Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, November 6, 2014

Luna Plină în semnul Taur



„Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât este mai mare și potențialul…”C. G. Jung

În data de 7 noiembrie 2014, la ora 00:42', are loc aspectul de Lună Plină în semnul Taur. Acest aspect se produce cu Luna aflată la grad 14:25´ în semnul Taur, Soarele se află la grad 14:25´, în semnul Scorpion.
          Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte și după aspectul maxim (14-18 ore) de Lună Plină. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, pot apărea stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, o minte deschisă, pertinentă, obținerea unor rezultate favorabile ca urmare a unei munci susținute, începută la faza de Lună Nouă din primăvara acestui an, mai exact din preajma datei de 29 aprilie 2014. Luna Plină predispune la confuzie, instabilitate şi ezitare, acțiuni pripite,  impulsivitate, risc crescut  de accidente.
        Luna Plină are loc pe axa Taur-Scorpion, o axă a posesiunilor, a valorilor materiale (Taur) şi a sexualităţii (Scorpion). Luna Plină în casele III-IX, aflată pe axa gândirii, a idealurilor, religiei, esoterismului realizează legătura între cunoaşterea materială (terestră) şi cea subtilă (cosmică). O axă a studiilor şi cercetărilor care ne dă forța necesară pentru a ne exprima punctul de vedere, pentru a ne atinge scopurile în tot ce înseamnă studii, relația cu străinătatea, relația cu rudele apropiate. Această Lună Plină în Taur indică o activitate mentală deosebită, fiind accentuată dorința de comunicare, de relaționare. Suntem mult mai atrași de latura spirituală a vieții, de filosofie, de religie, de evenimentele culturale, de literatură sau de mass-media. Trebuie să fim atenți cum gestionăm conflictele, cum ne exprimăm în public, acum fiind sancționate greșelile, ceea ce predispune la  confruntări pe față. Sunt favorizate studiul, examenele, activitățile care țin de comunicare, de asimilare dar și de transmiterea de cunoștințe. Experimentăm schimbul de informații cu vecinii, cu rudele apropiate, cu profesori, oameni apropiați. Este momentul în care conştientizăm ce pierdem dacă nu acceptăm transformarea în direcţia creşterii, a informării și a cunoaşterii propriei fiinţe. Suntem în măsură să observăm cu adevărat cum şi în ce fel ne judecă lumea, pentru a putea decide dacă schimbăm direcţia unui drum, pe care îl credeam potrivit până în acest moment.
Simbolul sabian pentru gradul Lunii Pline în semnul Taur: ”Pe plajă, copiii se joacă în timp ce crustacei se reîntorc în apă pe dibuite.” Este îndemnul pentru a ne bucura de lucrurile simple ale vieții, asemeni copiilor. Este momentul să ne lăsăm mintea și sufletul să fie conectate la tot ce înseamnă creație, Univers, lăsându-ne astfel pătrunși de lumină. Viața capătă acum mai multă profunzime, atâta timp cât ne putem bucura de lucrurile simple ale existenței. Este timpul să lăsăm orgoliul, mânia, ambițiile prostești la o parte și să ne reîntoarcem la starea de sinceritate, de bucurie.
