Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, April 28, 2015

Luna Plină în semnul Scorpion


            Luna Plină în semnul Scorpion

            „Urmează-ți fericirea și Universul îți va deschide ușa acolo unde erau doar ziduri” Joseph Campbell

            În data de 4 mai 2015, la ora 6:42´, se produce aspectul de Lună Plină în semnul Scorpion. Luna, aflată la grad 13:23´, este  în opoziţie cu Soarele din Taur la grad 13:23'.
            Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim (14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, o minte deschisă, pertinentă, obiectivitate şi simţul perspectivei. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină ne poate da putere şi energie pentru a putea împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă.
            Luna Plină are loc pe axa Taur-Scorpion, o axă a posesiunilor, a valorilor materiale (Taur) şi a sexualităţii (Scorpion), pe axa caselor VI-XII. Luna Plină în Scorpion amplifică intuiția, emoțiile, temerile referitoare la ce se întâmplă vis-á-vis de iubire, de relația cu celălalt. Scorpionul este asociat cu inconștientul, cu tendințele agresive, impulsurile sexuale, tot ce derivă din acestea și care nu este pe deplin conștientizat și vindecat: invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment, dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări, fără să înțelegem cauza acestora. Putem primi acum răspunsuri la întrebări, proiecte, relații ce au început în preajma datei de 24 octombrie, când a avut loc Luna Nouă în semnul Scorpion și Eclipsa parțială de Soare. Răspunsuri care vin pentru a putea corecta ceva din trecut, ne eliberarăm de o traumă, ne vindecăm de o suferință fizică, reușind să găsim un nou tratament, un nou medic care ne poate ajuta să rezolvăm o problemă de sănătate. Luna plină vine să facă lumină în suflet, de noi depinde dacă vrem sau nu să lăsăm această lumină. Luna plină pe axa caselor VI-XII, casa sănătății și a limitărilor, ne oferă lecții destul de dure, legate de purificarea fizică și spirituală. Ne putem confrunta cu probleme legate de locul de muncă, colaboratori, colegi dar și cu dorința de a găsi noi remedii de vindecare a unor probleme de sănătate, apelând la un nou tratament, la dietă, acordând mai multă atenție propriului organism. Soarele aflat în casa a XII-a, considerată o casă karmica, arată izolarea de bună voie sau silită. Prin izolare de bună voie se înțelege retragerea din lume, periodică sau permanentă, prin călugărie sau contacte relaționale reduse. Izolarea silită reprezintă izolările de tip închisoare, azil sau spitalizare ca urmare a unor probleme de sănătate îndelungate, boli cronice. Toate aceste izolări au un scop: întărirea relației cu Dumnezeu. Dușmanii ascunși, intrigile, conspirația, jocurile de culise au legătură tot cu casa a XII-a. Pe de altă parte, vom simți nevoia de a duce o muncă cu propriul suflet, pentru a putea învinge starea de singurătate.  Este o perioadă de reflecţie asupra propriei vieţi, o nevoie de confruntare cu propriile temeri, de formulare a unor întrebări care pot declanşa un proces real de vindecare emoţională.
            Marte (în Taur), atât ca guvenator al Lunii Pline aflate în Scorpion, cât și ca guvernator al casei a XII-a și casa a VII-a, a relațiilor, parteneriatelor; vine cu un mesaj puternic, legat de spiritualitate, de timp, de relații, de transformare. Energia lui Marte ne ajută să dezvoltăm acum capacitatea de sacrificiu și de implicare în cele mai curajoase acțiuni, luptându-ne cu propria frică, cu dependența de anumite persoane, cu obsesia, cu iluzia că lumea este dușmănoasă,  că în spatele oricăror acțiuni se află trădători,luptându-ne de fapt cu proprii demoni.
            Marte şi Chiron din Peşti (în casa a XI-a, a iubirii primite, a idealurilor, prietenilor, astrologia, consilierea) ne dă șansa la vindecare, atât timp cât ne folosim propriile experiențe de viață pentru a-i ajuta pe ceilalți să realizeze lucruri importante în viață. Suntem impulsionați să compensăm o frică interioară de singurătate, astfel că le vom oferi prietenilor ceea ce au nevoie simțind că, în acest mod, deținem controlul asupra unei situații, că vom fi răsplătiți de Dumnezeu pentru faptele noastre. Pe de altă parte trebuie să avem însă grijă să oferim fără să avem așteptări din partea celorlalți, întrucât riscăm să fim răniți, dezamăgiți.
