Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, January 18, 2015

Luna Noua in Varsator, 20 ianuarie 2015



            Luna Nouă în Vărsător, 20 ianuarie 2015

                „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” Mahatma Gandhi

            În data de 20 ianuarie 2015, la ora 15:14', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 0:09' în semnul Vărsător; ascendentul momentului se află  în semnul Rac.
             Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ, datorită forţei de gravitaţie a Lunii. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Conştiinţa noastră trece prin profunde transformări spirituale. Este bine ca în acest moment să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vom pune în practică, începând cu faza de creștere a Lunii în semnul Vărsător, respectiv 21-22 ianuarie 2015. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental către direcţia aleasă. Trebuie să ne pregătim atât mental, cât şi emoţional pentru proiectele pe care ne-am hotărât să le lansăm.
            Luna Nouă în semnul Vărsător ne dă o atitudine înţelegătoare, sociabilă, prietenoasă. Vărsătorul, zodie masculină de aer, semn fix, guvernat de planeta Uranus (octava superioară a lui Mercur), predominând latura intelectuală, mentală. Ideograma semnului Vărsător sugerează valurile apei cunoașterii curgând din ulciorul omului, cele două linii ale fizicului și metafizicului, valurile energiei divine care curg în sufletul omului, ca într-un vas ales. Ideograma simbolizează undele electrice și magnetice (aerul și nu apa...). Apa Vărsătorului reprezintă de fapt revărsarea cunoașterii care trebuie răspândită în lume. Cele două linii pot reprezenta noul și vechiul care pot coexista. Vărsătorul este o zodie a imaginației creatoare, a spiritului științific și nonconformismului, a dorinței de schimbare, a libertății de exprimare și de manifestare, a revoltei în plan personal și social, dar și o zodie a dezordinii, a îndrăznelii, a curajului nemăsurat. Vărsătorul dă naștere ideilor avansate din punct de vedere științific, el este cercetătorul, astronomul, astrologul, el deschide noi orizonturi, stârnește mari revoluții științifice și în plan social. Vărsătorul dorește să facă o lume mai bună, din toate punctele de vedere.
            În următoarea lună de zile (până la intrarea Soarelui în semnul Pești, 19 februarie) suntem mult mai independenţi, manifestând atracţie către domenii mai puţin obişnuite, originale sau excentrice. Interesul este orientat către activităţi de cercetare, ştiinţă dar şi spre astrologie şi tot ce ţine de ocultism. Vom oberva tot mai frecvent dorința fiecăruia dintre noi de „a cunoaște” (verbul specific zodiei Vărsător), de a acumula informații din multe domenii, dar mai ales de a cunoaște adevărul legat de propria existență, de locul fiecăruia dintre noi în societate, de rolul pe care îl avem. Nu mai vrem să lăsăm nimic la voia întâmplării, toate evenimentele care se derulează capătând o nouă conotație, în mintea și sufletul nostru.              Vărsătorul predispune la evenimente imprevizibile, dorinţa de a ne implica în situaţii de viaţă inedite. Este momentul să acceptăm ceea ce vine spre noi, fără teama că suntem judecați, acuzați, având acum forța necesară pentru a face față acuzațiilor nefondate. Cu Luna Nouă în casa a VIII-a, a momentului, sunt aduse în prim plan discuții despre taxe, impozite, adoptarea de noi legi, ordonanțe ce țin de zona instituțiilor bancare, resursele financiare și materiale provenite din moșteniri. Nu vor lipsi atacurile la persoană (cu conotație sexuală), relații extraconjugale ce sunt aduse la lumină, judecate, discutate îndelung.
