Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, October 21, 2014

Eclipsa de Soare în semnul Scorpion

”Amintirea este trandafir din aceeași tulpină cu realitatea, dar fără spini.” Franz Grillparzer

      În data de 24 octombrie 2014, la ora 00:56´, are loc Eclipsa parțială de Soare, în faza de Lună Nouă în semnul Scorpion.  Eclipsa parțială de Soare este vizibilă din nordul Pacificului și America de Nord. Luna se află în conjuncţie cu Soarele, în semnul Scorpion, la grad 00:25´, în apropierea Nodului Nord Lunar aflat în semnul Balanță, la grad 18:36'.  Ascendentul momentului de Lună Nouă în Scorpion, se află în semnul Leu la grad  12:24'.
     În astrologie, eclipsele sunt configurații astrale ce prevestesc începuturi, evenimente importante, atât la nivel personal, cât și la nivel social.  Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit, având o calitate karmică, predestinată, fiind vorba de o eclipsă ce ne poate aduce un nou capitol în viața noastră, ne dă o nouă direcție.  Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă, în timp ce pentru alții poate fi trăită cu destul de multă intensitate, indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, surprize de tot felul, vești neașteptate, persoane ce apar subit în viața noastră, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp.
     Luna Nouă se află în casa a IV-a, a familiei, a rădăcinilor. Este momentul în care se face lumină în adâncurile subconștientului, vedem clar unde trebuie să privim și să vindecăm sentimentele neclare, nevoile și obsesiile noastre, revolta care nu trebuie  înnăbușită, ci înțeleasă. Putem observa acum cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințele instinctuale, negarea sau acceptarea propriului drum, reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material.  Cercetarea domeniului spiritual poate aduce acum momente de înaltă conștientizare, înțelegînd cu mult mai multă ușurință tot ce ține de rostul elementelor oculte. Vor fi amplificate activitățile cu tentă erotică, putând fi vorba de o perioadă care duce la obsesii sau excese în acest domeniu.
Ascendentul Lunii Noi se află în semnul Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare). Acesta ne dă energie, dorința de a fi în centrul atenției, de a ne exprima cu mai mult curaj propria personalitate. Beneficiem de curaj, de ambiția de a ne confrunta cu tot ce înseamnă obstacol, evenimente neplăcute, credința, speranța, dinamismul dar și dorința de a conduce, de a ne impune punctul de vedere.
       În mitologia greacă, Athena este zeița înțelepciunii, a războiului și a meseriilor. Era considerată copilul favorit al lui Zeus. Asteroidul Pallas Athena guvernează planurile strategice, reprezintă percepția, gândirea, conexiunile ce se fac între evenimente, situații de viață. Este exponenta puterii și a inteligenței femeilor, moștenind de la mama sa înțelepciunea născută din legătura dintre minte și materie. Deși Athena este venerată în mai multe orașe, atenienii au considerat-o protectorul lor special și au numit cetatea după numele ei. Partheonul este dedicat Athenei. Această clădire era înconjurată de coloane de marmură albă, iar în mijloc se afla o statuie a Atenei din aur și fildeș. Pallas Athena este asociată cu lupta pentru o cauză, ea evită multe situații problematice cu multă încredere, curaj, zel, înțelepciune. Este considerată patroana poeziei, a sculpturii și a arhitecturii. Este asociată cu creativitatea, puterea de vindecare, profeția, cu relațiile abuzive și incestuoase. Astfel că asteroidul Pallas Athena în conjuncție cu Luna Nouă și Venus aflate în Scorpion ne ajută să vedem problemele cu care ne confruntăm, să vedem adevărata sursă a problemelor din cadrul familiei, ceea ce trebuie să corectăm. Reprezintă puterea de a controla masele de oameni, loialitatea puternică față de o cauză nobilă, dragostea față de propria țară, față de propria mamă. Energiile acestor planete aflate pe primul grad în semnul Scorpion, se combină ușor, dar totuși colaborarea lor generează un sentiment de libertate de natură spirituală, o senzație de zbor, de renaștere a sufletului. Este posibil să avem impresia că totul este posibil, că nu există obstacole de netrecut.
