Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, August 1, 2015

Atmosfera astrală a lunii august 2015



”Creativitatea și carisma sunt resursele naturale Leonine, dar există una cu mult mai importantă: Leul știe să fie fericit!”. Steven  Forrest

În această lună august, ne lăsăm conduși de entuziasm, de joc și voie bună, de dorința de aventură și libertate, de exprimare a propriei individualități. Semnul de foc Leu este puternic accentuat de planetele personale ce tranzitează această zodie pe tot parcursul acestei luni. Semnele de foc semnifică forța nelimitată și încrederea în propria persoană de a învinge obstacolele, reușind să direcționăm în mod conștient voința. Voința de a ne exprima liber, de ”a fi” și de ”a iubi” dincolo de prejudecăți, dincolo de constrângerile sociale. Nerăbdarea se împletește cu dorința de aventură, astfel că trebuie să fim atenți la cum ne gestionăm propriile acțiuni, cum ne avântăm în realizarea marilor ambiții, dar mai presus de toate nu trebuie să uităm să ne bucurăm de prezent, de jocul alături de copii, de vacanță, de dragoste.
            Luna august stă sub impulsul astrelor ce tranzitează semnele de pământ: Soarele (intră în semnul Fecioară în data de 23 august), Mercur (intră în semnul Fecioară în data de 7 august), Jupiter(intră în semnul Fecioară în data de 11 august), Pluton retrograd(în semnul Capricon,aflat la grad 13:39', la începutul lunii); semnele de foc: Soarele (se află în semnul Leu până în data de 23 august 2015), Mercur (se află în semnul Leu până în data de 7 august),Venus (retrograd în semnul Leu), Marte (intră în semnul Leu în data de 9 august), Uranus retrograd (în Berbec, la grad 20°29' până la 20°00´), Jupiter (se află în semnul Leu, până în data de 11 august);   semnele de aer: Mercur (intră în semnul Balanță în data de 27 august),  Nodul Nord (în Balanță).Este vorba de o perioadă de reconfigurare a relațiilor, se dorește o nouă direcție.  Planetele în semnele de apă: Marte (se află în semnul Rac până în data de 9 august),  Saturn (revine la mers direct în data de 2 august, la 28°16´), Neptun și asteroidul Chiron (în semnul Pești).

