Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, July 27, 2015

Luna Plină în semnul Vărsător


          „Învățați să lăsați pe chipul vostru să înflorească un zâmbet, este darul pe care îl oferiți aproapelui, este darul pe care îl oferiți întregului Univers.” Octavian Paler

          În data de 31 iulie 2015, la ora 13:43', are loc momentul de Lună Plină în semnul Vărsător, la grad 7°56`. Ascendentul acestui moment se află în semnul Scorpion.
          Luna Plină reprezintă o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Creşte receptivitatea, sensibilitatea organismului, reacțiile impulsive dar și tendința de a lua decizii sub impulsul de moment.  Este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului, fiind mult mai important să dedicam această perioadă meditației, stării de introspecție, ținându-ne departe de tot ce înseamnă dorință de răzbunare, egoism, invidie. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, accidente. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment, existând un risc crescut de hemoragie.
          Opoziţia dintre Soare şi Lună are loc pe axa Leu - Vărsător,axa afectivă și vizează legăturile sentimentale, obținerea echilibrului între iubirea primită și iubirea dăruită. Axa Caselor III-IX, corespunde gândirii, religiei, esoterismului, o axă ce aduce în prim plan cercetările și studiile,relația discipol-mentor, călătorii scurte și călătorii lungi, joaca și filosofia de viață, relația cu rudele apropiate, vecinii.
          Luna guvernează viața emoțională și sufletească, reprezentând tot ceea ce ne hrănește rădăcinile, incluzând ereditatea, maternitatea, mediul de origine și comunitatea în care trăim. Prezența Lunii în semnul Vărsător, casa a III-a (a comunicării, a relației cu rudele apropiate, cu vecinii, a călătoriilor scurte, tot ce ne afectează din punct de vedere intelectual, a mesajelor), ne dă nevoia de control asupra propriilor emoții dar și de a împărtăși cu cei dragi ceea ce simțim.Suntem puși în situația de a răspunde pentru anumite fapte și vorbe spuse în trecut, suportând consecințele acestora, iar evitarea discuțiilor nu va face decât să amâne o situație care ne epuizează din punct de vedere emoțional. Se face lumină în relația cu rudele apropiate, cu vecinii, în legătură cu contractele ce țin de comerț, de mass-media.
          Luna în semnul Vărsător indică emoționalitate orientată către umanitate, către salvarea mediului, a omului. Impulsurile lăuntrice ne conduc către desprinderea de tradiții, de trecut, către cunoaștere și explorare a lumii, către tratarea oamenilor ca frați spirituali. Se observă atracția către noi tehnologii, explorarea spațiului, împlinirea zborului, explorarea Universului, studiul  esoterismului.Luna Plină în casa a III-a nepredispune spre studiu, călătorii, aspirații înalte, favorizarea ideilor îndrăznețe, creație și comunicare. Luna Plină în Vărsător favorizeaza actele artistice, scriitorii, artiștii plastici și actorii, persoanele ce lucrează cu publicul, cuvântul, transmiterea mesajului jucând un rol esențial. Este foarte important să comunicăm deschis, să adoptăm un nou mod de a relaționa, renunțând la rigiditate și orgoliu. Această Luna Plină poate  aduce o conversație sau o știre interesantă ce ne va lumina sufletul; acest lucru poate avea legatură cu un proiect sau o relație începută în preajma datei de 20 ianuarie dar și 19 februarie 2015, când a avut loc Luna Nouă în semnul Vărsător.
          Mesajul Sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în Vărsător este: „Figuri de ceară frumos înveșmântate, expuse.” Acesta subliniază rolul trecutului în dezvoltarea societății și pregătirea unui viitor mai sigur. Veșmintele constituie o prezentare a tiparelor ideale, a ceea ce putem prezenta sub o formă plăcută, aparent nouă. Purtăm cu noi trecutul, experiența de viață a generațiilor trecute, avândacum șansa să prezentăm lumii ceea ce am moștenit de-a lungul vremii, ceea ce am acumulat de-a lungul vieții. Sursa: (Dane Rudhyar – O Mandala Astrologică).
