Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, July 1, 2015

LUNA PLINĂ ÎN SEMNUL CAPRICORN



” Nu specia cea mai puternică sau cea mai inteligentă supraviețuiește, ci aceea care se adaptează cel mai bine la schimbări.” Charles Darwin

         În data de 2 iulie 2015, la ora 5:19', are loc momentul de Lună Plină în semnul Capricorn, la grad 9:55`.
           Luna Plină reprezintă o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Creşte receptivitatea, sensibilitatea organismului, reacțiile impulsive dar și tendința de a lua decizii sub impulsul de moment, stare de nervozitate, crește numărul de accidente.  Este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului , fiind mult mai important să dedicam această perioadă meditației, stării de introspecție, ținându-ne departe de tot ce înseamnă dorință de răzbunare, egoism, invidie. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment, existând un risc crescut de hemoragie.
Influenţa Lunii Pline este simţită cu 18 ore înainte şi 18 ore după momentul maxim.
            Luna Plină pe axa Rac – Capricorn (reflectă viața particulară, familială și viața publică, profesională), casele I-VII ( justiţia, procesele, căsătoria, partenerii de afaceri, duşmanii declaraţi, armonia, egalitatea, dansul, frumuseţea, publicul, viaţa mondenă, conferinţele), semnificând acțiunea, dorința de avansare, de independență. Reprezintă impulsul de a acționa în lumea exterioară, căreia îi imprimăm propria viziune interioară. Se poate vorbi de impulsul pentru începutul și exprimarea unei perioade de noi experinețe, care cunoaște următoarele etape: Rac- rădăcini și împământenire; Capricorn- organizare și eficiență. Este momentul în care vedem  rezultatul acțiunilor noastre din trecut, al implicării  în viața de familie dar și în viața socială și profesională. Se poate vorbi de conflictul dintre ”eu” și ”tu”, între ceea ce vrem și ceea ce ni se poate oferi, între ceea ce suntem și ceea ce se așteaptă de la noi. Se discuta tot mai frecvent despre relație, ce implica aceasta, despre modalități de a încheia parteneriate, tratate, înțelegeri. Relațiile de cuplu, de mariaj capătă o profundă conotație, insistându-se acum pe discuții sincere, în mod deschis, despre ceea ce trebuie schimbat în cadrul relației, pentru a readuce starea de armonie. Ni se cere echilibrul între ceea ce simțim și ceea ce folosim pentru construirea siguranței în plan relațional.
 In acest proces complex, care presupune conviețuirea între propria persoană și ceilalți semeni, calea de mijloc este de a stabili relații echilibrate și armonioase cu oamenii, numai în condiții de echitate și egalitate socială. Aceste cerințe înseamnă o permanentă ajustare a propriului Eu.
          Ascendentul în semnul Rac (semn cardinal, de apa, guvernat de Lună), suntem prinși în mrejele trecutului, dar și al familiei, dorul de casă, de locul natal, de propria țară , ne curpinde întreaga ființă. Se remarcă o mai mare sensibilitate, dor de stabilitate în plan familial, dorința de a ne exprima emoțiile, trăirile, suntem oarecum mai sentimentali, temători de eșec sau de faptul că nu suntem înțeleși cu adevărat atunci când vrem să ne exprimăm propriile așteptări. Familia capătă o conotație aparte, dorindu-ne să petrecem mai mult timp alături de aceasta.
Simbolul sabian pentru grad 20 în Capricorn, unde se află Luna Plină: ” Un albatros mâncând din mâna unui marinar.” Se poate vorbi de comuniunea iubirii și compasiunii ce poate aduce laolaltă viețile cele mai disparate. Depășirea fricii ne poate aduce adevărate recompense, ce vine din încrederea în celălalt, prin acceptare că toți facem parte dintr-o mare familie.  
Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără sa ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Luna guverneaza viața emoțională și sufletească și reprezintă tot ce ne hrănește rădăcinile, incluzând ereditatea, maternitatea, mediul de origine și comunitatea în care trăim. Prezența Lunii în semnul Capricorn, casa a VII-a ( a mariajului, a parteneriatelor, confruntarea  cu ceilalți, competiții), se poate vorbi de o stare de inhibiție în ceea ce privește dorințele, având tendința de a ne impune o anumită atitudine, conduită față de ceilalți, menite să atragă tot felul de nemulțumiri din partea acestora.  Se simte o mai mare nevoie de control asupra propriilor emoții, ceea ce primim este în contradicție cu ceea ce ne dorim de fapt. Ne vine destul de greu să acceptăm că o relație în care am fost sau suntem încă implicați, chiar nu mai poate funcționa. 