            Ascendentul în semnul Rac (semn cardinal, feminin, de apă, guvernat de Lună), semn al sensibilității, al tradiționalismului, al simțirii („Eu simt”), al vulnerabilității, dorinței de securitate, de evitare a neprevăzutului și a pericolului. Acest ascendent ne poate da tendința de fugă, de retragere în fața pericolului, fiind vulnerabili la atacurile neașteptate. Suntem mult mai atrași de trecut, de tradiție, de familie, de propria țară, de mister, preferând să ne retragem în atmosfera liniștită de acasă, atunci când ne simțim atacați din toate părțile, preferând să visăm la o lume mai bună, mai dreaptă, să citim sau să aprofundăm domenii care ne împlinesc așteptările.  Avem însă tendința de a ascunde anumite informații, considerând că putem în felul acesta să deținem controlul asupra celuilalt. Avem abilitatea să obținem ceea ce ne dorim, dacă ne urmăm cu încredere țelul.
            Astfel, Luna Nouă în sextil cu Saturn ne îndeamnă să apelăm la înțelepciune, la experiența de viață. Oricât de presantă ar fi nevoia de schimbare, este necesar ca acest lucru să nu se facă brusc, ci cu multă înțelepciune, măsurând de mai multe ori pașii pe care trebuie să îi facem înainte de a porni la drum. Este un aspect astral ce pune foarte mult accent pe modul în care folosim resursele financiare, modul în care ne implicăm în relații dar și importanța pe care trebuie să o acordăm sănătății și locului de muncă (Saturn este în casa a VI-a a sănătății, locului de muncă).
            Luna Nouă deschide drumul lui Mercur în mers aparent retrograd, în semnul Vărsător. Aceasta începe în ziua imediat următoare, respectiv în data de 21 ianuarie 2015, la grad 16:58`. Este un moment important, de hiatus, în care se pot produce evenimente deosebite, critice, de amploare, cu repercursiuni pe termen îndelungat, evenimente predestinate, greu de controlat, de gestionat. Mercur reprezintă comunicarea, deplasarea, documentele, semnarea de parteneriate, corespondența, echipamentul ce mjlocește comunicarea (calculatoare, telefoane, aparate radio), schimburile comerciale, învățământul.  Mercur guvernează gândirea și percepția, stăpânește stilul nostru de a ne exprima, verbal și în scris. Pot apărea acum probleme datorită preluării greșite a unor informații, reușind cu mare greutate să ne facem înțeleși de către interlocutori. Se pot produce întâlniri neșteptate cu persoane din trecut, se leagă prietenii prin intermediul internetului. În această perioadă exprimarea se face mult mai greoi, una spunem și alta se înțelege, multe relații începute prin intermediul siturilor de socializare se pot curma brusc sau pot începe acum, în mod neașteptat (ceea ce nu recomand…). Au loc reacții neașteptate, surprinzătoare, dar în același timp ne putem aștepta la ceva nou, original, inedit în viața noastră (Mercur sextil Uranus). Ne putem aștepta la surprize ce țin de instituțiile bancare, de fisc, de plata taxelor, amenzi, credite neplătite la timp ce atrag sancțiuni greu de suportat. Mercur va trece la același grad (16:58`) în data de 3 martie 2015, când vor fi reluate discuțiile, proiectele inițiate în această perioadă, iar persoanele întâlnite acum ni se prezintă atunci în cu totul altă lumină.
            Planeta Jupiter guvernează în astrologie zodia Săgetător și Pești (tradițional). Este cunoscută ca fiind planeta belșugului, a norocului, „Marele benefic”. Este planeta justiției, a filosofiei, religiei, călătoriilor în străinătate. Jupiter reprezintă împlinirea și deschiderea către tot ce înseamnă spiritualitate, optimism, studii superioare. Acesta ne îndrumă către direcția din care putem acumula mai multă înțelepciune, noroc și abundență. Jupiter retrograd a revenit la gradul 19:50` în semnul Leu, semn la care se afla în preajma datei de 27 octombrie 2014. Astfel sunt readuse în prim plan discuții, dorințe, proiecte, planuri, procese, conjuncturi pe care le-am experimentat, trăit în urmă cu câteva luni de zile. Se pot recreea acum situații similare cu acea perioadă, astfel că ni se dă ocazia să reparăm acum ceva, să fi aduse corecții în legislație, să reluăm anumite procese, să ne întoarcem către trecut, să conștientizăm ce anume trebuie să corectăm sau la ce trebuie să renunțăm pentru a merge pe calea propriului destin, mult mai împăcați cu noi înșine și cu Dumnezeu.