            Fortuna sau Punctul Norocului reprezintă în astrologie elementul care descrie şansa pe care o avem dar, bucurându-ne de această șansă după ce am depășit teste ale destinului și arzând din karmă. Are sensul de soartă (denumirea acestui punct arabic vine de la latinescul fortuna - destin fortuit - dar și din fors – soartă -). Punctul norocului în Scorpion ne dă șansa să ajungem la esența problemelor cu care ne confruntăm, prin regenerare și transformare, cultivarea ambiției și a dorinței de a învinge cu orice preț problemele acestei perioade. Punctul Norocului aflat în opoziție cu Marte (guvernatorul semnului Scorpion) ne arată că urmează o perioadă dificilă, cu neplăceri sau transformări durerose (legate de parteneriate, de relații, mariaj), schimbări ce produc starea de incertitudine, de revoltă, instabilitate, fiind puși în situația de a lua decizii pripite, sub impulsul de moment. Este posibil să simțim în mod acut nevoia de a ne exprima suferința, de a ne victimiza. În această perioadă nu reușim să vedem direcția către care vrem să pornim. Dar ceea ce vom primi cu siguranță este percepția adâncă, înțelegerea unor lucruri pe care nu le-am fi descoperit dacă nu ne confruntam cu frica, cu starea de tensiune. Punctul Norocului într-un semn guvernat de Marte și Pluton ne spune că am lasat  ceva din „bogăția noastră“ în trecut, ceva care ne-a provocat multă suferință. Este timpul să  căutăm în trecut situațiile care ne-au provocat durerea, încercând să ne regăsim liniștea și împăcarea cu propriul suflet. Marte reprezintă acțiunea, pasiunea, curajul dăruirea, sexualitatea, spiritul de competiție. În antichitate, Marte era zeul războiului și stăpânul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de luptă. Marte ne poate diminua acum norocul, dacă ne lăsm conduși de impulsul de moment, de senzualitate, punând pe primul plan sexualitatea, dorința de a manipula, de a stăpâni prin mijloace necinstite.
            Ascendentul momentului se află în semnul Taur (semn fix, de pământ, guvernat de Venus) și ne dă rezistență la schimbare, răbdare, tact, activitate susținută pentru a ne atinge scopurile. Se va observa o oarecare stare de încăpățânare, de a acumula mai multe bunuri, proprietăți; suntem mai aproape de natură, de pământ, de beneficiile pe care ni le poate oferi acesta.
            Venus în Gemeni (guvernatoarea ascendentului în Taur) reprezintă dragostea, romantismul, frumusețea, cultura, estetica, afecțiunea, sociabilitatea și adaptabilitatea, bunul gust, armonia și valorile; aflată în casa a II-a (bunurile și banii obținuți prin efort propriu, folosirea și exploatarea resurselor personale). Astfel, se poate vorbi de beneficii financiare din ocupații legate de decorațiuni interioare, design, arhitectură, grădinărit dar și din publicistică, artă, literatură.
            Careul în T pe semne fixe: Luna Plină în semnul Scorpion (Soare opoziție Lună), careu Jupiter (în Leu). Se poate vorbi de hotărârea de a porni către o altă direcție, raportându-ne însă la problemele cu care ne-am confruntat în trecut. Jupiter aflat în casa a IV-a, o casă a sfârșitului, cât și a începutului, a amintirilor, locul natal, „rădăcinile”, familia, mama, poporul, țara natală.  Acest careu în T pe semne fixe se resimte mai mult ca o stare de dezorientare, ca și cum nu ne găsim locul, nu știm încotro să mergem, la ce să renunțăm, ce anume să păstrăm din trecut, lăsându-ne invadați de amintiri dureroase, repetându-se în mod obsesiv întrebarea: „dar dacă nu aș fi ales acest drum?”. Avem însă o mare putere de concentrare pentru a ne atinge scopurile propuse, pentru a ne împlini dorințele. Totuși, nu vom reuși toate acestea până când nu ne detașăm de starea de posesivitate, de materialitate. Punctul opus focarului acestui „careu în T” pe semne fixe, ne poate arăta direcția pe care trebuie să o urmăm pentru a ne simți împliniți.
            Gradul simbolic al acestui punct aflat la grad 14 în Vărsător este: „Un tren intrând într-un tunel.” Acest mesaj ne încurajează să mergem mai departe; oricât de multe obstacole ne apar în cale, noi trebuie să trecem prin ele, cu încredere, asumându-ne riscul că drumul ales ne va conduce către lumină.
            Saturn, retrograd în casa a VII-a a acestui moment de Lună Plină în semnul Scorpion, ne determină să devenim conștienți de propria putere și autoritate în cadrul unei relații, a unui parteneriat, asocieri, punând accent pe responsabilitate și corectitudine. Saturn în casa a VII-a  aduce destul de multe încercări acolo unde nu s-a folosit corectitudinea, responsabilitatea în cadrul unei relații, fie de mariaj sau de afaceri. Sunt posibile pierderi în afaceri, despărțiri inevitabile, cu rolul de a învăța care este adevărata valoare a unei relații.

