Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, September 23, 2014

Luna Nouă în semnul Balanță



În data de 24 septembrie 2014, ora 9:13', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 1:08', în semnul Balanță, având ascendentul în semnul Balanță.
Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ (datorită forţei de gravitaţie a Lunii). Acest moment de suspendare (prin echilibrarea celor două energii Yin şi Yang) face ca forţa Universului să favorizeze folosirea corespunzătoare a liberului arbitru, să se manifeste energia tainică a unui nou început. Conştiinţa noastră trece prin profunde transformări spirituale. Este bine ca în acest moment să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vom pune în practică, să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental în direcţia aleasă. Trebuie să ne pregătim atât mental cât şi emoţional pentru proiectele pe care ne-am hotărât să le lansăm, să le punem în practică odată cu trecerea de faza maximă a Lunii Noi ce are loc cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar şi după acest moment.
Luna Nouă aflată în Balanță, casa a XI-a, a relațiilor de prietenie, a speranțelor, a experiențelor colective, marchează nevoia de a-i găsi pe cei care gândesc asemeni nouă. Această Lună Nouă în semnul Balanță indică o perioadă de manifestare în plan social, de dezvoltare a relațiilor interumane, de integrare într-o formă de asociere cu un grup de persoane care au idealuri asemănătoare. Relațiile de prietenie se amplifică, fiind o perioadă în care este posibil să întâlnim o persoană sau un grup de persoane, ce va juca un rol important în existența noastră.
Ascendentul în semnul Balanță ne îndeamnă la echilibru, la dorința de a socializa, ne implicăm mai mult în activități ce pun pe primul plan arta, frumosul, vestimentația de calitate, bijuteriile, tot ce ține de bun gust dar, în același timp, ne dorim să relaționăm mai mult, să ne implicăm în tot felul de acțiuni sociale. Ne place să fim la curent cu tot ce se întâmplă în jurul nostru și să luăm partea bună din orice relație.
Mercur aflat în conjuncție cu ascendentul în semnul Balanță ne dă dorința de a comunica, de a ne integra într-un grup care ar putea să ne împlinească propriile aspirații, dorințe de dezvoltare personală. Abordăm cu mai multă deschidere tot ce înseamnă parteneriat din domeniul literar, artistic, comerț, publicitate, jurnalism. Acum se discută mult despre proiecte de viitor, existând acea rază de speranță că tot ce se pune la cale are acum mari șanse de izbândă. Să nu ne mire că tot în această perioadă ne putem confrunta cu renunțări bruște la colaborări ce nu mai corespund așteptărilor noastre. Dar trebuie să observăm că tot răul este spre binele nostru, existând alternative ce ne vor duce către culegerea unor rezultate mult mai bune, pe viitor, în plan financiar dar și moral, emoțional. Marte, guvernatorul casei a VII-a (a parteneriatelor, a dușmanilor pe față, aflat în casa a II-a, a banilor, a bunurilor materiale), în careu cu Neptun, predispune la pierderi financiare în urma unor colaborări nefaste, proceduri legale, dușmani publici.
Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna Nouă în semnul Balanță: ”Într-o colecție de specimene perfecte, de forme multiple, un fluture își expune frumusețea aripilor, trupul său fiind înțepat de un ac subțire. Fluturele perfect este străpuns de o săgeată fină, simbolul săgeții de înțelepciune.” Simbolul sugerează un proces al perfecțiunii prin sacrificiu. Este transfigurarea simbolică, așa cum Fiul Omului ”a fost străpuns” de raza Luminii Divine, făcându-L un Fiu de Dumnezeu. Chiar în acest moment, el a aflat de Crucificarea care îl așteaptă.
În conjuncție cu Venus (în Fecioară, casa XI-a relațiilor de prietenie, a idealurilor) este asteroidul 1221 Amor. Acest asteroid  ne vorbește despre iubirea necondiționată, iubirea romantică, iubirea spirituală. Mai ales că acest asteroid se află în apropierea planetei Venus (zeița  dragostei), amplifică iubirea, exprimarea propriilor sentimente de dragoste, existând în această perioadă tendința de a fi aduse împreună persoane ce se completează, o regăsire a sufletelor surori, fiind vorba de întâlniri predestinate, scrise în cer. În aceste zile romantismul plutește în aer prin regăsiri, după o perioadă de încercări, existând o dorință de apropiere la nivel sentimental, emoțional. Conjuncția dintre Venus și asteroidul Amor (lupta pentru iubire) este susținută, prin sextil, de asteroidul Vesta aflat în semnul Scorpion. În mitologie, Vesta este cunoscută ca zeița olimpiană Hestia. Numele Vesta provine din sanscrită însemnând vas, în același timp înseamnă a locui, a străluci. Vesta este fiica lui Cronos și a Rheei, fiind zeița flăcării vii, a vetrei în care arde flacăra eternă. Ea este Vestala Virgină a cărei viață este dedicată serviciului spiritual, de aceea ea este căsătorită cu spiritul. În Grecia antică, zeița s-a bucurat de cel mai înalt respect, omenirea venerându-i grația și virtutea. Zeița Vesta