          Ascendentul momentului se află în semnul Scorpion (semn fix, de apă, guvernat de Marte și Pluton). Scorpionul este asociat cu inconștientul, cu tendințele agresive, impulsurile sexuale, tot ce derivă din acestea și care nu estepe deplin conștientizat și vindecat: invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment, dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări, fără să înțelegem cauza acestora. Se poate vorbi de capacitatea de regenerare de care dispunem la nivel fizic și mental, capacitatea de a conștientiza propriile nevoi și dorințe inconștiente.
          Uriașa putere urianană de schimbare și transformare prin experiențe inedite și bruște este potențată de agitatul Marte (guvernator al ascendentului în Berbec), aflat în semnul lui de cădere Rac (în casa a IX-a)astfel că energia lui Marte ne poate conduce într-o adevărată „cruciadă” pentru a ne susține crezurile, propria filosofie de viață, ideile, fiind capabili să ne impunem propriul punct de vedere prin agresivitate, neacceptând alt punct de vedere. Careul dintre Marte (în Rac ) și Uranus retrograd (în Berbec), indică energii duse la extrem, care se pot manifesta prin luarea deciziilor neașteptate, sub impulsul de moment, fără a ne gândi la consecințe. Exprimarea unei tensiuni extrem de mari, prin manifestări de mânie, violență (fizică, verbală sau emoțională), crize distructive ce pot conduce la răniri, accidente, despărțiri bruște. Au loc transformări radicale care ne ajută să ne eliberăm devechile structuri existențiale ce ne-au împiedicat să evoluăm.
          Steaua Regulus, aflată în pieptul figurii, numită şi „inima Leului” (Cor Leonis), este steaua principală a constelaţieiAlpha Leonis, numită de romani „regele mic”; ea formează, împreună cu alte două stele, un triunghi cunoscut sub numele de Triunghiul Primăverii. Aceasta a fost asociată, în vechea tradiţie sumeriano-akadiană cu regele ante-diluvian de origine semi-mitică Amegelaros, al cărui nume înseamnă „regele Sferei Cereşti”.Copernic a numit-o Regulus, diminutiv de la Rex. Lideră a celor patru stele regale care marcau în trecut cele două echinocții și cele două solstiții, Regulus era considerată de perși, în urmă cu 5 000 de ani „Păzitorul Nordului” și marca solstițiul de vară. Regulus este tronul arhanghelului Raphael aşezat la Nord, Antares este tronul arhanghelului Uriel aşezat la Vest iar Fomalhaut este tronul arhanghelului Gabriel aşezat la Sud. Raphael ne poate ajuta să obținem darul vindecării, ne arată care sunt căile prin care ne putem vindeca pe noi înșine, cu ajutorul naturii și al energiei universale.
      Regulus este de natură combinată Marte-Jupiter. În trecut era considerată purtătoare de glorie, bogății și putere, pentru ca în prezent această stea să fie considerată ca provocatoare de violență, distrugeri, aroganță, supraapreciere, critică excesivă, ca urmare a îndreptării atenției spre cultivarea a tot ce este personal. Orice metodă mai puțin corectă, folosită pentru cucerirea puterii atrage răzbunarea acestei energii care poate lua tot ce a fost câștigat în trecut. Venus retrograd (în casa a X-a, a carierei, imaginea publică, guvernul și șeful statului, aspirații naționale, guvernator de casă a VII-a în Taur și de casă a XII-a în Balanță) în conjuncție cu steaua Regulus (0°3´ Fecioară), anunță riscul de prăbușire, de pierdere a unui statut, în cazul în care se pune înainte mândria, aroganța, dorința de a manipula. Se poate vorbi și de dezamăgiri în relația cu sexul opus; sunt aduse la lumină relații secrete și nu puține vor fi scandalurile sentimentale care pot afecta reputația persoanelor implicate.
