Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, October 6, 2014

Eclipsa totală de Lună în semnul Berbec



”Sunt lucruri care, cu toată experiența tristelor încercări, totuși le crezi imposibile, până nu le treci.” Iulia Hasdeu

În data de 8 octombrie 2014, ora 13:50’, se produce aspectul de Lună Plină la grad 15:05’ în Berbec în opoziţie cu Soarele aflat la grad 15:05 în Balanţă, iar axa Nodurilor lunare - Nodul Nord lunar în Balanță, la grad 19:25', în opoziție cu Nodul Sud lunar aflat la grad 19:25' în semnul Berbec. Astfel că Eclipsa totală de Lună are loc numai în faza de Lună Plină, atunci când Pământul se află între Lună și Soare. Această Eclipsă totală de Lună, va fi vizibilă în cea mai mare din America de Nord, America de Sud, Asia de Est, și Australia. Această eclipsă nu va fi vizibilă din România, deoarece are loc între orele 10:55-14:55.
Luna guvernează semnul Racului, aducând în prim plan relația cu familia, amintirile, tabieturile, tradițiile; poate avea efect puternic asupra psihicului și a emoțiilor. La nivel individual, această eclipsă de Lună totală, ne poate arăta o nouă direcție legată de comunicarea cu ceilalți, un nou mod de ne expune propriile idei, dorințe vis-a-vis de tot ce înseamnă parteneriate, relația cu partenerul de viață, relația la locul de muncă, în grupul de prieteni. Lumina Lunii are menirea de a ne ajuta să clarificăm ce anume trebuie să eliminăm din viața noastră sau ce să aducem alături de noi, pentru a ne simți echilibrați, împăcați cu propriul destin. Nodurile Lunare ne arată conexiunea în timp și spațiu dintre vechile concepții, trecutul (Nodul Sud, aflat în Berbec, guvernat de Marte) și noile energii (Nodul Nord, aflat în Balanță, guvernat de Venus).
Eclipsa de Lună atinge latura emoțională, amplifică temerile interioare, intuiția este mult amplificată, apare tensiunea în relații, sunt aduse la lumină lucruri din trecut, secrete, manifestându-se în mod pregnant agresivitatea, impulsivitatea în acțiuni.  Este un moment în care primim răspunsuri legate de atitudinea față de familie, de profesie, de o anumită boală, ne hotărâm brusc să mergem la medic, la un control, începem un nou tratament sau luăm decizia bruscă de a schimba ceva în viața noastră. Eclipsa de Lună ne transmite multe avertismente, mesaje importante, cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă. Efectele eclipsei totale de Lună se vor resimți pentru aproximativ 6 luni, până ce următoarea eclipsă reașează energiile cosmice. Este o perioadă de adâncire a propriei cunoașteri însoțită de introspecție, conștientizăm fapte și evenimente pe care le-am ignorat până în acest moment, care ne-au provocat suferință, relații pe care le credeam benefice și se dovedesc acum a fi extrem de complicate. Se poate vorbi acum de întâlniri karmice, predestinate, sunt luate decizii importante menite să transforme în mod neașteptat relația cu ceilalți oameni dar și propria ființă.
Axa vizată de Lună Plină, este Berbec – Balanţă; este un eveniment ce ne îndeamnă la găsirea echilibrului în relaţii, a respectului pentru sine şi pentru celălalt, atrage atenţia asupra relaţiilor de cuplu, de parteneriat, asupra felului în care folosim energia pentru a ne atinge scopul propus. Acum primim lecţia de viaţă pentru a conştientiza modul în care ne putem integra într-un grup, într-o relaţie, învăţăm să devenim deschişi către acceptarea principiului drepturilor egale. Acum culegem roadele muncii, vedem cu claritate cât ne-am abătut de la calea noastră lăsându-ne influenţaţi de ceilalţi. Verbul zodiei Balanță este:”a echilibra”. Această Lună Plină ne ajută să redefinim spaţiul intim în care ne aflăm dar şi să observăm felul în care ne percep ceilalţi, felul în care trebuie să reechilibrăm o relație de prietenie, să ne împăcăm cu un nou mod de a fi, cu un nou mod de a comunica cu aproapele nostru.  Este momentul să ne întoarcem la proiectele pe care le-am gândit la  Luna Nouă din Berbec în data de 29 aprilie 2014, primind acum răspunsurile la întrebările puse atunci, la proiectele și parteneriatele inițiate în acea perioadă. Sunt reluate discuții, proiecte gândite atunci, ne reîntâlnim cu persoane din acea perioadă, acum putem vedea dacă ce s-a discutat, gândit, proiectat în primăvara acestui an, a fost sau nu de bun augur.
