Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, June 13, 2015

Luna Nouă în semnul Gemeni



„Dacă vei trăi în conformitate cu natura, nu vei fi niciodată sărac; dacă vei trăi în conformitate cu părerile, nu vei fi niciodată bogat.”Seneca

          În data de 16 iunie 2015, la ora 17:05', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 25°07', în semnul Gemeni; ascendentul momentului se află în semnul Scorpion.
           Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Este bine ca, în această perioadă, să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vrem să-l punem în practică, începând cu faza de creștere a Lunii, respectiv din data de 17- 18 iunie 2015. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental și emoțional către direcţia aleasă. Se recomandăsă construim cu încredere, să ne eliberăm de frică, de neîncrederea în propria persoană.Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Lună Plină din data de 2 iulie 2015, respectiv în preajma datei de 26 noiembrie 2015, când are loc Luna Plină în semnul Gemeni.
          Luna Nouă aflată în semnul Gemeni(casa a VIII-a)aduce în prim plan dorința de a comunica, de a gândi, evolua, combinându-se în mod magic cu dorința de a transforma, de a renaște, de a aduce la suprafață acele lucruri eliberatoare de constrângeri, de prejudecăți. Lecția atracției funcționează în mod firesc, primind acum răspunsuri, rezolvări la probleme care ne acaparau de ceva timp, prin intermediul unor persoane ce revin în viața noastră în mod uimitor. Suntem puși în fața unor informații, mesaje, menite să ne reveleze adevăruri, mai mult sau mai puțin dureroase, depinzând de fiecare dintre noi cum vrea să perceapă mesajul primit. Dorim să ne transformăm, să progresăm, să schimbăm ce mai putem schimba pentru a atrage situații de viață care ne pot umple sufletul de pace și împlinire.
          Simbolul sabian pentru gradul 25 în Gemeni, unde se află Luna Nouă este: „Un grădinar curățind palmieri mari.” Pentru a ajunge la lucrurile noi, mărețe, trebuie să lăsăm în urmă tot ce ne împiedică să evoluăm. Astfel că este nevoie de o curățenie la nivel mental, sufletesc, spiritual pentru a putea înainta cu forțe proaspete pe calea propusă. Munca de zi cu zi, efortul depus în sensul îngrijirii de propria evoluție, ne pune la adăpost de vicisitudinile vieții.
          În mitologie, Kloto era considerată una din ursitoarele care controlează viața, cea care „toarce” firul vieții,  ea este cea care supraveghează nașterea, începutul oricărui lucru, originea în general.Klotho se află în casa a VII-a(casa mariajului, a parteneriatelor) în trigon cu Nodul Nord Lunar astfel că se poate vorbi de un început sortit al unei relații, al unei afaceri, un parteneriat, o întâlnire de destin. Mercur tocmai ce a ieșit din retrogradare, în data de 12 iunie 2015, în conjuncție cu Klotho(soarta,inevitabil) în Gemeni, ne vorbește despre mintea noastră, care va atrage lucruri și oameni noi în viața noastră, dând un nou sens vieții noastre. Este momentul de renaștere, având loc acum întâlniri predestinate, cu impact pe termen lung.
          Ascendentul în semnul Scorpion(semn fix, feminin, de apă, guvernat de Marte și Pluton) este un semn al transformărilor profunde, al regenerării, al capacității de „a renaște din propria cenușă”.Acesta ne aduce mai aproape de cele mai profunde trăiri, sentimente, dorindu-ne cu insistență să accedem la acele lucruri la care nu putem ajunge cu prea mare ușurință. Nu vom înceta niciodată să ne concentrăm atenția, voința, curajul, toate „armele” pe care le posedăm, pentru a ne îndeplini   obiective importante.  Scorpionul este sensibil și emoțional, dar are capacitatea de a ține emoțiile sub control, astfel încât să nu observe nici cele mai apropiate persoane ce se află ascuns, de fapt, în sufletul și mintea lui. Este o perioadă în care ne planificăm cu mare atenție proiectele, fiind mult mai atenți la cei cu care interacționăm, ce anume se află în spatele promisiunilor făcute, dacă merită sau nu să  ne implicăm într-o nouă direcție, să încheiem un nou parteneriat.
