Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, January 4, 2015

Luna Plina in semnul Rac



”Multe din cele care au fost de mult îngropate vor învia și multe din cele ce sunt onorate astăzi vor fi îngropate.” Horațiu 
            În data de 5 ianuarie 2015, la ora 6:53´, are loc momentul de Lună Plină în semnul Rac, Luna aflându-se la grad  14:31´ în semnul Rac, în opoziţie cu Soarele aflat în semnul Capricorn la grad 14:31´.
            Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte și după aspectul maxim de Lună Plină (14-18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate; vor fi stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, o minte deschisă, pertinentă, obținerea unor rezultate favorabile, ca urmare a unei munci susținute, începută la faza de Lună Nouă în semnul Rac, mai exact din preajma datei de 27 iunie 2014. Luna Plină predispune la confuzie, instabilitate şi ezitare, acțiuni pripite,  impulsivitate, risc crescut  de accidente. Opoziţia dintre Soare şi Lună aduce însă înţelegere, adevăr, lumină în viaţa noastră, ne arată ceea ce este cu adevărat important pentru noi.
            Acest moment de Lună Plină vizează viaţa particulară, viaţa publică şi familială, grija maternă. Semnul Racului vizează tradiţia, amintirile, trecutul, el guvernează lumea sentimentelor şi a familiei. Racul este încăpăţânat dar şi conciliant. Luna aflată în zodia ei de domiciliu, ne arată, la nivel individual femeia, mama, căminul, hrana; la nivel social semnifică neamul, poporul, publicul. Suntem puşi în postura de a alege între o carieră de prestigiu sau familia care ne asigură protecţie şi echilibru sufletesc. Apar acele evenimente de viaţă care ne ajută să conştientizăm acceptarea propriului loc în lume. Experienţele mai puțin plăcute, legate de familie, ne vor maturiza, reușind să vedem acum,  cu claritate, rolul nostru în familie.
            Luna Plină pe axa Rac - Capricorn indică împăcarea cu sinele şi cu familia prin conflictul creat între viaţa interioară şi viaţa publică, încercarea de a găsi starea de echilibru între viața de familie și viața profesională, fiind mult mai preocupați de tradiții, de țară, dar și de viața profesională, de popularitate și carieră.
            Luna Plină în casele I – VII, axa relațională, indică raporturile cu ceilalți oameni. Este foarte important să reușim să transmitem sentimentul, emoția de iubire pentru a putea să menținem echilibrul în mariaj. Este momentul să ne vedem adevăratul drum, prin colaborarea cu ceilalți. Astfel ne descoperim prin atitudinea celorlalți față de noi. Zi de zi suntem supuși la transformare, la evoluție, acceptăm evenimentele de viață conștienți fiind de importanța relaționării cu ceilalți. Fie că este vorba de grupul de colegi, de grupul de prieteni, noi ne manifestăm propria identitate fiind observați și chiar corectați de către ceilalți. Evenimentele de viață au menirea să ne maturizeze, să ne ajute să alegem direcția potrivită dezvoltării personale. Luna Plină pe axa relațională aduce la lumină menirea noastră fie în cadrul unei relații de căsătorie, fie în cadrul unui parteneriat sau pur și simplu ne lovim de tot felul de evenimente contradictorii, de oameni care ne spun pe față ceea ce gândesc despre noi, ceea ce îi deranjează de fapt vis-a-vis de persoana noastră.
            Ascendentul în semnul Săgetator (semn mobil, de foc, guvernat de Jupiter) ne dă dorința de a ne implica în acțiuni curajoase. Suntem mult mai încrezători în propriile forțe, mai energici, capabili să ne mobilizăm către o nouă direcție. Avem însă tendința de a ne avânta cu capul înainte, de a lua decizii fără a sta prea mult pe gânduri, ceea ce ar putea să ne împiedice să fructificăm la maxim propriile calități. Suntem atrași de sport, de religie și filosofie, de călătorii peste hotare, să învățăm o nouă limbă.
            Guvernatorul ascendentului în semnul Săgetător este Jupiter retrograd aflat în semnul Leului și în opoziție cu Marte aflat în Vărsător, aspect ce predispune la lipsa de măsură, risipă, chltuieli nechibzuite, imoralitate, ilegalitate, pierderea de procese, actele pot fi întocmite greșit, în această perioadă, ceea ce poate duce la pierderi în plan financiar, pierderea de bunuri moștenite (Jupiter  retrograd în casa a VIII-a, a moștenirilor, a morții și a renașterii). Revin în discuție multe probleme din trecut, legate de credite, taxe și impozite, moșteniri.
