Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, June 21, 2015

SOLSTIȚIUL DE VARĂ

„A simți prezentul înseamnă să prevezi viitorul” Iulia Hasdeu
          Soarele intră în semnul Rac în data de 21 iunie 2015, ora 19:38´, unde va sta până în 23 iulie 2015, ora 6:30´. Urmează o perioadă în care sunt aduse în prim plan emoțiile profunde, sentimentele, răspunsuri legate de latura emoțională. Se acordă mare atenție trecutului care revine sub formă de amintiri, nostalgii, întâlniri cu persoane ce revin în mod neașteptat în viața noastră. Zodia Racului este condusă de inimă, pe baza unui puternic simț al tradiției ce impune respectarea conveniențelor, a familiei, țării, a locului în care ne-am născut și am crescut.
          Echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară apogeul, echinocţiul de toamnă începerea perioadei de resorbţie iar solstiţiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.
          Ascendentul momentului de solstițiu are loc la  12° 29’, în semnul Săgetător (semn mobil, masculin, de foc, guvernat de Jupiter) care ne predispune la jovialitate, optimism, dorința de independență, aventură, simț al umorului dezvoltat. Dispoziția este însă destul de variabilă, trecând foarte ușor de la starea de veselie, optimism, la starea de tristețe și de pesimism. Ne dorim să călătorim mai mult, eventual peste hotare, să relaționăm cu persoane aflate la mare distanță. Suntem curajoși, impulsivi, deschiși la nou.
          Simbolul sabian pentru gradul 13 în semnul Săgetător este: „Trecutul unei văduve este adus la lumină.” Se poate vorbi acum de karma acțiunilor trecute.Odată ce a fost încheiat un ciclu de activitate, multe lucruri neclare sau inconștiente ale evenimentelor la care am fost martori, pot ajunge mai ușor la suprafața conștiinței.Este posibil să trăim acum bucuria răsăritului ce apare după o perioadă întunecată. O epocă nouă trebuie să se confrunte cu fantomele chinuitoare ale trecutului. Este timpul să ne primim răsplata pentru faptele noastre.
          Prezența planetelor în semnul Leu (Luna, Jupiter, Venus și asteroidul Yunona), în sextil cu Marte, neaduce energie, capacitatea de a rezolva problemele cu care ne confruntăm, într-un mod original, beneficiind de spontaneitate, tenacitate, tact, curaj și încredere în propriile forțe. Trebuie însă să ne concentrăm pe direcția propusă, folosindu-ne de resursele de care dispunem. Trecutul vine către noi, fiind puși acum în situația de a rezolva anumite conflicte, probleme, în plan financiar dar și relațional.  Este nevoie de calm, de răbdare, comunicare dar și de acțiuni ferme, curajul jucând un rol deosebit de important în ceea ce privește găsirea unor soluții care să corespundă așteptărilor noastre.
        Suntem puși în situația de a accepta că nimeni nu este perfect, iar fiecare pas pe care îl facem ne conduce cu siguranță către următoarea treaptă menită să ne apropie de adevăr. Avem acum ocazia să ne însușim lecția iubirii profunde, care ne poate transforma printr-un sacrificiu suprem pentru ființa iubită pe care, conștient sau nu, o căutăm întreaga viață. Ne împlinim total prin întemeiarea unui cuplu, prin regăsirea perechii ce ne poate da sentimentul de regăsire, de renaștere, de vindecare. Marte, guvernatorul casei a XII-a, karma, aflat în casa a VII-a (mariajul, parteneriatele), ne transmite clar mesajul că nici-o întâlnire cu persoane de sex opus, alături de care am vrea să ne petrecem întreaga viață, nu poate fi întâmplătoare. Saturn retrograd, în careu cu Luna, ne  dă senzația de blocaj, de neputință în a ne împlini cele mai dragi dorințe. Este nevoia de a iubi și de a ne simți iubiți, dincolo de problemele de zi cu zi, dincolo de cortina pe care o lăsăm să cadă peste lumina din noi.
          Nu vor lipsi starea de visare, incapacitatea de a lua decizii ferme, de a schimba direcția, fiind tentați să „dăm înapoi” ca racul. Există o mai mare predispoziție către depresie, dacă lucrurile nu ies chiar așa cum ne dorim, ne lipsește răbdarea, avem predipoziție la calomnii, atacuri verbale, minciuni, fraude, obsesii, decepții.
          Recepția mutuală dintre Soare (aflat în Rac, domiciliul Lunii) și Lună (aflată în Leu, domiciliul Soarelui), este un aspect ce semnifică o profundă regenerare și o transformare lăuntrică care ne va conduce, în mod gradat, la transformare și regenerare spirituală. Lumina se revarsă, în mod firesc, în întreaga ființă, Soarele și Luna unindu-și forțele pentru a ne conduce către ceea ce ne-am propus, iar  dorințele ne sunt călăuzite, prin credința și încrederea că nimeni și nimic nu ne poate învinge.
          Soarele reprezintă mintea noastră conștientă, voința  de trăi și forța creatoare a vieții, reprezintă eul nostru, dar si partea „adultă" a ființei noastre, care încearcă să țină sub control „copilul interior". Soarele este identitatea noastră de bază și reprezintă autorealizarea,  vitalitatea noastră generală. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și a reacțiilor noastre psihice. Luna guvernează viața emoțională și sufletească, reprezentând ceea ce ne hrănește rădăcinile, incluzând ereditatea, maternitatea, mediul de origine și comunitatea în care trăim astfel că, în acest moment de Solstițiu de vară, Soarele și Luna își „dau mâna” (printr-un frumos sextil), conducându-ne către împlinirea dorințelor, fie că este vorba de planul relațional, financiar și cel profesional. Urmează o perioadă, în care munca, dedicarea pentru realizarea unor proiecte ambițioase, ne va aduce roadele pe care le dorim.
          Nativii Raci sunt „vedetele” următoarei perioade, până la intrarea Soarelui în semnul Leu, în data de 23 iulie 2015.
          „Lumea este un teatru, a cărei scenă este Pământul, actorii sunt oamenii, și spectatorul este Dumnezeu” Iulia Hasdeu

No comments:

Post a Comment