Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, May 12, 2015

Luna Nouă în semnul Taur



      „Viața însăși este o mare magie, iar dacă nu crezi asta, încearcă să o trăiești ca pe ceva magic.”Albert Einstein

În data de 18 mai 2015, la ora 7:13', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 26:56' în semnul Taur; ascendentul momentului se află  în semnul Gemeni.
             Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Este bine ca în această perioadă să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vrem să îl punem în practică, începând cu faza de creștere a Lunii, respectiv din data de 20-21 mai 2015. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental și emoțional către direcţia aleasă. Se recomandă să gândim pozitiv, să construim cu încredere, să lăsăm la o parte orgoliul, frica, neîncrederea în propria persoană.Ceea ce sădim în această perioadă  vom culege la Lună Plină din data de 2 iunie 2015, respectiv în preajma datei de  27 octombrie 2015, când are loc Luna Plină în semnul Taur.
Luna Nouă aflată în semnul Taur, casa a XII-a, ne dă ambiţie, curaj, un simţ dezvoltat al afacerilor; energia este orientată acum către împlinirea în planul material. Casa a XII-a, considerată o casă karmica, a constrângerilor, a sacrificiilor și a bolilor cronice. Aceasta implică tendința de a fugi din fața realității, dorința de solitudine, sensibilitatea, captivitatea, exilul, ruina,dușmanii ascunși, intrigile, conspirația, jocurile de culise având legătură tot cu casa a XII-a. Pe de altă parte, vom simți nevoia de a duce muncă cu propriul suflet, de a învinge starea de neputință. Este o perioadă de reflecţie asupra propriei vieţi, o nevoie de confruntare cu propriile temeri, de formulare a unor întrebări care pot declanşa un proces real de vindecare emoţională. Nu va lipsi însă starea de confuzie, de dependență, multe evenimente din această perioadă afectându-ne în mod profund. Este o senzație de scufundare în cele mai ascunse unghere ale ființei. Ne confruntăm acum cu un sfârșit, care poate precede un nou început, o tranziție între două lumi diferite, relații diferite. Are loc o transformare profundă la nivel de conștiință, confruntându-ne, în mod uluitor, cu frustrări datorate eșecurilor, a pierderilor suferite în trecut. Această Lună Nouă ne dă impulsul de a trece pragul către o nouă lume, nu înainte de a ne confrunta cu propriile frici, de a conștientiza importanța de a ne elibera de atașamente, de ceea ce ne leagă în mod obsesiv de anumite lucruri, relații care ne țin încătușați într-o lume lipsită de o direcție, lipsită de lumină, de optimism.
Simbolul sabian pentru gradul 27 în Taur, unde se află Luna Nouă: „O bătrână indiancă vânzând obiectele tradiționale ale tribului său trecătorilor.” Acest mesaj ne aduce în vedere adaptarea pașnică la nevoile colective. Avem șansa de a învăța de la cei care au mai multă experiență de viață, evitând astfel să repetăm greșelile făcute de aceștia.Există lucruri pe care le putem învăța de la înaintașii noștri, iar prejudecățile nu fac decât să ne îndepărteze de scopul propus.
Ascendentul se află în semnul Gemeni, semn mobil, masculin, de aer, guvernat de Mercur, semn al comunicării, studiului, comerțului, al cercetării, aventurii. Suntem mult mai ambițioși, țintind către aspirații puternice, urmărind mai multe scopuri, direcții în același timp. Suntem acum idealiști și curioși, dornici de a acumula cât mai multe informații, din mai multe domenii, gândindu-ne și răzgândindu-ne ce drum să alegem. Suntem mult mai deschiși către schimbare, acceptarea unui nou drum, înclinați către plăcere și aventură, știință, tot ce înseamnă schimburi de informație.