     Se formează acum configurația Triunghiul minor: Neptun sexil Marte (în Săgetător) sextil Luna Nouă și Venus (în Scorpion) care ne aduce șansa de a reconfigura propria existență la nivel emoțional, sentimental, familial. Triunghiul minor stimulează inventivitatea, creativitatea, inspirația, implicarea pe calea transformării, comunicând cu mai multă sensibilitate. S-ar putea să avem idei ce ni se par geniale, la prima vedere, idei care par să promită un câștig rapid și consistent. Este foarte probabil ca aceste idei să se dovedească ca fiind iluzii, în viitorul apropiat, așa că ar fi mai bine să cântărim de două ori situația, înainte de a acționa.
     Venus ne vorbește de relații, este forța iubirii, ne dă imboldul să ne urmăm pasiunea sufletului, ea ne deschide poarta către cunoaștere, către bine și rău. Venus stăpânește simțurile noastre, ceea ce prețuim și plăcerile către care ne orientăm în viață, guvernează dragostea și banii. Venus guvernează Nodul Nord Lunar aflat în Balanță. Marte este cunoscut drept planeta acțiunii, a energiei și a dorințelor nestăvilite și guvernator al Lunii Noi în Scorpion. Astfel că cele două planete aflate în sextil, creează starea de echilibru, de armonie între ceea ce suntem și ceea ce avem de oferit,  căutând să ne aflăm mulțumirea chiar și prin cele mai simple gesturi de afecțiune. Marte guvernează și semnul Berbec, în care se află Nodul Sud Lunar în conjuncție cu Uranus, ”ni se oferă cu o mână și ni se poate lua cu cealaltă”, dacă ne lăsăm purtați doar de emoții, de instinct. Marte în sextil cu Venus și Luna Nouă în semnul Scorpion, ne exprimăm propriile opinii, gânduri, în mod deschis, direct, avem curaj să ne implicăm într-o nouă relație de dragoste. Suntem mult mai sensibili la frumos, la tot ce înseamnă senzualitate, emoție, dorindu-ne să iubim, ne lăsăm ușor entuziasmați de sexul opus, considerând că putem deține controlul asupra propriilor sentimente. Emoțiile sunt trăite cu intensitate, existând riscul de a ne lăsa purtați de val și să acceptăm orice relație de dragoste ce vine acum spre noi. Este posibil să apară conflicte sau comportament extrem, predominând imboldul de a domina semenul, din punct de vedere emoțional, abuz de încredere sau încercarea de a fugi de realitate, dorindu-ne să vedem doar partea frumoasă a lucrurilor, fără să luăm în seamă diferite avertismente primite.
      Vom beneficia de multă energie pe care o vom investi în munca noastră (Marte sextil Neptun), astfel că proiectele initiate odata cu faza de creștere a Lunii, au mari șanse să fie duse la bun sfârșit. Vom dispune probabil de multă inituiție, de pasiune, curiozitate dar și de curajul de a pune în practică propriile  idei.
Saturn ( Crono), este responsabil cu organizarea, obstacolul, dar și ambiția. Lucrurile pot aparea destul de neclare cerându-ne insistent să ne regăsim echilibrul, să ne adunăm forțele continuându-ne drumul cu mai multă voință și încredere în noi. El are abilitatea de a utiliza trecutul și a crea o nouă fundație pentru viitor aruncând din viața noastră tot ce este nefolositor dezvoltării noastre, din toate punctele de vedere. Este recomandabil să acordăm o atenție deosebită respectării legilor scrise sau nescrise (Jupiter, guvernator al casei a V-a, în careu cu Saturn), fiind foarte important să depunem eforturi conștiente pentru păstrarea în suflet a sentimentelor de iubire spirituală. Sub influența acestei energii putem să învățăm că dorințele noastre trebuie disciplinate acordând mai multă atenție sufletului. Pot fi tăinuite acum adevăratele trăiri, legăturile sentimentale sunt ținute în secret, relațiile sexuale stau sub semnul ineditului.
