Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, October 11, 2015

Luna Nouă în Balanță

   „  Să înfruntăm legăturile și temerile care ne împiedică să fim fericiți  ”

            În data de 13 octombrie 2015, ora 3:06', are loc fenomenul de Lună Nouă la 19°20', în semnul Balanță, ascendentul în semnul Leu.
            Luna Nouă aflată în Balanță, casa a III-a, anunță o perioadă de transformări ce țin de cunoaștere, călătorii, studiu, comerț, comunicare, de relația cu rudele și/sau vecinii, modul în care oamenii din mediul nostru apropiat ne ajută, ne provoacă să ne dezvoltăm abilitatea de a comunica, relaționa, de a pune în fapte ceea ce gândim. Ne este acum testată capacitatea și puterea de a explora lumea, claritatea cu care percepem ceilalți oameni dar și ceea ce ar putea să ne afecteze din punct de vedere intelectual și ne schimbă modul în care vedem viața prin cunoașterea pe care o dobândim. Uranus retrograd, în opoziție cu luna Nouă în Balanță, ne poate pune în situații neașteptate, ce ne vor lua prin surprindere obligându-ne să schimbăm modul de a gândi, comunica, de a relaționa. Pot apărea probleme care țin de transport, comerț, călătorii, automobil, avioane, sateliți artificiali, computer, tot ce ar putea facilita transmiterea informației.
            Ascendentul în semnul Leului (semn fix, de foc, guvernat de Soare) ne ajută să beneficiem de dinamism, dorința de a fi în centrul atenției, ne exprimăm cu mai mult curaj propria personalitate, suntem independenți, impulsivi, preocupați să păstrăm aparențele, dar avem și tendința de a lua decizii pripite, de a supraaprecia unele lucruri, evenimente, relații. Se remarcă starea de optimism, entuziasm, mai ales când este vorba să punem în practică noi proiecte orientate către studii, călătorii și relații cu străinătatea. Beneficiem astfel de ambiția necesară pentru a putea face față obstacolelor cu care ne confruntăm; evenimente neplăcute, pierderi  neașteptate.
            Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna Nouă în semnul Balanță este:„Un rabin îndeplinindu-și îndatoririle.”Exprimă necesitatea de a ne apropia de puterea unei tradiții ancenstrale pentru a servi și inspira semenii. Pentru a ne găsi rolul și rostul în această viață trebuie să ne ascultăm sufletul și să ne urmăm calea, dincolo de tradiții, de eșecuri, lăsând în urmă orice ne-ar putea umbri voința. Este momentul să conștientizăm misiunea pentru care am venit în această viață. Drumul nu este ușor dar prin credință și iubire de semeni, făcându-ne datoria și față de ceilalți, ne vom simți mult mai împliniți.
         Se dorește o exprimare fermă a ceea ce simțim, iar experiențele din planul amoros ne pot pune în situația de a bate în retragere, de a ne izolasperând că, în acest fel, nu mai simțim  suferința venită din pierderile suferite în plan amoros. În același timp, suntem puși în fața unui sfârșit, a unei despărțiri, renunțăm la persoane care nu ne fac să ne simțim apreciați, doriți. Este momentul să ne redefinim modul în care percepem iubirea, dacă suntem sau nu pregătiți să iubim, ce transformări ar putea aduce o nouă relație de iubire în propria existență. Se pare că experiențele amoroase sunt dureroase, în această perioadă, dar necesare pentru a ne trezi la realitate, tocmai pentru a învăța să ne deschidem mai mult sufletul, conștientizând astfel că pentru a primi iubirea trebuie mai întâi să știm și să vrem să dăruim iubire. Venus în careu cu Saturn ne aduce mesajul de redefinire, reexaminare a propriilor sentimente de iubire, iar ceea ce simțim ca o limitare, un blocaj este de fapt necesitatea de a conștientiza că, de cele mai multe ori, unele despărțiri  sunt provocate chiar de ego-ul nostru, de  incapacitatea de a privi în propriul suflet și de a accepta că nu suntem pregătiți să iubim. Aspect astral ce ne transmite mesajul: „Învață să iubești pentru a fi iubit!”