Ascendentul în semnul Leu (semn fix, de foc, masculin, guvernat de Soare) ne dă energie, dorința de a fi în centrul atenției, de a ne face plăcuți. Suntem poate mai generoși, emanăm căldură, dorim să iubim și să fim iubiți, suntem mai înclinați către latura romantică, senzuală, sentimentală, fiind  dornici să relaționăm cu sexul opus. Există însă  tendința de a lua decizii pripite, de a fi oarecum impulsivi atunci când luăm decizii, poate prea încrezători în propriile forțe, ceea ce ne poate îndepărta de oamenii de care avem nevoie, oameni ce ne pot ajuta în demersurile noastre. Soarele se află în semnul Scorpion, casa a III-a comunicării, astfel că suntem mult mai înclinați să dominăm, să manipulăm, să ne folosim de informații secrete pentru a ne atinge scopurile. Avem ceva de transmis, comunicăm mai mult, folosind orice sursă pentru a fi siguri că suntem auziți, înțeleși. Există însă o oarecare tensiune, știm că în spatele fiecărei informații se află ceva ascuns, greu de perceput. Au loc discuții cu rude apropiate, lucruri neterminate, fie că este vorba de documente, de procese, probleme de familie ce au rămas în suspans. Tot acum au loc călătorii care ne pot aduce multe oportunități dar și răspunsuri ferme, fie că este vorba de afaceri, de o relație de dragoste, parteneriate pe care le avem în derulare, fie că pur și simplu ne-am decis să plecăm la plimbare pentru a ne relaxa. Oricare ar fi motivul plecării la drum, trebuie să avem în vedere că este vorba de Lună Plină, existând riscul producerii de accidente, de discuții contradictorii, fiecare consideră că are dreptate și vrea să își impună punctul de vedere cu agresivitate.
Steaua Almak (influență planetară Venus) se află în constelația Andromeda și predispune la onoare, virtute, demnitate, generând frici iluzorii, tendința de a ne descuraja prea repede în fața obstacolelor. Steaua Almak dăruiește starea de voioșie, dorința de schimbare, de diversitate, abilități artistice deosebite, obținerea de beneficii din partea altor persoane. Aceasta este o stea dublă, perechea sa fiind de culoare galben-roșie, fiind influențată de planeta Marte. Împreună, se învârt în jurul centrului de greutate, influența preponderentă este când venusiană (Almak), când marțiană (sora ei).
Luna în conjuncție cu steaua fixă Almak, aduce la suprafață dorințe neexprimate, impulsul de a ne elibera de anumite constrângeri, de a ne schimba perspectiva vis-à-vis de anumite persoane ce nu corespund așteptărilor noastre, din punct de vedere sentimental. Schimbarea se produce în mod neașteptat, brutal, simțindu-ne pe moment oarecum nedreptățiți.
Configurația holistică, ”Cortul”, este formată din trei sextile (Luna sextil Chiron sextil Marte, Pluton sextil Venus, Soare) și opoziția aflată la baza acestei configurații (Luna opoziție Soare, Venus). Energia acestei configurații este declanșată de către opoziția dintre Lună și Soare, Venus. Este vorba de o oarecare contradicție între ceea ce avem și ceea ce dorim, între dorința de a ne transforma sentimentele referitoare la propria persoană, la cât de bine ne simțim noi și dorința de a transforma propriile valori emoționale, modul de exprimare și înțelegere a nevoii noastre de intimitate, dorința de a iubi și de a fi iubiți, de a ne exprima cele mai profunde sentimente, de a duce la suprafață trecutul și de a-l analiza în mod conștient, din dorința de a ne elibera. Configurația ”Cortul” este o sursă de energie uluitoare, ce acționează la nivel mental, rațional dar și la nivel subtil. Ne dă oportunitatea de a ne transforma în modul cel mai profund cu putință (Pluton conjuncție Marte în Capricorn). Această configurație astrală ne oferă protecție de lungă durată, acum fiind momentul să conștientizăm și să folosim oportunitățile de evoluție în plan material, profesional, relațional. Totul este să depășim starea de frică, de neîncredere în propriile forțe. Poate că nu vom primi semnale încurajatoare prea curând, dar cu siguranță primele mișcări către transformarea în direcția dorită le vom face chiar în această perioadă.
Saturn aflat în Scorpion, în casa a IV-a, ne dă dorința de transformare, de restructurare în tot ce ține de casă, de familie, de propria țară. Vrem să schimbăm condițiile în care locuim, nu ne mai mulțumim cu puțin, nu mai lăsăm nimic la voia întâmplării atunci când vine vorba de familie sau de propria țară.