         Marte (guvernatorul ascendentului în Scorpion), aflat în conjuncție cu Luna Nouă în Gemeni și în sextil cu Yunona, Jupiter (în Leu) fiind în sextil cu Uranus (în Berbec) astfel căse poate vorbi de o perioadă destul de energică, de ambiție în plan social și profesional, fiind susținuți de oameni importanți în atingerea scopurilor. Se poate vorbi de oportunități de evoluție, de progres, de reorganizare sau chiar de reorientare în plan profesional. Este un aspect astral care ne predispune la acțiuni energice, pline de entuziasm, putere de muncă în plan intelectual dar și fizic, hotărâre orientată către o nouă direcție, depășind starea de incertitudine. Dacă privim puțin către evenimentele, oarecum nefericite, ce au avut loc la sfârșitul anului 2014, vom constata cu uimire că tot ce ni s-a luat atunci, ne-a dat posibilitatea ca acum să redeschidem o nouă poartă pentru a păși către  o nouă lume, complet transformați, eliberați de anumite evenimente, traume care ne-au dat senzația de blocaj, de stagnare. Este timpul să ne lăsăm „luați de mână” și purtați de către Divinitate, către  lucruri mărețe pe care le putem descoperi,cât timp ne păstrăm mintea și sufletul deschis. Atenție însă la avertismentul dat de „careul în T mobil” dintre Luna Nouă în Gemeni, Marte și Lilith (în Fecioară), Chiron (în Pești), în care nu tot ceea ce pare bun ne este și util, riscând să repetăm greșelile făcute, să reedităm anumite situații de viață ce ne pot conduce către un nou blocaj. Rănile provocate în plan amoros, relațional, în tot ce ține de senzualitate, finanțe, datorii, credite, se pare că revin acum în viața noastră obligându-ne să adoptăm o nouă atitudine, un nou mod de a aborda problemele cu care ne confruntăm.
          Marte este cunoscut în astrologie ca fiind planeta acțiunii, a energiei, a dorințelor nestăvilite,  reprezintă instinctul, manifestarea impulsului ancenstral al omenirii, neastâmpărul interior, energia care ne face să nu stăm locului. Vibrația acestei planete pune lucrurile în mișcare, aduce menifestarea dorințelor care au condiția de împlinire imediată. Marte indică locul în care consumăm cea mai mare parte din energie, fie că este vorba de energia pentru a obține mai mulți bani, putere, sau pentru a cuceri persoane de sex opus.  Conjuncția dintre Soare și Marte (începerea unui nou ciclu al planetei Marte, în data de 14 iunie 2015) se produce aproape în același timp cu revenirea lui Saturn retrograd în semnul Scorpion(guvernat de Marte). Astfel că sunt readuse în atenția noastră dorințele, instinctele, atașamentele în plan emoțional. Suntem puși față în față cu părțile mai puțin plăcute care fac parte din ființa noastră. Ne confruntăm cu schimbări neașteptate de comportament a celor cu care interacționăm. Suntem puși în fața unei realități oarecum dure dar care ne obligă să luăm o atitudine fermă, fiind energici, ambițioși, dornici să acționăm cu orice preț. Sunt aduse la suprafață traume ale sufletului observându-se dorința de răzbunare, de „luare a revanșei” pentru evenimentele ce au avut loc îndeosebi la sfârșitul anului 2014. Avem acum ocazia să clarificăm anumite situații rămase incerte, încă de anul trecut.  
          Ciclul lui Marte, care începe odată cu producerea conjuncției dintre Soare și Marte(în acest an având loc în semnul Gemeni, în data de 14 iunie 2014, la grad  23°16´, ora 16:05´), durează aproximativ 2 ani și 4 luni, fiind cel mai mic ciclu al unei planete aflata în afara orbitei terestre. Ca și influențe se poate vorbi de un plus de dinamism, de energie pe care ar fi indicat să o folosim în sens constructiv, începând să punem lucrurile în mișcare, proiectele importante, ale căror rezultate clare, le vom vedea în aproximativ doi ani. Se poate vorbi de creșterea în importanță a relațiilor și a parteneriatelor, a preocupărilor ce ținde zona finanțelor, a creditelor, de găsirea unor soluții legate de taxe și impozite. Sentimentele față de unele persoane din viața noastra vor deveni mult mai puternice, fiind important să depunem efortulde a ne controla, din punct de vedere emoțional, evitând astfel conflictele de orice fel. Tentațiile sunt destul de mari, riscând  să mergem către o zonă obscură, incertă ce ne-ar putea îndepărta de pe un drum clar, întârziind astfel împlinirea unor obiective propuse.
Luna Nouă în semnul Gemeni, ne aduce semnalul unei noi reevaluări, a unei reorganizări în plan mental dar și emoțional, înainte de a merge mai departe pe drumul ales.Cât timp suntem sinceri cu propria persoană, lăsând la o parte prejudecățile dar și tendința de a ne victimiza, putem spune că am făcut un pas uriaș către transformarea, absolut necesară, progresului în plan spiritual dar și  material.
          Îndemnul Lunii Noi din 16 iunie 2015 se adresează în primul rând nativilor din semnele mobile: Gemeni, Săgetător, Fecioară, Pești, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 16 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axele: Ascendent-Descendent, Mijlocul Cerului, Fundul Cerului), se află la grad 25:07´ în semne mobile  (± 3 grade).
          Adevărata graniţă a libertăţii este gândirea.”Juliana Mallart

No comments:

Post a Comment