Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, December 5, 2014

Luna Plină în semnul Gemeni





„Îndoielile noastre sunt trădători, făcându-ne să pierdem lucrurile bune” W. Shakespeare


În data de 6 decembrie 2014, ora 14:27´  se produce aspectul de Lună Plină în semnul Gemeni, Luna aflându-se la grad  14:18´  în opoziţie cu Soarele aflat în semnul  Săgetător la grad 14:18´.
Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte și după aspectul maxim de Lună Plină (14-18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate, vor fi stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, o minte deschisă, pertinentă, obținerea unor rezultate favorabile ca urmare a unei munci susținute, începută la faza de Lună Nouă în semnul Gemeni, mai exact din preajma datei de 28 mai 2014. Luna Plină predispune la confuzie, instabilitate şi ezitare, acțiuni pripite,  impulsivitate, risc crescut  de accidente. Opoziţia dintre Soare şi Lună aduce însă înţelegere, adevăr, lumină în viaţa noastră, ne arată ceea ce este cu adevărat important pentru noi.
       Această Lună Plină se formează pe axa Gemeni - Săgetător, casele a II-a și a VIII-a, axă a comunicării, a idealurilor, a religiei și filozofiei, a esoterismului. Este o perioadă de explorare a locurilor sau domeniilor ce păreau greu accesibile, de acumulare de informații și de confirmare a muncii depuse în ultimul an. Sunt aduse în prim plan evenimente care ne afectează, din punct de vedere intelectual dar și în tot ce are legătură cu religia, relațiile internaționale, modul în care sunt aplicate legile, călătorii îndepărtate, relația cu rudele, vecinii. Au loc evenimente menite să ne schimbe modul de a gândi și de a relaționa cu ceilalți oameni, cu rudele apropiate, cu persoane aflate în străinătate. Luna Plină pe axa II-VIII, a posesiunilor, face lumină în ceea ce privește modul în care gestionăm banii, bunurile materiale, resursele manifestate concret și care rezultă prin efortul personal, cum ar fi salariile, dar și ceea ce urmează să primim de la ceilalți. Este un moment important, în care se va produce inevitabil o transformare, exprimându-ne  cele mai profunde emoții, dorințe, credința, acceptându-ne așa cum suntem, cu bune și cu rele. Este o perioadă de reînnoire la nivel emoțional, spiritual dar și material. Este timpul să ne descoperim posibilitățile de exprimare, să ne redescoperim cele mai reale talente, conștientizându-ne astfel adevăratul scop în această existență. Are loc acum un fel de „revoluție” a sufletului, o luptă în care câștigător nu poate fi decât cel care a reușit să obțină detașarea în fața pierderilor de orice fel. Este o perioadă foarte interesantă în care, rememorând întregul șir de evenimente ce s-au produs de-a lungul anului 2014, vom constata cât de subtil ne-am programat producerea acțiunilor din această perioadă, încă de la sfârșitul anului 2013, cu  mare accent la Luna Nouă din 28 mai 2014. Ce am semănat atunci, iată că a venit timpul să culegem acum. (”Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să se împlinească!”)
Ascendentul în semnul Taur (semn fix, de pământ, guvernat de Venus) ne dă dorința de stabilitate, de siguranță materială și în planul relațiilor, suntem mult mai rigizi în acțiuni, oarecum încăpățânați, posesivi, acceptând destul de greu să lăsăm schimbarea în viața noastră. Apreciem mai mult lucrurile frumoase, mâncarea de calitate, dorința de a ne asigura un trai cât mai bun, bucurându-ne de dragoste și armonie. Pentru a ne atinge scopurile vom apela mai mult la diplomație și politețe, bucurându-ne în fiecare moment de tot ce vine mai bun și mai frumos în viața noastră.
