Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, March 14, 2015

Luna Nouă și Eclipsa de Soare în semnul Pești



„Orice drum ai alege, urmează-l cu toată inima”Confucius

În data de 20 martie 2015, la ora 11:36´, se produce Luna Nouă în semnul Pești, la grad 29:27´, urmată de o Eclipsă parțială de Soare (pe teritoriul României), faza maximă având loc la ora 11:56´. Luna Nouă se află în apropierea Nodului Sud lunar (aflat în semnul Berbec la 10º47´).  Ascendentul momentului de Lună Nouă în semnul Pești, se află în semnul Rac, la 11º16'.O eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Nouă, când Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal, în apropierea Nodului Lunar.
Este vorba de eclipsă totală de Soare vizibilă din nordul Oceanului Atlantic, eclipsa parțială fiind observabilă din Europa, nordul Africii și vestul Asiei. Eclipsa de Soare din 20 martie 2015 este principala Eclipsă de Soare vizibilă din România până în anul 2022, fiind vorba de o eclipsă cu cea mai mare magnitudine până în anul 2027. De fapt, următoarea eclipsă vizibilă din România, după eclipsa de Soare din 20 martie 2015, va fi o mică eclipsă parțială, care se va produce pe 21 iunie 2020, deci peste 5 ani.  În București, maximul eclipsei din 20 martie 2015, se produce la ora 11:56´.
          În astrologie, eclipsele sunt configurații astrale ce prevestesc începuturi, evenimente importante, atât la nivel personal, cât și la nivel social. Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit, având o calitate karmică, predestinată, fiind vorba de o eclipsă ce ne poate aduce un nou capitol în viața noastră, ne poate da o nouă direcție.  Efectul eclipsei va fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă, în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu destul de multă intensitate, indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, surprize de tot felul, vești neașteptate, persoane ce apar subit în viața noastră, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba de așa zisele întâlniri predestinate, întâlniri karmice. Nodul Sud lunar este considerat în astrologia occidentală, unul dintre indicii karmici care ne informează despre greșelile pe care le avem de îndreptat în această existență. În cazul de față, ne confruntăm cu evenimente neașteptate, pierderi ce ne obligă să adoptăm un nou mod de viață, o nouă atitudine, un nou mod de a ne comporta în societate. Eclipsa de Soare produsă pe Nodul Sud Lunar,în conjuncție cu Uranus, aproape de care se află și Marte (în semnul Berbec, în casa a X-a) predispune la accidente de mașină (cu leziuni destul de grave), incendii, explozii la sondele de extracție, afectarea centralelor electrice sau nucleare, accidente soldate cu arsuri. Doar cu câteva zile în urmă (17 martie 2015) a avut loc ultimul careu la grad perfect dintre Uranus (în Berbec) și Pluton (în Capricorn), ceea ce amplifică posibilitatea producerii unor evenimente ce vor aduce reale transformări în întreaga ființă. Este vorba de transformări puternice care s-au produs în viața noastră încă din anul 2012 (când a avut loc primul careu din seria de 7 careuri dintre cele două planete).
Luna Nouă în semnul Pești(semn mobil, de apă, guvernat de Jupiter, tradițional și Neptun), aduce în prim plan bunătatea, liniștea, retragerea, dorința de confort, diversitate, frumusețe și echilibru, imaginația, intuiția, atracția către ocultism, paranormal, receptivitatea la lucrurile misterioase. Se observă o oarecare stare de nehotărâre, de instabilitate, trecerea de la o extremă la alta, depresiile, obsesiile sunt mult mai accentuate în această perioadă. Se manifestă acum atracția către literatură, muzică, tot ce este legat de artă, de explorarea și descoperirea frumosului. Se remarcă o oarecare fragilitate, fiind mult mai sensibili la contractarea unor viruși, sistemul imunitar este destul de scăzut, sistemul nervos este și el mult mai sensibil. Zodia Pești, semn de apă, reprezintă tărâmul emoției profunde și a răspunsurilor emoționale, întinzându-se de la pasiuni compulsive și frici copleșitoare, până la acceptare și o iubire ce îmbrățișează întreaga creație. Este un semn profund intuitiv, sensibil din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne dă capacitatea de a empatiza, de a ne racorda la sentimentele semenilor noștri. Se observă o oarecare sensibilitate emoțională și predispoziția de a fi ușor influențați la cele mai mici încercări ale vieții: „Apa este flexibilă, ea învinge totul. Apa cucerește prin supunere, ea nu atacă niciodată, dar câștigă ultima bătălie.” John Blofeld
În astrologie, gradul anaretic la care se află Luna Nouă în semnul Pești este considerat un grad de criză, aspect ce ne duce cu gândul la apariția unor situații de viață care ne vor lua prin surprindere, fără a avea forța necesară să ne opunem schimbării.Suntem astfel obligați să luăm decizii de ultim moment sau să o pornim pe un drum necunoscut, împotriva voinței noastre. Este o perioadă de reevaluari, de desprindere de atașamente, resimțind în mod profund teama că nu putem face față noilor situații de viață.
