Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, September 7, 2014

Luna Plină în semnul Pești



”Numai cu inima poți vedea cu adevărat ceea ce este invizibil pentru ochi.”Antoine De Saint-Exupery
În data de 9 septembrie 2014, 4:38', are loc momentul de Lună Plină în semnul Pești, la 16º19. Pământul se va afla între Soare şi Lună, Luna fiind pe deplin luminată de Soare.
Este o perioadă în care sunt amplificate procesele de preluare, de asimilare a informaţiilor, a vibraţiilor mediului, indiferent de natura lor. Este foarte important să observăm mediul în care ne desfăşurăm activitatea. Subconştientul nostru se află într-un moment de asimilare de energii, simțind acum starea de agitaţie interioară inexplicabilă, predispoziție către un comportament agresiv. Nu se recomandă să luăm decizii în aceste zile de Lună Plină, acestea putând fi  pripite. Este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului în tot ce facem, fiind  important să evităm discuţiile inutile sau să  începem noi proiecte acum. Aceste influenţe variază de la o presoană la alta, în funcție de echilibrul psihic și de încrederea în sine. Luna Plină ne dă energie, forță de acțiune și tot ce am gândit, planificat sau început la Luna Nouă, acum este timpul în care culegem roadele muncii începute în perioada de creștere a Lunii. Nu se recomandă intervenții chirurgicale, extracții dentare, tratamente de acupunctură, în perioada de Lună Plină. Influenţa Lunii Pline este simţită cu 18 ore înainte şi 18 ore după momentul maxim. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.      
           Luna Plină pe axa Fecioară – Peşti ne oferă lecţii legate de purificarea fizică şi spirituală. Restricţiile de orice fel vin acum pentru a orienta atenţia către interior. Suntem ajutaţi să apreciem valorile spirituale şi în acelaşi timp să ne orientăm cunoaşterea către ajutorul celorlalţi. Opoziţia dintre Lună şi Soare pe axa  II-VIII pune în prim plan resursele, câştigurile de orice fel dar şi activităţile ce ne fac capabili să acumulăm lucruri materiale. Este un aspect astral ce evidențiază lecții de purificare fizică și spirituală, axa Fecioară - Pești fiind axa sănătății și a limitărilor. Este timpul să acordăm mai multă atenție propriei sănătăți dar și mediului în care lucrăm. Punem mai mult accent pe acte caritabile, pe implicarea în acțiuni de voluntariat, regăsindu-ne mai buni și mai împliniți prin ceea ce dăruim.       
Ascendentul acestui moment de Lună Plină, care se află în semnul Leului (semn de foc, masculin, guvernat de Soare) la grad 20:57', ne dă dorința de a ne exprima propriile păreri cu mai multă deschidere, ne dorim să atragem atenția asupra noastră. Predomină energia, dinamismul, voința, înclinația către lux, cheltuieli făcute de dragul de a impresiona. Este o perioadă în care ne va fi mult mai greu să acceptăm păreri care nu corespund cu așteptările noatre, existând o oarecare încăpățânare în modul în care acționăm, fără să ținem prea mult cont de părerea celor din jur. Vrem să strălucim, să fim buni în tot ceea ce facem, ne implicăm în activități care ne pun în valoare propriile capacități creative
Neptun (guvernatorul semnului Pești) retrograd în semnul Pești, casa a VII-a momentului, în opoziție cu Venus (guvernatoarea semnului Balanță, casa a III-a comunicării, a rudelor apropiate, călătorii scurte), este un aspect ce subliniază tensiunea din cadrul relațiilor (fie că este vorba de afaceri sau chiar de mariaj). Nu vom fi scutiți de dezamăgiri, complicații, trădări, relația de iubire aflându-se acum în impas. Au loc discuții aprinse, dezvăluirea unor secrete care pot duce la destrămarea bruscă a unor relații. Este momentul de bilanț, de analiză profundă a unor probleme care, deși existau de multă vreme, s-a preferat lăsarea lor în umbră. Iată că a venit timpul să spunem lucrurilor pe nume, să arătăm adevărata față a unor relații ce se aflau de fapt în starea