Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, May 28, 2015

Conjuncția inferioară între Mercur retrograd și Soare în semnul Gemeni



       

           „Incearcă să fii un om de valoare și nu neaparat un om de succes!”  Albert Einstein


          Soarele este în conjuncție inferioară cu Mercur retrograd în semnul Gemeni la grad 8:58`, în data de 30 mai 2015, ora 19:57`.
            Cele trei conjuncții inferioare dintre Soare și Mercur retrograd din anul 2015 au loc: în data de 30 ianuarie, la grad 10:20`,ora 15.46 în semnul Vărsător; în data de 30 mai,  la grad 8:58`, ora 20:01 în semnul Gemeni; în data de 30 septembrie, la grad 7:07`, ora 17:32 în semnul Balanță.
       În ciclurile Mercuriene există două perioade: o perioadă care se numește Prometeică, asemănătore Lunii în creștere, momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui, Mercur aflându-se în spatele acestuiași se produce imediat după ce are loc conjuncția inferioară dintre Mercur retrograd și Soare. Este o perioadă de creștere, de eliberare, de curaj și voință. Este timpul în care vorbim în mod deschis, direct, încercând să găsim soluții clare la problemele cu care ne confruntăm. Este momentul în care gândim înainte să acționăm.
          A două perioadă este numită perioadă Epitemiană și are loc începând cu momentul conjuncției dintre Soare și Mercur în mers direct, momentul în care Soarele răsare înaintea lui Mercur, perioadă asemănătoare cu Luna în descreștere, în care este timpul să ne analizăm trecutul. Nu este bine să inițiem proiecte, fiind vorba de o perioadă grea, lipsită de energie, de voință, de susținere. Avem tendința de a acționa înainte de a gândi, înțelegerea evenimentelor venind mult mai târziu.
         Simbolul sabian la care are loc conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd este: „O tolbă plină cu săgeți”. Mintea omului este capabilă să treacă prin „obiectul” țintit. Ea caută să pătrundă dincolo de obstacolele aflate în calea sa iar acest lucru implică distrugerea, trecerea dincolo de problemele cu care se confruntă. Ni se arată acum simbolul arhetipal al Omului, al Cuceritorului naturii exterioare sau a imboldurilor instinctuale și a puterii limitatoare a ego-ului.
        Această conjuncție inferioară dintre Mercur retrograd și Soare în semnul Gemeni are ascendentul în semnul Scorpion iar Luna se află în Scorpion (în casa a XI-a, a idealurilor, prietenilor, asociații). Conștientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări, fără să înțelegem cauza acestora. Este o senzație de scufundare în cele mai ascunse unghere ale ființei, confruntându-ne acum cu sfârșitul unei relații sau, pur și simplu, ne desprindem de un vechi mod de a fi, de a ne comporta, simțind cu foarte mare intensitate dorința de a ne transforma, de a ne elibera. Impulsurile lăuntrice sunt sublimate în dorințe profunde, bine conștientizate, dar ce pot fi cu greu exprimate deschis față de ceilalți.
            Aspectul de trigon dintre Soare și Mercur retrograd, aflate în casa a VII-a, a momentului (casa parteneriatelor, a mariajului, a dușmanilor pe față) în careu cu Neptun în semnul Peștine aduce riscul de confruntare cu dezmăgiri, neplăceri venite din invidie, gelozie, din dorința de a domina, de a deține controlul asupra celuilalt. Poate fi vorba de anularea unor înțelegeri, dezaprobări, agresivitate exprimată în mod fățiș din partea unor persoane care nu corespund așteptărilor noastre. În același timp, este momentul să ne rupem de iluzii, de magia venită urma unor frumoase promisiuni de „mai bine”, în plan relațional.
           Această conjuncție inferioară ne pune în vedere necesitatea de a face alegeri importante, sub impulsul de moment, confruntându-ne însă cu confuzia, iluzia, tendința de a lua decizii greșite, lăsându-ne „furați” de promisiuni frumoase. Este vorba de mult curaj, voință de eliberare dar, mai ales, de conștientizare a greșelilor făcute în trecut (Marte sextil Jupiter). Evenimentele din această perioadă ne atrag atenția că lucrurile nu sunt atât de simple, precum păreau la prima vedere. Se reeditează acum întâlniri, negocieri care au avut loc în preajma datei de de 8 mai, discuții reluate, luându-se o decizie fermă în preajma datei de 22 iunie 2015.
            Soare și Mercur, retrograd în trigon cu Nodul Nord lunar, ne dă dorința de a ne apropia mai mult de propria menire,de destin, deschizându-ne către valori în plan cognitiv dar și către necesitatea de a urma unnou ideal. Suntem în măsură să primim mesaje importante din partea unor persoane ce au făcut parte din viața noastră și care au jucat un rol important în trecut.