este păstrătoarea spațiului sentimental, personificând liniștea din centrul vieții cotidiene. Vesta reprezintă începutul și sfârșitul, fiind prima devorată de Saturn și ultima dată afară din stomacul acestuia. Vesta personifică discreția, echilibrul, fiind instinctul interior care caută sufletului un loc sacru, un altar, un moment de liniște. Vesta aflată în semnul Scorpion apără focul sacru al familiei. Avem de învățat lecția încrederii, a echilibrului și a moderației în relații, întrucât intensitatea pasiunii ar putea predispune la oferirea mai mult decât merită partenerul, din punct de vedere emoțional, sentimental. Aspectul armonios dintre asteroidul Amor alături de planeta Venus și asteroidul Vesta ne ajută să înțelegem că trebuie să ne ridicăm deasupra plăcerilor de moment, căutând magia iubirii prin cunoaștere, prin dedicare persoanei dragi. Prin înțelegere și echilibru cu celălalt ne putem descoperi cele mai frumoase calități ce pot fi puse în slujba iubirii și prieteniei.
Steaua fixă Deneb, aflată în constelația Alfa Cygnus. Constelația Cygnus predispune la starea de visare, de descoperire a unor abilități, talente, atracția pentru arte. Kabaliștii asociau această constelație cu Arcana majoră din tarot”Judecata”, avertizându-ne că a venit vremea să culegem ceea am semănat, să primim exact ceea ce am oferit în trecut. Dacă le-am făcut bine altor oameni, atunci vom fi recompensați pe măsură, iar dacă am nedreptățit anumite persoane din viața noastră, acum ne vom lovi de rezultatul propriilor noastre atitudini. Se manifestă karma, suma faptelor bune și rele din trecut, sau dintr-o viață anterioară, primind exact ceea ce am dat.
Asteroidul Ceres ne spune despre ciclurile naturii, despre cele mai adânci mistere ale morții și ale reînvierii, despre sufletul uman și este asociat cu ideea valorii de sine. Simbolul este acela al unei seceri, indicând legătura cu agricultură și rolul ei în asigurarea hranei. Zeița Ceres reprezintă înțelepciunea feminină ce recunoaște pierderea. Durerea este numai o fază a marii roți a vieții, iar o anumită pierdere permite de fapt întregirea procesului, în așa fel încât viața să poată fi reînnoită. Ceres poate descrie o experiență psihologică a atașamentului, a separării și pierderii, a morții, a renașterii și a durerii, a dragostei și a griji pentru pământul natal, misterele, agricultura, alimentele. Ceres se află în semnul Scorpion, casa a I-a, nevoia de a deține controlul asupra propriilor emoții și acțiuni. Autocontrolul emoțional este important și trebuie menținut atunci când le dăm ajutor altora în cursul unor experiențe transformatoare. Ceres este în careu cu Jupiter, aflat în casa a X-a, a carierei, a poziției în societate, statutul public; acest aspect astral ne indică problemele ce pot apărea în legătură cu propriul statut, ne spune despre implicarea noastră în viața socială și repercursiunile propriilor noastre acțiuni din trecut. Este momentul să descoperim secrete legate de anumite pierderi, ce țin de zona propriilor speranțe, a idealurilor de viață. Ceres ne poate arăta acum o pierdere care ne poate afecta pe termen îndelungat, dar această experiență ne va duce pe o treaptă înaltă de dezvoltare, în plan personal și spiritual. Ceres anunță moartea și reînvierea, prin renunțarea la un statut, la o funcție ce ne-ar fi dus la pierderea propriului suflet, a propriei identități. Suntem ajutați să vedem în profunzime alternativele ce ni se oferă acum, cântărind bine situația, înainte de a lua decizia de a porni către o altă direcție. Ceres ne arată ceva care lipsește, ne ajută să vedem ceea ce avem nevoie de fapt, indicându-ne drumul pe care trebuie să-l parcurgem din acest moment.
Uranus aflat în casa a VI-a (a locului de muncă, a problemelor de sănătate),  foarte bine susținut de Jupiter  aflat în casa carierei) este un aspect astral ce ne poate aduce o nouă oportunitate, referitor la un nou loc de muncă. Tot acum sunt șanse să aflăm de un nou tratament care ar putea să ne aducă soluția salvatoare. Soluțiile vin brusc, bucurându-ne de susținere și cooperare din partea prietenilor.
Luna Nouă în semnul Balanță ne anunță că este vremea să ne dedicăm echilibrului, armoniei cu ceilalți, regăsindu-ne mai buni, mai frumoși, plini din încredere în propria persoană prin ceea ce le oferim celorlalți, prin dragostea dăruită din suflet, fără a ne amăgi cu lucruri și relații trecătoare. Este timpul să discernem, să alegem cântărind cu mare atenție evenimentele din trecut și luând acum decizii cu înțelepciune. Eclipsa totală de Lună din semnul Balanță, din 4 aprilie 2015, ne va arăta rezultatul proiectelor inițiate în preajma fazei de Lună Nouă din semnul Balanță, din data de 24 septembrie 2014.
Cu Luna Nouă aflată la grad 1:08, cei născuţi în jurul datei de 24 (plus sau minus trei zile), în zodiile cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 1, din aceste semne.

”Faceți o victorie din fiecare succes și învățați să țineți cont de micile detalii care sunt semințele fericirii.”


1 comment: