Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, December 21, 2014

Luna Nouă în semnul Capricorn”Ia-ți puterea și răbdarea din liniște și folosește-te de ea prin limpezimea gândului tău, căci nu tulburarea izvorului roade stânca, ci limpezimea sa.”

Luna Noua are loc în data de 22 decembrie, la ora 3:35´, grad 0:06´, în Capricorn. Solstițiul de iarnă are loc cu câteva ore mai devreme, mai exact la ora 1:03´.
          Din punct de vedere astrologic, Luna Nouă este momentul în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele; cele două astre se suprapun, manifestând astfel o complementaritate specială a energiilor yin - yang din natură. Este un moment magic, în care vom percepe cele mai profunde emoţii, trăiri, manifestându-se energia tainică a începutului. Influenţa energetică a Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte și după acest moment (± 18 ore). În această perioadă este bine să nu acţionăm, întrucât energia este minimă, dar este indicat să pregătim strategia, să notăm dorinţele noastre, să le analizăm deschis și mai ales să gândim pozitiv, lăsând deoparte orice nemulţumire, concentrându-ne atenţia către propria fiinţă.
Primele 14 zile ale ciclului lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele noastre, putând dezvolta acum acţiuni noi, importante ce presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la  Luna Plină în Rac, din data de 5ianuarie2015, dar și mai multe rezultate, răspunsuri la acțiunile noastre, le vom primi în preajma datei de 2 iulie 2015, când va avea loc Luna Plină în semnul Capricorn și când vom putea culege roadele muncii noastre depuse în această perioadă.
          Luna Nouă aflată în semnul Capricorn ne dă ambiție, perseverență în atingerea propriilor scopuri, fiind gata să explorăm o nouă lume, să atingem cele mai înalte culmi, depunând efort constant în împlinirea unor obiective curajoase. Zodia Capricorn este guvernată de Saturn, astfel că se poate spune că suntem înclinați către spirit practic, diplomație, seriozitate, tenacitate și perseverență, dar și încăpățânare, rigiditate, conservatorism, venindu-ne foarte greu să luăm în considerare și opiniile celorlalți. Suntem dornici să atingem noi culmi, în plan profesional și social, ținând foarte mult cont de poziția socială a oamenilor cu care interacționăm, căutând să luăm exemplu de la ceilalți, ce și cum putem face să ne realizăm în plan material, profesional, social.
Luna Nouă în casa a II-a, a resurselor noastre, în ceea ce privește banii câștigați prin efort personal, cât și posesiunile, instrumentele pe care le folosim pentru a supraviețui. În mod tradițional, casa a II-a se referă la posesiuni, la bani ca simbol al capacității de a poseda tot ce are nevoie și dorește o persoană. Folosirea corespunzătoare a posesiunilor duce la revelație, la exteriorizare și realizare, în relația cu celelalte ființe umane și cu societatea. Ajungem să realizăm cine suntem prin utilizarea a ceea ce posedăm, reușim să demonstrăm ce reprezentăm, pentru noi înșine dar și pentru toți ceilalți. Posesiunile ar trebui să fie folosite în mod contructiv; capacitățile nefolosite sau belșugul risipit, reprezintă piedici în calea evoluției noastre. Astfel că Luna Nouă în semnul Capricorn, casa a II-a, indică o perioadă de folosire a propriilor resurse materiale dar și spirituale (casa II în Săgetător), a instrumentelor pe care le folosim pentru a pune în practică proiectele, ideile originale, folosindu-ne de propriile talente, abilități creatoare. Avem acum capacitatea de a câștiga atât bunuri materiale, cât și încrederea în noi  exprimată în lume, pe baza cunoașterii certe a valorii de sine.
Ascendentul în semnul Scorpion (semn fix, de apă, guvernat de Marte și de Pluton), ne spune că suntem mult mai atrași de mister, de ocultism, emoțiile sunt trăite cu intensitate, afișând totuși o imagine de siguranță, de încredere, de control asupra situațiilor de viață imprevizibile. Sentimentele sunt trăite cu intensitate, fie că este vorba de dragoste sau de ură, de gelozie sau de pasiune, dorința de răzbunare este parcă mult mai prezentă în această perioadă. Avem tendința de a fi mult mai neîncrezători în ceilalți oameni, replicile sunt tăioase.  Este o perioadă în care suntem predispuși la experiențe de viață inedite, originale, fiind atrași către aventuri neobișnuite.
Mesajul simbolului sabian pentru Luna Nouă aflată pe primul grad în semnul Capricorn:”O căpetenie solicită puterea de la adunarea tribului.”. Vine o vreme în care fiecare dintre noi se poate afla în situația de a conduce, de a obține puterea asupra camarazilor. Ne punem întrebarea dacă suntem pregătiți să facem acest lucru, conștientizând totuși că cineva trebuie să își asume răspunderea, dar nu trebuie să uităm niciodată  să folosim puterea și înțelepciunea în beneficiul tuturor.
 Pluton (guvernatorul ascendentului în Scorpion, Pluton, energia voinței divine) în conjuncție cu Venus (guvernatoarea casei a VII-a, a parteneriatelor și relațiilor interumane, căsnicia; Venus reprezintă energia dragostei) în semnul Capricorn, ne dă o abordare intensă și oarecum impersonală a implicării emoționale. Este un aspect astral asociat cu păstrarea secretului, judecarea celor din jur, gelozia, posesivitatea, obsesia de a primi iubirea. Este un aspect ce ne dă magnetism, carismă, atractivitate față de sexul opus, dorința de a comunica, de a explora misterele emoționale și sexuale, indiferent de consecințele acestora. Satisfacția în plan emoțional, sentimentele profunde de apropiere sufletească, sunt considerate acum ca fiind absolut necesare pentru găsirea unui echilibru cu noi înșine, dar și cu ceilalți. Nu se poate spune că este prezentă satisfacerea, din punct de vedere emoțional, chiar dacă sunt încălcate anumite reguli și tabuuri. Are loc însă, un schimb energetic ce constă într-o oarecare lăcomie pentru hrana emoțională, încercarea de a umple cu iubire un rezervor imens, despre care intuim că niciodată nu va fi posibil să realizăm acest lucru. Avem tendința să cerem din ce în ce mai mult, fără să reușim să învățăm cum să ne detașăm, să scăpăm de obsesia de a primi iubirea, când de fapt nu am învățat încă să dăruim iubirea. Are loc acum un proces profund de transformare, în care vechile atitudini, principii, valori sunt distruse, iar relațiile care blochează evoluția personală sunt fie transformate, fie rupte, tocmai pentru a se ajunge pe un nou nivel, din punct de vedere sentimental, emoțional dar și spiritual.
Steaua Vega („Vulturul care se năpustește”) se află în Constelația Lyra. Cabbaliștii asociază această Constelație cu Arcana majoră din Tarot -„Împăratul” acesta ne spune despre nevoia de a avea alături o persoană care să ne susțină din punct de vedere moral și sentimental. Această arcană indică o etapă de stabilitate, venită în urma unor experiențe de viață profund transformatoare, fiind astfel timpul să ne maturizăm. Este foarte important să consolidăm ceea ce am obținut, nu contează că nu am reușit să ne atingem obiectivele propuse la început de drum, ci faptul că  am avut curajul să străbatem tot acest drum. Această arcana majoră din tarot „Împăratul” ne spune că este timpul să ne depășim complexele, starea de neîncredere în noi înșine. Dacă așteptăm semnarea unui contract sau încheierea unei afaceri, „Împăratul” ne anunță că a sosit momentul să facem acest lucru.
În astronomia babiloniană, steaua Vega era numită „Mesagerul Luminii” (Dilgun), nume dat și altor stele. În trecut Vega era de fapt Steaua Polară, numită „Voința Divină”. În Egipt este cunoscută sub numele Maat (Steaua Vulturului), marcând  cu 12-15 mii de ani în urmă Polul Nord. A fost punctul de orientare al unor temple din Denderah, probabil în urmă cu 9000 de ani.
Steaua Vega dăruiește rafinament, optimism, dorința de a ne împlini cele mai curajoase idealuri de viață. Venus în conjuncție cu steaua Vega (în Capricorn), careu cu Uranus (în Berbec), predispune la critică excesivă, pierderi bruște, despărțiri, inamici ce se manifestă în mod direct, fără menajamente, pericol de accident, moarte violentă.
          Marte (al doilea guvernator al ascendentului în Scorpion, planeta acțiunii, a energiei și a dorințelor nestăvilite) în sextil cu Uranus (în Berbec, planeta intuiției) amplifică intuiția, inventivitatea, originalitatea în acțiuni, simț practic în rezolvarea unor probleme legate de afaceri, colaborări dar și implicarea într-o nouă relație de iubire, apărută în mod neașteptat. Odată ce luăm hotărârea să pornim pe un nou durm, să ne urmăm un ideal, nu mai putem fi întorși din drum. Suntem pregătiți pentru o nouă viață, remarcându-se în mod deosebit independența, voința, curajul să mergem mai departe. Se pot obține acum rezultate deosebite legate de astronomie, astrologie, expediții, călătorii, parapsihologie.
Jupiter guvernează zodia Săgetător, fiind planeta belșugului, a speranței și a justiției, a țelurilor generoase, împlinirea și deschiderea spre toate căile posibile. Fiind numită și „Marele benefic”, Jupiter guvernează casa a II-a  (a resurselor materiale, financiare câștigate din muncă proprie), aflată în semnul Săgetător,  Jupiter este retrograd, situat în semnul Leu, casa a X-a, a  popularității, a carierei, reputația, experiențele de viață ce ne afectează cariera, statutul public. Astfel  că este momentul să ne primim câștigurile din muncă personală, dar și de a atrage atenția opiniei publice, succesul, renumele datorită dedicării, seriozității, conștiinciozității de care am dat dovadă până în acest moment. Este timpul să ne reevaluăm propriile resurse, ne confruntăm acum cu consecințele faptelor noastre din trecut legate de justiție, imagine publică, carieră, profesie.
Saturn se află pe ultimul grad al semnului Scorpion (acesta va intra în semnul Săgetător în data de 23 decembrie, revenind în Scorpion în data de 15 iunie până în data de 18 septembrie 2015). Saturn aduce la suprafață durerea, dezamăgirea, trecutul, testându-ne răbdarea și înțelepciunea. Este o perioadă în care analizăm mai mult trecutul,  în cel mai sincer mod cu putință. Suntem oarecum discreți în acțiuni, din teama de a nu fi judecați, răniți. Saturn, aflat în casa a I-a momentului de Lună Nouă în Capricorn, ne ajută să înțelegem mai bine direcția pe care trebuie să o urmăm. Acum avem șansa să trăim expriențe de viață sau să întâlnim o persoană ce ne ajută să ne înțelegem mai bine identitatea. Acest sentiment de putere interioară are la bază acumularea unor valori durabile, a responsabilităților personale. Este o perioadă în care ne orientăm atenția asupra propriei persoane, privind către vechile ambiții și țeluri cum se pierd în trecut, lăsând loc altor țeluri, unor noi vocații. Saturn este „mâna destinului” ce intervine direct în viața noastră, el ajutându-ne să ne definim următorul drum pe care pornim.
Această Lună Nouă în semnul Capricorn ne conduce către explorarea cu mult curaj și înțelepciune a unui nou drum. Este timpul să pornim către necunoscut, îndepărtând din calea noastră teama, starea de neîncredere, dar cel mai important lucru este să nu privim înapoi. Este momentul să escaladăm un munte cu multă încredere în propria intuiție și mai ales cu credință în Dumnezeu.
Îndemnul se adresează în primul rând semnelor cardinale Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, dar mai ales celor născuţi în apropierea datei de 22(± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale, ascendentul, MC se află la grad 1în semnele cardinale (± 3º).

”Să nu ne fie niciodată frică de haos, căci haosul dă naștere întotdeauna lucrurilor noi.”

No comments:

Post a Comment