Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, August 26, 2015

Luna Plină în Pești„Omul poate să se nască, dar pentru a se naște trebuie mai întâi să moară, și pentru a muri trebuie ca mai întâi să se trezească”.
            În data de 29 august 2015, la ora 21:35, se produce aspectul de Lună Plină în semnul Pești. Luna, aflată la grad 6°:06’ în Pești este  în opoziţie cu Soarele din Fecioară la  6°:06’. Este un moment de apogeu, de împlinire a acțiunilor, proiectelor începute la Luna Nouă în Pești (Eclipsa de Soare)din 20 martie 2015.
            Luna Plină are loc pe axa Pești - Fecioară, o axa a sănătății și a limitărilor și ne dă mesajul că mai toate problemele, blocajele cu care ne confruntăm acum ne obligă să apreciem mai mult valorile spirituale și să le orientăm în așa manieră pentru a putea veni în ajutorul celorlalți. Învățăm lecția compasiunii, a iubirii, după ce am reușit să depășim propriul ego, după ce ne-am dat seama că, în această lume, nu suntem singuri și că suferința se poate perpetua atâta vreme cât nu privim dincolo de propria ființă, de propriul suflet și propriile traume. Soarele în Fecioară, energie ce amplifică nevoia de ordine, de analiză, nevoia de a fi în slujba cuiva, de a ne bucura de recunoaștere și respect din partea superiorilor. Se observă un mai mare interes pentru tot ce are legătură cu sănătatea, igiena, terapii și diete. Nu va lipsi însă critica, atenția la detalii, bârfa, dorința de a despica firul în patru, nelăsând nimic la voia întâmplării.  
            Luna Plină în Pești (zodie de apă, mobilă, feminină, guvernată de Neptun și Jupiter)  amplifică intuiția, emoțiile,imaginația, intuiția, simțul premoniției, sensibilitatea, atracția către lucruri misterioase, către ocultism, dar și naivitatea, influențabilitatea, idealismul. Se observă acum starea de nehotărâre, de instabilitate, trecerea de la o extremă la alta, depresiile, obsesiile sunt mult mai accentuate în această perioadă. Se manifestă atracția către literatură, muzică, tot ce este legat de artă, de explorarea și descoperirea frumosului. Se remarcă o oarecare fragilitate a organismului, fiind mult mai sensibili la contractarea unor viruși, sistemul imunitar este destul de scăzut, sistemul nervos este și el mult mai sensibil. Zodia Pești, semn de apă, reprezintă tărâmul emoției profunde și a răspunsurilor emoționale, întinzându-se de la pasiuni compulsive și frici copleșitoare, până la acceptare și o iubire ce îmbrățișează întreaga creație. Este un semn profund intuitiv, sensibil din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne dă capacitatea de a empatiza, de a ne racorda la sentimentele semenilor noștri. Se observă o oarecare sensibilitate emoțională și predispoziția de a fi ușor influențați de cele mai mici încercări ale vieții: „Apa este flexibilă, ea învinge totul. Apa cucerește prin supunere, ea nu atacă niciodată, dar câștigă ultima bătălie.” John Blofeld
            Luna plină pe axa caselor VI-XII, casa sănătății și a limitărilor, ne oferă lecții destul de dure, legate de purificarea fizică și spirituală. Ne putem confrunta cu probleme legate de locul de muncă, colaboratori, colegi dar și cu dorința de a găsi noi remedii de vindecare a unor probleme de sănătate, apelând la un nou tratament, la dietă, acordând mai multă atenție propriului organism. Soarele aflat în casa a XII-a, considerată o casă karmică, arată izolarea de bună voie sau silită. Prin izolare de bună voie se înțelege retragerea din lume, periodică sau permanentă, prin călugărie sau contacte relaționale reduse. Izolarea silită reprezintă izolările de tip închisoare, azil sau spitalizare ca urmare a unor probleme de sănătate, boli cronice. Toate aceste izolări au un scop: întărirea relației cu Dumnezeu. Dușmanii ascunși, intrigile, conspirația, jocurile de culise au legătură tot cu casa a XII-a. Pe de altă parte, vom simți nevoia de a duce o muncă cu propriul suflet, emoționalul va reuși să învingă latura rațională, confruntându-ne cu starea de confuzie, de trădare, iluzie, secrete, cu