Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, July 25, 2015

Luna în Scorpion

      

        În această zi de sâmbătă, 25 iulie 2015, Luna tranzitează semnul Scorpion până mâine, duminică 26 iulie 2015, ora 15:24´.
           Luna în semnul Scorpion ne dă energie, curaj, dar și agresivitate, impulsivitate, interes pentru ocultism, mister, clarviziune. Poate fi vorba și de lipsă de tact, dorința de manipulare, trăiri intense la nivel emoțional. Luna în Scorpion amplifică atracția către sexul opus, dorința de manifestare a sentimentelor de iubire și de atracție sexuală.
           O perioadă bogată în aspecte astrale ce ne forțează să privim către trecut, pentru a găsi resursele necesare rezolvării problemele din prezent: Venus intră în mers retrograd azi 25 iulie, ora 12:29´, 0º46´ până în data de 6 septembrie când va ajunge la 14º23´ în Leu ( grad atins și în data de 21 mai 2015), Marte în careu cu Uranus, Luna trigon Neptun, Luna sextil Pluton, Luna trigon Marte, Soare și Mercur trigon Saturn retrograd; Jupiter și Venus retrograd careu Saturn retrograd; Marte trigon asteroidul Chiron; mâine 26 iulie, Uranus își începe mersul retrograd în semnul Berbec la 20º30´ până în data de 26 decembrie 2015.
            Venus retrograd va afecta, în mod deosebit nativii născuți în semnul Taur și Balanță, resimțind pe toată perioada retrogradării lui Venus, blocaje în plan sentimental, relațional dar și financiar. Venus retrograd acționează însă și asupra celorlalți nativi, dându-le lecții legate de viața sentimentală, de gestionarea resurselor financiare dar și a abilităților de a socializa, de a se implica în relația de cuplu.
             Avem sentimentul că iubim dar nu primim în egală măsură aceleaşi sentimente, declaraţiile de iubire parcă nu îşi ating scopul, planul sentimental pare că stagnează sau este prea superficial, trecător. Suntem ajutaţi acum, prin evenimente bruşte, prin discuţii, să observăm şi să corectăm drumul pe care ne aflăm, în plan relațional. Multe cupluri vor lua acum decizia de schimbare, de transformare, de despărțire. Este testată fidelitatea, încrederea reciprocă. Întâlnirile cu foştii iubiţi, prieteni ne vor lua oarecum prin surprindere și nu de puține ori ne vom întreba: ”de ce acum?” Pot renaşte iubiri, se va călători în trecut pentru a vedea, simţi ce anume trebuie luat de acolo şi corectat pentru a ne fi mai bine. Este o perioadă în care ne vom confrunta cu multe întrebări legate de relaţia noastră vis-a-vis de celălalt, de descoperire a unei realități dureroase legate de iubire, de bunurile noastre personale, de bani, de aspectul nostru exterior, dacă este nevoie să schimbam ceva la noi, în atitudinea noastră față de persoana iubită. Se poate alege alt drum, în plan sentimental, cu riscul unor separări, divorțuri, pe perioada de retrogradare a lui Venus începută în semnul Fecioară, continuându-se în semnul Leu, unde va acționa în forță, fără menajamente, exprimându-ne pasiunea, ura sau iubirea, creând adevărate povești de amor, încărcate de trăiri intense.
         Trebuie să acordăm o atentie specială careului dintre Marte și Uranus ce predispune la accidente, explozii, conflicte, imprudență în acțiuni, violență, naufragii, probleme ce țin de mijloacele de transport.
           Planetele personale aflate în cădere ( Luna în Scorpion, Mercur în Leu, Venus în Fecioară, marte în Rac), ne dau avertismentul foarte clar că dincolo de dorințele noastre de mai bine, de punere în practică a unor proiecte grandioase, suntem aduși în starea de ruptură, de desprindere de o atitudine ce nu corespunde prezentului, a situației în care ne aflăm de fapt. Se resimte starea de ”alunecare în gol”, de incapacitate de a ne face înțeleși, iubiți, doriți de cine vrem, fără să observăm că trebuie să dăruim pentru a primi, trebuie să cercetăm căderea pentru a exersa zborul. Timpul se întoarce în noi, iar sufletul se zbate în ghearele trecutului, în mod obsesiv dorindu-ne mai mult, dovedindu-ne astfel puterea în lume. Planetele aflate în semnul lor de cădere, ne pun față în față cu propriul ego și rupturile, despărțirile provocate de această manifestare, până la extreme, fără a ține cont de dorințele, așteptările, sacrificiul, umilința și suferința celorlalți, nu face decât să ne aducă în situația pe care au trăit-o cei pe care i-am nedreptățit.
           În aceste două zile de 25 și 26 iulie 2015 ( influențele lui Venus retrograd făcându-se resimțite până în data de 9 octombrie, când va ajunge la gradul de unde și-a început mersul aparent retrograd), suntem puși în situația de a lua decizii neașteptate, încercând să ne împăcăm cu trecutul, să înțelegem ce anume putem lua și ce-am putea lăsa în urmă. Ne confruntăm cu starea de incertitudine, de neîncredere, încercând să alegem dintre ”două rele” varianta mai puțin rea, mai puțin neplăcută. Sufletul și mintea sondează propriile frici, amintiri, mai mult sau mai puțin plăcute, legate de foste relații, iubiri ce ne-au provocat traume, pierderi la nivel emoțional. Evenimentele din aceste zile sunt trăite cu intensitate și poate și cu mai multă durere, tocmai pentru că sunt aduse la suprafață lucrurile despre care nu prea ne vine ușor să le acceptăm ca făcând parte din trecutul nostru.
           Să aveți parte de zile sublime!

             Astrolog, Cernat Gabriela- Ella

No comments:

Post a Comment