Guvernatorul ascendentului, Mercur, este staționar în semnul lui de domiciliu, Gemeni, casa a XII-a a momentului de Lună Nouă în semnul Taur. Când planeta se află în „staționare”, viteza este considerată zero, având efecte extrem de puternice, putând genera evenimente deosebit de importante în viața oamenilor. Mercur, aflat în casa a XII-a momentului, ne poateaduce confruntarea cu tot felul de blocaje legate de comunicare, călătorii, comerț. Suntem mult mai predispuși la interiorizare, la starea de dezorientare, suspicioși față de cei din jur. Este foarte important ca acum să acordăm mai multă atenție ghidării interioare. Căutăm să găsim sursa crizelor cu care ne confruntăm, a nedreptăților, fiind vorba de un moment de suspans, de dezorientare, de  încercare de a găsi un răspuns ferm la întrebările puse acum. Însă abia acum începem să resimțim, în mod profund, rezultatul acțiunilor noastre din trecut, a emoțiilor, gândurilor, dorințelor pe care le-am investit într-un proiect, într-o relație. Casa a XII-a reprezintă locul în care ne întâlnim cu rezultatele faptelor din trecut, karma, dușmanii ascunși, problemele mai vechi de sănătate ce se cer soluționate. Este lupta cu amintirile conștiente sau inconștiente, lupta cu frica, cu umbra, suferința, cu amintirea eșecurilor. Mercur staționar retrograd, ne dă șansa de a deschide o poartă prin care să putem zări lumina ce traversează un drum, la capătul căruia nu știm dacă ajungem, până când nu începem să pășim. Este însă o lumină ce se infiltrează prin ceața trecutului, al unei realități îndepărtate dar care ne-a transformat în mod profund. Mercur staționar ne pune întrebarea: „Ești pregătit să descoperi un nou adevăr?”
Latura negativă a lui Mercur staționar se observă prin starea de nerăbdare, de încordare, pierdem obiecte, uităm să ajungem într-un anumit loc, promisiunile sunt încălcate. Poate fi anulată o călătorie, putem pierde acum documente importante. Atenție la informațiile păstrate în computer, există riscul ca acesta să se strice sau să pierdem informații importante  stocate electronic.Mercur retrograd ne dă șansa de a regândi un proiect, de a reanaliza un parteneriat, de a reîntâlni persoane importante, de a ne reînscrie la anumite cursuri. Avem ocazia de a repara anumite situații din viața noastră, de a găsi o nouă modalitate de a comunica cu rudele, vecinii, de a relua anumite discuții, având șansa de a ne împăca cu persoane care joacă un rol important în viața noastră.
Configurația astrologică „Bumerangul” este de fapt un Yod, „Degetul lui Dumnezeu„ cu o a patra planetă în opoziție- Venus. Focarul acesteiconfigurații astrale este Pluton retrograd în semnul Capricorn, casa a VIII-a, o casă a transformării, sexualității, morții și renașterii, a banilor primiți de la ceilalți, a reînnoirii la nivel emoțional, spiritual și material. Planeta bumerang este Venus în Rac, casa a II-a (a resurselor și talentelor personale, casa banilor câștigați din muncă proprie, salariile). Mercur staționar, guvernator al casei a V-a (a iubirii, creativității, copiilor), în sextil cu Jupiter (guvernator al casei a VII-a, a mariajului, parteneriatelor, dușmanii pe față) și asteroidul Yunona ne spune că suntem susținuți să facem ordine în relațiile noastre, fie că este vorba de iubire, de parteneriate, de creativitate sau de relația cu copiii. Aspect astral ce ne atrage atențiala nevoia de comunicare, de compasiune, de acumulare de informații pentru a deține controlul asupra propriului drum. Schimbările și călătoriile pot avea un rol benefic asupra fiecăruia dintre noi. Este șansa noastră de a folosi resursele mentale dar și spirituale în sensul propriului progres. 