            Avem toate șansele să ne transformăm prin iubire, prin creativitate, să ne redescoperim și să prezentăm celorlalți adevăratul potențial ce ține de creativitate, de exprimarea frumosului. Relația de iubire poate avea acum un rol profund transformator, dacă nu ne lăsăm conduși de scopuri egoiste, lăsând astfel la o parte resentimentele și avem curajul să punem în practică iertarea față de celălalt dar, mai ales, iertarea față de propria persoană (Marte, Jupiter trigon Pluton). Astfel că are loc o reafirmare a Sinelui, o eliberarea a energiei către găsirea propriului sens prin cunoaștere, iubire, căutarea unei noi direcții în viață prin credință, înțelegând că nimic nu se face fără efort, fără renunțări, iar starea de reînnoire, de renaștere vine în urma unor sfârșituri, eliberări ce ne vor conduce inevitabil la metamorfoza întregii ființe. Avem ocazia să explorăm o nouă latură a iubirii, o iubire înălțătoare, orice implică credința că, dincolo de tot ce poate fi atins, există spiritul ce ne poartă prin Univers pentru a transmite iubirea mai departe.       Este momentul să înțelegem necesitatea de a explora o altă dimensiune a propriei ființe ce nu poate fi accesată decât prin iubire. Pluton în casa a V-a ne transmite mesajul de transformare prin iubire, creativitate, necesitatea de a arăta lumii felul nostru unic de „a fi” lumină, explorând cele mai profunde emoții și trăiri ale ființei.
            În mitologia greacă Niobe, considerată mama primordială, fiica lui Tantal și soția lui Amfion, regele Tebei, avea multe lucruri pentru care mulțumea zeilor, dar de niciunul nu era mai mândră decat de cei șapte fii ai săi. Semnificațiile numărului șapte sunt diverse și încep să se contureze în concepțiile antice cu mult înainte de Pitagora. Sapte reprezintă patru (Pământul) adunat cu trei (Cerul), șapte reprezintă totalitatea universului în mișcare. Și într-adevar, cei șapte Niobizi erau totul pentru mama lor, fapt care a alimentat convingerea că Niobe este zeița, datorită altui înțeles al numărului șapte, acela de viață veșnică. Numărul șapte reprezintă trecerea de la cunoscut la necunoscut, anunță încheierea unui ciclu. Niobe a avut îndrăzneala s-o sfideze pe Leto, jignită, aceasta și-a rugat copiii s-o răzbune. Apollo și Artemis au plătit umilința adusă mamei lor ucigînd cu săgețile lor divine pe toți cei șapte copii ai Niobei. De disperare, nefericita mamă a vărsat șiroaie de lacrimi, până când, în cele din urmă, a fost preschimbată într-o stîncă. În unele legende și mai ales în aceasta, transformarea în piatră reprezintă instrumentul pedepsei divine. Piatra este simbolul indiferenței, al intransigenței în fața trecerii timpului și al efectelor acestora. De aceea, Niobe este lăsată să plângă în continuare, să își plângă culpa, să regrete. Niobe este simbolul doliului etern.
            În astrologie, asteroidul Niobe simbolizează tragedia, lezarea, suferința, lecția grea de viață dar și întărirea prin suferință. Ca simbol al aroganței, Niobe simbolizează răceala, disprețul, mândria, vanitatea, comportamentul irațional, lipsa de respect, insulta. Asteroidul Niobe în conjuncție cu Luna Nouă în Balanță, ne avertizează că trebuie să ne controlăm orgoliul, ego-ul, tot ce are legătură cu copiii, educația pe care le-o oferim, modul în care comunicăm cu aceștia, întrucât orice greșeală față de aceștia sau ceea ce are legătură cu copilul, poate fi sancționată. Primim acum lecții importante, legate de modul în care comunicăm cu ceilalți, de studii, călătorii, relația cu străinătatea, modul în care percepem spiritualitatea, Divinitatea, dar și pentru modul în care relaționăm cu rudele și/sau vecinii. Cu cât vom fi mai orgolioși și mai mândri de realizările noastre, cu atât vom primi lecția umilinței, lovituri ale sorții, acuzații, transformări ce ne vor afecta pe termen lung.
            Prezența lui Mercur în casa a II-a, în sextil cu Saturn, favorizează câștigurile și experinețele care ne fac capabili să acumulăm bani și bunuri materiale, dând dovadă de inspirație, coerență, capacitatea de a negocia și a atrage profituri, fiind vorba de un simț al organizării și al responsabilității mult mai dezvoltat. Se poate vorbi acum de o mai bună cunoaștere a propriei valori, de capacitatea de a valorifica propriile abilități, talente ce ne vor aduce și câștiguri financiare pe termen lung.
            Această Lună Nouă în Balanță ne ajută să conștientizăm propria valoare în mediul în care trăim și muncim, în lume, rostul pe care îl avem în această viață, ce se află dincolo de munca de zi cu zi, dincolo de lacrimi dar și de zâmbet. Avem acum ocazia să simțim, în mod magic, iubirea ce există în fiecare acțiune pe care o desfășurăm, în fiecare moment al vieții, iubirea care este  de fapt energia ce ne poartă prin această viață.
            Cu Luna Nouă aflată la 19°20’ în Balanță, cei născuţi în jurul datei de 13 (± 3  zile), în zodiile cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 19.


