Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, January 30, 2015



            Conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd în semnul Vărsător
            30 ianuarie 2015


            Soarele este în conjuncție inferioară cu Mercur retrograd în semnul Vărsător, la grad 10:20`, în data de 30 ianuarie 2015, ora 15:46`. Este vorba despre prima conjuncție inferioară dintre Soare și Mercur retrograd ce se formează în acest an. În ciclurile Mercuriene există două perioade: o perioadă care se numește Prometeică, asemănătore Lunii în creștere, momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui, Mercur aflându-se în spatele acestuia. Este o perioadă de creștere, de eliberare, de curaj și voință. A două perioadă este numită perioadă Epitemiană și are loc începând din momentul conjuncției dintre Soare și Mercur în mers direct, momentul în care Soarele răsare înaintea lui Mercur, perioadă asemănătoare cu Luna în descreștere, în care este momentul să ne analizăm trecutul, nu este bine să inițiem proiecte, fiind vorba de o perioadă grea, lipsită de energie, de voință, de susținere.
            În acest an Mercur are trei perioade de retrogradare: între 21 ianuarie și 14 februarie; între 19 mai și 12 iunie; între 17 septembrie și 9 octombrie. În aceste perioade comunicarea este greoaie, comerțul, călătoriile, semnarea de contracte și tot ce ține de documente, de transport. Apar întârzieri în transporturi, nu mai funcționează mașinile sau aparatura electronică, conexiunea la internet, suntem predispuși să luăm decizii greșite, să greșim atunci cînd completăm documente, exprimarea este defectuoasă sau nu înțelegem ceea ce ne transmite interlocutorul. Nu primim corespondența la timp, relațiile sunt tensionate, se nasc confuzii mentale și în tot ce ține de comunicare.
            În general persoanele născute în semnul Gemeni și Fecioară (Mercur guvernând cele două zodii) sau cele care au planete personale și axele principale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte, și axele Ascendent, Descendent) în zodiile în care retrogradează Mercur sunt predispuse la probleme care țin de comunicare și tot ceea ce ține de manifestarea lui Mercur retrograd.
            Există însă și o latură pozitivă a lui Mercur retrograd, fiind vorba de clarificarea unor discuții sau subiecte mai vechi, care trenează de mult timp, fiind foarte important acum să reluăm anumite discuții, să facem rectificările necesare prin documente. Sunt reluate discuții cu persoane cu care nu am mai comunicat de foarte mult timp. În perioada de retrogradare este indicat să nu inițiem proiecte importante, să nu depunem cv-uri pentru un nou loc de muncă, întrucât este posibil ca acel loc de muncă să nu corespundă așteptărior noastre sau pur și simlu să ne răzgândim. Este însă o perioadă bună penru a revizui contracte mai vechi, să găsim documente, acte, obiecte pierdute.  
            Astfel că, cele trei conjuncții inferioare dintre Soare și Merur retrograd din anul 2015, au loc: în data de 30 ianuarie, la grad 10:20`, în semnul Vărsător; în data de 30 mai,  la grad 8:58`, în semnul Gemeni; în data de 30 septembrie, la grad 7:07`, în semnul Balanță.
            Prima conjuncție inferioară dintre Mercur retrograd și Soare, în semnul Vărsător, la ora 15:46, având ascendentul în semnul Rac, Luna aflată în gemeni (în casa a XII-a, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice, a izolării), Soarele și Mercur retrograd aflate în casa a VII-a, a momentului (casa parteneriatelor, a mariajului, a dușmanilor pe față). Această conjuncție inferioară ne pune în vedere necesitatea de a face alegeri importante, sub impulsul de moment, fiind puși în situația de a nu mai face compromisuri. Este vorba de mult curaj, voință de eliberare dar, mai ales de conștientizare a greșelilor făcute în trecut (Uranus sextil Soare și Mercur retrograd).  