de minciună, de nesiguranță, de teamă. Jupiter (guvernează casa a V-a, a iubirii, a copiilor, a creativității, aflată în semnul Săgetător) se află în casa a XII-a, a dușmanilor ascunși, a secretelor, în sextil cu Mercur (guvernatorul casei a II-a, a resurselor materiale, aflată în semnul Fecioară), ne aduce în vedere ceea ce trebuie să știm pentru a ne putea elibera dintr-o stare de tensiune, pentru a lua măsurile necesare să ne rupem dintr-un mediu în care nu ne mai putem regăsi. Mercur în careu cu Pluton, aflat în casa a V-a, ne face mult mai direcți, spontani, nerăbdători în acțiunile noastre, nu mai există cale de întoarcere, aspect ce ne obligă să restructurăm anumite atitudini, facem o serioasă analiză a relației de iubire în care suntem implicați. Privim cu discreție către trecut, îndeosebi la data de 25 decembrie 2013, când Pluton se afla la același grad la care se află în acest moment - 11:02' Capricorn.  Ce anume s-a planificat atunci? Cu cine au fost încheiate parteneriate atunci? Ce relații au fost începute în acea perioadă? Este timpul să reanalizăm o perioadă oarecum tulbure, agitată, în care au fost luate decizii pripite (24-25 decembrie 2013). 
Pluton se pregătește să își reia mersul direct în semnul Capricorn, în data de 23 septembrie, așa că mai avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a ne lămuri asupra a ceea ce trebuie să transformăm în comportament, în atitudinea noastră față de lume, față de societate dar mai ales să ne dăm seama ce anume ne dorim pentru noi, pentru a fi împăcați cu trecutul nostru dar mai ales cu noul drum. Este  vorba de o perioadă de conștientizare a transformării în plan spiritual, dorindu-ne acum reînnoirea, renașterea, descoperind propriile capacități de a aduce schimbarea la nivel de grup social dar și personal.
Simbolul sabian pentru gradul la care se află ascendentul acestui moment de Lună Plină: ”Pui amețiți își fâlfâie aripile încercând năuciți să zboare”. Ni se prezintă astfel un mod în care mulți oameni abordează ceea ce se dorește să fie latura spirituală a existenței. ”Hrana” poate extinde conștiința, dar deschiderile interioare de acum duc la lipsă de profunzime. Se poate vorbi acum de pericolul unei expansiuni premature a conștiinței, fără să vedem pericolul de a aborda o cale greșită a laturii spirituale, cufundându-ne astfel în iluzii. Ceea ce reacționează acum este de fapt ego-ul, iar acesta nu ne poate conduce către adevărata cale, către lumina pe care o putem găsim doar prin adevărata credință și cunoaștere.
Mesajul gradului sabian, al Lunii Pline în semnul Pești: ”În liniștea studiului său, un individ creativ trăiește un flux de inspirație” ne spune că este timpul să ne lăsăm conduși de inspirație creatoare, să ne ascultăm intuiția, să ne lăsăm ghidați de forțe necunoscute dar care ne conduc către răspunsuri clare, către liniștea interioară prin satisfacția obținută în urma ”lucrului bine făcut”.
Luna este în conjuncție cu steaua fixă Achernar, aflată în semnul Pești, în constelația Alfa Eridanus. Steaua Achernar mai este numită ”Capătul râului”, având influența planetară a planetei Jupiter. Ptolemeu considera că toate stelele din constelația Eridanus au o natură saturniană, cu excepția lui Achernar. Această constelație conferă dragoste pentru știință, învățătură, cercetare, predispoziția către călătorii, dobândirea de funcții înalte, existând însă riscul de accidente, în special pe mare, risc de înec. Achernar conferă dragostea față de ocultism, spiritualitate, dorința de a ne angrena în acte de caritate. Acest moment de Lună Plină în Pești, alături de steaua fixă Achernar, ne aduce avertismentul în tot ce este legat de călătorii, de implicarea în activități ce ține de ocultism, fiind atenți la modul în care abordăm  aceste domeniu. Ne putem bucura acum de mesaje interesante primite pe calea viselor sau prin accesarea unor informații pe căi mai puțin convenționale.