Acțiunea Lunii Noi în Balanță pentru fiecare zodie/ascendent

         Domeniile din viața noastră influențate de către Luna Nouă în Balanță, plecând de la zodia în care suntem născuți (poziția Soarelui) și/sau ascendent.

            Berbec/Ascendent în Berbec-Este momentul să fii mai deschis către ceilalți, către societate, oameni ce îți pot veni acum în ajutor în momentele mai puțin plăcute. Simți o mare nevoie de susținere, de colaborare, acceptând mult mai ușor compania celor din jur. Munca în echipă, în această perioadă, este mult mai importantă, fiind un moment bun pentru a încheia parteneriate pe termen lung sau chiar să renunți la o colaborare. Trebuie să acorzi mai multă atenție felului în care arăți, să cunoști oameni noi, să mergi la petreceri, spectacole, expoziții, să socializezi mai mult. Așteaptă-te însă și la surprize, mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare, de parteneriat; asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi și să spui că nu mai merită nimeni încrederea ta. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate ce te vor ajuta să progresezi, material dar și spiritual. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei.

            Taur/Ascendent în Taur- Atenția ți se îndreaptă acum către locul de muncă, relația cu colegii și colaboratorii, ești preocupat de finalizarea unor proiecte care țin de locul de muncă, de adaptarea la schimbările ce se produc în plan profesional. Este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului, urmând o (nouă) cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate. Ești mult mai conștiincios, concentrându-te pe muncă, pe o mai bună organizare a timpului dar și a spațiului în care muncești. Putem vorbi acum de noi relații profesionaledar și de dedicarea față de ceilalți, simțindu-te mai mulțumit,cât timp cât reușești să le fii celorlalți de ajutor. Această energie poate aduce oportunității interesante și neașteptate ce țin de creativitate, iubire și copii (Marte și Jupiter trigon Pluton).Accentul perioadei se pune pe tot ceea ce este legat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, datorie față de ceilalți.

            Gemeni/Ascendent în Gemeni-Se preconizează o perioadă de dinamism, creativitate, inspirație care te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile, remarcându-te mult mai ușor în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat, bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică ce sfidează timpul, fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări, tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba de o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, o veste legată de o sarcină, o adopție.Te poți bucura de copii, de succesul acestora sau chiar îți împlinești dorința de a avea un copil. Ești atras de artă, să te recreezi mai mult, redescoperind frumosul și armonia în jurul tău.Această energie poate aduce oportunități interesante, legate de casă, familie, afaceri imobiliare, poți cumpăra sau închiria o locuință la un preț avantajos acum (Marte și Jupiter trigon Pluton). Mercur în Balanță (guvernatorul zodiei tale) îți poate aduce vești despre relația de cuplu. Este o lună importantă, pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, joc, teatru, hobby.

            Rac/Ascendent în Rac- În această perioadă sufletul este pe primul plan, având o mai mare nevoie de ocrotire, de dragoste și înțelegere. Relația cu familia este intensificată, astfel că este momentul să fii alături de părinți, să faci o vizită la locul natal, casa părintească, țara natală. Tot acum te gândești să redecorezi casa, fiind mult preocupat de gospodărie, să schimbi eventual domiciliul. Aceasta energie poate aduce oportunități interesante, legate de  frați, călătorii, studii, examene, relația de cuplu (Marte, Jupiter trigon Pluton).Trebuie să acorzi mai multă atenție alimentației,  problemelor care țin de stomac și psihic. Accentul acestei perioade se pune pe tot ce este legat de familie, casă, trecut, copilărie, amintiri, locuință, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație, subconștient.

            Leu/Ascendent în Leu- În această perioadă se intensifică relația cu rudele apropiate, vecinii și tot ceea ce ține de comunicare, mental, călătorii, comerț. Este o perioadă de renaștere, de reînnoire, de renunțări dar și de noi începuturi în tot ceea ce ține de studiu, corespondență, examene, învățământ. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Pot apărea probleme neașteptate, în ceea ce privește demararea unor proiecte care țin de comerț, călătorii, mașină, studii, telefon, computer.Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta să progresezi, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual. Aceste energii (Marte și Jupiter trigon Pluton) pot lucra în mod inedit, pentru succesul tău la locul de muncă, putând fi remarcat datorită conștiinciozității de care dai dovadă, poți  obține o slujbă dorită, sau chiar să obții o mărire de salariu. Această perioadă pune accentul pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele, vecinii, călătorii, comerț, mass-media, vânzări-cumpărări.

            Fecioară/Ascendent în Fecioară-Se poate vorbi despre o perioadă în care trebuie să acorzi mai multă atenție problemelor financiare, să-ți valorifici abilitățile și talentele. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci, acestea ar putea fi mult mai costisitoare decât ți-ai programat. Această perioadă te poate pune în situația de a schimba atitudinea față de anumiți colaboratori, putând apărea discuții legate de bani, de resursele materiale investite. Este momentul să găsești noi mijloace pentru a câștiga din muncă personală, eventual să-ți schimbi locul de muncă sau să ceri o mărire de salariu. Poți apărea acum transformări favorabile legate de copii, iubire, educație, creativitate, hobby. Nu te grăbi să investești bani într-o afacere până când nu analizezi cu atenție termenii contractului. Accentul se va pune, în această perioadă, pe bani, confortul material, noi posibilități de câștig, achiziții, atașament, valori, nevoi personale dar și pe valorificarea abilităților și talentelor personale.

