Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, May 31, 2015

Luna Plină în semnul Săgetător



          Luminând drumul către tine!

            În data de 2 iunie 2015, ora 19:19', în faza de Lună Plină, se realizează aspectul de opoziţie dintre Lună, aflată în semnul Săgetător, la grad 11:49' şi Soarele aflat în semnul Gemeni, la grad 11:49'.
            Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim (14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, confruntându-ne custări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă poate să confere intuiţie clară, o minte deschisă, pertinentă, obiectivitate şi simţul perspectivei. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină ne dă putere şi energie pentru a împlini ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă din 18 mai 2015 și chiar de la Luna Nouă în semnul Săgetător, din data de 22 noiembrie 2014.
       Luna Plină  are loc pe axagândirii și comunicării Săgetător-Gemeni și casele I-VII, axa relațională, aducând în prim plan relațiile cu ceilalți, modul în care ne implicăm într-o relație, ce așteptări avem de la ceilalți, dacă suntem sau nu dispuși să plătim un preț pentru a continua o relație. Prin această axă, trebuie să conștientizăm că iubirea implică exprimarea sentimentelor pentru a obține echilibrul în cadrul unei relații.
            Ascendentul în Scorpion (semn de apă, fix, guvernat de Marte, aflat în casa a VII-ași Pluton) la grad  24:10', amplifică intuiția, emoțiile, temerile referitoare la ce se întâmplă vis-a-vis de iubire, de relația cu celălalt. Conștientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment, dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări, fără să înțelegem cauza acestora. Este o senzație de scufundare în cele mai ascunse unghere ale ființei, confruntându-ne acum cu sfârșitul unei relații sau, pur și simplu ne desprindem de un vechi mod de a fi, de a ne comporta simțind, cu foarte mare intensitate, dorința de a ne transforma, de a ne elibera, sătui fiind de suferință, de acuzații și amenințări venite din partea celorlalți.
         Simbolul sabian pentru gradul la care se află  Luna Plină în Săgetător este:„Un  steag se transformă în vultur, iar vulturul într-un cocoș salutând zorile.”Vulturul simbolizează voința spirituală și puterea de a ne ridica la cea mai înaltă altitudine posibilă a conștiinței scopului.  Zburând la această altitudine, vulturul este singurul în măsură să observe răsăritul soarelui. Percepându-l, îl vestește printr-un strigăt răsunător. Acest simbol ne vorbește despre experiențe de vârf, ne îndeamnă să aducem idealurile cele mai nobile în viața de zi cu zi, prin puterea voinței spirituale. Este momentul să culegem roadele unei munci susținute, în plan spiritual și nu numai.
Mercur retrograd în Gemeni, casa a VII-a, trigon la Nodul Nord Lunar, reprezintă comunicarea, gândirea noastră, fiind avertismentul că deciziile noastre în plan relațional ne pot transforma pe timp îndelungat. Este important însă să ne rupem de un mod învechit de a vedea lucrurile, oamenii, viața și să acceptăm că eșecurile cu care ne confruntăm acum, în plan relațional, se pot datora necesității de a înțelege importanța transformării modului în care comunicăm cu ceilalți.
        Careul în T pe semne mobile:Luna Plină în semnul Săgetător (Soare opoziție Lună), careu Neptun (în Pești) ne poate da impulsul de a învinge limitările, încercând să ne eliberăm de tradiții, de dogme, de ego, de lumea materială, de greutățile de zi cu zi. Este o evadare oarecum autodistructivă,  având tendința de a alege calea cea mai ușoară, dar plină de incertitudini, iluzii, încercând să evităm responsabilitățile față de familie, de țară, față de ceilalți oameni și chiar față de noi înșine. Neptun (aflat în casa a IV-a, o casă a sfârșituluidar și a începutului, a amintirilor, a locului