            Jupiter retrograd într-un semn al strălucirii (Leu), al puterii, al regalității și gloriei, a generozității, aduce în vedere reanalizarea unor aspecte ce țin de câștigarea unei poziții în plan social prin metode mai puțin corecte. Este o perioadă de sancționare a acțiunilor ilegale care țin de documente, comerț, călătorii, afaceri la nivel internațional. Este o perioadă în care se plătește lăcomia, dorința de măreție prin metode injuste, este timpul pentru repararea nedreptăților. Multe lucruri din trecut care țin de relația cu sexul opus, trădările în dragoste sunt readuse în discuție, putând fi vorba acum de conflicte în plan relațional, ca rezultantă a implicării într-o relație din interes material, social (Jupiter retrograd opoziție Venus, guvernatoarea casei a V-a, casa relațiilor de iubire, a copiilor, aflată în semnul Balanță). Multe lucruri ce țin de educație, de copii, de relații afective, de alianțe în plan politic, asocieri, capătă o nouă direcție, neașteptată, obstacole, nedreptăți, pierderi care ne obligă să reconfigurăm multe proiecte, să ne gândim la o nouă strategie în afaceri, un nou mod de a investi în plan financiar. Se cere atenție sporită în tot este legat de examene, de călătorii, de comerț, de relația cu rudele apropiate, cu vecinii.
            Steaua Dschubba Isidus, situată în mijlocul capului Scorpionului, împreună cu stelele Acrab (Beta) și Jabbah (Niu) formau constelația eufrateeană Gis-Gan-Gu-Sur, Lumina Eroului sau Copacul din grădina Luminii. În Mesopotamia purtau numele de Jia Jjan Ju Sur, reprezentând Copacul Vieții din Eden.  Constelația Scorpionul este asociată cu Arcana majoră din Tarot „Turnul fulgerat” și anunță transformarea care vine ca un șoc, un trăznet, răsturnări de situație, schimbări inevitabile. Este momentul să renunțăm la un vechi stil de viață, la relația sau profesia pe care am avut-o, având acum curajul să privim spre un nou început, să pornim pe un nou drum, să explorăm lucruri noi. Ptolemeu consideră că această stea Dschubba Isidus este de natură Marte-Saturn. Conform tradiției, această stea împreună cu Acrab predispune la dorința de a cerceta și afla lucrurile ascunse, ne dă capacități mentale deosebite. În astrologie se consideră că o conjuncție dintre Saturn și această stea este prevestitoare de catastofe. Astfel că aspectul disonant (careu) dintre Marte (acțiunea) în conjuncție cu Neptun (iluzia, confuzie interioară, generatoare de emoții intense și greu de împărtășit) în semnul Pești și Saturn (strategia, organizarea) în conjuncție cu steaua Dschubba Isidus (în Săgetător, în casa a VI-a, a sănătății și a locului de muncă) amplifică dorința de răzbunare, de violență în numele dreptății, adevărului, religiei, spiritualității, poate aduce probleme de sănătate și de relaționare la locul de muncă.  Este vorba de o luptă acerbă, de dorința de impunere forțată a propriilor legi, tradiții, credințe, principii de viață. Poate fi vorba și de atacuri care țin de religie, de lupta pentru supremație, în numele Divinității. Este o perioadă în care vom observa cum „scopul scuză mijloacele!”.  
            Niobe, fiica lui Tantalus și Euryanassa.  Niobe a fost regina Tebei și a fost căsătorită cu Amphion iar împreună au avut paispezece copii, șapte fii și șapte fiice. Mândră de copiii ei, Niobe a avut îndrăzneala s-o sfideze pe Leto (Zeița nopții, soție a lui Zeus). Ea i-a mustrat pe oameni pentru sacrificiile pe care le fac pentru o necunoscută, o zeiță nevăzută, în timp ce ea, o regina frumoasă stă în mijlocul lor cu cei paisprezece copii. Ea a început să se laude cu averea și copii ei, spunând că este deasupra puterii zeilor invidioși. Jignită, Zeița Leto și-a rugat copiii s-o răzbune. Astfel că Apolo și Artemis au plătit umilința adusă mamei lor ucigînd, cu săgețile lor divine, pe toți cei paisprezece copii ai Niobei. De disperare, nefericita mamă a vărsat șiroaie de lacrimi, până când, în cele din urmă, a fost preschimbată într-o stîncă. Ca pedeapsă pentru mândria ei, Apolo i-a ucis fiii, iar Artemis i-a ucis fiicele. Amphion s-a sinucis iar Niobe a fugit acasa la tatal ei, în Friggia, unde a fost transformată într-o piatră pe muntele Sipylus, o piatră care continuă să verse lacrimi, zi și noapte . 