Ascendentul momentului de Eclipsă în semnul Pești, se află în semnul Rac, la grad 11:56´, semn ce guvernează sentimentele, familia, trecutul, orașul natal, țara natală, poporul, sensibilitatea, securitatea în plan emoțional, mama.Se observă în mod deosebit importanța legăturii cu propria țară, cu locul natal, ne agățăm de trecut în mod instinctiv, încercând să luăm ce este mai bun, mai frumos de acolo. Avem tendința de a da înapoi din fața greutăților cu care ne confruntăm, fiind mult mai atenți la semnalele venite din subconștient.
Eclipsa de Soare în Pești este în conjuncție cu steaua fixă Scheat și constelația Pegas, la grad anaretic. În mitologie, Pegas era considerat copilul Meduzei și a lui Neptun, care simbolizează înțelepciunea și emoția. Bellerophon a încercat să ajungă prin zbor în Olimp, supraapreciindu-și astfel potențialul. Acesta credea că Pegas este supus voinței sale dar, cu toate acestea, Pegas este cel care a ajuns în Olimp, în timp ce Bellerophon a fost aruncat înapoi pe Pământ, ajungând șchiop și ținta tuturor reproșurilor celorlalți. Pegas simbolizează o anumită misiune în viață, pentru care căutătorul va găsi întotdeauna timpul și energia necesară împlinirii ei, deși calea poate fi brăzdată cu piedici, limitări. Sindromul Pegas constă în pretinsa capacitate de a trece  ușor peste orice situație, deși reversul poate fi o lecție de umilință, care să mai taie un pic din mândrie. Steaua Scheat, în conjuncție cu această Eclipsă de Soare (în casa a X-a ce reprezintă popularitatea, cariera, președintele, guvernul, Parlamentul), predispune la eșec, la retragerea din fața adversarilor mai puternici, în plan politic, guvernamental, la nivel de stat. Se va observa multă agresivitate în politică, fiind luate măsuri dure, în pripă, fără a se gândi la consecințele asupra populației. Este o perioadă în care ne simțim presați de timp, de societate, de taxe și impozite. Acest aspect astral poate conduce la decăderesau lamari schimbări, la nivel de guvern, de națiune.
Comunicarea între oameni, atât la nivel local cât și la nivel global, se realizează destul de greu, cu mari tensiuni, conflicte (verbale și fizice), nerespectarea unor tratative de pace, ascunderea adevărului, lupte de culise ce răbufnesc acum în plan politic. Evenimentele din planul social ne vor sensibiliza foarte mult, reușind cu greu să înțelegem direcția, sensul către care trebuie să mergem de fapt. Este o perioadă trăită cu intensitate, în care emoțiile domină rațiunea, deciziile sunt luateîn așa fel încât să alegem răul cel mai mic.
 Se caută noi alianțe, realizarea de noi partide politice, confruntarea între vechi și nou aduce transformarea forțată. Astfel că vom constata cum alianțele făcute în această perioadă abordează noi principii, noi idei politice, economice, oarecum împotriva firii, a realității în care ne aflăm. Una se spune pe față dar alta se dorește a se pune în practică. Se iau măsuri din dorința de răzbunare, din dorința de a avea cât mai mult control asupra poporului, manipulând, în mod subtil, masele de oameni.