natal, „rădăcinile”, familia,poporul, țara natală) ne transmite în mod subtil care sunt valorile și realitățile spirituale iar această călătorie este presărată cu obstacole ce vin din  confuzie, înțelegerea greșită sau folosirea în mod abuziv a energiilor spirituale. Este o călătorie către rădăcinile noastre, către locul unde am crescut, către familia, țara natală, sperând că în acest fel ne redescoperim, ne regăsim. Din păcate nu facem decât să ne auto-amăgim, neputând avea acum o conștiință clară asupra propriei vieți, lăsându-ne orbiți de părerile celor din jur, existând riscul de a fi manipulați, trădați, de a fi abătuți de la traseul propus.
            Acest „careu în T” pe semne mobile, ne poate da starea de dezorientare, nu ne găsim locul, nu știm încotro să mergem, la ce să renunțăm, ce anume să păstrăm sau nudin trecut. Punctul opus focarului acestui „careu în T” pe semne mobile ne poate arăta direcția pe care trebuie să o urmăm pentru a ne simți împliniți.Gradul simbolic al acestui punct aflat la grad 10 în Fecioară este: „Două capete privesc cu atenție dincolo de umbre.”Este un mesaj ce subliniază faptul că este important să analizăm situația cu care ne confruntăm, din mai multe unghiuri. Suntem martorii minții care încearcă să sară dincolo de „umbre”, ce caută să acopere toate experiențele pe care le trăim, îndepărtându-ne de adevăratul scop. Cu cât ne vom ridica mai repede deasupra stării de incertitudine, de confuzie, de neîncredere în propria experiență de viață, cu atât vom vedea evenimentele, oamenii cu claritate, lăsând astfel să curgă lumina peste tot ce ne înconjoară.
      Triunghiul minor: Jupiter (guvernatorul semnului Săgetător) sextil Marte (guvernatorul ascendentului în Scorpion) sextil Uranus (guverantori de casa a V-a, a iubirii, educației, creativității, copiilor), este un aspect astral care ne ajută să exprimăm calitățile creatoare. Planeta focar, Marte (acțiunea, energia și dorințele nestăvilite)este planeta care realizează sextilele, fiind considerat „receptorul energetic” al acestei confirgurații, motorul ei. Suntem ajutați să ne manifestăm în mod creator și obiectiv, fiind plini de originalitate, inventivitate, dornici să reușim cu orice preț să concretizăm propriile idei, deciziile, inițiativele, suntem capabili să comunicăm direct, deschis.
         Atât guvernatorul ascendentului în Scorpion, Marte cât și cel al semnului Săgetător, Jupiter (semn în care are loc  Luna Plină) se află în  sextil, ceea ce ne poate conduce către găsirea unor soluții clare de rezolvare a situațiilor conflictuale la care suntem predispuși în această perioadă. Suntem mult mai deschiși către nou, dispunând de un mare potențial de comunicare, găsind acele resorturi care să ne ajute să rezolvăm într-un modcât mai favorabil situațiile conflictuale.
         Simbolul sabian pentru gradul la care se află Marte în semnul Gemeni este: „Doi copii olandezi vorbind între ei, împărtășindu-și cunoștințele.” Astfel că se poate vorbi de clarificarea experiențelor prin contacte efective cu oameni asemănători din punct de vedere intelectual. Este important însă să vorbim simplu, deschis, din inimă, fără prejudecăți, depășind barierele de comunicare interculturale.
            Este momentul să căutam în noi sensibilitatea, iubirea, înclinațiile artistice și să manifestăm în exterior, în mod original, ceea ce trăim cu pasiune. Reușim să împletim în mod armonios inspirația cu originalitatea, credința cu  dorința, pasiunea cu punerea în practică a propriilor abilități, a talentelor native.Ne adaptăm la ceea ce ni se oferă, folosindu-ne de experiența de viață, de darurile de care dispunem.