            Balanță/Ascendent în Balanță- Este  momentul ideal pentru noi începuturi, pentru inițierea de drumuri noi, pentru proiecte personale, pentru a-ți manifesta cu îndrăzneală și a-ți pune în lumină adevărata personalitate.Vei pune mai mult accent pe dezvoltarea personală, pe relații, fiind ghidat către progres, evoluție, care se vor observa și în relația cu ceilalți. Se poate vorbi despre prietenii utile propriei evoluții, de valorificare a propriilor talente. Te vei preocupa mai mult imaginea personală, deci nu ar strica să mergi la un salon de cosmetică sau/și să îți înnoiești garderoba. Atenție la hemoragii, taieturi, răniri, dureri de măsele,cap. Această energie poate aduce oportunități  interesante, ieșite din normele tradiționale, legate de familie, părinți, loc natal (Marte, Jupiter trigon Pluton). Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă emoții grele, această perioadă poate să îți ofere soluția, intuiția necesară echilibrării tale sufletești. Această perioadă pune accentul pe imaginea de sine, voință, felul în care te percepe lumea, cum te impui, înfățișare și comportament personal, noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal.

            Scorpion/Ascendent în Scorpion-În această perioadă poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine, realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut. Această energie te ajută să te eliberezi de ceea ce îți blochează evoluția în plan spiritual. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian, analizându-ți cu sinceritate sufletul. Poți primi mesaje importante prin intermediul visului, a premonițiilor care te pot îndruma către o nouă direcție. Ai acum șansa de a întâlni un ghid, care te poate ajuta să redescoperi o nouă dimensiune a existenței. Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi, acordând mai multă atenție Sinelui. Inspirația creatoare se află la cote înalte astfel că este momentul să-ți manifești talentul într-o formă artistică (pictură, muzică, poezie). Perioada va pune accentul pe spiritualitate, aflarea unor secrete, probleme de sănătate, premoniții, trădare, datorii karmice, frici care se cer exprimate, traume de care trebuie să te eliberezi, să le vindeci.

            Săgetător/Ascendent în Săgetător-Putem vorbi despre o perioadă de socializare intensă, dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțare la vechi prietenii, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Se pot rupe acum legături de prietenie dar te implici în noi relații de prietenie, grup, asociație, legi alianțe importante.  Descoperi o nouă fațetă a unei relații, te implici mai mult în cadrul unei organizații, au loc întâlniri cu persoane influente, care vor juca un rol esențial în evoluția ta personală dar și profesională. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni, bani care ți se cuvin. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

            Capricorn/Ascendent în Capricorn-Este o perioadă de transformări profunde în carieră, activitate socio-profesională, tot ceea ce este legat de statut, reputație, imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să nu mai stai în umbră și să arăți lumii de ce ești capabil, rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați  pasul pe loc. Ai acum șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta, având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambiții în plan social, responsabilități sociale, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

            Vărsător/Ascendent în Vărsător- Este momentul să fii mult mai deschis către latura spirituală și abstractă a vieții, fie citind o carte de filosofie, fie începi un curs de specializare sau să te înscrii la o facultate. Se poate vorbi acum despre decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate, explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi acum de anumite restricții morale și sociale autoimpuse, devenind mult mai matur, mai înțelept. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii, ești dornic să cunoști mai multă lume. Atenție la problemele care țin de ficat, bilă, stomac și gambe. Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

            Pești/Ascendent în Pești-Perioada pe care o analizăm te avertizează asupra problemelor financiare, credite, moșteniri dar și probleme care pot veni din anumite relații de parteneriat, necesitatea de a reformula anumite acorduri. Pot apărea acum crize de natură emoțională. Există șanse sporite de a te implica într-o aventură de natură erotică; viața sexuală crește în intensitate. Ești mult mai atras de necunoscut, de mister, de bârfe, dorind să descoperi partea nevăzută, ascunsă din viața unor persoane. Putem vorbi și despre o întâlnire neașteptată, despre un mesaj important, venit din partea unei persoane de sex opus. Perioada pune accentul pe subconștient, impozite, taxe, sexualitate, datorii, moșteniri, moarte, renaștere, accidente, datorii karmice.

            „Fericirea reprezintă experiența spirituală de a trăi fiecare minut cu iubire, grație și recunoștință.” Denis Waitley


No comments:

Post a Comment