Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, November 20, 2014

Luna Nouă în semnul Săgetător




”Orice alegere implică un câștig și o pierdere.”

În data de 22 noiembrie 2014, ora 14:32´, are loc Luna Nouă în semnul Săgetător, la grad 0:07´, cu ascendentul în semnul Balanță.
Din punct de vedere astrologic Luna Nouă este momentul în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele, cele două astre se suprapun, manifestând astfel o complementaritate specială a energiilor yin - yang din natură. Este un moment magic în care vom percepe cele mai profunde emoţii, trăiri, manifestându-se energia tainică a începutului. Influenţa energetică a Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar şi după acest moment. În această perioadă este bine să nu acţionăm, întrucât energia este minimă, dar este indicat să pregătim strategia, să notăm dorinţele noastre, să le analizăm deschis și mai ales să gândim pozitiv lăsând deoparte orice nemulţumire, concentrându-ne atenţia către propria fiinţă.
Luna Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme, obsesii) recomandându-se acum o oarecare detaşare față de valorile materiale, în sensul integrării lor în planul spiritual. Fiecare fază de Lună Nouă înseamnă începerea unui nou ciclu şi este foarte bună pentru iniţierea de proiecte şi planificare. Primele 14 zile ale ciclului lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este cea mai bună perioadă pentru a pune în practică  proiectele, dorințele noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante ce presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la următoarea Lună Plină în Gemeni, din data de 6 decembrie 2014, dar și mai multe rezultate, răspusuri la acțiunile noastre, le vom primi  în preajma datei de 2 iunie 2015 când va avea loc Luna Plină în semnul Săgetător și când vom putea culege roadele muncii noastre depuse în această perioadă.
Luna Nouă aflată în semnul Săgetător (semn mobil, diurn, guvernat de Jupiter) ne dă imboldul pentru a fi mult mai atrași să explorăm noi domenii de activitate, acela de a ne afla în preajma persoanelor pline de viață, optimiste, cu umor; ne vom simți mult mai atrași de oameni care ne pot stimula din punct de vedere spiritual. Comunicăm mai mult pe teme filosofice, religioase, ne dorim să călătorim mai mult peste hotare. Este o perioadă în care ne dorim să călătorim mai mult, fie fizic, fie intelectual sau pentru a acumula cât mai multe cunoştinţe din orice domeniu. Trebuie însă să acordăm o atenţie deosebită colaboratorilor, prietenilor tocmai pentru a evita evenimentele negative din jurul nostru, cerându-se prudenţă în acceptarea unor oameni „superiori”,drept modele de urmat. Suntem predispuși la a ne fi înșelate așteptările.
Luna Nouă aflată în casa a VIII-a (transformare, sexualitate, moarte și renaștere), în decanul lui Mercur, indică amplificarea activitățile spirituale, fiind un moment important pentru a ne implica în cercetarea misterelor Universului, a domeniilor abstracte. Este o perioadă de conștientizare a propriei dorințe de transformare, înțelegând rolul și rostul evenimentelor, a problemelor cu care ne confruntăm în fiecare moment al vieții.
Mesajul simbolului sabian pentru Luna Nouă aflată pe primul gard în semnul Săgetător: ”Veterani retrași din armată, împreună pentru a retrezi vechi amintiri.”Acest simbol ne transmite mesajul reaprinderii între veteranii unei țări, a vechiului foc al bătăliilor câștigate Este focul ce arde prezentul pentru a clădi un viitor mai mare, mai puternic. Simbolul face referire laputerea adevărată implicată în procesul de civilizare
Ascendentul momentului de Lună Nouă în semnul Berbec (semn cardinal, masculin, de foc, guvernat de Marte) ne dă curaj, energie, dorința de răzbunare. Simțim nevoia de a schimba ceva, fiind atrași de aventură și de risc. Suntem mult mai competitivi, mai încrezători în propriile forțe, dând dovadă de multă îndrăzneală. Avem inițiativă, suntem dornici să începem noi proiecte, să pornim din nou la drum. Suntem oarecum impulsivi, mult mai motivați să ne impunem în fața celorlalți, dorindu-ne să fim cei mai buni, cei mai puternici, aflându-ne în competiție permanentă cu ceilalți oameni. Vrem să strălucim, să ne implicăm în ceva nou, măreț.
Planeta Marte, guvernatoarea ascendentului în semnul Berbec, se află în semnul Capricorn, casa a X-a, a popularității, carieră, poziția în societate. Marte în sextil cu Mercur ne dă spontaneitate, încredere în propriile forțe, dorința de a răzbate în societate, forță și inițiativă, dovedind calități intelectuale deosebite ceea ce ne va ajuta în atingerea scopurilor care țin de politic, aplicarea de noi metode practice ce țin de comerț, de finanțe, luându-se acum măsuri ferme (tot ce ține de taxe, impozite, de proiectul legii bugetului). Se produc schimbări drastice la nivel politic, economic, oameni ce acționeză fără scrupule pentru a-și împlini interesul personal (”scopul scuză mijloacele”). Acum este vorba de câștiguri și onoruri prin manipularea banilor altora, a proprietăților dar și prin apelarea la proceduri legale, prin implicare la nivel înalt.