Mercur staționar, aflat în casa a XII-a, ne dă șansa de a ne găsi partenerul de viață predestinat, o întâlnire karmică, de destin. Se înfiripă acum relații de iubire ce ne iau prin surprindere (Mercur sextil Uranus), persoane ce revin din trecut în mod neașteptat. Ca și cum mai avem ceva de povestit, ceva de continuat, mai ales dacă revin în viața noastră oameni care au dispărut în mod subit, fără a avea timp să ne luăm rămas bun. Este momentul potrivit să folosim trecutul ca pe o cărare a realizării noastre dar și pentru a trece un prag către…renaștere. Fiecare din cele două planete (Mercur și Jupiter) se află în inconjuncție (150º) cu planeta focar, Pluton retrograd în Capricorn, casa a VIII-a. Yod-ul cere o reajustare, o regenerare la nivel emoțional și mental. Poate fi vorba de un moment de cotitură, de transformare, ca urmare a unor experiențe din trecut. Ne confruntăm cu probleme existențiale ce ne obligă să acționăm, să ne orientăm către o altă direcție. Pluton retrograd din casa a VIII-a, în Capricorn, ne avertizează asupra necesității de a ne schimba atitudinea vis-à-vis de bani, de sexualitate. Poate fi vorba și de tendința de a-i manipula pe cei din jur în direcția împlinirii unor scopuri egoiste, realizării unor obiective ce vizează în primul rând latura financiară și/sau senzuală.
Pluton retrograd în inconjuncție cu Mercur staționar, aspect tensionat ce ne obligă să ne reorientăm folosirea puterilor personale, atât cele fizice, cât și cele mentale, sociale, emoționale și spirituale. Este mesajul venit din trecut, acel mesaj care ne răscolește în mod profund, o reîntâlnire dureroasă, o călătorie în timp ce ne pune în fața unor adevăruri greu de evitat. Este timpul corecțiilor, timpul conștientizării și al reevaluării unor probleme care ne-au apăsat de ceva ani. Cuvântul, comunicarea joacă un rol esențial pentru a ne rupe de o suferință. Oricât de dureroase ar fi aceste conversații, este bine să ne eliberăm de toate acele amintiri ce încă ne mai rănesc. Are loc întâlnirea cu sinele, fiind astfel puși în situația de a „opera” la nivelurile cele mai profunde ale ființei noastre. Mercur staționar retrograd ne avertizează că a venit timpul să ne oprim o clipă în loc și să privim către trecut pentru a vedea ce anume trebuie să corectăm, de ce anume trebuie să ne eliberăm. Oricât de ocupați am fi, oricât de multe treburi cotidiene avem de rezolvat, este recomandat să ne găsim timpul necesar pentru a sta de vorbă cu persoane care, deși ne-au derutat de-a lungul drumului nostru, trebuie să le acordăm șansa de a spune ce simt, ce gândesc vis-à-vis de un trecut comun.
Pluton (transformarea, renașterea, regenerarea) retrograd,se află în inconjuncție cu Jupiter (speranța, credința, moralitatea, recunoștința, justiția, țelurile generoase, împlinirea, expansiunea). Se poate vorbi astfel de confruntarea pentru supremație, nevoia de a găsi înțelesurile profunde ale evenimentelor, ale unei relații. Ne putem confrunta cu teama că tot efortul în plan spiritual, a fost în zadar. Loviturile, eșecurile cu care ne confruntăm acum, se pot datora refuzului de a accepta nevoile noastre cele mai adânci, nevoia de iubire, nevoia de a fi apreciați la adevărata valoare.
Energia focarului – Pluton retrograd, este trimisă către Venus în Rac, casa a II-a, dându-ne mesajul despre relații cu conotații puternic emoționale, legate de trecut (Rac) dar și despre tradiții, locul în care ne-am născut și am crescut. Este acea nevoie de regăsire a propriilor rădăcini. Sentimentele sunt trăite cu intensitate, fiind vorba de răscolirea unor amintiri dar și de nevoia imperioasă de a retrăi cu intensitate iubirea. Recepția mutuală dintre Venus, guvernatoare a semnului Taur și Luna, guvernatoare a semnului Rac, fiecare aflându-se în domiciliul celeilalte planete. Acest aspect amplifică nevoia de dragoste, de împărtășire a emoțiilor, a amintirilor dar și de valorificare a propriilor talente. Este necesitatea de a vindeca o durere, aflându-ne acum față în față cu sursa acesteia.Recepția mutuală dintre Lună și Venus, ne poate clarifica adevăratele noastre nevoi, dorințe, ajutându-ne să deschidem o ușă către o nouă dragoste, o iubire predestinată. Este important însă să acceptăm lecțiile și să facem pace cu trecutul, altfel acesta se poate întoarce către noi, asemeni unui bumerang.
