Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, August 21, 2014

Luna Nouă în semnul Fecioară




”Viața este o exepriență, având un scop bine determinat.” Arthur Ford

În data de 25 august 2014, la ora 17:12', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 2:18', în semnul Fecioară,  având ascendentul în semnul Capricorn.
Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ (datorită forţei de gravitaţie a Lunii). Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face ca forţa Universului să favorizeze folosirea corespunzătoare a liberului arbitru, să se manifeste energia tainică a unui nou început. Conştiinţa noastră trece prin profunde transformări spirituale. Este bine ca în acest moment să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vom pune în practică, să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental în direcţia aleasă. Trebuie să ne pregătim atât mental cât şi emoţional pentru proiectele pe care ne-am hotărât să le lansăm, să le punem în practică odată cu trecerea de faza maximă a Lunii Noi ce are loc cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar şi după acest moment.
       Luna Nouă în semnul Fecioară, amplifică dorința de organizare, gândirea practică, raţională. Suntem mult mai orientaţi către punerea în practică a ceea ce gândim, analizând până în cele mai mici detalii fiecare acțiune, relație, proiect. Riscăm însă să pierdem viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, împotmolindu-ne prea mult în detalii. Luna Nouă în casa a VIII-a, a morții și a renașterii, a transformării,  a sexualității, ne indică o perioadă de implicare în activități ce țin de  paranormal, ocultism, au loc experiențe psihice trăite cu intensitate, vise premonitorii, sunt amplificate capacitățile extrasenzoriale. Descoperim informații valoroase despre noi înșine dar și despre persoanele cu care interacționăm. Se comunică mult, se dorește cu orice preț să accesăm informații valoroase ce ne pot deschide o nouă poartă către o lume neexplorată până în acest moment. Ne confruntăm cu cele mai profunde emoții, sentimente, amintiri, trăiri, cu dorințe instinctuale. Simțim că este momentul să luăm decizii, să ne desprindem de un trecut incert, apăsător.
Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna Nouă în semnul Fecioară: „O cruce mare, albă, domină peisajul.” ne spune despre înțelepciunea și compasiunea ce pot fi aduse numai de experiența suferinței și a izolării. Este momentul în care primim o importantă lecție de viață, prin intermediul căreia învățăm să ne detașăm și să „crucificăm” viața emoțională centrată pe ego. Ne eliberăm de ceea ce ne torturează, ne constrânge sufletul. Este momentul de înțelegere și compasiune prin desprinderea de subiectivism, de prejudecăți. Prin credință reușim să ne eliberăm din barierele impuse de noi înșine.
Guvernatorul ascendentului în Capricorn, Saturn, aflat în casa a X-a, ne spune despre preocuparea acerbă pentru imaginea publică, de modul în care suntem sau nu acceptați de societate, de dorința de evoluție în plan social și profesional, de onoruri, distincții. Saturn (în domiciliu în casa a X-a) și Marte (aflat în domiciliu în semnul Scorpion, în exaltare în casa a X-a) ne dă dinamism, forță, energia necesară pentru a ne implica în acțiuni riscante de dragul obținerii unor avantaje sociale, punând pe primul plan statutul și imaginea publică. Aspectul susținut de Mercur: mentalul, comunicarea (în domiciliu și exaltare în semnul Fecioară) ne dă atenția la detalii, dorința de a învăța, de a asimila informația și de a o transmite mai departe. Suntem mult mai atenți la detalii, scormonind prin tot felul de documente, cărți, filme documentare ce ar putea să ne ajute să găsim informații importante. Mercur aflată în casa a VIII-a, casa misterelor, a magiei, a transformării, a morții și renașterii, a ocultismului ne susține în aflarea un informații menite să ne conducă pe un nou drum, către un domeniu pe care îl credeam inaccesibil până în acest moment. Ne vom pune întrebarea: oare sunt pregătit să pornesc la drum?
 Lilith stă la pândă în semnul Leului, ispitindu-ne, prin aspectul de careu cu Saturn și Marte (în Scorpion); ne dă impulsul de a ne crede mult mai grozavi prin ceea ce construim acum, de a ne dori rezultate imediate, fără a ține cont de părerea și așteptările celorlalți, fie că merită sau nu să ne implicăm în anumite proiecte. Venus ne surâde galant din semnul Leului, din casa a VII-a, a parteneriatelor, a mariajului, încă expansivă și plină de optimism în urma întâlnirii cu Jupiter, bucurându-ne de strălucirea și starea de euforie în care „nimic nu este imposibil”. Este timpul să ne bucurăm de originalitate, de inspirație și spontaneitate venite dinspre Venus în trigon cu Uranus - „Zeul cerurilor”, născut din Haos (teoria grecilor), aspect astral ce ne trimite lumina în mod magic, ca un balsam, ca o aripă ocrotitoare care ar vrea să ne ridice deasupra umbrelor rătăcitoare. Este timpul să facem cunoștință cu cele mai înălțătoare emoții și sentimente de iubire, lăsându-ne  vrăjiți, ca într-un dans al ielelor.