Opoziţia Lună - Soare se realizează pe axa III - IX, axă a comunicării, a idealurilor, a religiei și filozofiei, a esoterismului. Este o perioadă de explorare a locurilor sau domeniilor ce păreau greu accesibile, de acumulare de informații și de confirmare a muncii depuse în ultimul an. Sunt aduse în prim plan evenimente care ne afectează din punct de vedere intelectual dar și în tot ce are legătură cu religia, relațiile internaționale, modul în care sunt aplicate legile, călătoriile îndepărtate, relația cu rudele, cu vecinii. Au loc evenimente menite să ne schimbe modul de a gândi și de a relaționa cu ceilalți oameni, cu rudele apropiate, cu persoane aflate în străinătate, evenimente ce ne vor ajuta să ne schimbăm imaginea mentală despre mediul în care trăim.
Ascendentul momentului se află în semnul Capricorn, la grad 0:24' (semn cardinal, de pământ, guvernat de Saturn), inducând un puternic simț al dreptății, căutarea unor noi direcții, prudența în acțiuni, ambiția și forța de a ne îndeplini cele mai grele misiuni. Această Lună plină în semnul Berbec ne dă lecția curajului, a încrederii în propriile forțe, pentru a putea explora o lume necunoscută, escaladând cu mult curaj crestele propriului destin, pentru a ne regăsi mai semeți, mai curajoși, dincolo de orice pierdere. Saturn - Cronos ne vorbește despre lucrurile neterminate, ne spune despre scopul nostru, despre disciplină, ne avertizează că a venit vremea să acceptăm ceea ce vine în mod surprinzător, ridicându-ne deasupra stării de victimizare.
Guvernatorul ascendentului este Saturn, aflat în semn de apă în Scorpion, guvernat de Marte (guvernatorul semnului Berbec), aflat în casa a XII-a, a dușmanilor ascunși, a limitărilor. Marte este în trigon cu Jupiter (aflat în semnul Leu). Astfel că primim mesaje interesante, încurajatoare că Dumnezeu ne mai dă o șansă, ne întinde mâna să urcăm cu mult curaj acest „munte”, dobândind astfel multă înțelepciune și înțelegere a evenimentelor din viața noastră. Ne confruntăm cu adevăruri venite dintr-o zonă ascunsă, descoperim persoane care ne-au trădat, ne-au dezamăgit.
          Simbolul sabian pentru Soarele aflat în semnul Balanță la grad 15:05' este: „Poteci circulare”. Astfel că, dacă ești atent la propria exitență, vei observa că multe lucruri se repetă. Lucrurile rămase nerezolvate tind să revină în mod constant în existența ta, până când ajungi să înțelegi ce anume trebuie să schimbi în comportamentul tău, în modul de a acționa pentru a reuși să ieși dintr-un cerc vicios. Această Eclipsă ne aduce mesajul necesității de a ne rupe de tradiție, de un vechi mod de a fi, altfel riscăm să facem aceleași greșeli care nu fac decât să ne țină pe loc, având sentimentul neplăcut că ne învârtim în cerc.
