Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, April 15, 2015

Luna Nouă în semnul Berbec



             ”Omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea” Sigmund Freud

            În data de 18 aprilie 2015, la ora 21:56', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 28:25' în semnul Berbec; ascendentul momentului se află în semnul Scorpion.
            Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii și are influenţă asupra vieţii pe Pământ, datorită forţei de gravitaţie a Lunii. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Conştiinţa noastră trece prin profunde transformări spirituale în această perioadă. Este bine ca în acest moment să gândim pozitiv vis-a-vis de orice proiect pe care îl vom pune în practică, începând cu faza de creștere a Lunii, respectiv din 20-21 aprilie 2015. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne pregătim mentaldar și emoțional către direcţia aleasă.
Luna Nouă se află în semnul Berbec, casa a V-a, a iubirii și a creativității. Această Lună Nouă în Berbec pune accent pe curaj șivoință. Zodia Berbec reprezintă forța vitală, dorința de a atinge noi țeluri prin ambiție dar și prin încăpățânare, fiind siguri pe propriile forțe, dând dovadă de multă îndrăzneală.„A fi” se împletește cu dorința de acțiune, de relaționare pentru a ne regăsi, pentru a ne redescoperi prin intermediul noilor acțiuni. Această Lună Nouă, ne pune în fața descoperirii propriilor emoții, a trăirilor de iubire, a propriei creativități, prin curaj, voință sau prin experiența de iubire. Se spune că stresul și curajul sunt o pereche potrivită. Dar escaladarea unui vârf, a unei situații tensionate nu poate fi făcută fără curaj, iar de stres nu ne putem lipsi atunci când este vorba de zodia Berbec. Energic, plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc(semnul Berbec) ne îndeamnă să escaladăm propria frică, iar odată depășit acest „munte”, ne vom simți ridicați, maturi, transformați  în numele iubirii, al creativității.
            Ascendentul momentului se află la 20° 38´ în Scorpion și accentuează emoțiile, amplifică capacitățile extrasenzoriale, reușim să pătrundem în profunzime evenimentele. Se remarcă tendința de a domina, manipula, de a deține controlul asupra celorlalți. Se acordă mai multă atenție emoțiilor, sentimentelor, mesajelor venite prin intermediul visului. Nu va lipsi dorința de răzbunare, de a intimida, de a controla mediul în care ne aflăm, apelând la tot felul de strategii pentru a ieși dintr-un blocaj.            
            Marte (guvernator al ascendentului în Scorpion dar și al casei a V-a în care se află Luna Nou în semnul Berbec) în conjuncție cu Mercur (în Taur, casa a VI-a loc de muncă, probleme de sănătate) în trigon cu Pluton (retrograd în Capricorn, casa a II-a, salariile, resurse materiale, este casa câştigului prin efort personal. Astfel că se poate vorbi de mult curaj, ambiție, putere de muncă, atunci când este vorba de câștig, de obținerea unor beneficii  financiare. Acest aspect astral predispune la energie, entuziasm, îndemânare dar aceste aspecte, dacă sunt folosite în sens distructiv, ne vor conduce la pierderi financiare, procese ce se derulează în legătură cu locul de muncă. Beneficiem de energie mentală, de abilitatea de a analiza situațiile de viață în profunzime dar nu va lipsi tendința către contrazicere, impulsivitate, critică ce poate aluneca ușor spre ceartă. 
            Simbolul Sabian pentru Luna Nouă în Berbec este: „Muzica sferelor”.  Pentru căutătorul unei direcții, cel care a avansat pe drumul ales, se pare că a venit timpul să înțeleagă că a venit timpul să-și realizeze locul în acordul imens al armoniei Universului. Este vorba de puterea și capacitatea de a asculta vocea interioară, fiind de fapt vocea întregului, de unificarea propriei ființe cu Universul.
            Artemis este zeița vânătorii în mitologia greacă. Artemis se numără printre cei doisprezece zei olimpieni. A fost una din cele mai vechi și venerate zeități ale Greciei Antice. În perioada clasică a mitologiei elene, Artemis era descrisă ca fiind fiica lui Zeus și al muritoarei Leto, și sora geamănă a lui Apollo. Artemis mai era asimilată ca zeiță a pădurilor, nașterii copiilor, virginității, fertilității, a vânătorii și era evocată alături de un arc și săgeți.În perioadele eleniste târzii și-a asumat rolul Eileithiei în ajutorul nașterilor.Artemis a fost identificată mai târziu cu Selene, o titanidă, zeița greacă a Lunii, câteodată evocată cu o semilună deasupra capului. Totodată a fost corelată cu zeița romană Diana, cu zeița etruscă Artume și cu zeița elenă Hecate. Artemis a fost născută cu o zi înaintea fratelui ei geamăn Apolo, ajutând la nașterea acestuia, așa că este socotită și zeița moașelor și a nașterilor. Rolul ei principal pare să fie acela de protector al inocenților și de gardian al purității.