         Venus, aflată în semnul Rac în casa a VIII-a (a sexualității, a morții și renașterii, a moștenirilor) ne face dornici de a lega relații cu o conotație puternic emoțională, o relație  venită din trecut.Emoțiile sunt intense, fără o bază rațională clară, amintirile comune constituind o bază certă pentru reluarea unei relații. Venus stăpânește arta, dragostea, frumusețea, banii, timpul liber, senzualitatea și confortul. Astfel că, pe lângă dorința de a primi bani, de a rezolva anumite probleme ce țin de plata unor taxe, impozite, obținerea unor credite, sunt favorizate relațiile de dragoste ce pun pe primul plan senzualitatea, manifestarea în plan fizic a propriilor emoții, a dorințelor. Se poate vorbi acum de reluarea unei relații de dragoste, reîmpăcarea, acceptarea unei persoane față de care simțeam o oarecare teamă, reținere în trecut. Revin în viața noastră persoane dragi, cu care mai avem de lămurit anumite aspecte legate de o relație de dragoste.  Este o perioadă în care se pune mai mult preț pe iubire, pe exprimarea în plan amoros. Trigonul dintre Venus și Saturn retrograd (în Săgetător) aduce în vedere atașamentul, dorința de a mai acorda o șansă, conștientizând profunzimea relației, dar și incapacitatea de a merge mai departe până când nu facem pace cu trecutul.
         Eros, în mitologia greacă, era zeul iubirii și dorințelor sexuale (Cupidon sau Amor în mitologia romană). Era fiul lui Hermes (Ares sau Zeus) și al Afroditei (Venus), și frate cu Anteros. Sub înfățișarea unui copil frumos, uneori înaripat, se ascundea un zeu temut. Cu săgețile lui care nu greșeau niciodată ținta, Eros semăna chinurile mistuitoare ale dragostei, atât printre zei cât și în rândul muritorilor. Însăși Afrodita se ferea de fiul ei cel capricios și necruțător. Faptul că Eros este un copil simbolizează desigur tinerețea veșnică a oricarei iubiri profunde dar și o anume iresponsabilitate: Eros își râde de oamenii pe care îi vânează, uneori chiar fără să-i vadă, pe care-i orbește sau pe care-i face să clocotească (aceleași simboluri:arcul, tolba cu săgeți, ochii legați, torța, apar în toate culturile). Globul,pe care îl ține adesea în mâini, sugerează puterea lui universală și supremă. În ciuda atâtor licențe poetice, Eros rămâne zeul dintâi, care asigură nu numai dăinuirea speciilor, ci și coeziunea internă a Cosmosului.
            În astrologie, Eros reprezintă sexualitatea, erotismul, pasiunea pentru aventură, caracterul de aventurier. Are legătură cu dragostea bruscă, la prima vedere, pasiunea care transformăîn mod profund.
            Asteroidul Eros (Zeul dorințelor, afecțiunii, dragostei erotice) aflat în conjuncție cu Marte în Gemeni, are grijă să trimită săgeți nemiloase ce vor aduce dorințe incontrolabile, pline de ghinion, de neîmpliniri în plan emoțional. Este vorba de o perioadă în care jocurile amoroase, dragostea la prima vedere, neseriozitatea, superficialitatea în cadrul unei relații, sunt câteva aspecte ce pot aduce multe probleme legate de relația de cuplu, parteneriate, de modul în care ne privesc ceilalți. Se poate vorbi de experimentarea dragostei în plan sexual și mental, dragostea și relația sexuală fiind exprimată în mod deschis, considerând ca fiind singurul mod de a stabili relații sufletești cu un partener.
            Acest moment de Lună Plină ne pune față în față cu obsesiile, suferințele, iluziile legate de relație sau, pur și simplu, ne face să vedem unde și în ce fel am exagerat în trecut. Este vremea să ne vedem locul, să percepem importanța fiecărui gest din cadrul unei relații, fie ea de căsnicie sau de afaceri. Este un drum pe care îl parcurgem, observând cum lumina din noi se poate revărsa pe drumul pe care ne aflăm, reușind să recunoaștem astfel omul de care avem cu adevărat nevoie.
            Lună Plină în Săgetător are o influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, mai ales asupra celor născuți în preajma zilei de 2 (± 3 zile).

                „Dragostea  este  închinăciunea  pe  care  îngerii  o  fac  stelelor.” Victor Hugo

No comments:

Post a Comment