Mercur (în semnul Fecioară) prin sextilul cu Saturn și Marte (în Scorpion),  aduce la suprafață și analizează cu luciditate suferința, durerea ce mocnește încă în suflet, conștientizând că, pentru a reuși în plan social, trebuie să ne eliberăm de anumite frici, mai mult sau mai puțin conștiente. Este momentul să ne vedem propriile emoții, lăsându-ne prinși în „jocul”: iubire - ură, respingere - acceptare, uitare - aducere aminte; ne contrazicem, ne răzgândim, lăsându-ne copleșiți de sentimente trăite cu intensitate.
Pluton aflat în casa a I-a (experiențele personale, personalitatea), a momentului de Lună Nouă în semnul Fecioară, aduce la suprafață ceea ce trebuie transformat sau chiar eliminat, tot ceea ce ne blochează drumul către noi înșine, către descoperirea celor mai valoroase daruri, către aflarea celor mai frumoase trăiri, emoții. Înainte de a trece la un nou drum, va trebui să ne eliberăm de impurități, de vechile obiceiuri, de oameni ce ne-au lasat o puternică amprentă în suflet. Pluton reprezintă lumea subterană (Zeul Hades ce a ținut-o captivă pe Zeița Persefona în lumea subterană), fiind atrași, în mod inexplicabil către o latură neagră a existenței, ne confruntăm cu cele mai sumbre emoții, trăiri greu de eliberat, de adus la lumină. Pluton aflat în casa I, în sextil cu Neptun (în semnul Pești), ne dă forță, dorința de a depăși propriile limite, de a ne smulge din subteran, urmându-ne cu încrâncenare construirea  propriilor valori, a unui drum pe care să pornim cu credința că nu suntem singuri în lupta noastră, iar acceptarea unei forțe supreme, vine de fapt prin acceptarea iubirii, a luminii din  noi. Este o perioadă trăită cu intensitate, regăsindu-ne prin ceea ce oferim.
Asteroidul Ceres ne spune despre ciclurile naturii, despre cele mai adânci mistere ale morții și ale reînvierii, despre sufletul uman, este asociat cu ideea valorii de sine. Simbolul este asociat cu acela al unei seceri, indicând legătura cu agricultura și rolul ei în asigurarea hranei. Zeița Ceres reprezintă înțelepciunea feminină ce recunoaște pierderea. Durerea este numai o fază a marii roți a vieții, iar o anumită pierdere permite de fapt întregirea procesului, în așa fel încât viața să poată fi reînnoită. Ceres poate descrie o experiență psihologică a atașamentului, a separării și pierderii, a morții, a renașterii și a durerii, a dragostei și griji pentru pământul natal, misterele, agricultura, alimentele. Ceres aflată în semnul Scorpion, casa a X-a, nevoia de a deține controlul asupra propriilor emoții și acțiuni. Se iau decizii responsabile legate de profesie, de o nouă carieră. Suntem ajutați să vedem în profunzime alternativele ce ni se oferă acum, cântărind bine situația, înainte de a lua o decizie. Se pot ivi probleme legate de parteneriate, de mariaj, conflicte greu de gestionat (Ceres careu Jupiter - în Leu). Ceres ne arată ceva care lipsește, ne ajută să vedem ceea ce avem nevoie de fapt, indicându-ne drumul pe care trebuie să-l parcurgem. Atât timp cât renunțăm la orgoliul de a ne atinge propriile scopuri, din dorința de a demonstra cuiva de ceea ce suntem în stare, asteroidul Ceres ne recompensează cu starea de reînnoire, de renaștere, de culegere a recoltelor venite din propria înțelepciune.
          Steaua fixă Zuben Elschemali - Cleștele nordic al  Scorpionului, numită simbolic „Prețul întreg”, în conjuncție cu Nodul Sud al planetei Marte. Influența constelației Balanță, în care se află această stea, este asociată cu Arcana majoră din tarot „Justiția”, ce ne spune despre faptul că a venit timpul să culegem ceea ce am semănat. Ne dă acum rezultate justificate. Universul folosește balanța tuturor elementelor implicate în fiecare situație: emoții, gânduri, intenții, așteptări, comportamente și trage concluzii pe baza cărora va lua decizia de a ne răsplăti. Arcana „Justiția„ ne dă răspunsul faptelor din trecut, mesajul ei fiind: „Să știți să vă iertați și să vă înțelegeți eșecurile.”
          Steaua Zuben Eleschemali dăruieșete noroc, beneficii, onoruri, ambiție și starea de optimism. Ptolemeu asociază această stea cu Jupiter și Marte. Caldeenii considrau că, dacă acest astru poate fi văzut în această perioadă, atunci avem parte de recolte bogate. Conjuncția cu Saturn și Marte, a acestei stele, aflată în semnul Scorpion, ne dă energie, voință, puterea de a ne împlini obiectivele propuse, dorința de studiu, de cercetare, forța de a vedea în profunzime anumite acțiuni, relația cu ceilalți oameni, fiind acum foarte atenți la amănunte.
Luna Nouă în semnul Fecioară, din data de 25 august 2014, ne aduce mai aproape de ceilalți oameni, prin conștientizarea propriilor dorințe, a așteptărilor, prin acceptarea că suntem mai buni dăruind bunătate, că suntem iertați dăruind iertare, că suntem iubiți dăruind iubire, că viața merită și poate fi trăită cu intensitate,  fără a coborî în umbrele trecutului ce nu mai poate fi reparat, poate cel mult iertat. Luna Nouă în semnul Fecioară, ne reîntoarce la locul faptelor pe care le dorim, atât de mult, a fi uitate.

Cu Luna Nouă aflată la gradul 2:18, cei născuţi în jurul datei de 25 (plus sau minus trei zile), în zodiile mobile: Fecioară, Pești, Gemeni, Săgetător, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 3, din aceste semne.

          ”Iluminarea înseamnă a înțelege că nu ai unde să mergi, că nu ai nimic de făcut și că nu trebuie să fii nimeni altcineva decât exact ceea ce ești.” Neale Donald Walsch


No comments:

Post a Comment