Venus este ceea ce prețuim, plăcerile noastre către care ne orientăm viața, dragostea, frumosul. Venus este viața, farmecul, atractivitatea. Prin intermediul acestei planete învățăm despre ceea ce ne face plăcere, iar înclinațiile noastre artistice sunt puse în evidență prin intermediul acestei planete. Venus (în Săgetător) în trigon cu Uranus (în Berbec) ne predispune la căutare, la dorința de a cerceta, de a ne implica în activități noi, originale, de a aduce ceva nou, inediat în viața noastră. Nu sunt excluse aventurile în plan sentimental, atracția către sexul opus, planuri de viitor alături de o persoană abia apărută în viața noastră.
Venus în semnul Săgetător ne dă bucuria de viață, devenim mult mai sensibili la tot ce înseamnă frumos, artă, dragoste, umor, fiind mult mai ușor înclinați către flirt. Dragostea este privită mai mult ca o relație de prietenie, o relație lipsită de prejudecăți. Nu vom duce lipsă de dezamăgirii, de tendința de a ne iluziona, de a ne implica în relații de dragoste ce se vor dovedi, în timp, destul de nefavorabile propriei evoluții (Venus careu Neptun).
Jupiter guvernează zodia Săgetător, reprezentând planeta belșugului, fiind asociată cu norocul și abundența, optimismul și evoluția personală aflându-se sub stăpânirea acestei planete. Jupiter reprezintă justiția, moralitatea, onoarea, deschiderea către toate căile posibile. Jupiter (în Leu, casa a V-a, a copiilor, a dragostei și a creativității) în careu cu Mercur (în Scorpion, casa a VIII-a, a morții și renașterii, a transformării) ne aduce în față tot felul de obstacole ce țin de relația cu copiii, de investițiile financiare. Ne putem confrunta cu tot felul de pierderi datorate înșelătoriei, trădării, înclinației către gânduri viclene, conflicte în relația de dragoste, probleme juridice. Poate fi vorba și de probleme ce țin de speculații financiare, încheierea de acorduri, contracte (mai ales verbale), ce nu vor fi respectate. Nu vor lipsi calomniile, mărturiile false, călătoriile nefavorabile.
Mesajul simbolului sabian pentru gradul la care se află Jupiter în semnul Leu: ”Un porumbel călător îndeplinindu-și misiunea.” Este vorba de energiile speciale ce sunt folosite în mod constructiv și care aduc conștiinței mesaje din alte tărâmuri. Este momentul de eliberare a energiilor mai înalte ce devin valoroase, atâta timp cât servesc unui scop înalt, concret și bine definit.
Icar, fiul lui Dedal, care este reprezentat în mitologia greacă drept arhitect și sculptor, cunoscut mai ales pentru ridicarea celebrului labirint din Knossos, din porunca regelui Minos. Dedal, sătul de sacrificiile făcute pentru Minotaur, complotează cu Tezeu pentru uciderea mosntrului. Drept pedeapsă, Minos îl inchide pe arhitect și pe fiul acestuia, Icar, în labirint și zidește ieșirea. Însă ingeniosul Dedal reușește să confecționeze două perechi de aripi de ceară, pentru el și fiul său, care ar trebui să îi salveze. Însă Icar, fascinat de frumusețea zborului și a înălțimilor, se apropie prea mult de Soare. Zeul Helios, mânios pe faptul că oamenii au descoperit secretul zborului, topește cu căldura sa aripile lui Icar, care se prăbușește în apele mării Egee, în apropierea unei insule, se lovește de o stâncă, dând numele insulei și mării din jurul ei, Icaria. Icar reprezintă simbolul omului care încearcă să se depășească pe sine, însă excesul de zel, graba, și lipsa experienței îi ucid visul. Icar reprezintă ideile temerare însoțite de eșec, orgoliul, cutezanța, acțiuni și proiecte ce conțin erori de calcul. Asteroidul Icar reprezintă și învățarea autocontrolului după eliberarea de restricții, pericolul de a lăsa situația să scape de sub control. Însă Icar poate releva ce calități ne pot dezvolta, prin asumarea de riscuri ce pot duce la cădere, întrucât aspirăm poate prea sus, unde este nevoie de echilibrarea dorinței de libertate, respectând sfaturile și autodisciplina. Asteroidul Icar în conjuncție cu Pluton (în Capricorn)  careu Uranus (în Berbec), ne poate da și starea de frică de a nu face „saltul”, de a merge mai departe pe drumul ales, din punct de vedere social, profesional. Pot avea loc despărțiri bruște, impulsuri iresponsabile cu consecințe greu de estimat, simțind o nevoie acută de eliberare dintr-o veche structură, organizație, un grup din care facem parte.
          Această Lună Nouă în semnul Săgetător, ne dă impulsul de a explora o nouă lume, cu mult curaj și încredere că Dumnezeu ne arată calea pe care este absolut necesar să mergem, pentru a ne găsi mai buni și mai împăcați cu propriul destin.
 Luna Nouă din semnul Săgetător are o influenţă deosebită asupra semnelor mobile: Săgetător, Gemeni, Peşti, Fecioară, în special asupra celor născuţi în jurul datei de 22 (± trei zile), dar și asupra celor care au axele principale: Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului, în preajma gradului 1.

” Frica are mai multă imaginație decât curajul!” N. Iorga

No comments:

Post a Comment