Venus (guvernatoarea zodiei Taur și a Balanței), reprezentată în mitologie ca fiind zeița frumuseții și a iubirii, Venus stăpânește simțurile noastre, plăcerile, farmecul, atractivitatea, frumusețea, eleganța. Prin intermediul lui Venus învățăm despre gusturile noastre, ceea ce ne face plăcere, înclinațiile noastre artistice și ceea ce ne face fericiți. Venus aflată în casa a VIII-a, a sexualității, a transformării, a morții și renașterii, a banilor primiți prin intermediul partenerului/partenerei de viață. Venus în trigon cu Jupiter ne ajută să stabilim relații cu adevărat profunde cu ceilalți, bazate pe valori asemănătoare, interese comune, împărtășind experiențe de viață inedite. Iubirea este trăită cu intensitate, cu pasiune, dăruindu-ne trup și suflet persoanei iubite. Jupiter este guvernatorul casei a VIII-a, aflată în semnul Săgetător și amplificând astfel marele noroc de regăsire, de împlinire, de mulțumire sufletească.
           Mesajul sabian pentru gradul 14:17´este: „Reunind spațiul fizic și distincțiile sociale, doi oameni comunică telepatic.” Este momentul să depășim granițele limitatoare ale culturii și ego-ului, iar pentru acest lucru ar trebui să facem un efort pentru a intra pe tărâmul conștiinței, în care comunicarea de la minte la minte poate lua forma directă, deoarece mințile operează numai în interiorul Minții Unice a umanității. Este o tehnică de transcedere, ea putând duce la confuzie și eșecuri, dar și la pretenții iluzorii și înșelare de sine.
          Steaua fixă Tarazed („Uliul care se năpustește”), situată în spatele Vulturului, având influența planetară Marte - Jupiter, dăruiește pasiuni puternice, îndârjire, caracter dominator, minte ascuțită, abilități de cercetare. Acestei stele îi corespunde Arcana majoră din tarot: „Îndrăgostiții”, care reprezintă șansa de a avea pe cineva drag alături, o persoană ce va răspunde cu aceeași intensitate sentimentelor noastre. Este vorba de a alege cu inima, aducând astfel bucuria dragostei sincere, a iubirii necondiționate ce vine ca o răsplată pentru ceea ce am făcut în trecut.
          În plan profesional se pune problema unei schimbări importante, dacă locul de muncă nu mai corespunde de mult timp așteptărilor, dorințelor, acum avem șansa să ne schimbăm direcția, să alegem un nou drum în plan profesional.
Planeta Marte, cunoscută în mitologie ca Zeu al războiului, în astrologie stăpânește semnele Berbec și Scorpion, cunoscută ca planetă a acțiunii, a energiei și a dorințelor nestăvilite, reprezentând instinctele noastre de supraviețuire. Dacă Venus guvernează dragostea și atașamentul în plan sentimental, atunci Marte este asociat cu atracția instinctivă, trupească. Marte fiind o planetă a acțiunii, o slobozire a energiei în stare brută, fiind neastâmpărul interior, natura noastră însetată de plăceri, o energie ce nu ne lasă să stăm locului. Marte ne dă îndrăzneala, voința, dorința de aventură.
Marte (în Vărsător) aflat în conjuncție cu steaua fixă Tarazed în sextil cu Saturn (în Scorpion), cele două planete se află în recepție mutuală, amplificând astfel energia celor două planete. Acționăm cu mai mult curaj, voință, determinare, spirit de inițiativă, fiind capabili să obținem rezultate deosebite în plan professional, social dar și relațional. Este timpul să luăm decizii ferme în urma unor evenimente neplăcute, experiențe de viață traumatizante, avem șansa ca acum să ne repliem, să ne angajam pe o nouă traiectorie a vieții.  