Speranța de depășire a acestui moment astrologic este oferită de Jupiter retrograd în semnul Leu, Marele Benefic, guvernator tradițional al semnului Pești, în trigon cu Marte, Uranus și Nodul Sud Lunar. Avem astfel puterea să depășim încercările, limitările cu care ne confruntăm, prin credință, înțelegere, originalitate, eliberare de constrângeri și prin aspirația interioară fermă de a ne transforma, profund și complet. Totuși, sunt încă multe lucruri de reglat cu trecutul, fiind vorba de o perioadă de purificare, de „ardere” a unor reziduuri în plan social dar și în plan personal.
De remarcat simbolul sabian al gradului corespunzator Lunii Noi, la grad 29:27´, în semnul Pești: „O formă de stâncă grandioasă, semănând cu un chip omenesc, este idealizată de un băiat ce face din ea idealul său de măreție și, pe măsură ce crește, el începe să semene cu ea.”Este vorba de capacitatea noastră de a ne transforma, de-a lungul drumului pe care îl parcurgem. Ne propunem un țel, ce pare foarte greu de împlinit, la început. Odată cu trecerea timpului, în urma evenimentelor, mai mult sau mai puțin copleșitoare, ne-am cizelat, ne-am transformat, ne-am construit un Eu mai puternic. Țelul propus este atins, acesta constând de fapt în capacitatea de a ne transforma în mod continuu.
Vertex este un punct virtual ce reprezintă, în astrologie, momentele de răscruce din viața noastră, fiind numit și „Poarta destinului”. Vertexul reprezintă un descendent secundar (tipul de partener care ne atrage), indicând întâlnirile predestinate. Vertex în casa a V-a (casa creativității, dragostei, a copiilor, aflată în Balanță, zodie guvernată de Venus, aflat în acest moment în semnul Taur), în trigon cu Luna Nouă în semnul Pești, ne aduce întâlnirea inevitabilă cu o persoană care ne poate schimba complet viața. Poate fi vorba despre o relație de iubire care ne-a marcat în mod profund în trecut, având acum ocazia să finalizăm această relație sau să punem bazele unui nou viitor, alături de persoana iubită. Este o întâlnire de destin, ce ne ia oarecum prin surprindere, cu toate astea nu vrem să dăm înapoi din fața acestei provocări.Poate fi vorba de o perioadă în care cunoaștem persoane noi care ne vor schimba, în mod profund existența, persoane care ne vor părea cunoscute, având sentimentul de reîntâlnire, de împlinire a unui destin.       
           În mitologie, Vertex este reprezentat de imaginea lui Vertumnus, considerat zeu de origine etruscă, și identificat cu VOL-Tumna, venerat de romani, care îl asociau unui număr mare de circumstanțe, evenimente și situații de viață. Potrivit etimologiei populare, numele său derivă din latinescul vertere, „a întoarce, a schimba”. Se credea că Vertumnus are legătură cu schimbarea anotimpurilor, cu vânzările, tranzacțiile comerciale și chiar cu retragerea. Vertumnus s-a îndrăgostit de Pomona, aceasta tranformându-se  într-o femeie bătrână, pentru a reuşi să se apropie de persoana iubită.  Vertumnus a încercat în toate felurile să o cucerească pe Pomona, luând diferite înfățișări și transformându-se, în cele din urmă, într-un barbat aflat în floarea tinereții. Pomona s-a îndrăgostit pe loc de el. Acesta ar fi „momentul de cotitură” reprezentat de Vertex în astrologie.
          La același grad cu Vertex se află și asteroidul 38628, Huya, descoperit la 10 martie 2000 de Ignacio Ferrin la Merida, din Venezuela. Acesta a fost numit Huya, după un nume al idienilor Wayuu din nord-vestul Venezuelei și nord-estul Columbiei, acest zeu fiind asociat sezonului ploios,pe timpul iernii locuind în altitudinile cerești de dincolo de Soare. Acest asteroid reprezintă eliberarea de tiparele noastre rămase în inconștient, fiind legat de transformarea modelelor fixe, din viețile trecute, prin intermediul lui reușind să ajungem la o exprimare liberă, fără prejudecăți. Este timpul să ne vedem așa cum suntem și să ne acceptăm, lăsând în trecut durerea provenită dintr-o relație de iubire care s-a terminat într-un mod mai puțin fericit. Avem ocazia acum să întâlnim o nouă iubire, ce ne va ridica deasupra vicisitudinilor vieții de zi cu zi. Este timpul să rupem blocajele mentale, să conștientizăm că nu se poate produce schimbarea în plan sentimental până când nu ne vindecăm de anumite relații din trecut. Asteroidul Huya în Scorpion, vine asemeni unui balsam, care ne vindecă rănile produse în plan sentimental. Huya, împreună cu Vertex în Scorpion și în trigon cu Eclipsa de Soare în Pești, ne ajută să pășim către un nou drum, împlinidu-ne un vis mai vechi de iubire.