            Asteroidul 105 Artemis a fost descoperit de C. J. Watson, în data de 16 septembrie 1868, la Observatorul din Detroit. Este un asteriod destul de mare (diam. 119 km), făcând parte din centura de asteroizi și având nevoie de 3,6 ani tereștri pentru a orbita Soarele. Are o culoare foarte întunecată de vreme ce este alcătuit mai ales din materie carbonică. Gradul pentru asteroidul Artemis este la 5°  41´ în Berbec și descoperirea a fost făcută într-o zi cu Lună Nouă.             Simbolul Sabian pentru Berbec spune: „O piață, foarte bine luminată, dintr-o singură parte.” Lynda Hill spune despre Artemis: ”Aduce soluții luminoase care descoperă drumuri noi, în situații limită. Nevoia de a pune ziduri de protecție și apărare contra demolării barierelor. Aducerea luminii în colțurile întunecate. ” 
            Artemis este mai degrabă contradictorie; dualitate care este totuși de așteptat, fiind una din doi gemeni. Poate că este umbra fratelui ei strălucitor, Apolo. Vedem paradoxul în faptul că, deși Artemis este protectorul animalelor, tot ea este și vânător. Este zeița nașterilor dar nu a avut copii niciodată. Protejează tinerele fete dar, uneori, le aduce boli acestora.
            Unde apare asteroidul Artemis, se poate vorbi de frica de capcane, teama de atacuri din umbră. Atributul ei principal este perfecționismul dar și marea atenție acordată relațiilor intime. Își va lăsa păstra demnitatea cu orice preț și va lăsa garda jos foarte greu, după o foarte minuțioasă și prelungită încredere câștigată în timp. Din exterior pare puritatea exacerbată. Să ne amintim că Artemis are o latură sălbatică și neînfrânată, așa că virginitatea nu este literală, pur și simplu nu suportă ca sexualitatea ei să fie luată sub control de nimeni. Artemis adoră să pândească, dar are oroare să fie ea însăși pândită. Pasiunea este stimulată de fiorul vânătorii,  fiind foarte amabilă, diplomată pentru a atrage „vânatul” de partea ei. Artemis are darul să atragă o „mare” de suflete în jurul ei, faima devenind prada pe care o urmărește și o vânează, dovedindu-și astfel puterea.
            Cu Luna Nouă în semnul Berbec, alături de asteroidul Artemis (în casa a V-a,­ iubirea dăruită, creaţiile,  flirtul, teatrul, copiii, descendenţa, distracțiile,sportul, sărbătoarea) se poate vorbi de frica de a dărui, de teama de implicare într-o relație de dragoste. Nu va lipsi însă „jocul”, dorința, flirtul, pasiunea exprimată prin intermediul cuvintelor, dinamismul ce va susține relația de iubire. Și totuși se pune întrebarea:”dar dacă și de data aceasta voi fi dezamăgit?”.Cu toate acestea suntem ajutați să ne găsim un nou drum, în plan sentimental, readucând speranța și lumina în suflet. Artemis poate fi defensivă, dar va proteja întotdeauna inocența, sinceritatea, dorința de mai bine.
            Steaua fixă Hamal („Capul Oii”) se află în „capul” Constelației Berbec (steaua alfa Aries). Constelația Berbec este asociată cu Arcana Majoră din tarot „Marele Preot”șisimbolizează lumea credinței, autoritatea superioară, legea. Această carte semnifică deschiderea, încrederea în cel iubit, în relație. El mai poate reprezenta un ghid spiritual, un confident, un protector.
            Steaua Hamal mai este numită și „Vestitorul zorilor” sau „Mesagerul luminii”. Templele grecești erau orientate după această stea, în special cele dedicate lui Zeus și fiicei sale, Atena. Conjuncția dintre Mercur și Steaua Hamal favorizează prietenia cu persoane care ne pot susține în atingerea obiectivelor ce țin de locul de muncă, de găsirea unui tratament care ne poate aduce vindecarea unei probleme de sănătate (această conjuncție are loc în casa a VI-a, a locului de muncă, a bolilor acute). Se pune accent pe diplomație, pe motivații puternice, pe forța de a învinge  o suferință prin intermediul cuvintelor, a comunicării, pe aflarea unor informații importante pentru propria evoluție. Se poate vorbi acum despre „informația care înseamnă putere”, acea putere care vine din credință, din încrederea în propriile decizii.
            Tantalus este fiul lui Zeus şi al nimfei Pluto şi rege al Lydiei. Cu pleiada Dione, Tantalus a avut mai mulţi fii şi fiice, printre care se numărau: Pelops, Niobe, Broteas. Iubit de către zei şi admis la început la ospeţele olimpienilor, Tantalus şi-a atras în cele din urmă mânia lor, fie pentru că le-ar fi destăinuit secretele în faţa muritorilor, fie pentru că le-ar fi dat acestora din urmă să bea din ambrozia pe care o furase de la unul din ospeţe. Datorită acestui fapt, el a fost sortit să fie veşnic chinuit în Infern de o sete şi de o foame cumplită. Supliciul său consta în faptul că era cufundat până la gât în apă fără să poată totuşi să soarbă o înghiţitură, iar deasupra capului îi atârnau crengi încărcate cu poame care însă se îndepărtau de el ori de câte ori încerca să întindă mâna ca să le culeagă.
