Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, September 30, 2015

Conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd în semnul Balanță




” Nu lăsa o dispută nesemnificativă să rupă o mare prietenie.” Dalai Lama


Soarele este în conjuncție inferioară cu Mercur retrograd (se află între Pământ și Soare) în semnul Balanță la 7°:07`, în data de 30 septembrie 2015, ora 17:32`.Ascendentul momentului în semnul Vărsător (semn fix, de aer, guvernat de Uranus, schimbarea, originalitatea, octava superioară a lui Mercur) ne sporește dorința de schimbare, de acceptare a noului, nonconformismul, dorința de libertate dar și spiritul de revoltă, dezordinea, dorința de aventură, de extindere a perspectivelor. Vărsătorul caută adevărul, el se dedică umanității, știe că nimeni și nimic nu îi stă în cale, reușind să răzbată prin cele mai dure obstacole. Uranus aflat în casa I-a, a personalității, ego-ul;se poate vorbi acum de o puternică dorință de afirmare, de a trece dincolo propriile limite, dând dovadă de îndrăzneală, de originalitate, confruntându-ne cu tot felul de surprize, mai mult sau mai puțin plăcute.
        Cele trei conjuncții inferioare dintre Soare și Mercur retrograd din anul 2015, au loc: în data de 30 ianuarie, la grad 10°20`, ora 15:46 în semnul Vărsător; în data de 30 mai,  la grad 8°58`, ora20:01în semnul Gemeni; în data de 30 septembrie, la grad 7°07`, ora 17:32 în semnul Balanță.    Această  conjuncție inferioară Soare –Mercur este ultima (din cele trei..) ce au loc în acest an, toate cele trei conjuncții inferioare producându-se în semne de aer (Vărsător, Gemeni și Balanță), în aceeași zi de 30.
          Începe perioada Prometeică, asemănătore Lunii în creștere, momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui, Mercur aflându-se în spatele acestuia.Aceasta se produce imediat după ce are loc conjuncția inferioară dintre Mercur retrograd și Soare. Este o perioadă de creștere, de eliberare, de curaj și voință. Este timpul în care vorbim în mod deschis, direct, încercând să găsim soluții clare la problemele cu care ne confruntăm, gândim înainte de a acționa.
Mercur retrograd în conjuncție cu Soarele în semnul Balanță, ne aduce în vedere necesitatea de a ne revizui atitudinea față de celălalt, ce anume trebuie să schimbăm în cadrul unei relații, în parteneriate, fiind momentul să ne eliberăm de persoane ce nu mai corespund așteptărilor noastre. Mercur ne pune în situația de a ne reorganiza, reevalua propria viață, propriile acțiuni, relații, suntem puși în fața unor evenimente ce ne obligă să ne reevalăm modul în care percepem o relație, fie ea de dragoste, de mariaj sau de afaceri. În perioada de Mercur retrograd, primim informații, mesaje ascunse, informații importante ce ne vor ajuta să facem lumină în relații.
          Această conjuncție are loc pe casa a VII-a a momentului, subliniind încă o dată necesitatea de a aduce schimbări în tot ceea ce are legătură cu planul relațional, fiind necesar să ne reorganizăm, să reevaluăm relația în care ne aflăm în prezent.Acestei conjuncții inferioare dintre Soare si Mercur în casa VII, i se alătură Nodul Nord lunar, Yunona, Lilith, Pars Fortuna, Jupiter ce formează configurația astrală „Piramida” sau „Marele triunghi” pe semne de pământ (Jupiter trigon Pluton trigon Luna), Marte; este important să acordăm o mai mare atenție modului în care ne adresăm celorlalți, să ne analizăm cu sinceritate sufletul, înainte de a lua o decizie și să încercăm să ținem cont și de opinia celuilalt. Este o perioadă destul de tensionată în plan relațional, aflându-ne între două extreme, venindu-ne greu să facem o alegere, să pornim către o direcție clară, tocmai pentru că mintea este destul de dezorientată acum, fiind mai greu să facem distincția între bine și rău. Frica, nehotărârea, starea de rătăcire ne îndepărtează de scopul propus dar,prin înțelepciune și experiență de viață reușim să depășim toate aceste trăiri. Este indicat să luăm acum pauză, în această zi de 30 septembrie (± 3 zile), evitând să punem în practică proiecte importante sau să începem acum relații importante.
          Piramida sau Marele triunghi pe semne de pământ ce se formează în această zi: Luna (în Taur) trigon Jupiter (în Fecioară) trigon Pluton (în Capricorn) reprezintă talentul, abilitățile, grația divină, oportunități de evoluție în plan relațional, social dar și financiar.De fiecare dintre noi depinde în ce măsură dezvoltăm anumite capacități, talente pentru a contribui la propria transformare, evoluție ce poate aduce și rezultate concrete în plan material, financiar. Această configurație astrală ne aduce față în față cu dorința de a finaliza un proiect important vis-à-vis de relație dar și de „reglare a unor conturi” cu o persoană (persoane…) care ne-a provocat multă suferință. Ar fi bine să ne împăcăm cu trecutul, fiind momentul să ne observăm cu sinceritate și să eliminăm un vechi mod de a fi, vechi obiceiuri ce până acum ne-au făcut să batem pasul pe loc. Se remarcă o mai mare dorință de stabilitate, de securitate în plan material, nu ne mai mulțumim doar cu promisiuni, dorim să vedem faptele, cum se concretizează dorințele noastre. Suntem mult mai practici, dispunând de capacitatea de a folosi în mod constructiv resursele de care dispunem (mentale, fizice și materiale) pentru a primi rezultate în plan social. Cel mai important este să folosim toate aceste idei, gânduri, să concretizăm planurile făcute acum, odată cu ieșirea din retrogradare a lui Mercur, mai exact din 9 octombrie 2015.
Gradul sabian la care are loc conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd este:”O femeie hrănește puii de găină și îi apără de ulii. ” Este nevoia de a înfrunta forțele întunericului, a adversarilor pentru a reuși să ducem la bun sfârșit misiunea pentru care am venit în această viață. Prin ceea ce dăruim, prin grija față de ceilalți oameni, prin asumarea unor responsabilități ne ridicăm mai presus de ego. Este momentul să conștientizăm că facem parte dintr-o mare familie, în care este absolut necesar să avem grijă unii de ceilalți, eliberându-ne de egoism, de gândurile meschine.
          Această conjuncție inferioară predispune la decizii sub impulsul de moment, confuntându-ne însă cu starea de nehotărâre, de confuzie, riscând să luăm decizii greșite, ce ne vor afecta pe termen îndelungat.  Evenimentele din această perioadă ne atrag atenția că lucrurile nu sunt atât de simple, precum păreau la prima vedere, și totuși ne dorim să schimbăm ceva cu orice preț.  Se poate vorbi acum de discuții, întâlniri, negocieri ce au avut loc în preajma datei de 7 septembrie, darcare au toate șansele să fie clarificate, finalizate, luându-se decizii ferme,în preajma datei de 18 octombrie 2015.
          Conjuncția inferioară Soare-Mercur vizează, în mod deosebit, nativii zodiei Balanță dar și nativii semnelor: Gemeni și Fecioară (Mercur guvernând cele două zodii). Fiecare nativ, indiferent de zodie, va resimți, mai mult sau mai puțin, influența acestor aspecte astrale, în funcție de harta natală.


” Nu lăsa comportamentul altora să îți distrugă pacea interioară.” Dalai  Lama

No comments:

Post a Comment