În acest moment de eclipsă totală de Lună se formează configurația astrală numită „Zmeu”; format dintr-un triunghi minor (Jupiter sextil Soare, Venus sextil Marte) și Marea Piramidă pe semne de foc (Jupiter trigon Marte trigon Luna, și Uranus retrograd). Configurația astrală „Zmeul” în care este cuprinsă Luna Plină pe semne cardinale: Berbec - Balanță. Focarul Triunghiului Minor, Soarele, se află în opoziție cu vârful Piramidei, Luna și Uranus retrograd în semnul Berbec. Mai poate fi descris ca două Trunghiuri Talesiene care au aceeași opoziție la bază, dar planetele din punctele lui Tales sunt plasate de o parte și de alta a opoziției și sunt în trigon. Este vorba de o polarizare unică, toate planetele aflându-se în semne masculine (Berbec, Leu, Balanță, Săgetător). Piramida pe semne de foc, ne dă forța interioară, motivația pentru a ne transforma, ne dă gustul de aventură, curajul și încrederea pentru a depăși dificultățile cu care ne confruntăm în mod neașteptat. Este vorba de un „Zmeu de foc” pe care îl putem asemăna oarecum cu destinul păsării Phoenix, mistuindu-ne în flăcări, arzând acum din karmă, prin suferință, fiind vorba de o durere profund eliberatoare. Pasărea Phoenix ne vorbește despre puterea de a depăși fluctuațiile vieții noastre obișnuite, ne îndeamnă să ne orientam către cele spirituale și ne dă speranța, inspirația și puterea regeneratoare atunci când renuntăm la vechiul mod de viată, pentru a îmbratișa unul nou, superior. Este un zbor ce ne poate ajuta să depășim experiențele emotionale devastatoare. Pasărea Phoenix este în creștinism o pasăre sacră, simbol al reînvierii și emblema a Arhanghelului Mihail. Luna Plină ne pune în fața unor situații neașteptate care ne obligă să acționăm, să găsim soluții certe de reașezare pe o nouă direcție. Planeta focar a acestei configurații, Luna în conjuncție cu Uranus retrograd și Nodul Sud Lunar (ce reprezintă trecutul nostru, karma) ne transmite mesajul că a venit momentul să ne clarificăm anumite probleme legate de trecut, conversații menite să aducă la suprafață temerile noastre. Este vorba de discuții care ne eliberează, ne ajută să conștientizăm adevăratele probleme cu care ne-am confruntat în trecut. Nu este ușor să ne reîntoarcem la anumite persoane sau în locuri pe care le-am tot evitat, dar în mod instinctiv, realizăm că nimic nu este întâmplător și nu are rost să mai amânăm o situație care se cere rezolvată cât mai urgent.
Triunghiul Minor (Jupiter sextil Soare, Venus și Nodul Nord lunar sextil Marte) ne dă șansa, oportunitatea de a depăși tensiunile provocate de Luna Plină.  Ne putem bucura de susținerea venită dinspre trigonul dintre Jupiter și Marte, luând inițiativa, implicându-ne cu entuziasm, încredere, hotărâre în evenimente oarecum dificil de gestionat, la prima vedere.
Jupiter reprezintă „marele benefic”, norocul, starea de optimism, protectorul, legiuitorul, călătorul fără frontiere (în sens fizic și spiritual); Soarele reprezintă energia vieții, vitalitatea noastră, propria identitate. Soarele ne călăuzește pe drumul nostru, ne dă voința de a trăi și forța creatoare a vieții. Marte este planeta acțiunii, reprezintă instinctul, dorințele, atracția instinctivă, trupească. Marte ne dă îndrăzneala, nerăbdarea de a ne avânta în acțiuni. Uranus reprezintă personificarea cerului înalt cu stele, este patronul astrologiei, reprezintă nonconformismul, imboldul de a deveni liberi, dorința de independență. Uranus în Berbec este impulsiv, și reactiv, dar aflat în retrogradare este oarecum împiedicat să acționeze cu patos.
Venus în sextil cu Marte ne susține în împlinirea destinului, în urmarea unei direcții clare, privind relațiile predestinate, întâlnirile care joacă un rol deosebit în existența noastră.
Uranus în conjuncție cu steaua fixă Alpheratz, situată în Constelația Andromeda, predispunând la demnitate, onoruri dar în același timp poate genera frici, iluzii, tendința de a fi repede descurajat de împrejurările nefaste. Andromeda poate aduce reconcilerea între adulterini. Constelația Andromeda este asociată de kabbaliști cu Arcana majoră din Tarot, „Steaua”, care ne dă forța de a merge mai departe, speranța că eforturile depuse în trecut își arată roadele acum. Tot ce se întâmplă acum este spre binele nostru. Poate că a venit momentul ca o persoană dragă să revină în viața noastră sau un proiect la care s-a muncit foarte mult, să își arate acum rezultatele. În astrologie, acestei arcane îi corespunde semnul Vărsător, guvernat de Uranus care se află acum în Constelația Andromeda. Steaua Alpheratz, stea dublă, albă și purpurie, prinsă în „părul” Andromedei, lângă urechea dreaptă. În astrologie, această stea semnifică onoruri, bogății. Steaua Alpheratz în conjuncție cu Uranus retrograd și Luna în semnul Berbec, predispune la interes pentru ocultism, astronomie,  cercetare, punerea în practică a ideilor originale, curajul de a ne implica în acțiuni rupte de tipare, liberatea și independența în acțiuni.