            Luna Nouă se aflăîn semnul Leu,în data de 14 august 2015, ora 17:53´, la grad 21°30´. Luna Nouă în semnul Leu, casa a VIII-a este asociată Scorpionului, care guvernează resursele celorlalți, moștenirile, sexualitatea și latura ocultă a vieții. Orice Lună Nouă marchează noi începuturi. Conjunctia Luminariilor în zodia iubirii și a creativității și în casa resurselor, ne „vorbește” despre noi relații de iubire, în care  părțile implicate aduc resurse, în măsura în care fiecare este deschis, dornic să dăruiască, să-și aducă contribuția în plan sentimental. Se poate vorbi dorința de a ne atinge scopurile în planul creativității, al iubirii, copiilor și educației. Unele dintre asocierile noastre sunt bazate pe simpatii și/sau pe iubire. Sunt ocrotite relațiile de căsătorie în care iubirea este bunul comun. Pentru unele cupluri este perioada în care poate să apară dorința de a avea copii, iar pentru altele vestea unei sarcini aduce bucurie, mai ales dacă s-a lăsat mult timp așteptată.
            Luna Plină în semnul Pești, din data de 29 august 2015, ora 21:36', la grad 6°07´, este un aspect astral ce are loc pe axa Pești-Fecioară, cu ascendentul momentului în semnul Berbec.Opoziția dintre Soare și Lună activează axa constrângerilor și a obligațiilor, atrage atenția asupra lucrurilor ascunse, a dușmanilor ascunși, a relației cu Dumnezeu, a acelor aspecte pe care le-am ignorat, din prea puțină cunoaștere sau din lene și nepăsare. Sancționează pe oricine a încălcat legile spirituale și principiile morale, care a amânat cunoașterea la un nivel înalt, pe cei care nu au fost serioși în căutările lor și care s-au lăsat amagiți de iluziile vândute și promovate de alții sau de iluzia puterii. Este timpul să acordăm mai multă atenție propriei sănătăți dar și mediului în care lucrăm.
            Soarele, dătătorul de viață, se află în semnul de domiciliu Leu până în data de 23 august 2015, observându-se dorința de a străluci, de a iubi, de manifestare a sentimentelor, de entuziasm, de distracție, de hotărâre și curaj în atingerea scopurilor. În data de 23 august, Soarele intră în semnul Fecioară fiind astfel puse pe prim plan analiza, ordinea,  precizia, spiritul practic și analitic, atenția la detalii, seriozitatea, harnicia, constiinciozitatea, dar și critica, îndoiala, obsesia la detalii, îngrijorarea exagerată.
            Mercur, planeta comunicării, mesager al zeilor (Hermes este zeul comerțului și al hoților), guvernează semnele zodiacale Gemeni și Fecioară. Reprezintă planeta comunicării, a exprimării zilnice. Această planetă se ocupă de analiză și sistematizare, de coordonarea informației. Mercur analizează, grupează și sortează aducând la suprafață semnificația lucrurilor.Până în data de 7 august, Mercur tranzitează semnul Leu, aducând creativitate, dorința de a pune în practică cele mai ingenioase idei, de a comunica lumii ceea ce gândim, susținându-ne cu tărie propriile argumente, idei. Mercur în Leu reprezintă nevoia de a fi utili pentru ceilalți, pentru societate, prin ceea ce gândim. Mercur tranzitează semnul Fecioară până în data de 27 august, semnul de domiciliul nocturn; mintea rațională domină emoțiile, ideile, mesajele sunt analizate, catalogate, simțindu-se în mod profund tendința către critică. Suntem mult mai precauți în luarea deciziilor, mai practici, mai perceptivi, avem capacitate mai mare de memorare. Suntem oarecum mofturoși, critici, neliniștiți, pasionați de cercetarea misterelor. Din data de 27 august, Mercur intră în semnul Balanță, remarcându-se o mai mare deschidere către ceilalți oameni, dorința de a socializa, de a povesti, de a ne integra într-un grup.Ne aflăm în căutarea dreptății, a găsirii unor soluții diplomatice, atunci când este vorba de conflicte.
            Venus, guvernează în astrologie semnele Taur și Balanță, reprezentând dragostea, banii, senzualitatea, confortul, eleganța. Venus este retrogradă pe toată durata lunii august, tranzitând semnul Leuluiși accentuând dorința de afirmare, de atragere a sexului opus, dorința de a ne exprima afecțiunea, de a ne reîntoarce la o iubire din trecut. Primim și dăruim emoții de iubire, de pasiune, căutând libertatea și expresia emoțională (Venus trigon Uranus, 19 august).În data de 15 august are loc conjuncția inferioară dintre Soare și planeta Venus retrograd în semnul Leu, la ora 22:39`(ora lui Saturn, decanul lui Marte, ziua Saturn), la grad 22°27' în semnul Leu. Ea este importantă, pentru că ne aduce informaţii legate de activităţile practice, concrete, materiale despre felul în care ne vom manifesta sentimentele. Conjuncția inferioară dintre Soare și Venus are loc în casa a V-a, a creativității, iubirii și a copiilor; arată că asocierile noastre sunt bazate pe  pe creativitate, prin varietatea de preocupări comune care pot aduce la suprafață realele capacități din planul unei relații, bazate pe sentimente de iubire.  Se poate vorbi și de o perioadă de re-îndrăgostire.