Evenimentele din această zi ne readuc pe o direcție, ne dau posibilitatea de a corecta drumul de la care ne-am abătut, ne redescoperim ascultând de propria intuiție, de mesajele venite pe orice cale, fie că este vorba de ceea ce ni se arată prin intermediul visului, fie prin simple sfaturi primite acum. Beneficiem de percepție deosebită, accesăm informații care ne ajută să ne repliem, să ne regăsim, să punem în practică ceea ce ne dorim cu adevărat. Se remarcă acum cât de firesc ne parvin informații, interlocutrul spunând acum ce gândește, care erau de fapt intențiile lui. Este vremea adevărului! Trebuie însă să luăm partea bună a lucrurilor și să privim toată această confruntare în mod constructiv.
            În acest moment Venus se află în conjuncție cu Neptun în semnul Pești și în careu cu planeta Saturn (în Săgetător) astfel că este vorba de confruntări, dezmăgiri, neplăceri venite din invidie, gelozie, din dorința de a domina, de a deține controlul asura celuilalt. Poate fi vorba de anularea unor înțelegeri, dezaprobări, agresivitate exprimată în mod fățiș din partea unor persoane care nu corespund așteptărilor noastre. În același timp, este momentul să ne rupem de iluzii, de magia venită urma unor frumoase promisiuni „de mai bine”. Lilith (în Fecioară) în opoziție cu Neptun și Venus spune despre tendința de a aluneca pe o pantă periculoasă,  fiind foarte atenți cu cine ne asociem acum, ce se așteaptă de la noi de fapt, ce se ascunde în spatele cuvintelor. Sexul opus poate fi sursa multor probleme, tristeți, obstacole greu de depășit. Acum sunt aduse la suprafață adevăratele sentimente și putem lua decizia bruscă de a rupe o relație de dragoste, de mariaj.
            Sextilul dintre Lună (în Gemeni) și Jupiter retrograd (în Leu) ne dă puterea de a discerne, energie, dorința de a aduce lucrurie pe un făgaș normal, liniștit. Tot ce ține de colaborarea cu străinătatea, călătorii îndepărtate, studii superioare, devin prioritare acum. Evoluția personală este asigurată de activități spirituale, educative și oculte. Este importantă acum relația cu familia,   mama, simțim dorința de a ne întoarce la locul natal, în propria țară.
            Marte (aflat în casa a IX-a) în careu cu Luna (în casa a XII-a) este un aspect astral ce răscolește sufletele, ce ne revelează agresivitatea persoanelor cu care avem de lămurit lucruri ce trebuiau să fie spuse de ceva timp. Poate fi vorba de inevitabile regrete, umilințe, tristeți, conflicte, certuri, ruperi ale unor relații de colaborare. Se manifestă dorința de independență, de libertate. Izbucnirile de mânie sunt generate de opoziții fățișe, reacțiile sunt instinctuale, fără a se mai ține cont de rațiune, de bun simț. Sunt încălcate reguli, principii de viață, putând fi vorba de neasumarea consecințelor. Conflictele și certurile pot genera probleme de sănătate, accidente vasculare, indigestie, probleme cardiace. Se cere foarte mult calm, înțelepciune în gestionarea acestei peroade deosebit de tensionată. Astfel că aspectul de sextil dintre Marte și Pluton (în Capricorn) subliniază ambiția, curajul, încrederea în propria persoană, forța necesară pentru a ne atinge scopurile prin acțiuni imprevizibile.
            Această conjuncție inferioară dintre Mercur retrograd și Soare în semnul Văsător ne deschide un nou și important capitol ce se va derula pe parcursul întregului an 2015. Are loc acum momentul de suspans, de revelare a adevărului, vis-à-vis de cine suntem și ce vrem de la noi, de la viață, de la ceilalți oameni, descoperind acum sensul multor proiecte, evenimente, promisiuni făcute, constatând că este aboslut necesar să facem corecții deosebit de importante acum. Este foarte important să ne clarificăm ceea ce simțim și dorim de fapt și să dăm curs transformării, având încredere că Universul ne va susține în îndeplinirea celor mai curajoase țeluri. Această conjuncție inferioară ne spune foarte clar: STOP ȘI DE LA CAPĂT!

No comments:

Post a Comment