starea de frică. Sunt aduse la lumină lucruri din trecut,iubiri secrete, reîntâlnirea unor persoane de care ne leagă amintiri nu tocmai plăcute. Simțim, în mod bizar, că este momentul să stăm față în față cu propriile frici, cu propriile neputințe, nu știm ce se va întâmpla, indiferent de direcția pe care o alegem; cert este că alegem cu inima și mai puțin cu mintea. Este momentul de ardere a karmei, de încremenire în prag, de unde privim către o lume ce nu promite nimic bun dar pe care suntem nevoiți să o traversăm pentru a ajunge pe celălalt tărâm. Nu știm ce este acolo, și cu toate astea suntem atrași în această vâltoare de trăiri, de simțiri, de emoții, sentimente greu de descris, pe care fiecare dintre noi le va trăi cu intensitate.  Este o perioadă de reflecţie asupra propriei vieţi, simțim nevoia de confruntare cu propriile temeri, de formulare a unor întrebări care pot declanşa un proces real de vindecare emoţională.
            Ascendentul aflat în semnul Berbec (semn de foc, cardinal, guvernat de Marte) ne dă curaj, dinamism, spontaneitate, dorința de a lua inițiativa, de a conduce și de a ne impune punctul de vedere. Suntem gata să acționăm, cu riscul de a nu reuși să ducem la bun sfârșit tot ce ne-am propus. Se manifestă nevoia de afirmare, de exprimare a autenticității. Marte (aflat în casa a V-a, a iubirii, creativității, a copiilor, hobby-uri) în conjuncție cu Venus retrogradă (guvernatoarea casei a VII-a, a mariajului și a parteneriatelor) dar și casa a II-a, (a banilor câștigați din muncă proprie, abilități și talente personale) în trigon cu Uranus retrograd ne dau posibilitatea să descoperim cine suntem, prin oglindirea propriilor creații sau prin obținerea succesului de către proprii copii. Avem șansa să ne exprimăm cât mai original, spontan, cele mai intense sentimente de iubire prin intermediul creativității, al artei, descoperindu-ne prin ceea ce dăruim și exprimăm, regăsindu-ne mai buni și mai frumoși prin iubire. Sunt favorizate parteneriatele, se obțin rezultate favorabile de pe urma unor investiții făcute în trecut dar se poate vorbi și de oficializarea relației de dragoste.
            Mesajul pentru simbolul sabian al Lunii Pline în Pești: „O paradă a ofițerilor de armată în ținută completă.” Procesul de socializare are loc și prin participarea la momente festive, aceasta având un scop bine definit în a conduce oamenii către o mai puternică coeziune, înțelegere și acceptare a celorlalți indivizi. Este vorba de împlinirea unui ideal, conștientizând acum faptul că la împlinirea propriului țel contribuie întregul grup din care facem parte. Nimeni nu e singur!
            Jupiter (în casa a VI-a, în Fecioară) în conjuncție cu Soare opoziție Luna și Neptun retrograd (în Pești), ne pune în fața unor evenimente provocatoare care ne testează voința, încrederea în propria vindecare și concentrarea energiei în scopul învingerii slăbiciunilor, a dezamăgirilor, a viciilor și a eșecurilor care țin de locul de muncă, probleme de sănătate. Ne aflăm într-o fază de profundă transformare, traversând situații de criză prin care suntem puși în situația să trecem „testul de suferință”, folosind răbdarea, experiența de viață, dar mai ales credința că... toate ne stau în putere. Se poate vorbi de experiențe de viață profund purificatoare, ce ne vor conduce, cu siguranță, către evoluția spirituală. Este experiența ce implică efort, durere, epuizare fizică și mentală, dar care ne poate ajuta să ajungem la Sinele nostru. „Durerea reprezintă paznicul comorilor noastre nedescoperite.” Dane Rudhyar