            Steaua fixă Sirius, aflată în constelația Canis Major, predispune la pasiuni, acțiuni violente, periculoase. Kabbaliștii consideră această constelație Canis Major (Câinele Mare) ca fiind în legătură cu Arcana Majoră din tarot „Luna”, care semnifică impulsurile interioare, latura noastră subconștientă, starea de nesiguranță, de teamă, dar ne dă și o intuție deosebită. Luna semnifică teama de a nu fi părăsiți, înșelați, dezamăgiți de persoane dragi, dorințe ascunse, vise refulate, gânduri nemărturisite, dar și gelozie, nesiguranță.
            Sirius este considerată „Câinele de Pază” al anotimpurilor. Adorarea acestei stele de către egipteni începe în jurul anului 3 285 Î.Hr., când orbita sa a răsărit în timpul solstițiului de vară, marcând Anul Nou. În zodiacul din Denderah era reprezentată de o vacă culcată într-o barcă și avea deasupra capului o stea. Persanii aveau diferite nume pentru Sirius: Câinele Conducător, Steaua Sudului sau Creatorul Prosperității. Sirius este considerată de astrologii antici „Soarele Central al Căii Lactee.” Poetul Manilius o numea Soarele Soarelui nostru. Astfel că dacă Soarele reprezintă centrul identității personale, Sirius ar putea fi considerată ca reprezentând supraegoul. Luna în conjuncție cu Sirius predispune la popularitate, la prieteni influenți, atracția către sexul opus, tendința de a folosi relațiile de prietenie în avantaj personal.
            Steaua Vega („Vulturul care se năpustește”) aflată în Constelația Lyra, de natură combinată Venus - Mercur. Kabbaliștii asociază Constelația Lyra cu Arcana Majoră din Tarot „Împăratul”, ce reprezintă nevoia de siguranță și continuitate, reprezintă dorința de a dobândi independența, nevoia de a fi respectat, scoate la suprafață lumina, adevăratul mod de a fi. Este necesitatea de a pune în practică proiectele, dorințele noastre arzătoare.
             Pentru templele din Denderah, cel mai probabil în urmă cu 9000 de ani, împreună cu Deneb (din Cygnus) și Altair (din Aquilla), steaua Vega formează marele „Triunghi de vară”; este cea mai strălucitoare stea de pe cerul nordic. Ptolemeu consideră că steaua Vega are o natură combinată Venus - Mercur. Această stea dăruiește suflet caritabil, starea de optimism, rafinament, tendința de transformare, seriozitate, dorința de a ne urma propriile idealuri de viață.
            Steaua Vega aflată în conjuncție cu Soarele predispune la critică, stare de încordare, tendința de a sta departe de tot ce nu corespunde așteptărilor noastre, tendința de a ne izola.
            Saturn (în Săgetător) sextil cu Mercur, Venus (în Vărsător) este un aspect ce conlucrează la menținerea echilibrului între sentimente și rațiune, între ceea ce avem nevoie și ceea ce vrem cu adevărat să oferim. Beneficiem acum de originalitate, ne exprimăm gândurile în mod spontan, armonios, din dorința de a ne face mai bine auziți, înțeleși. Este tendința de a ne regăsi echilibrul prin artă și iubire, prin comunicare și umor, reușind să depășim cu bine momentele de stres, de neputință, de dezamăgire, care ne invadează în această perioadă. Socializăm mai mult, legăm mai repede relații de prietenie cu sexul opus. Reluăm legături de prietenie, de dragoste, ce au rămas în suspans, fiind  timpul să încheiem un capitol ce a fost deschis încă din vara anului trecut, mai exact la sfârșitul lunii iunie 2014. Comunicăm mult, râdem, citim, vizionăm filme, încercând să depășim starea de nesiguranță din plan material.
            Această Lună Plină în semnul Rac ne aduce transformarea în plan personal și relațional, dorința de a ne desprinde de trecut, de a ne elibera de suferință și, mai ales, de a fi mai aproape de împlinirea propriului țel. Este timpul să ne acceptăm propriul destin, să ne vedem adevăratul drum, dincolo de orice obstacol.
            Această Lună Plină în semnul Rac acționează, în mod special, asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanţă, Rac, Capricorn. Acest lucru este valabil şi dacă aveţi axele principale (ascendentul, mijlocul cerului, descendentul) sau orice altă planetă personală în jurul gradului 15 sau asupra celor născuţi în jurul datei de 5 (± 3 zile).

„Mai devreme sau mai târziu descoperim cine suntem cu adevărat și apoi trăim cu această hotărâre.” E. R.

No comments:

Post a Comment