Venus ne vorbeste de relații, este forța  iubirii, ea ne spune să ne urmăm pasiunea sufletului. Venus ne spune că nu exista nici o soluție în a ne echilibra și armoniza cu universul, dacă frumusețea și iubirea nu sunt prezente în viața noastră. Venus poate fi mărul discordiei sau al împăcării, al inițierii asupra binelui și răului, dar și mărul inițiatic ce deschide poarta științei, a cunoașterii.
          Pluton în careu cu Venus ne ajută să ne desprindem de relații ce nu mai corespund dorințelor noastre, aspect astral care ne pune în fața unor situații neplăcute referitoare la o relație de iubire. Pluton (casa a XI-a, relații de prietenie, idealuri) în careu cu Venus (guvernatoarea casei a V-a, a iubirii, creativității în Taur); este vorba de ispită, implicarea într-o relație de iubire ce poate provoca probleme; este vorba de trădare, dezamăgire greu de suportat. Există un mare semn de întrebare privind relațiile de prietenie, de afilierea la un grup care nu corespunde întocmai așteptărilor, dorințelor noastre. Pluton ne aduce posibilitatea de a înțelege lucruri ce păreau de neînțeles, un grad mai mare de obiectivitate în luarea deciziilor, idei noi, atitudini noi, față de un anumit grup de oameni. Ne testează propriile limite, ne ajută să scăpăm de ceea ce nu corespunde propriului drum, ne ajută să conștientizăm propriile nevoi. Pluton în sextil cu Chiron ne dă posibilitatea de vindecare și de renaștere, de alungare a propriei suferințe prin detașare și înțelegere că mai presus de orice, este important propriul suflet, propria liniște.
Prezența lui Mercur în semnul Scorpion (semn de apă, feminin, guvernat de Pluton și Marte) ne orientează către latura profunda a vieții, ne dă o stare mentală de neliniște, simțim dorința de pătrunde dincolo de fața nevăzută a lucrurilor, accesăm informații care până în acest moment depășeau puterea noastră de înțelegere. Este o perioadă în care Mesagerul Zeilor, ne aduce mesaje prin contact cu lumea de dincolo, cu tainele universului. Putem accesa acum cu mai multă ușurință mesajele prin intermediul viselor, asimilăm mult mai ușor cunoașterea legată de ocultism. Aflăm  informații despre propria persoană, ce ne dorim de fapt de la noi, ce nemulțumiri avem în relația cu celălalt dar și cu tot ce ține de propria dezvoltare, de evoluție a propriului suflet. Mercur - Hermes este posesorul tuturor cunoștințelor, în primul rând al celor secrete, el cunoaște și poate face totul dacă avem încredere în el și ne lăsăm purtați de acesta pe cărările destinului. Este vorba de sondarea sufletului, a emoțiilor, a iubirii. Apar persoane din trecut ce ne vor determina să încheiem un capitol important din viața noastră, fiind aduse la suprafață răni emoționale. Este o perioadă de profundă conștientizare a necesității de a schimba direcția, de a ne alinia destinului, de a accepta cu mai multă hotărâre drumul ales. Neptun în trigon cu Mercur retrograd ne dă răspunsul venit din partea Divinității, inspirație, vise premonitorii, receptivitate crescută, atracția către esoterism.
Este vorba de o Eclipsă totală de Lună profund transformatoare, moment în care ne putem metamorfoza în mod miraculos, lăsând în urmă trecutul, temerile, spaima de singurătate, regăsindu-ne mai puternici, reînnoiți prin propriul zbor către lumină.
Înfluenţa majoră a acestei Luni Pline și a eclipsei de Lună în semnul Berbec, va fi asupra semnelor cardinale: Berbec, Balanţă, Rac, Capricorn, în special asupra celor născuţi în preajma datei de 8 (± trei zile), dar şi asupra celor care au planete natale, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul cerului, Fundul Cerului) aflate aproape de gradul 15  în Berbec, Balanţă, Rac și Capricorn.


        ”Dansați și vă mișcați. În jurul vostru sunt toate circumstanțele și viețile posibile. Toate emit lumină și toate vă vor duce la capătul drumului. De voi depinde ce alegeți!”

No comments:

Post a Comment