        Pluton (guvernator al semnului în care se află Luna Nouă - semnul Scorpion), aflat  în casa a V-a, a copiilor, a iubirii, în careu cu Uranus (în Berbec, casa a IX-a, a spiritualității, străinătatea, religia, studiile superioare) aduce în atenție probleme legate de instabilitate în plan emoțional dar și dezamăgiri cauzate de copii sau de împrejurările nașterii unui copil, ce-ar putea provoca  starea de frică, de neliniște, de abandon. Pluton are ca scop transformarea, testându-ne limitele. El ne ajută să scăpăm de ce nu mai funcționează în viața noastră. Conjuncturile astrale de acum ne dau șansa să aducem altceva în schimb, toate evenimentele având un rol bine determinat în destinul nostru, descoperind acum propriile limite dar și forța, curajul de a depăși obstacole, blocaje ce țin de planul sentimental, relațional, investiții, dar și de tot ce este legat de relația cu propriul copil.
       Nodul Nord Lunar, Destinul, în conjuncție cu Mercur retrograd (Mesagerul), ne arată direcţia, misiunea pe care trebuie să o urmăm în viață, marile evenimente de destin. Folosim acum informații din trecut, ne reîntâlnim cu persoane care au jucat un rol important în destinul nostru, fiind ajutați să ne analizăm cu mai multă sinceritate și deschidere către nou, acceptând alternativele, oportunitățile ce vin spre noi. Destinul ne obligă, până la urmă, să ne schimbăm direcția, dacă ne aflăm deja pe o cale greșită.       Nodul Nord are o influenţă subtilă, el acţionează prin avertismente, lecţii de viaţă şi probe prin care ni se arată calea care ni se potriveşte. El indică de obicei, direcţia care necesită mai multă atenţie, precum şi domeniul prioritar unde trebuie să depunem eforturi majore. Nodul Nord în Balanță ne spune despre faptul că relația cu ceilalți se află pe primul plan, este timpul să învățăm că nu suntem singuri, că au loc transformări absolut necesare pentru a ne schimba modul de a gândi, de a vedea și de a-l înțelege pe celălalt (Mercur retrograd conjuncție cu Nodul Nord în casa a III-a, a comunicării, a relației cu rudele apropiate, a călătoriilor). Mercur retrograd în Balanță, în conjuncție cu Nodul Nord în opoziție cu Uranus în Berbec, în conjuncție cu Nodul Sud Lunar, ne invită să devenim atenți la gestionarea informațiilor, să învățăm să relaționăm, privind dincolo de mulțumirea de moment. Este timpul să renunțăm la relațiile superficiale, fiind momentul să răspundem pentru greșelile făcute față de anumite persoane din existența noastră. Cu destinul în semnul Balanță cântărim relațiile, valoarea acestora, Balanța forțează echilibrul, tot ce trebuie să păstrăm sau să eliminăm din viața noastră. Când vorbim de semnul Balanță, vorbim de diplomație, de parteneriate, asocieri, de eforturi comune. Nodul Sud Lunar în Berbec ne spune despre lupta pentru identitate, despre propriile nevoi, dorințe; Nodul Nord în Balanță ne spune despre drumul pe care vrem să îl parcurgem în echipă, în doi. Este momentul să transformăm orice pierdere în avantajul nostru, în regăsirea sinelui, în acceptarea celuilalt așa cum este, prin iertare și împăcare cu trecutul. Acum căutăm în mod instinctiv echilibrul, fie că este vorba de relația cu ceilalți, fie că este vorba de echilibrul cu noi înșine și cu Divinitatea, pașii pe care îi facem acum, sunt importanți pentu a ne împlini cele mai dragi dorințe.