            Asteroidul Asbolus orbitează între Jupiter și Neptunși are o perioadă de rotație de 76,88 de ani. Tradus din limba greacă, Asbolus înseamnă „negru ca funinginea”. Asbolus, în mitologie, este considerat ca fiind un centaur ce avea darul clarviziunii, citind semnele în zborul păsărilor, reușind astfel să prevadă cu exactitate viitorul. El a prevăzut lupta centaurilor cu lapiții (popor din Tesalia care îi alungă din țara lor pe Centauri) de la nunta lui Pirithous, înțelegând ce nenorocire le-ar putea aduce participarea centaurilor la această luptă, încercând în zadar să îi facă să renunțe. Asbolus este cel care a condus centaurii în peștera lui Pholus, atrași de mirosul vinului, iar pentru aceasta Hercule l-a răstignit cu săgețile sale. Se pare că mirosul de vin, care plutea în aer, i-a amorțit lui Asbolus calitățile de clarvăzătorastfel că acesta nu și-a putut prevedea propria moarte. În astrologie, Asbolus ne dă tendința de a prevedea evenimentele, de a face față situațiilor confuze sau de manipulare, venite din partea unor persoane lipsite de scrupule. Asteroidul Asbolus, în conjuncție cu Soarele și Mercur retrograd, ne mobilizează pentru a distruge orice relație sau situație care stagnează, o relație care nu corespunde dorințelor și așteptărilor noastre.Această energie  spune că trebuie să ne urmăm intuiția, să fim atenți la simbolurile, semnele prevestitoare care pot lucra ca indicatoare sigure de orientare. Putem primi acum semne prevestitoare dintr-o altă lume, fiind foarte important să fim pregătiți și să ne dorim cu adevărat acest lucru, vizualizând planurile înainte de a demara o acțiune.  Cineva din trecutul nostru ne poate ghida acum, poate fi o adevarată răsplată a eforturilor noastre în care nu mai credeam.
         În perioada de retrogradare a lui Mercur comunicarea este greoaie, comerțul, călătoriile, semnarea de contracte și tot ce ține de documente, de transport. Apar întârzieri în transporturi, nu mai funcționează mașinile sau aparatura electronică, conexiunea la internet, suntem predispuși să luăm decizii greșite, să greșim atunci cînd completăm documente, exprimarea este defectuoasă, nu înțelegem ceea ce ne transmite interlocutorul. Nu primim corespondența la timp, relațiile sunt tensionate, se nasc confuzii mentale în tot ce ține de comunicare. Retrogradarea lui Mercur va dura până în data de 12 iunie 2015, în semnul Gemeni.
            Există însă și o latură pozitivă a lui Mercur retrograd, fiind vorba de clarificarea unor discuții sau subiecte mai vechi, care trenează de mult timp, fiind foarte important acum să reluăm anumite discuții, să facem rectificările necesare prin documente. Este reluată comunicarea cu persoane despre care nu mai știam nimic de ceva vreme. În perioada de retrogradare este indicat să nu inițiem proiecte importante, să nu depunem CV-uri pentru un nou loc de muncă, întrucât este posibil ca acel loc de muncă să nu corespundă așteptărior noastre sau, pur și simplu, să ne răzgândim. Este însă o perioadă bună pentru a revizui contracte mai vechi, să găsim documente, acte, obiecte pierdute.  
            Lilith (în Fecioară, casa a X-a) în opoziție cu Chiron(în Pești) este avertismentul, în ceea ce privește implicarea noastră în viața publică, în carieră, fiind vorba despre tendința de a aluneca pe o pantă periculoasă, de compromis ce va atrage serioase repercursiuni asupra evoluției în plan social.  Este important să fim atenți cu cine ne asociem acum, ce se dorește de la noi, ce se ascunde în spatele cuvintelor, promisiunilor, a contractelor care se cer a fi încheiate acum. Afacerile, întreprinderile, tot ce ține de autorități, șef de stat, guvern, se află acoperit de un  „văl”, dincolo de care ne este greu să trecem.Se poate vorbi de acțiuni economice ilegale, falsificare; Lilith se află în afara regulilor, a legii. Se refuză sfatul, se amână finalizarea anumitor obligații ce țin de carieră.          
            Această conjuncție inferioară dintre Mercur retrograd și Soare în semnul Gemeni ne deschide un nou capitol, fiind momentul de suspans, de descoperire a unor răpunsuri, de revelare a adevărului. Aflăm acum sensul unor colaborări, parteneriate, ce se vrea în cadrul relației de cuplu, rostul anumitor evenimente din trecut, a unor promisiuni încălcate, constatând că este aboslut necesar să facem corecții deosebit de importante.
            Persoanele născute în semnul Gemeni și Fecioară (Mercur guvernând cele două zodii) sau cele care au planete personale și axele principale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte, și axele Ascendent, Descendent) în zodiile în care retrogradează Mercur sunt predispuse la probleme care țin de comunicare și tot ceea ce ține de manifestarea lui Mercur retrograd.



„Ințelege faptul că dragostea și reușitele mărețe implică uneori și riscuri mărețe.” Dalai Lama

Astrolog, Gabriela Cernat– Ella

astroella.com

No comments:

Post a Comment