Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, September 21, 2014

Echinocțiul de toamnă



”Rănile sufletului se deosebesc de celelate răni prin aceea că se acoperă, dar nu se închid, mereu dureroase, mereu gata să sângereze când le atingi, ele rămân în inimă vii și deschise.” Alexandre Dumas


Echinocțiul de toamnă are loc odată cu intrarea Soarelui în semnul Balanță, în data de 23 septembrie 2014, ora 5:29'. Este un moment deosebit de echilibrare a energiilor feminine și masculine; se încheie acum o perioadă de acumulare și creștere începută odată cu Echinocțiul de primăvară, din data de 20 martie 2014.                Este vorba acum de o perioadă de asimilare și de recoltare a ceea ce am semănat în primăvara acestui an, fie că este vorba de recunoașterea muncii noastre în plan material sau spiritual, fie că observăm ce transformări au avut loc în existența noastră în plan relațional. Este timpul să ne privim și să conștientizăm ce anume am adus în viața noastră, ce anume ne-a fost sau nu de folos pentru propria evoluție.  Trebuie să privim cu sinceritate la perioada parcursă între Echinocțiul de primăvară și cel de toamnă, observând acum dacă ne-am atins scopurile propuse.  Următoarele 90 de zile (până la solstițiul de iarnă) vom fi ghidați de către vibrația acestui eveniment astral. Echinocțiul de toamnă (momentul în ziua este egală cu noaptea) produce starea de reechilibrare la nivel energetic, putându-ne simți acum într-o stare de uniune, de armonie cu Universul. Celebrarea lui Mabon (alt nume dat de druizi Echinocțiului de toamnă) începe din data de 20 până în data de 23 septembrie, fiind vorba de 3-4 zile în care ziua este egală cu noaptea. Acest eveniment astral  marchează echilibrul între lumină și întuneric, între spirit și materie, între Yin și Yang.  Este timpul să ne privim în suflet, să vedem ce anume trebuie să echilibrăm, încercând acum să fim în comuniune cu natura, cu oamenii, cu tot ce înseamnă viață.
Balanța reprezintă acea parte din noi care nu este tulburată de nimic, nu este ofensată, ea încheie acordul între pace și haos. Nimic nu-i perturbă echilibrul, loviturile vin și se duc, bucuriile și necazurile alternează ca ziua și noaptea, în centrul acestei treceri se află Balanța, având rolul de a liniști, de a aduce calmul prin voință asupra conștiinței. Balanța este semnul artiștilor, guvernată de Venus, semn cardinal, de aer, aducându-ne curgerea firească a armoniei, dezvoltând simțul frumosului, al esteticului, lumina completează întunericul, răul creează binele, pentru ca binele să dea sens răului. Ne dedicăm mai mult timpul celorlalți, dorind să socializăm, să colaborăm, să ne găsim locul alături de cineva cu care considerăm că ne completăm, ne armonizăm.
La momentul trecerii Soarelui în semnul Balanță, ascendentul se află la grad 11:12' în semnul Fecioară (semn de pământ, mobil, guvernat de Mercur) și amplifică dorința de organizare, gândirea practică, raţională, fiind mult mai ancorați în concret, ceea ce ne aduce stabilitate, metodică în acțiuni. Nu va lipsi însă starea de neîncredere în celălalt, starea de negativism. Suntem mult mai orientaţi către suflet și analiză, căutăm echilibrul, ne retragem din agitaţia cotidiană. Riscăm însă să pierdem viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, împotmolindu-ne în prea multe în detalii. Soarele se află în casa a I-a momentului, a personalității, Mercur (guvernatorul ascendentului în semnul Fecioară) se află în semnul Balanță, ceea ce amplifică dorința de a comunica, de a ne implica în acțiuni rafinate, abordând cu mai mare ușurință activitățile intelectuale, ascultăm mai multă muzică.  Mercur situat în casa a II-a, ce reprezintă câștigurile financiare, resursele, experiențele care ne fac capabili să acumulăm bani ne spune despre beneficiile obținute în domeniul literar, prin scris, prin oratorie, călătorii, afaceri curente, comerciale.