        Mercur în sextil cu  Jupiter (guvernator al casei a V-a, a iubirii), este posibil să fim invadați de gânduri bune, manifestarea cărora ne poate ajuta să creștem în ochii celorlalți. Este de așteptat să discutam mult și deschis, punând mai mult accent pe umor, pe dorința de asimilare de cunoștințe. Se îmbină foarte armonios amabilitatea, onestitatea, jovialitatea, speranța. Mercur iese din retrogradare cu câteva ore mai târziu, de la momentul de Lună Nouă și Eclipsa de Soare în Scorpion, mai exact în data de 25 octombrie 2014, ora 21:16', urmând astfel o perioadă în care încep să se clarifice multe lucruri în existența noastră, fie că este vorba de documente, de procese, de relații, de parteneriate. Avem sentimentul că se face lumină, că putem să ne vedem cu adevărat drumul pe care vrem să pornim. Timpul se derulează rapid, avem curaj să spunem ce credem, să socializăm mai mult, să ne exprimăm propriile emoții, trăiri. Este o perioadă foarte intensă, dinamică, putând alege fără resentimente să ne transformăm în cadrul unei relații, să începem un nou parteneriat sau să alegem un nou mod de a ne comporta în cadrul unui grup de persoane, prieteni, colegi.
        Steaua fixă Etamin se află în ochiul drept al Dragonului, în Constelația Draco, având influența planetară Marte-Lună. Dragonul dăruiește măiestrie, ingeniozitate, natură artistică, emoțională, minte penetrantă, analitică, ne integrăm mai repede într-un grup. Kabaliștii asociau constelația Draco cu a XIII-a Arcana Majoră, Moartea. Aceasta nu se referă neapărat la modul fizic de dispariție (persoană, lucru), ci ne anunță că a sosit vremea să transformăm în profunzime propria existență, depășind o perioadă critică din viața noastră.
        Steaua fixă Etamin era considerată Stea Polară, în jurul anului 3500 ÎC, spre ea fiind orientate templele lui Ramses din Karnak și cel al lui Kons din Teba. O stea venerată de vechii egipteni, adoptată și de Grecia și Roma. Templul Zeiței Isis era situat în Pompei unde autoritățile locale au interferat cu venerația acestei stele. Într-una din raziile împotriva astrologilor, au fost distruse deschiderile templelor, de unde putea fi observată steaua Etamin. Această stea este situată pe zenitul orașului Greenwich și, fiind circumpolară, aceasta coboară la zenit fără a dispărea, fiind numită și steaua Zenit în Greenwich. Influența acestei stele prin aspectele pe care le face în acest moment, în conjuncție cu Marte(în Săgetător),  sextil cu Luna Nouă și Venus (în Scorpion) dar și cu Neptun (în Pești), ne dă dorința de a aprofunda studiile de esoterism, filosofia, religia, dar și dorința de a călători peste hotare. Steaua Etamin ne luminează drumul către sufletul celui ales de destin, fiind astfel o călăuză prin hățișurile propriei vieți. Dacă ne lăsăm ghidați de lumina acestei stele, ascultând de intuiție dar și de înțelepciunea venită din partea celor cu experiență de viață, cu siguranță că ne vom ridica deasupra  multor obstacole legate de relația de iubire.
       Transformările radicale fac parte din limbajul karmic al unei eclipse de Soare. Este foarte important să acceptăm noul drum, să ne analizăm cu sinceritate trecutul și să ne eliberăm de tot ce este rău, traumatizant pentru fiecare dintre noi. Ar fi bine să avem curajul să  ne lăsăm ghidați de intuiție, de mesaje, de ghizii spirituali, de orice ar putea să ne ajute să ne schimbăm direcția către ceva mult mai constructiv, mai benefic pentru propriul suflet.
       Cei născuţi în jurul datei de 24, în zodiile fixe: Taur, Scorpion, Leu, Vărsător vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens decât ceilalţi nativi. La nivel particular, eclipsa de Soare poate avea un efect important în viața fiecăruia, când aceasta este în conjuncție cu una din planetele din astrograma natală, în mod deosebit cu:  Soarele și Luna, cu Nodurile Lunare, Ascendentul sau cu Mijlocul Cerului.

”Este necesar ca bucuria de a exista să se manifeste în fiecare, în orice clipă!” Simone de Beauvoir

No comments:

Post a Comment