            Marte, zeu al războiului, guvernator al zodiei Berbec și Scorpion, este cunoscut ca planetă a acțiunii, a energiei și a dorințelor nestăvilite. Această planetă stăpânește instinctele noastre de agresiune și supraviețuire, dorințele erotice fiind inspirate de această planetă.  Marte tranzitează semnul Rac(în cădere) până în data de 9 august, acțiunile fiind orientate mai mult spre trecut, încercându-se recuperarea, comemorarea, valorificarea experiențelor trăite. Multe din acțiunile prezente, sub impulsul de moment, de nervozitate se pot întoarce împotriva vechilor valori, tradiții, se pot întoarce împotriva trecutului, riscând să stricăm ceea ce am clădit în foarte mult timp. Intrarea lui Marte în semnul de foc Leu, din data de 9 august, permite concentrarea energiilor, prin voință și curaj pentru împlinirea unor țeluri curajoase. Dorințele pot cunoaște acum cea mai înaltă manifestare a lor, dându-ne posibilitatea de a beneficia de inspirație creatoare dar, mai ales, de punerea în practică a acesteia.
            Jupiter guvernează în astrologie zodia Săgetător, tradițional guvernează zodia Pești. Este planeta belșugului, a norocului, fiind numit și  „Marele benefic”. Au loc acum activități ce necesită multă hotărîre, ambiție, responsabilitate și înțelepciune. Suntem susținuți în împlinirea ambițiilor în plan intelectual și sentimental, cu condiția de a fi cumpătați în alegerile pe care le facem. Suntem tentați să acționăm pripit, să consumăm timp, bani și energie în mod nechibzuit.Cuvintele cheie care o pot defini pe Jupiter: împlinirea și deschiderea către toate căile posibilului, justiția, recunoștința, onoarea, speranța, credința. Jupiter își face intrarea în semnul Fecioară (în exil), în data de 11 august, atunci fiind raționali și critici, căutând să fim mult mai perfecționiști fapt care poate provoca o autolimitare a oportunităților și a resurselor. Ne îndeamnă mai mult către convenționalism, adevărurile înalte ajungând la împlinire numai atunci când sunt folosite în mod curent, prin activități aparent mărunte.
            Saturn, cunoscut drept guvernator zodiei Capricorn (Cronos reprezintă timpul)  a fost unul dintre titani și tatăl lui Zeus. Saturn ne dă impulsul către siguranță, organizare, nevoia de a ne baza pe propriile resurse și muncă, dorința de a ne atinge propriile idealuri. Provocările sunt date de ideile obsesive, de dependență, manipulare, gelozie. Este o perioadă trăită cu intensitate, marea provocare constând în înfrângerea propriilor frici, a temerilor venite din trecutul îndepărtat, fiindu-ne greu să le localizăm în timp. Este o perioadă în care ne vom confrunta cu temperamente violente, pasionale, necazuri produse de legături în plan afectiv dar și cu acțiuni mai puțin inspirate ce țin de domeniul juridic (Jupiter careu Saturn, 3 august; Venus careu Saturn, 5 august; Saturn careu Mercur, 6 august; Marte trigon Saturn, 6 august; Soare careu Saturn,22 august; Mercur sextil Saturn, 26 august).
            Uranus, Zeu al cerurilor, Uranus guvernează în astrologie, zodia Vărsător.Acesta ne dălibertatea eului, originalitate și independență, nevoia de schimbare, tranzitând în continuare cel de-al treilea decan al Berbecului (guvernat de Venus) care ne îndeamnă să luăm inițiativa, să schimbăm ceva în modul de a fi, de a ne comporta, de a ne exprima propriile dorințe și așteptări de la ceilalți. Uranus în trigon Venus, de la sfârșitul lunii august, vizează în special evenimente ce au avut loc în luna iunie 2015, stimulând dorința de schimbare, de reînnoire în plan sentimental.  Uranus, potrivnic tradiției, pune accent pe originalitate și individualitate, această planetă forțându-ne să privim către viitor, să ne avântăm către noi orizonturi. Uranus,retrograd în luna august, tranzitează semnul Berbec până la grad 20°00´.
            Neptun reprezintă eliberarea de ego, libertatea transcendentă(își continuă mișcarea aparent retrogradă în semnul Pești, în primul decan al lui Saturn). Suntem inspirați, profunzi, sensibili, avem tendița de a evada din limităriile materiale, predominând dorința de a fuziona cu Divinitatea, de a aprofunda cele mai profunde emoții legate de iubire, de armonie cu universul.
            Pluton aduce transformare, nevoia de renunțare la ce este vechi (continuă să se deplaseze în sens aparent retrograd prin semnul zodiacal al Capricornului, în intervalul 13°38’-13°07’), fiind momentul de transformare a modului de utilizare a forței și a resurselor interioare, în special al voinței în plan politic, administrativ.Se observă diplomația, spiritul de observație și analiză, percepând esența subtilă a fenomenelor și cauzelor ascunse (Mercur trigon Pluton retrograd, 15 august 2015).
            Mesajul acestei luni este să ne lăsăm purtați de bucuria de viață, de iubire, trăind cu intensitate evenimentele. Scânteia Leului trebuie să se aprindă în fiecare din noi, profitând acum de Soare, de joc, de iubire și învățând să dăruim mai departe zâmbetul și strălucirea, candoarea și lumina vieții.

  ” A interpreta un rol înaintea lumii, înseamnă a avea încredere în ea. Această încredere necondiționată în viață este sfântul Graal al Leului.” Steven Forrest

No comments:

Post a Comment