Yod-ul sau ”Degetul lui Dumnezeu” este o configurație astrală ce implică două planete aflate în sextil (Luna în Fecioară și Saturn aflat în Scorpion), acestea aflate în aspect de inconjuncție cu o a treia planetă-focar, Uranus retrograd în semnul Berbec, casa a VIII-a a morții și renașterii, a transformării, a sexualității. Planeta focar reprezentată de Uranus (este asociat cu inovația, tehnologia, descoperirile și tot ce înseamnă progres) și este în conjuncție cu Nodul Sud Lunar, aflat în semnul Berbec. Luna în sextil cu Saturn ne arată fundația, ceea ce urmează să valorificăm, potențialul pe care trebuie să-l aducem la suprafață pentru a ajuta la o nouă construcție, pentru a ne conduce pe un nou drum. Planeta focar ne arată energiile ce trebuie regenerate, ceea ce trebuie să schimbăm, ne conduce către marea schimbare, acel punct care concetrează întreaga energie a sextilului. Astfel că Uranus în  semnul Berbec (de foc, masculin, cardinal, guvernat de Marte),  ne dă curajul, hotărârea, dorința de acțiune în sensul creșterii, al evoluției personale. Uranus, aflat în casa a VIII-a a morții și renașterii, a sexualității dar și a resurselor financiare ale partenerului, se află în apropierea Nodului Sud Lunar (ce reprezintă caracterul adus de noi din trecut, karma noastră). Nodul Sud este de natura planetelor Saturn şi Marte, iar Nodul Nord de natura planetelor Jupiter și Venus. Astfel că, orice conjuncţie cu Nodul Nord este considerată benefică, iar cea cu Nodul Sud este dură, făcând excepţie Soarele şi Luna. Conjuncţia Nodului Sud cu Uranus în semnul Berbec, predispune la multe evenimente imprevizibile, greu de controlat, accidente ciudate, explozii, pierderi neașteptate provocate de partener, pagube financiare, moartea survenită în mod neașteptat, în circumstanțe greu de explicat. Sunt frecvente afecțiunile cardiace, accidentele cerebrale, tulburările nervoase neobișnuite. Ne putem confrunta acum cu evenimente bruște, ce ne vor pune la încercare încrederea în celălalt, simțindu-ne dezorientați, ne va fi greu să luăm decizii, totul derulându-se extrem de rapid, fiind luați prin surprindere, ne vom confrunta cu senzația de neputință.
Acest focar este punctul de transformare în Yod sau ”Degetul lui Dumnezeu”, exprimentând acum un moment de cotitură, de culegere a roadelor a ceea ce am semănat în trecut. Ni se dă acum șansa de a ne elibera de trecut, prin repetarea unor evenimente pe care trebuie să le abordăm din cu totul alt punct de vedere, adoptând o nouă atitudine, un nou mod de a gândi și implicit de a acționa. Suntem luați prin surprindere, abia dacă avem timp să ne dăm seama ce se întâmplă de fapt, lăsându-ne prinși în vâltoarea transformării, a alunecării către o nouă direcție. Suntem forțați să ne descoperim adevărata noastră misiune, fiind vorba de o stare de revelație, ca o răsplătă pentru efortul depus de-a lungul timpului, îndeosebi de la Echinocțiul de primăvară. Ni se dă șansa să creștem spiritual,  împăcându-ne acum cu noi înșine, acceptând desprinderea definitivă de o persoană ce a jucat un rol important în trecutul nostru. Este o perioadă de reechilibrare a balanței cosmice reflectate în fiecare dintre noi. Este momentul de ardere, de purificare a propriului suflet prin conștientizarea a ceea ce ni s-a întâmplat în trecut și ceea ce trebuie transformat acum. La nivel spiritual are loc descoperirea Credinței, a unei căi spirituale, simțind nevoia de a comunica cu lumea nevăzută, de a accesa informații din lumea angelică. Odată ce ne-am depășit starea de neputință, cu siguranță că vom simți cum se deschide o nouă lume, un drum pe care ne va fi mult mai ușor să ne împlinim propriile dorințe, iar sufletul va fi mai împăcat cu această lume.