        Pluton, guvernează zodia Scorpion. În mitologia greacă, zeitatea ce îi corespunde este Hades, zeul lumii subpământene.  În astrologie reprezintă planeta puternic transformatoare, semnificând forțele subconștientului, fiind asociat cu reînnoirea și renașterea. El anunță atât sfârșitul, cât și un nou început, metamorfoza în plan spiritual. Pluton retrograd aflat în conjuncție cu Luna Plină în Capricorn , poate aduce adevărate răspunsuri răscolitoare ce țin de lumea politică, de tratate, alianțe ce se discută, decizii ce se iau la nivel înalt și privesc direcția unei națiuni, a poporului. Se poate vorbi de adevărate teste, reevaluri ale unor activități, înțelegeri, fiind reluate discuții ce au avut loc în preajma datei de 6 februarie 2015. Poate fi vorba de recompense pentru eforturile făcute în sensul evoluției, dar și de pedeapsa pentru încălcarea drepturilor celorlalți oameni, pentru lașitate, neimplicare în acțiunile ce ar fi putut să aducă îmbunătățiri în cadrul unei alianțe, a unei relații, în cadrul unei comunități. Pluton retrograd alături de Luna plină în Capricorn, știe acum să ”tragă cortina” ce acoperea secrete legate de guverne, corporații, politic, bănci.        
Planeta mediatoare a Lunii Pline în semnul Capricorn este Neptun aflat în Pești, în conjuncție cu Mijlocul Cerului. Opoziția dintre Lună și Soare pe axa Capricorn- Rac , casele I-VII, ne arată conflictul deschis, tendința de a rezolva orice problemă prin reacții ferme, directe, fără a asculta și de părerea celeilalte părți, astfel că mediarea opoziției dintre Lună și Soare este realizată de planeta Neptun, ce ne dă soluția, inspirația, ajutorul necesar pentru a găsi soluții salvatoare în  diferite acțiuni, relații în care ne implicăm. Considerată o planetă a inspirației, a intuiției, viselor, receptivității extrasenzoriale, a spiritualității, iluziei și confuziei, dar și a milei și compasiunii, ne putem regăsi starea de echilibru și armonie în relația cu ceilalți, atâta timp cât ne schimbăm modul de a aborda o conflict, lăsându-ne inspirați de lucrurile frumoase din viața noastră, dorindu-ne să găsim lucruri, activități comune care să ne apropie mai mult de partenera/partenerul de viață. Credința joacă un rol esențial pentru a reuși să depășim situațiile limită la care suntem predispuși în această perioadă. Soluțiile pe care planeta mediatoare le oferă, sunt sugerate cel mai bine de punctul reflex (punctul situat la 120º  de pozitia planetei mediatoare). Punctul reflex este foarte important pentru că ne dă soluția pentru a descoperi ce au de împărțit planetele care se află în opoziție, în cazul de față fiind vorba de Luna Plină în semnul Capricorn.
Punctul reflex îl găsim la  9º:43´ în semnul Scorpion, simbolul sabian al acestui grad: ”Un supeu amical reunește camarazi vechi.” Este  mesajul ce subliniază importanța legăturii ce unește indivizii care au participat la o activitate comună. Activitatea desfășurată în comun generează conștiința socială și tipare culturale ce devin fixate sub forma insituțiilor. Se manifestă o personalitate-grup ce etalează trăsături caracteristice și dă naștere emoțiilor și valorilor colective.  Astfel că cea mai bună rezolvare a problemelor cu care ne confruntăm în plan relațional, fie al parteneriatelor, al afacerilor, al confuntărilor cu dușmanii, este să ne așezăm la masa negocierii și să găsim soluții avantajoase pentru ambele părți. O comunicare sinceră, deschis, directă, în care ar fi bine să lăsăm în trecut ranchiuna, este absolut necesară pentru a opri din timp ditrugerea unei relații sau/și parteneriat important.
Pentru că se află unul în domiciliul celuilalt, spunem că Saturn retrograd (în semnul Scorpion) și Pluton retrograd (în semnul Capricorn) se afla în recepție mutuală și se vor susține unul pe celalalt în tot ceea ce au de realizat.