Lilith, prima femeie creată de Dumnezeu, prima soție a lui Adam, cu care a locuit în Grădina Edenului până în momentul în care Lilith s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, refuzând să rămână sub dominația bărbatului său, dorindu-se astfel autoritară. Legenda spune că și-au trăit scurta lor căsătorie într-un etern conflict, iubindu-se dar nerespectându-se. Datorită calităților ei legate de magie, Lilith a reușit să descopere adevăratul nume al lui Dumnezeu, astfel că a fost alungată din Grădina Edenului. Lilith reprezintă sexualitatea, instinctele, aducând în evidență dorințele sexuale, chiar morbide, ca și perversiunile oamenilor. Lilith însă, ne obligă la conștientizarea și depășirea de Sine. Este considerată ca fiind malefică, șantajistă, răzbunătoare. Se spune în legendă că Lilith a luat chipul șarpelui în Eden, ademenind-o pe Eva, cea de a doua soție a lui Adam. Lilith ne ia prin surprindere și devorează ființa nepregătită din punct de vedere spiritual.
Lilith, în opoziție cu Mercur, ne avertizează foarte clar că nu trebuie să aplecăm urechea la orice bârfă. Putem fi duși în eroare, în mod voit, de persoane ce vor să-și atingă anumite scopuri obscure. Ne putem confrunta cu teama că nu facem față atacurilor verbale, calomnii, acuzațiilor nefondate. Se pot descoperi acum multe informații legate de încălcarea legilor, a tratatelor, sunt încălcate înțelegeri la nivel internațional. Semnalul dat de această opoziție dintre Mercur și Lilith este să nu ne uităm umil, de jos, la cei ce încearcă să ne subjuge, să ne conducă către o direcție dorită de cei ce sunt mai puțin conștienți de lumea în care trăiesc. Lumea este în „fierbere”, gata în orice moment să izbucnească, atunci când se simte nedreptățită.
Echinocțiul de primăvară se produce la cateva ore de la Luna Nouă în semnul Pești, anunțând începutul primăverii, din punct de vedere astronomic, odată cu intrarea Soarelui în semnul Berbec. Este timpul renașterii, un timp în care ne simțim mult mai expansivi, plini de viață, avem puterea de regenerare, de desprindere din umbrele trecutului. Acum privim cu încredere în propria ființă, unde vom descoperi lumina creației, a iubirii și a dorinței de „a fi”. Orice proces de vindecare are la bază dorința de a trăi, de a ne bucura de viață, de a ne bucura de tot ceea ce este în jurul nostru. Primăvara ne dă putere, dorința de mai bine, reușind acum să privim evenimentele neplăcute ca pe un impuls dat propriei ființe către schimbare.
Astfel că Luna Nouă și Eclipsa de Soare, urmate de Echinocțiul de primăvară, ne dau acel sentiment de desprindere din starea de confort, trecerea de la starea de introspecție, de melancolie și pesimism, la starea de expansiune, de bucurie de viață, dorind să acționăm, implicându-ne cu mai multă încredere către o nouă direcție. Nu mai avem timp doar să visăm, ceea ce am planificat, proiectat vom pune acum în practică, odata cu faza de creștere a Lunii (care își începe ciclul în semnul Berbec).
Influența majoră a acestei energii, a Eclipsei de Soare în semnul Pești, va fi simțită, în mod deosebit, de către nativii zodiilor mutabile: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuți în preajma datei de 20 (± 3 zile) dar și asupra celor care au planete personale, ascendent, descendent, în preajma gradului 29.

” Omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea.” Sigmund Freud

No comments:

Post a Comment