Neptun retrograd în conjuncție cu steaua fixă Deneb Adige, stea mică situată în ”coada” Lebedei, în constelația alfa Cygnus, această constelație dăruind imaginație, starea de contemplare, de visare dar și instabilitate în sentimente. Kabaliștii asociau constelația alfa Cygnus cu Arcana Majoră din tarot ”Judecata” ce ne spune despre faptul că este timpul să  fim răsplătiți pe măsura faptelor făcute în trecut. Suntem supuși la tot felul de analize, astfel  că este momentul să ne cerem iertare pentru anumite fapte necugetate făcute în trecut, fie să nu admitem că am făcut ceva rău, cu toate că suntem demascați și ni se aduc argumente clare pentru ceea ce am făcut în trecut. Este momentul să luăm deciziile în mod rațional, să cântărim argumentele pro și contra, dar nelăsând să intre în joc sentimentele ce ar putea să distorsiona lucrurile, acțiunile din această perioadă. Este momentul să primim ceea ce merităm. Neptun în conjuncție cu steaua Deneb Adige în opoziție cu Venus, predispune la dezamăgiri, iluzii, exagerearea către starea de visare,   detașarea de o situație concretă, reală a existenței, fuga de realitate.  
Configurația holistică ”Zmeul” pe semne de apă, formată dintr-o Piramidă și în triunghi minor. Piramida (marele triunghi) pe semne de apă: Yunona (în Rac) trigon asteroidul Chiron, Luna (în semnul Pești) trigon asteroidul Vesta, Saturn (Scorpion), amplifică înțelegerea subtilă, intuitivă a celorlalți oameni, dezvoltăm mai mult latura creativă, imaginația, darurile de vindecător, suntem mult mai atrași de esoterism. Este o perioadă de revelație, de manifestare a creativității, de vindecare prin iubire, de dăruire a celor mai profunde trăiri. Ne eliberăm din strânsoarea trecutului, este momentul în care primim botezul zborului, ne înălțăm deasupra rănilor prin înțelegere și iertare. Această configurație holistică, dezvoltă capacitățile extrasenzoriale, dându-ne șansa să ne dezvoltăm sau să concretizăm  propriile talente. Prin credință și iubire putem accesa drumul către vindecarea sufletului și înălțarea prin creație. Are loc expansiunea prin înțelegere, conștientizarea unor experiențe repetitive legate de misterele vieții, de moarte, de naștere, de transformare. Putem dobândi acum, ca urmare a înțelegerii, la nivel intuitiv, capacitatea de a empatiza cu ceilalți sau de aflare a unor răspunsuri despre propria existență, despre ceea ce ne dorim să explorăm în această existență.
Focarul acestei configurații, ”Zmeul”, este reprezentat de Lună și asteroidul Chiron aflate în semnul Pești, în casa a VIII-a a momentului, o casă a morții și a renașterii, a transformării la nivel emoțional, spiritual și material, o casă a celor mai întunecate emoții, dorințe instinctuale. Chiron reprezintă maestrul spiritual, fie sub forma unei persoane, fie prin intermediul unor împrejurări ce ne determină să ne învățăm lecțiile de viață. În această perioadă ne putem confrunta cu o experiență negativă, traumatizantă, căreia vom încerca să îi percepem sensul. Călătoria evolutivă, la care ne îndeamnă acum Chiron alături de Luna Plănă în semnul Pești, este în primul rând să învățăm să ne regăsim prin credință, să ne ridicăm deasupra propriei suferințe asemenea unui zmeu plutind în înaltul cerului. Cu cât te înalți mai sus, cu atât poți vedea mai multe alternative de ieșire dintr-un impas. Se cere astfel încrederea că tot ce vine rău spre noi este pentru a ne desprinde dintr-o stare de rutină, de involuție. Este foarte posibil să cădem acum în starea de victimizare, de neputință spunând că nu se poate să fim mai buni, nu se poate să fim corecți cu cei care ne-au rănit. Este foarte important ca acum să ne dedicăm celorlalți, descoperindu-ne astfel mai buni prin ceea ce oferim, descoperind lumina iubirii din noi, dăruită în mod magic celorlalți: Este calea vindecării !