Luna Nouă în semnul Taur susține această vindecare prin sextilul cu Chiron și asteroidul Vesta, dându-ne șansa de a ne reface dupăo traumă, alegem să ne înălțăm deasupra pierderilor suferite. Chiron ne aduce în față situații de viață ce se cer înțelese, ajutându-ne să recunoaștem suferința și să o vindecăm. El ne poate aduce persoane în viața noastră care să ne ajute  să obținem vindecarea. Asteroidul Vesta„Flacăra sacră”, pe care o putem folosi pentru reînnoirea sufletului nostru, ne ajută să ne revitalizăm corpul, mintea și sufletul. Ne ajută să ne reconectăm cu focul sufletului, obținând astfel pacea, împăcarea cu propriul trecut dar și cu oamenii care ne-au rănit.
Planeta Venus (bumerang) poate creea dezechilibrul în plan sentimental, riscând ca acum să facem alegerea greșită. Ne pune în fața unor evenimente de viață care ne vor testa modul în care ne implicăm într-o relație, ce anume suntem în stare să oferim și până unde. Este nevoie de eforturi deosebite pentru a înțelege cum trebuie să acționăm pentru a ne fi mai bine, în cadrul unei relații de dragoste.
Venus în trigon cu Neptun ne conduce către iubirea idealizată, fiind mult mai predispuși să intrăm în relații cu persoane a căror intenții nu sunt tocmai corecte, onorabile. Avem însă șansa de a pune în practică propriile talente artistice (muzică, desen, pictură, poezie, religie), dând dovadă acum de mare sensibilitate, imaginație, putere de creație, reușind să aducem la lumină tot ce este mai bun și frumos, prin intermediul propriilor creații. Iubirea se revarsă ca un izvor nesecat, câttimp ne lăsăm întreaga ființă să se bucure de viață, redescoperind frumosul prin tot ceea ce facem, în fiecare lucru aparent mărunt.
Se poate vorbi de o perioadă de explorare a misterelor în plan emoțional, sexual dar și material. Mercur (guvernator al casei a V-a, a iubirii, investițiilor, a creativității, a copiilor) este în sextil cu Jupiter (guvernator al casei a VII-a, a mariajului, parteneriatelor);
Marte aflat în casa a XII-a (a dușamnilor ascunși, boli cronice, constrângeri, spital, închisori) a momentului de Lună nouă în semnul Taur, în opoziție cu Saturn retrograd în Săgetător, casa a VI-a(locul de muncă, sănătatea,îngrijirea corporală) ne avertizează asupra posibilității producerii de accidente, violențe, calomnii, acte pripite, decepții, dorința de răzbunare. Poate fi vorba de probleme de sănătate, afecțiuni inflamatorii, răniri, lovituri, căderi. Este un aspect astral ce predispune la evenimente greu de gestionat, fiind absolut necesar să apelăm la înțelepciune, calm, diplomație.
Această Lună Nouă în semnul Taur ne pune față în față cu trecutul, cu evenimente mai mult sau mai puțin traumatizante. Este căutarea sensului, regăsirea propriului drum prin eliminarea fricii de viitor, dar mai ales prin conștientizarea unor evenimente din trecut. Este momentul să facem pace cu trecutul dar și cu propriul suflet, eliberându-ne din starea de vinovăție, dedorința de răzbunare, de tot ce ne poate bloca drumul către lumină.
Îndemnul Lunii Noi din 18 mai 2015 se adresează în primul rând nativilor semnelor fixe: Taur, Scorpion, Vărsător, Leu, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 18 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Ascendentul, MC) se află la grad 27 în semne fixe  (± 3 grade).

”Ia-ți puterea și răbdarea din liniște și folosește-te de ea prin limpezimea gândului tău, căci nu tulburarea izvorului roade stânca, ci limpezimea sa.”

No comments:

Post a Comment