            Luna Neagră în conjuncție cu Mercur și Lilith în Balanță în sextil cu Saturn, este un aspect astral ce ne aduce față în față cu propriile frici, cu răni emoționale profunde, cu nevoia de a înțelege propriile traume, suferințele din trecut. Suntem puși în fața unor evenimente de viață care ne dau ocazia să ne reevaluăm valorile și idealurile ce țin de locul de muncă, colegi, de problemele de sănătate,de relații, de creativitate, de aspirația spirituală, ceea ce ar putea reprezenta cu adevărat „hrana sufletului”. Există însă riscul de a consuma prea mult timp examinându-ne și încercând să înțelegem propriile emoții, trăiri dar și starea psihică sperând ca, în acest fel, să găsim răspunsul care ne-ar putea ajuta să fim în acord cu ceilalți. Conștientizarea sursei de unde vine suferința, pierderea, ne va ajuta să ne regăsim sensul în această viață. Este nevoia de a ne găsi echilibrul interior prin armonizarea cu ceilalți și totuși suntem tentați să acordăm mai multă atenție propriilor nevoi, iar lupta cu Sinele tinde astfel să ne îndepărteze de adevăratul scop. Este nevoie de înțelepciune, de răbdare cu propria ființă, de trăirea unor evenimente ce sunt legate direct de evoluție, condiționată însă de capacitatea de a ne pune în slujba celorlalți, cu o oarecare atitudine de smerenie. Este momentul să renaștem în plan spiritual prin dăruire și iertare.
            Mesajul simbolului sabian pentru gradul la care se află Mercur în Balanță (și care va mai trece peste acest grad și în zilele de 5 octombrie și 14 octombrie 2015): „Zorii unei zile ne dezvăluie o lume schimbată.” Ni se dă șansa acum să descoperim și să învățăm ceva nou care va contribui la evoluția noastră, atât în plan mental, cât și spiritual. Suntem gata să acționăm, în mediul și locul în care ne aflăm, observând direcția, sensul de mers, fiind conștienți de menirea noastră în această existență. Ne asumăm acum un nou rol, lăsându-ne invadați de primele raze de Soare, de speranța ce ne învăluie, în mod magic, întreaga ființă, regăsindu-ne mai buni și mai puternici.
            Pluton semnifică forțele subconștientului, impulsurile, emoțiile din adâncul ființei umane, fiind asociat cu moartea și renașterea, cu evoluția sau metamorfoza spirituală. Puterea lui Pluton poate fi folosită în sensul evoluției, odată ce am conștientizat necesitatea de a elimina din viața noastră impuritățile, ceea ce ne blochează propria evoluție, iar odată acceptată această transformare putem să ne așteptăm la vindecare, la evoluție în plan spiritual. Pluton (guvernatorul casei a VIII-a, aflată în Scorpion, casa morții și renașterii, a moștenirilor, a metamorfozei și a sexualitatății) aflat pe Mijlocul Cerului în sextil cu Luna Plină și Neptun retrograd, ne îndeamnă să ne cufundăm în conștiința colectivă. Se poate vorbi de o stare de trezire, aparent în mod accidental, plecând către drumul cunoașterii fără să ne dăm seama ce ne așteaptă și unde ne va conduce acest drum ales. Este lungul drum pe care îl alegem și de care ne simțim atrași în mod inexplicabil, fiind însă important să ținem cont de mesaje venite pe orice cale, de experiențele de viață dar, mai ales, de credința că nu suntem singuri. Pluton în casa a X-a amplifică dorința de putere, dar care nu poate fi obținută decât ca urmare a unei mari transformări, a unei metamorfoze, după eforturi de durată și reevaluarea propriilor motivații și valori. Este conștientizarea că succesul unei națiuni depinde de înțelepciunea și trezirea la realitate a fiecărui om, cei ce contribuie la construcția societății. Saturn(guvernatorul casei a X-a în Capricorn) aflat în casa a VIII-a, în sextil cu Mercur, ne vorbește de manipulare, de atragere a unor fonduri dar și de aplicarea unor proceduri legale ce vor fi folosite pentru a atrage popularitate, notorietate, o carieră plină de succes datorată diplomației și precauției. Se negociază mult și cu folos, din păcate în defavoarea poporului.
            Luna Plină în Pești ne aduce lumină în suflet, primind puterea vindecătoare din sursa divină, având șansa de a experimenta percepții, trăiri, inspirații spirituale, racordându-ne la niveluri superioare după ce am coborât în infern.
            Lună Plină în Pești are influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele mobile: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 29 (± 3 zile), dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în preajma gradului 7.

         

„Nu există trezire a conștiinței fără suferință.”  C. G. Jung

No comments:

Post a Comment