Venus ne vorbește de relații, este forța iubirii, ne dă imboldul să ne urmăm pasiunea sufletului, ea ne deschide poarta către cunoaștere, către bine și rău. Venus stăpânește simțurile noastre, ceea ce prețuim și plăcerile către care ne orientăm în viață, guvernează dragostea și banii. Venus (aflată în exil, în semnul Scorpion) guvernează semnul Taur, în care Luna este exaltată, astfel că iubirea este trăită cu pasiune, este împărtășită prin intermediul cuvintelor, folosim tot mai frecvent mesaje prin intermediul cărora ne exprimăm dragostea, admirația față de cei dragi. Apare conflictul între „eu am” și „eu doresc” cu intensitate iubirea.
 Marte este cunoscut drept planeta acțiunii, a energiei și a dorințelor nestăvilite și guvernator al semnului Scorpion, în care se află Venus. Cele două planete aflate în aspect armonios, amplifică trăirile, emoțiile, ne lăsăm purtați de instict, exteriorizăm mult mai ușor emoțiile față de sexul opus, implicându-ne cu ușurință într-o relație de dragoste. Există însă riscul de a ne trezi prinși într-o relație care nu este tocmai ceea ce ne doream sau să ajungem să complicăm relația de dragoste în care suntem deja implicați.   
Unul din punctele focare ale elipticii lunare este Pământul, iar celălalt punct este gol, acolo nu există un corp ceresc. Acest focar corespunde cu ceea ce numim Luna Neagră sau Lilith. Luna Neagră reprezintă intuiția care țâșnește din neant, reprezintă potențialul nostru, care se află în stare incipientă. Luna Neagră reprezintă calitatea ființei umane de a vedea adevărata realitate, dincolo de aparențe, lucruri de care omul se sperie. Luna Neagră, în contextul legăturii dintre Lună și Pământ, reprezintă simbolul generării, al gestației. Ea reprezintă sexualitatea, ne vorbește despre renașterea spiritului fiecărui om. În Kabbala, Lilith nu este prezentată ca cea care naște spiritul în om, astfel că spiritul nu poate fi niciodată încheiat în organismul uman. Faptul că spiritul nu este născut, fiind parte din Dumnezeu, poate alimenta vidul ce este reprezentat de Lilith.  Lilith reprezintă încercarea, un stadiu prin care trece ființa umană pentru a evolua din punct de vedere spiritual. Lilith în semnul Leu predispune la trăiri spontane, este confruntarea dintre suflet cu instinctele sale pe care, până la urmă, va trebui să le integreze. Apare teama de a nu pierde aprecierea celorlalți, de a nu fi deposedați de anumite valori, teama de a nu ne fi văzută partea întunecată a ființei noastre. Lilith aflată în conjuncție cu Ascendentul acestui moment, ne aduce în fața realității că suntem pe o scenă deschisă, participăm (cu voie sau nu), la lupta dintre lumină și întuneric, între puritate și întinare, între mărire și decădere. Are loc un dialog susținut între ceea ce suntem și ceea ce vrem să devenim. Ne privim în oglinda sufletului și nu ne recunoaștem; dacă până de curând eram percepuți ca fiind mai buni, mai înțelepți, dintr-odată suntem atrași într-o cursă nemiloasă, în interiorul unor evenimente care nu corespund felului nostru de a fi. Se manifestă ispita, atracția către lucruri care ies din tiparele impuse de societate. Lilith ne pregătește acum lucruri pe care cu greu le vom putea descurca în timp. Lilith aflată pe ascendent activează axa relațională I-VII dându-ne posibilitatea ca, prin intermdeiul unei relații sau a unei întâlniri așa zis karmice (guvernatorul ascendentului este Soarele aflat în Scorpion în conjuncție cu Venus), să ne regăsim, dar mai ales să ne redescoperim.