Din punct de vedere astrologic, Saturn este asociat cu restrictiile și limitările, este zeul timpului, ”păzitorul pragului”, această planetă ne atrage atenția asupra hotarelor ființei noastre, a responsabilităților și obligațiilor noastre. Saturn  reprezintă disciplina și regulile impuse de oameni autoritari ( părinți, profesori ), reguli care nu ne sunt tocmai pe plac dar cărora trebuie să ne supunem pentru a ne maturiza, evolua. Pluton reprezintă transformarea, aducând la suprafață chiar și ceea ce nu conștientizăm sau nu acceptăm că ar putea face parte din ființa noastră. O planetă asociată cu moartea și renașterea, cu scufundarea în cele mai profunde trăiri, acolo unde nu are acces oricine. Această recepție mutuală dintre Saturn retrograd și Pluton retrograd, va aduce la lumină conștientizarea unor evenimente, fapte, acțiuni, relații care s-au petrecut în trecut, acum având șansa  să facem corecțiile necesare pentru ca lucrurile, o relație să își reia cursul firesc. Pare destul de frustrant la prima vedere, mai ales când revin în viața noastră persoane  care ne-au răscolit existența în mod profund. Pluton aduce momentul adevărului, Saturn ne dă lecția, testul, ne arată de fapt direcția către care să pornim punându-ne față în față cu trecutul dar și cu vindecarea unor traume pe care le purtăm cu noi în mod inconștient și ne blochează de fapt să vedem dincolo de suferință.  Rezolvarea eliberării, a desprinderii dintr-o relație obsesivă, poate veni odată cu acceptarea faptului că încă mai suferim, că de fapt mai avem de discutat, de analizat, de plătit niște datorii față de anumite persoane ( fie ele datorii morale sau/și  materiale). Este absolut necesar să ne concentrăm pe vindecare și transformare, să înfruntăm ceea ce ne sperie chiar dacă vorbim de relații de mariaj, de parteneriate, relații de afaceri. Atâta timp cât punem pe primul plan dragostea și credința, sentimentul că ne aparținem unul celuilalt, că facem parte dintr-o  mare familie, se va instala, cu siguranța, sentimentul  de libertate și fericire.
Marte este cunoscut ca fiind planeta acțiunii, energiei și dorințelor nestăvilite. El reprezintă instinctul, manifestarea impulsului ancenstral, el stăpânind instinctele noastre de agresiune și de supraviețuire. Marte în conjuncție cu ascendentul, aflat în semnul Gemeni, casa a XII-a (casa sacrificiului și a izolării, karma, casa dușmnilor ascunși, crize morale și fizice), ne aduce în vedere tendința de a apela la decizii sub impulsul de moment, acțiuni bruște, din dorința de a ne atinge scopul propus.  Este important să ne bazăm pe intuiție și inspirație, pentru a  ne atinge obiectivele în plan profesional. Beneficiem de suficientă energie, totul este să  ne orientăm propriile idei, proiecte către ceva constructiv, ceea ce va îndepărta, în mod bizar, trăirile, stările negativ. În expresia sa cea mai negativă, se poate exprima sub forma unor acțiuni motivate de temeri sau de dorințe subconștiente iraționale, a unei auto-amăgiri legate de ceea ce ne dorim cu adevărat sau a unei tendințe de a evita orice confruntare care ne-ar putea aduce cu picioarele pe pământ, obligându-ne să ne confruntăm cu realitatea dură. ( Marte trigon Neptun retrograd). Este darul Universului pe care ni-l oferă atâta timp cât, energia pe care o primim, o utilizăm în sensul creșterii, bunăstării și evoluției nu doar în sens personal, ci la nivel de grup, de comunitate, de țară.
          Creată de Hefaistos ( zeul focului, meșteșugurilor ), Pandora este frumoasă, irezistibilă,  de la fiecare zeu și zeiță a primit câte un cadou, o calitate aparte. Astfel, Afrodita i-a dat frumusețe  și har , înțeleapta Athena i-a dat talent pentru țesut, Appolo –zeul artelor i-a dar talent pentru muzică, vindecare, clarvedere; Hermes-Mercur i-a dat viclenia și intriga, Poseidon i-a dat un colier cu perle și puterea de a nu se îneca niciodată, Hera i-a dat curiozitatea, iar Zeus a facut-o leneșă, răutăcioasă și nesăbuită. Hermes i-a dăruit ca zestre o cutie în care Zeus a închis toate relele, necazurile și calamitățile care aduc nefericire omenirii. Numele Pandorei ”toate darurile”, derivă din faptul că a primit daruri de la toate zeitățile. Zeus a suflat asupra Pandorei și i-a dat viață, fiind oferită în dar lui Epimetheus, fratele lui Prometeu. Prometeu și-a avertizat fratele să nu primească niciun dar din partea zeilor. Cu toate acestea, Epimetheus nu a ascultat sfatul fratelui său și la sosirea Pandorei s-a îndrăgostit de ea. Epimentheus i-a spus Pandorei să nu deschidă niciodată cutia primită de la Zeus, totuși, curiozitatea Pandorei a învins și a deschis cutia, eliberând toate necazurile omenirii. Odată deschisă cutia, Pandora a mai avut timp să o închidă la loc, reușind să țină în cutie un singur lucru: speranța. Până la deschiderea cutiei, oamenii au trait în paradis , nevinovați , după deschiderea cutiei, omenirea a fost cuprinsa de durere, boli, griji, războaie. Pandora este un simbol al unei cutii în care au fost închise în siguranță de către zei, toate necazurile lumii, dar din cauza unei curiozități necontrolabile, capacul cutiei a fost deschis și toate necazurile s-au abătut asupra oamenilor.