Simbolul sabian pentru gradul 15, în semnul Balanță (punctul opus focarului): „Poteci circulare” spune că numai atunci când individul a devenit deplin acordat la ritmurile planetare și cosmice ale universului și eliberat astfel de tensiunile emoționale și de grup, el poate acționa cu seninătate și pace de-a lungul „potecilor circulare”. Avem de-a face cu acțiuni repetitive, această activitate  poate, fie să ne înlănțuie, fie să ne elibereze conștiința. 
          Jupiter - Marele benefic, vocea Divinitatii - (în semnul Leu), în trigon cu Uranus, ne poate indica calea, direcția, șansa de a ne regăsi prin ajutorul oferit celorlalți, prin înțelepciune și iubire, prin transformarea convingerilor și  aspirațiilor noastre.
          Venus (guvernatoarea semnului Balanță și a casei a II-a, a resurselor materiale și financiare) se află în semnul Fecioară, în casa I-a  a personalității aflată în sextil cu Saturn (în Scorpion, casa a III-a, a comunicării, a comerțului, a călătoriilor scurte și a rudelor apropiate), ne atenționează asupra posibilității de a obține bani mult mai ușor dacă gestionăm afacerile, propria muncă, bugetul personal cu mai multă înțelepciune, fără să ne implicăm în afaceri riscante, în investiții financiare ce implică riscuri.
Marte aflat în semnul Săgetător (de foc, mobil, guvernat de Jupiter) aflat în casa a III-a, a călătoriilor, a comerțului) în careu cu Neptun aflat în domiciliu (în Pești, semn de apă), aspect astral ce predispune la accidente, la necazuri provocate în călătorii, probleme cu rudele apropiate, cu vecinii. Există astfel risc crescut de tendințe suicidale sau acte violente, îmbolnăviri sau răniri ce țin de zona capului, tulburări psihice violente, stare de egitație, de confuzie.
Pluton, în mitologia greacă reprezentat de zeul Hades, zeul lumii subpământene, în astrologie este o planetă ce reprezintă forțele subconștiente, impulsurile, emoțiile. Pluton guvernează zodia Scorpion. Este asociat cu reînnoirea, cu renașterea, dar și cu sfârșitul, metamorfoza în plan spiritual, energia voinței divine. Pluton își reia mersul direct la grad 11 în Capricorn, în această zi de Echinocțiu de toamnă. Simbolul sabian pentru acest grad: „Un mare grup de fazani pe o proprietate privată.” ne spune despre faptul că viața întreagă implică o ierarhie de valori: de la aspru la urât, de la urât la frumos, de la grosolan la subtil. Sălbăticia se poate preschimba în grădinile unei aristrocații ce are gustul și banii să producă sau să încurajeze crearea de forme frumoase. Este foarte important să folosim orice acumulare de resurse în sensul evoluției în plan material dar mai ales în plan spiritual. Este momentul să valorificăm acum ceea ce ne-a fost dat și să ne bucurăm cu intensitate de fiecare moment al vieții. Trebuie să fim mult mai atenți la transformările ce se produc în ființa noastră dar și în societate, conștientizând că nu suntem singuri și că fiecare om sau grup social poate influența, mai mult sau mai puțin direct, evoluției fiecăruia dintre noi.
Intrarea Soarelui în semnul Balanță, precede Luna Nouă în Balanță din următoarea zi, 24 septembrie 2014, astfel că mesajul este foarte clar să ne debarasăm de resentimente, de atașamente, de orice atitudine care ar putea să ne afecteze relațiile. Este timpul să ne eliberăm de anumite amintiri, de suferințe și să ne pregătim pentru o nouă etapă de creștere, de construcție, odata cu faza de creștere a Lunii,  din data de 26 septembrie 2014.

”La început, visurile par imposibile, apoi puțin probabile și în cele din urmă inevitabile.” Christopher Reeve

No comments:

Post a Comment