În mitologia greacă Cassandra este fiica lui Priam și a Hecubei, sora geamănă a lui Helenius. Cei doi gemeni au fost duși de părinți la templul lui Apollo. În timpul ritualului, cei doi au căzut într-un somn adânc. În timp ce dormeau, doi șerpi s-au strecurat în coșul lor și i-au mușcat de urechi, injectându-le darul sau poate… otrava profeției. Zeul Apollo, îndrăgostit de Cassandra, i-a promis să îi ofere darul de a prezice viitorul cu condiția de a accepta să-i ofere zeului trupul său.  După ce a primit lecțiile de la Zeul Apollo, aceasta nu s-a ținut de cuvânt, preferând să îi slujească zeului numai în spirit. Astfel că Zeul Apollo s-a hotărât să o pedepsească. A aruncat asupra Cassandrei blestemul ca aceasta să poată profeți, dar nimeni să nu o creadă.  Una dintre cele mai importante profeții ale Cassandrei a fost căderea Troiei în mâinile grecilor. Cu toate astea, nimeni nu a ascultat profeția făcută de Cassandra. Cassandra personifică femeia cu calități mediumnice, ea reușind să vadă ceea ce altora le este frică să vadă, de aceea Cassandra este marginalizată, denigrată, aceasta devenind proiecția fricii de haos și nesiguranță. Este știut faptul că neîncrederea și starea de nesiguranță îți anulează înțelepciunea. Cassandra ne încurajează să avem încredere în convingerile și sentimentele noastre.
 În astrologie, asteroidul Cassandra poate însemna o bună intuiție, care s-ar putea să nu fie apreciată de ceilalți. Asteroidul Cassandra aflat în conjuncție cu Saturn în semnul Scorpion, casa a VII-a momentului de Lună Plină în semnul Gemeni, ne dă puterea de înțelegere a interacțiunilor umane. Reușim să privim dincolo de aparențe, văzând adevărata față a unei persoane care se ascunde în spatele cuvintelor frumoase, politicoase. Acum sunt aduse la suprafață secrete din cadrul unei relații de mariaj, a unui parteneriat de afaceri, a unei colaborări importante. A venit timpul să vindecăm sau să rănim cu informațiile pe care le deținem, depinde de ce parte a „baricadei” ne aflăm.  Avem  ocazia să învățăm de pe urma unor experiențe ce ne-au rănit în trecut, însușindu-ne în mod înțelept, lecția despre devotament, onestitate, dăruire. Este timpul să înțelegem beneficiile care rezultă prin unirea forțelor cu o altă persoană, chiar dacă nu este vorba de căsătorie, putem să descoperim acum cât de importantă este legătura cu ceilalți oameni, cât de important este să socializăm cu oameni ce ne vor ajuta să ne descoperim propriile calități. Nu trebuie să mai punem la îndoială sfaturile primite de la înțelepți, consilieri, ghizi spirituali și mai ales să învățăm să alungăm starea de neîncredere în propria intuiție.
Aspectul benefic pe care îl face Uranus (în Berbec) cu Luna Plină în semnul Gemeni, inclusiv cu Mercur ce se află în conjuncție cu Soarele (în semnul Săgetător), ne dă forța necesară de a depăși evenimente neplăcute, putând astfel să facem față unor dificultăți apărute în viața noastră, în mod neașteptat. Totul este să apelăm la intuiție, întrucât vom fi puși în situația de a alege cât mai rapid posibil, între două sau mai multe alternative, oportunități. Este o perioadă în care se va pune foarte mult accent pe știință, pe cercetare, pe descoperiri importante, cu impact puternic asupra umanității. Primim tot mai multe informații ce țin de astronomie, informatică, explorarea spațiului, tot ce ține de companiile aeriene. Tot acum, se face lumină în ceea ce privește relația cu o persoană de sex opus, preferând să ținem departe de ochii lumii această relație.
Această Lună Plină în Gemeni are o influenţă semnificativă asupra nativilor născuţi în semnele: Gemeni, Săgetător, Fecioară, Pești dar şi pentru cei care au axele principale: ascendentul, Mijlocul Cerului, descendentul sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 15.



”Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată. Tot ceea ce pierdem, pierdem pentru totdeauna.” Octavian Paler




No comments:

Post a Comment