            În astrologie, asteroidul Tantalus este asociat cu ispita, tentația, chinul și tot ceea ce este imposibil de obținut. În același timp minciunile, răutățile, nedreptățile făcute celorlalți în trecut revin acum sub forma unor pierderi, a neputinței de a ne bucura de ceea ce se află la îndemâna noastră, dar pare imposibil de atins, de realizat. Mercur aflat în casa a VI-a (a locului de muncă, boli acute, subalternilor) în conjuncție cu asteroidul Tantalus va pune accent pe relațiile de la locul de muncă.Se poate vorbi acum de consecințele acțiunilor din trecut, vis-à-vis de un coleg, de relația noastră cu mediul în care lucrăm dar și de grija pe care o avem față de propriul organism.
            Se pune foarte mult accent pe relațiile create prin intermediul locului de muncă (guvernatorul casei a VI-a, Venus, se află în casa a VII-a, careu Neptun); este vorba de încheierea unor parteneriate importante, de acceptarea unor colaborări sau relații importante legate prin intermediul locului de muncă, a unor colaborări care se vor putea dovedi  nefavorabile realizării unor obiective ale noastre.Acest aspect astral predispune la decepții, imoralitatea în relații dar și nerespectarea unor înțelegeri din cadrul grupului de muncă. Se poate vorbi de încălcarea unor promisiuni în relația cu colegii, subalternii, mass-media. Este foarte important să folosim această energie în sens constructiv, să privim dincolo de pierdere și să vedem de unde vine, de fapt, suferința, cu ce anume am contribuit la rândul nostru la suferința altor persoane, în trecut.
            Neptun în aspect favorabil cu Mercur, asteroidul Tantalus și steaua fixă Hamal(aflate în Taur) ne susține în transformarea, dizolvarea unor aspecte mai puțin plăcute, fiind ajutați acum să ne racordăm la dimensiunile superioare ale vieții. Suntem mult mai receptivi la tot ce ține de ocultism, de spiritualitate, de artă, muzică, frumusețe. Se pot concretiza acum proiecte legate de preocupări oculte, vindecări ce țin de neconvențional. Intrăm mult mai ușor în rezonanță, la nivel subtil, cu interlocutorul, sesizând dorințele și motivațiile acestuia. Totul este să ne ridicăm deasupra fricii și să ne eliberăm de griji inutile, evitând să-i supunem pe ceilalți propriilor dorințe egoiste.
            Este o perioadă destul de încercată, în ceea ce privește relațiile de cuplu, de afaceri, încheierea de parteneriate (Venus careu Neptun). Se poate vorbi de dezamăgiri, iluzie, confuzie în plan afectiv dar și matrimonial. Dorințele puternice pot atrage pericole, dezamăgiri datorate încrederii prost investite.Există riscul de a intra în relații cu persoane de sex opus, ce prezintă încredere la prima vedere, dar care se vor dovedi, odată cu trecerea timpului, a fi persoane ce ne provoacă suferință. De asemenea, o relație de parteneriat, de afaceri, încheiată în această perioadă, poate atrage după sine  pierderi financiare în viitor. Neptun ne poate ajuta însă să observăm, într-o manieră subtilă, care sunt adevăratele valori ale existenței, realitățile spirituale, prin exprimentarea dezamăgirii, a iluziei duse la apogeu.Dimensiunea deziluziei, adusă în plan sentimental, ne poate conduce către descoperirea adevăratului ideal, reușind să vedem dintr-o nouă perspectivă viața în doi.Situația grea, epuizantă pe care o putem traversa acum, ne poate conduce către adevărata direcție, care vine ca o binecuvântare.
            Primele 14 zile ale ciclului lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere și este cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre, putând dezvolta acum acţiuni noi, importante ce presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în Scorpion, din data de 4 mai 2015, dar mai multe răspunsuri la acțiunile noastre din această perioadă, le vom primi în preajma datei de 28 septembrie 2015, când va avea loc Luna Plină în semnul Berbec și Eclipsa totală de Lună (atunci se poate vorbi de realizări, rezultate ale muncii noastre depuse în această perioadă).
            Îndemnul Lunii Noi din 18 aprilie 2015 se adresează în primul rând nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricon, mai ales celor născuţi în apropierea datei de 18 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), ascendent și descendentse află la grad 29 în semne cardinale (± 3 grade).

                „Dăruiește-i persoanei pe care o iubești: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce și motive pentru a rămâne.” Dalai Lama

No comments:

Post a Comment