Asteroidul Vesta reprezintă vatra, locul sacru, reprezentând în harta astrologică ceea ce ne aparține, scânteia din suflet de care avem nevoie pentru a supraviețui problemelor cotidiene și pentru a păstra intact spiritul nostru. Zeița romană Vesta este cunoascută ca zeița olimpiană Hestia. Numele Vesta provine din sanscrită însemnând ”vas”, dar în același timp se poate traduce ”a locui”, ”a străluci”.  Este fica titanului Cronos și a Rheei, fiind zeița flăcării vii, a vetrei în care arde flacăra eternă. Ea este Vestala Virgină a carei viață este dedicată serviciului spiritual, de aceea, ea este căsătorită cu spiritul. Vesta se referă la devotament, la practici spirituale, la angajament, sacrificiu, teama de intimitate, dar acum ea ne arată calea de ieșire prin  acei oameni, evenimente de viață, care ne pot ajuta să reaprindem lumina divină, să o întreținem vie în sufletul nostru și să o folosim pentru a le da și celorlalți oameni mai multă credință și iubire, mai multă încredere că problemele vieții pot fi depășite prin iubire. Vesta reprezintă începutul și sfârșitul, alfa și omega - a fost primul copil născut, fiind prima devorată de Saturn și ultima dată afară din stomacul acestuia. Astfel, nu întâmplător, asteroidul Vesta se află acum lângă Saturn, în casa a IV-a, a familiei, în semnul Scorpion, în acest moment de Lună Plină în semnul Pești, dându-ne foarte clar mesajul că prin credință, prin dedicarea față de familie, ne putem găsi echilibrul, armonia. Suntem ajutați să descoperim lucruri ascunse, ori probleme ce țin de familie. Avem de învățat acum lecția încrederii, a moderației, iar obligațiile familiale ne întorc de pe un drum greșit.
Triunghiul minor: Yunona (în semnul Rac) sextil Soare (în semnul Fecioară) sextil asteroidul Vesta în conjuncție cu Saturn (în semnul Scorpion), ne dă puterea de a concretiza propriile talente, daruri, comunicăm cu mai multă sensibilitate, intuim și folosim în mod constructiv oportunitățile de dezvoltare în plan personal. Soarele aflat în semnul Fecioară (focarul acestei configurații), ne dă simț practic, prudență, puterea de a pune în practică cele mai curajoase idei, fiind susținuți de persoane mature, înțelepte, cu experiență de viață.
Aspectul de trigon dintre Soare şi Pluton ne dă voinţa, starea de optimism pentru a depăşi obstacolele, de a ieşi din zona de confort personal şi de a ne dedica celorlalţi, primind acum energia necesară pentru a învinge starea de neputinţă, de neîncredere în propriile forțe. 
Uranus (în Berbec) în trigon cu Jupiter (în semnul Leu) ne dă dorința de a ne implica în asociații bazate pe interese comune; sunt susținute activitățile de cercetare, filosofia, investigația, funcțiile politice și guvernamentale, relația cu străinătatea ia amploare, iar originalitatea în gândire ne ajută să găsim soluții inedite la probleme legate de relații.
Luna Plină în semnul Pești, din data de 9 septembrie 2014, ne aduce mai aproape de drumul pe care trebuie să îl urmăm. Primim acum răspunsurile la cererile noastre, conștientizând că avem nevoie de vindecare, de detașare de anumite probleme ce țin de relația cu ceilalți. Avem nevoie de înțelegere și iubire față de cei care ne-au rănit. Răspunsul îl găsim în modul cel mai inediat cu putință, dacă ne lăsăm conduși de intuiție, de încredere în propria capacitate de a ierta.
Cu Luna Plină în semnul Pești, aflată la grad 16:19, cei născuţi în jurul datei de 9 (plus sau minus trei zile) în zodiile mobile: Fecioară, Pești, Gemeni, Săgetător, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 17, din aceste semne.

”Orice drum spiritual care nu se confruntă cu umbre este numai o evadare.”

No comments:

Post a Comment