        In astrologie , Pandora ne vorbește despre curiozite , mister, ispită,  un loc al frumuseții , perfecțiunii,atracție și înșelăciune dar și al  speranței, al unei schimbări importante datorate curiozității. Pandora poate fi un simbol  al unui proces profund de curățare, purificare și vindecare prin acțiunile ei revolutionare, prin curaj și curiozitate, conduce intelectul rațional al lui Mercur la o vibratie neobișnuită, originală, genială a lui Uranus. Pandora mișcă lucrurile deschizand diferite porți, de multe ori în mod neașteptat. Speranța este un cadou special al Pandorei în acest moment de Luna Plină care ne cere să învățăm că în fiecare provocare grea există o speranță iar pentru acest lucru ne pune la indemana curiozitatea ca o arma teribila a mintii noastre. Pandora folosește curiozitatea și dorința de schimbare pentru a propulsa oamenii în situații complet neașteptate, dar și de a exagera lucrurile. Reprezintă veștile bune, dar și cele rele, ea conducându-ne pe cări pe care nu le-am fi urmat poate niciodată. Pandora misca lucrurile, ne trezeste și ne pune să acționăm. Pandora alături de Marte, ne dă forța, curajul , voința și determinarea necesară pentru a schimba o direcție în mod oarecum brusc, neașteptat, ajutându-ne să trecem pragul, oferindu-ne drept cadou speranța că vom reuși să depăsim starea de suferință, de pierdere a unei persoane dragi sau a unui lucru de valoare. Trebuie să fim conștienți de așteptările societății și să acceptăm credința, precocuprile celorlalți pentru metafizică, ocultism, încercând să ne ferim de latura întunecată a lucrurilor, întrucât există riscul să primim mai mult decât putem duce. Indiferent de dezastre, zeița este binevoitoare în natură prin darul ei de speranță.
          Configurația astrală  ”Triunghiul minor”: Uranus ( octava superioara a lui Mercur) în trigon cu Venus și Jupiter (în semnul Leu) sextil cu Mercur (în semnul de domiciliu Gemeni), ne ajută să ne exprimăm calitățile creatoare, conferind obiectivitate, inventivitate, capacitate de a concretiza ideile abstracte. Planeta-focar-Mercur ( mentalul, schimbul de informații), cea care realizează sextilele, este „receptorul energetic” al configuraţiei şi totodată motorul ei. Este o configurație ce ne permite să ne manifestăm creator şi obiectiv, plini de inventivitate şi capabili să concretizăm idei, decizii, iniţiative, proiecte. Triunghiul minor este o forţă suplimentară, deoarece sunt antrenate în configuraţie atât planeta Jupiter, Venus  (aflate în conjuncție), cât şi semnele de foc Berbec și Leu. Ne este indicat un moment foarte favorabil pentru un examen serios de conştiinţă, pentru observarea atentă a felului celorlalți de ”a fi” dar și pentru a vedea de ce avem cu adevărat nevoie pentru a ne atinge cel mai drag țel.  Beneficiem acum de norocul dar și de dorința de a intra în rezonanță cu oamenii de care avem cu adevărat nevoie, oamenii ce ne pot ghida către o direcție bună pentru progres în plan profesional dar și spiritual .
   Multe secrete au șansa să fie dezvăluite, în această perioadă, Luna Plină având grijă să aducă la lumină ceea ce avem nevoie, reușind acum să vedem direcția, prin intermediul mesajelor primite pe orice cale, prin intermediul scrierilor, informații care ne pot ajuta să ne vindecăm de trecut. Luna Plină ne ajută să ne eliberăm de anumite  traume, de răni provenite dintr-o relație, fie că este vorba de mariaj sau de o colaborare, parteneriat, o afacere. Ne dorim să fim alături de rude, de prieteni, sau de persoane pe care le credeam dispărute complet din viața noastră. Ne simțim protejați, îndrumați în mod miraculos către ceea ce avem nevoie de fapt. Putem descoperi acum ca puterea iubirii vindecă rănile, traumele cu care am venit din evenimente produse în trecut. Este momentul să vedem  rezultatele la ceea ce am gândit, planificat,  rezultatul proiectelor puse în practică  în preajma datei de 22 decembrie 2014.

Lună Plină în Capricorn are o influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 2 (± 3 zile), dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în preajma  gradului 10´.


” Nu înceta niciodată să speri și să crezi! Și miracolele au nevoie de timp să se întâmple.”

No comments:

Post a Comment