          Mercur reprezintă comunicarea, intelectul, conștiința, mișcarea, dexteritatea și rațiunea. O altă semnificație importantă a lui Mercur este măsura și limitele. Unde există mental, există provocare și limite ce trebuiesc depașite. Mercur în opoziție cu Saturn - planeta timpului, deci și a întârzierilor, a maturității și a coacerii, a creșterii și în consecință, a căderii; se poate vorbi de o perioadă a deciziilor legate de relații și angajamente sau reînnoirii acestora. Trebuie să luăm deciziile necesare legate de energia pe care dorim să o investim pentru a merge mai departe. Nu vor lipsi însă dezamăgirile, calomniile, criticile pe față, obstacole și limitări, proiecte anulate, mărturii false, documente falsificate, mesaje întârziate sau răstălmăcite.
            Pluton (octava superioară a lui Marte) influențează transformările, regenerarea, renașterea, distrugerea, anihilarea, puterea și înlăturarea celorlalți. Pluton retrograd, în aspect benefic cu Luna plină în Scorpion (guvernat de Pluton), ne îndeamnă la eliminarea vechilor structuri simțind în mod profund nevoia de a distruge acum vechea structură, vechea identitate, simțind nevoia de a ne remodela. Ne confruntăm cu „coincidențe”, întâmplări misterioase ce sfidează orice explicație rațională. Dincolo de toate acestea, nu trebuie să uităm că  este timpul să ne urmăm propriul țel, având convingerea că Universul ne ajută să ne vedem menirea aici, în această viață. Trăim experiențe profunde, care ne vor ajuta să ne reorientăm atitudinea față de Dumnezeu, de adevăr și valorile vieții.
            Această Lună Plină ne spune despre sprijinul acordat celor neputincioși, celor aflați în suferință. Ne orientăm atenția și asupra propriilor nevoi, a dorinței de a ne regăsi în liniște, în solitudine. Nu va lipsi starea de confuzie, de dependență, evenimentele actuale afectându-ne în mod profund sufletul. Se poate vorbi acum de un sfârșit care poate precede un nou început, o tranziție între două lumi, relații diferite. Are loc o transformare profundă la nivel de conștiință, confruntându-ne, în mod surprinzător, cu rezultatul eșecurilor precum și al frustrărilor sociale și profesionale din trecut, putând culege acum roadele unei munci susținute, făcută cu sinceritate, fără a accepta compromisuri. Această Lună Plină ne poate aduce momentul de metamorfoză, de ieșire a fluturelui din cocon, astfel că poate fi desprinderea de un loc sigur și călduț, liniștit și pornirea pe un alt drum, pe care îl putem parcurge dacă acceptăm să ne ridicăm deasupra durerii, privind cu încredere spre lumină! Totul este să avem credință, curaj și, mai ales, compasiune față de cei ce ne-au rănit în trecut.
            Luna plină în semnul Scorpion, acționează în mod deosebit, asupra nativilor născuți în semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu, Scorpion, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 4, dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în preajma  gradului 14´.

            „Ceea ce am mai bun în mine, se datorează suferinței. Nu o iubesc dar nici nu o condamn.” Emil Cioran

No comments:

Post a Comment