            Asteroidul Niobe este în conjuncție cu Jupiter retrograd în semnul Leu, casa a III-a, aspect astral ce predispune la pierderi care pot apărea în relația cu vecinii, comerț, călătorii, examene, schimbul de mesaje. Pierderile sunt datorate mândriei, orgoliului excesiv, aroganței, tendinței de a ne crede mai buni, mai deștepți decât ceilalți, fără să ținem cont de ajutorul primit în trecut de cei apropiați, de colaboratori. Asteroidul Niobe ne avertizează că este timpul să ne schimbăm atitudinea, să adoptăm un nou comportament față de cei dragi, felul în care comunicăm. Ne putem confrunta cu pierderi neașteptate, menite să provoace multă suferință, lacrimi, dezamăgiri profunde, greu de vindecat. Poate că nu prea ne convine ce auzim dar este timpul să răspundem pentru faptele noastre din trecut! Este vorba de evenimente importante, menite să ne trezească la realitate, să aducă în suflet și în minte dorința de a evolua, de a ierta, de a ne dedica mai mult celorlalți, lăsând la o parte mândria.
            Lecția pe care trebuie s-o învățăm cu Niobe este aceea că este nevoie să ne alegem bătăliile cu înțelepciune. Este știut că, în fața provocărilor, vom avea parte și de pierderi dar acum nu avem loc de întors. Nu este vorba de a acționa arogant sau pe baza mândriei personale, creând o situație fără ieșire, în care putem pierde tot și pe toți pentru ceva minor și trivial. Este despre dorința de a putea ajunge la un echilibru prin schimbări de atitudine și de a câștiga respectul sincer prin alegerile facute, iar dacă ne vom  exprima propriile așteptări, este posibil să  provocăm atât de multă durere încât o parte din noi ar împietri, fără să mai existe cale de întoarcere.
            Această Lună Nouă în semnul Vărsător ne aduce mesajul compasiunii, al iertării și acceptării celor din jur așa cum sunt (cu bune și cu rele). Este un moment deosebit de important în care, datorită evenimentelor neprevăzute, dureroase, avem șansa să vedem propria viață din cu totul altă perspectivă. Avem curajul să ne rupem de trecut, de un vechi mod de „a fi”, un vechi mod de „a gândi” și să pornim pe un nou drum al cunoașterii, din dorința de a afla adevărul. Nu se știe câți dintre noi ar putea găsi adevărul, dar căutarea, dorința de transformare este foarte profundă, în această perioadă.
            Luna Nouă în semnul Vărsător ne aduce mesajul curajului, al dorinței de a schimba lumea, începând cu propria persoană. Este timpul să ne exprimăm propriile gânduri, sentimente, în mod deschis, fără teama că vom fi judecați, trădați, alungați din propria țară, din mediul în care trăim și muncim. Este mesajul credinței că nimeni și nimic nu poate ucide libertatea care există în noi dar și în întreaga lume, atâta timp cât ne spunem sincer, fără teamă, propriile gânduri, idei ce-ar putea conduce la construirea unei lumi mai bune.
            Îndemnul Lunii Noi din 20 ianuarie 2015 se adresează în primul rând nativilor semnelor fixe: Vărsător, Leu, Taur, Scorpion, mai ales celor născuţi în apropierea datei de 20 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Ascendentul, MC) se află la grad 1 în semne fixe  (± 3 grade).


                „A învăța că în viață, mai ușor se poate învinge ura cu dragostea, minciuna cu adevărul și violența cu abnegația, ar trebui să fie un element fundamental în educația oricărui copil.” Mahatma Gandhi

No comments:

Post a Comment