
Luna nouă în semnul Leului are influență majoră asupra semnelor fixe: Leu, Vărsător, Taur, Scorpion, în special asupra celor născuți în preajma datei de 27 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete, ascendent, descendent în preajma gradului 4 din orice semn zodiacal.

”Realitatea nu este reprezentată de forma exterioară, ci de ideea din spatele ei, de esența lucrurilor.” Constantin Brâncuși

No comments:

Post a Comment