          Deciziile luate acum nu au cum să fie pe placul națiunii (Luna opoziție Soare). Luna, în astrologia mundană, reprezintă baza naţiunii, poporul în general dar şi percepţia generală asupra femeilor. Luna guvernează ideologiile de masă şi conceptul de democraţie populară ca formă de guvernare, precum şi capacitatea de a ocroti familia, resursele de hrană și resursele naturale ale țării. Luna(guvernatoare a casei a IX-a, relații la nivel internațional, legea, justiția, religia, studiile superioare, călătoriile în străinătate) se află în Vărsător (în casa a III-a, a comunicării, a călătoriilor, a mesajelor, mass-media) astfel căse poate vorbi acum de starea de nervozitate, de neliniște la nivel național, de calitatea vieții scăzute, ca urmare a unei proaste gestionări a relațiilor pe plan internațional.Promisiunile făcute de clasa conducătoare (șef de stat, prim ministru…), la începutul acestui an, ce păreau a fi  în favoarea națiunii, nu sunt respectate și multe din tertipurile și minciunile care au fost folosite împotriva poporului, sunt aduse acum la vedere, cerându-se să se facă dreptate. Discuții ce se vor prelungi până în toamna acestui an, dar care  se pare că nu își vor atinge scopul.
          Putem vorbi de evenimente importante, care ne afecteaza propria individualitate dar și relația cu ceilalți. Venus retrograd, (guvernatoral casei a VII-a) în careu cu Saturn staționar (în casa I-a), ne dă lecția umilinței, a renunțării în fața celorlalți din lipsă de speranță, din incapacitatea de a înțelege cum de s-a ajuns într-un punct în care binele făcut în trecut nu poate fi observat și recompensat, acceptat sau înțeles acum. Venus retrograd, în careu cu Saturn staționar retrograd, aduce în vedere dorința de a deține puterea asupra celuilalt, de a manipula, abuza de încrederea oferită de cel care nu deține informația corectă.Limitările și blocajele se vor resimți în mod deosebit în planul relațiilor de mariaj dar și în ceea ce privește relațiile de parteneriat, de afaceri, în planul imaginii publice, în carieră.Este momentul de bilanț, în care  ne punem întrebări: cum ne-au influențat experinețele din trecut, ce am învățat în legătură cu propria persoană din relația cu ceilalți oameni, în urma suferinței produse în cadrul unei relații de mariaj sau prin implicarea într-o colaborare, un parteneriat ce s-a dovedit destul de păgubos.
        Ne confruntăm cu dificultăți, dacă ne implicăm în proiecte, demersuri ce țin de viața publică, de profesie, relații pe care vrem să le începem acum, tocmai pentru că, înainte de toate, este nevoie să cernem ceea ce avem nevoie de ceea ce nu ne mai folosește propriei evoluții.
          Jupiter, guvernator al casei banilor, al resurselor și valorilor (casa a II-a) dar și a investițiilor, a educației, creativității și dragostei (casa a V-a în semnul Pești), în careu cu Saturn staționar, poate conduce către pierderi de bunuri, de finanțe, convingeri religioase ce pot frâna  prosperitatea generală, intoleranţă religioasă sau de altă natură, o balanţă de import-export dezechilibrată, sunt afectate relațiile diplomatice la nivel internațional, sistemul universitar dar și publicațiile, editurile sunt gestionate într-o direcție greșită.
          Este o Luna Plină a promisiunilor; dacă le-am facut și le-am respectat, vom primi recompensele așteptate. În schimb, dacă am făcut promisiuni și nu le-am respectat, vom fi trași la răspundere și ne confruntăm cu pierderi care ne pot afecta pe termn lung.Se poate vorbi de întâlniri neașteptate, cu persoane din trecut sau cu personalități care reprezintă repere importante în domeniile de viață care ne interesează, întâlniri care ne motivează să schimbăm direcția, în mod surprinzător.
          Cei mai vizați de această Lună Plină în Vărsător, sunt nativii semnelor fixe:  Vărsător, Leu, Scorpion și Taur, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 31 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Ascendentul, MC) se află la grad 8, în semne fixe  (± 3 grade).Un factor esențial în identificarea modului în care Luna Plină își lasă amprenta la nivel individual este harta natală, modul în care planetele în tranzit formează aspecte cu planetele natale.

          ”Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât este mai mare potențialul. Teama în fața destinului este incalculabilă, nemăsurată, plin de pericole necunoscute. Orice om care refuză să experimenteze viața nu face altceva decât să își sufoce dorința de a trăi.” Carl Gustav Jung

No comments:

Post a Comment