Planeta Uranus ne prezintă în ce domenii de viață trebuie să ne deschidem, să acceptăm tot ce este nou, să devenim mult mai receptivi față de adevăr, față de tot ce este original, inedit. Uranus (în Berbec, casa a VIII-a) în careu cu Marte (în Capricorn, casa a V-a), ne dă impulsul puternic de a transforma, de a experimenta tot ce ține de relația de iubire, de creativitate, de renaștere. Au loc schimbări imprevizibile, provocând o agitație, o stare de neliniște greu de stăpânit, de ținut sub control. Se va trece de la starea de bucurie, de exaltare, la starea de pesimism, de deznădejde, venindu-ne foarte greu să înțelegem ce se întâmplă de fapt cu noi. Iubirea alternează cu ura, tristețea cu bucuria, calmul cu cearta, pacea cu… razboiul. Relația dintre Uranus și Marte, generează mult curaj, conduce la dorința de independență, de confruntare cu vechi structuri, ce ne macină încet dar sigur (semnul Capricorn guvernat de Saturn, aflat în Scorpion). Deși pare, la prima vedere, că ne confruntăm cu lucruri oarecum neașteptate, dacă analizăm cu atenție evenimentele din ultimii doi ani, vom constata că tot ce s-a programat, proiectat, gândit atunci (în 2012), urmează să fie pus în practică acum.
Pluton (al doilea guvernator al semnului Scorpion) ne ajută să transformăm modul de utilizare al forței și a resurselor interioare, în special al mentalului și al propriei voințe. Pluton are întotdeauna ceva de ascuns, ceva dificil de conceptualizat în termeni obișnuiți. Prin intermediul lui Pluton aflat în Capricorn (în casa a V-a iubirii, al acestui moment de Lună Plină în semnul Taur) în careu cu Uranus, ne putem elibera acum, în mod simbolic, de trecut, abordând din cu totul altă perspectivă o relație de iubire care ne-a marcat în mod profund și a avut loc în ultimii aproximativ doi ani. Este greu să ne dăm seama acum, în acest moment, ce anume s-a schimbat vis-à-vis de modul în care percepem iubirea, dar cu siguranță ne vom exprima dorința de transformare în această direcție. Marte alături de Pluton (cei doi guvernatori al semnului Scorpion) conlucrează pentru a aduce la suprafață dorințele din subconștient, dorințe ce ar putea conduce către ceva distructiv în plan relațional. Dacă toată această energie nu este orientată către un scop bine definit, cu siguranță ar putea avea loc o descătușare de forțe distructive în plan relațional, financiar și chiar spiritual. Poate fi vorba acum de acțiuni incorecte, de dorința de a manipula, de a controla viața celuilalt, multe evenimente se vor derula în secret sau ne iluzionăm că ar putea fi ascunse de ochii lumii.  Nu vor lipsi calomniile, intimidarea, amenințările, lucruri ce nu vor rămâne totuși fără repercursiuni, având în vedere că Jupiter se află în casa a XII-a limitărilor, a dușmanilor ascunși. Poate fi vorba de dorința de a câștiga puterea cu orice preț, apelând la tot felul de tertipuri, acțiuni lipsite de valori morale, etice și sociale. Toate aceste energii pot fi folosite în direcția transformării de sine prin iubire, prin înțelegere și cunoaștere, prin abordarea cu încredere a unui drum pe care nu am avut curaj să îl parcurgem până în prezent. Este posibil să ne confruntăm acum cu eșecul în plan spiritual, ceea ce ar putea să declanșeze o stare de frustrare și tensiune interioară puternică. Astfel că dorim să trecem prin focul transformărilor, folosindu-ne de toate resursele mentale și emoționale.
Această Lună Plină în Taur are o influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 15.

          „Cine privește în exterior visează, cine privește în interior se trezește!” C.G. Jung

No comments:

Post a Comment