Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, October 26, 2015

Luna Plină în Taur



            ”Primește în tine, cât trăiești, toată lumina în toate felurile ei. ” Nicolae Iorga

            În data de 27 octombrie 2015, la ora 14:05’, are loc fenomenul de Lună Plină în semnul Taur. Acest aspect se produce cu Luna la 3°45’ în semnul Taur și Soarele la 3°45’ în Scorpion, cu ascendentul în Vărsător.
Luna Plină este o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Creşte receptivitatea, sensibilitatea organismului, reacțiile impulsive dar și tendința de a lua decizii pripite, stare de nervozitate, crește riscul de certuri, acuzații nefondate, accidente. Este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului, fiind important să dedicam această perioadă meditației, stării de introspecție, ținându-ne departe de tot ce înseamnă dorință de răzbunare, egoism, invidie. Este timpul să vedem rezultatul acțiunilor gândite, proiectate în preajma fenomenului de Lună Nouă în semnul Taur, din data de 18 mai 2015.
          Luna Plină are loc pe axa Taur- Scorpion, casele II-VIII, o axă a posesiunilor, a valorilor materiale (Taur) şi a sexualităţii (Scorpion). Luna Plină pe această axă face lumină în ceea ce privește modul în care gestionăm banii, bunurile materiale, resursele care rezultă din efortul personal. Este timpul să descoperim posibilitățile de exprimare, să ne redescoperim talentele native, conștientizându-ne astfel adevăratul scop, în această existență. Se poate vorbi despre dorința de a accesa noi dimensiuni ale existenței, încercând să găsim un echilibru între „a avea” și „a dori”, tocmai pentru că nu vom reuși să ajungem să obținem întotdeauna tot ceea ce ne dorim iar singurul lucru viabil, căruia merită să îi acordăm în totalitate atenție, este propriul suflet pe care este important să îl păstrăm în acord cu Divinitatea. Are loc acum un fel de „revoluție” a sufletului, o luptă în care câștigător nu poate fi decât cel care a reușit să obțină detașarea în fața pierderilor de orice fel.
            Ascendentul în semnul Vărsător (semn de aer, masculin, fix, guvernat de Uranus ) indică dorința de a înțelege direcția aleasă, ce anume determină pierderi de natură materială dar și în plan relațional, căutând acum să se facă dreptate, chiar și cu riscul de a nu găsi răspunsul mult așteptat. Este o lună în care predomină spontaneitatea, originalitatea, curiozitatea, dorința de a acumula informații din noi domenii, fiecare moment fiind trăit cu intensitate.
            Uranus retrograd, în opoziție cu Mercur pe axa posesiunilor, ne poate aduce pierderi în plan material, financiar ca urmare a unor decizii greșite, a stării de impulsivitate, pierderi bruște ce țin de împrumuturi, taxe și impozite, amenzi. Ne putem confrunta acum cu blocaje ce țin, nu doar de latura financiară, ci și de încurcături în legătură cu documentele, pierderea de acte, înțelegeri (scrise și verbale) care pot fi încălcate, ambiții greu de realizat, cât timp vrem să obținem câștigul imediat, apelând la tot felul de tertipuri, manipulare, șantaj, fără să ne gândim la consecințe ce ne pot afecta pe termen lung, îndeosebi în plan  material.
            Simbolul sabian pentru gradul Lunii Pline în semnul Taur este: „Cupa de aur de la capătul curcubeului.” Curcubeul simbolizează relația neîntreruptă dintre cer și Pamânt, dintre zei și oameni fiind, concomitent, semn grăitor și expresiv al limbajului divin. Mai este numit și semn al legământului veșnic dintre om și Dumnezeu, simbol al contractului pe durată nedeterminată. Astfel că nu trebuie să ne pierdem niciodată speranța, oricât de multe evenimente nefericite ne-au traversat viața, vor apărea cu siguranță și momente în care să simțim cum întreaga ființă vibrează de fericire și împlinire.
            Steaua fixă Mizar situată în constelația Ursa Mare, stea de natură marțiană, în conjuncție cu Jupiter, amplifică și mai mult inspirația artistică, starea de încredere și de optimism pentru a duce la îndeplinire multe din ambițiile noastre în plan profesional. Nu trebuie să pierdem din vedere importanța valorificării propriilor resurse, abilităților, talentelor, de împărtășire a propriei cunoașteri cu ceilalți oameni, ducând mai departe dorințe, ambiții de împlinire a unor idealuri. Kabaliștii asociază Constelația Ursa mare cu Arcana Majoră din Tarot „Carul de Triumf”, ceea ce ne indică forță, dar și teama, starea de incertitudine în fața noului. Carul de Triumf reprezintă pornirea la drum, un nou început, cu condiția să acceptăm că nu există obstacole de netrecut și că, prin curaj, voință, muncă susținută, vom ajunge acolo unde ne-am propus.  
            Pluton, zeul lumii subpământene, este guvernatorul zodiei Scorpion. Pluton semnifică forțele subconștientului și stăpânește peste simțămintele, impulsurile, emoțiile din adâncurile ființei umane. Este asociat cu reînnoirea și renașterea, exprimă  șfârșitul și noul început, precum și evoluția, metamorfoza în plan spiritual. Astfel că se poate vorbi acum de o perioadă importantă în care relațiile sentimentale sunt tratate cu mai multă seriozitate, profunzime, punându-se acum bazele unor relații de dragoste, de cuplu de lungă durată. Este timpul să fie lăsate în urmă traume,  răni sufletești provocateîn urma unor despărțiri sentimentale. Are loc un proces transformator, vechile valori sunt distruse iar relațiile care inhibă propria evoluție sunt fie rupte, fie transformate, astfel reușind să se ajungă la un nou nivel de autenticitate (Pluton este planeta care mediază opoziția dintre Chiron și Venus în conjuncție cu Jupiter).
            Chiron era fiul lui Cronos şi al oceanidei Philyra. Avea corpul de centaur dar era înţelept şi binefăcător, a renunţat la nemurire în favoarea lui Prometeu şi a coborât printre oameni pentru a-i ghida spre eliberare. Chiron este patronul Ophiucusului, o constelaţie situată între Scorpion şi Săgetător şi îi este încredinţată măsurarea timpului astral. El este împotriva convenţionalului şi distruge structurile vechi pentru a le susţine pe cele noi. El ne permite acum să vedem care sunt, de fapt, urmările unei pierderi, ce anume avem de vindecat, să conștientizăm o suferință care a declanșat, până la urmă, evoluția în plan spiritual. Suntem ajutați acum să vedem nu doar necesitatea de a schimba direcția, ci să alegem și cea mai bună variantă pentru a ne elibera din starea de obsesie, de atașament față de anumite persoane ce ne blochează să vedem adevărata direcție, menire. Asteroidul  Chiron este numit și asteroidul spiritualităţiiîntrucât energia sa alungă îndoiala şi ajută spiritul să-şi vadă propria lumină interioară.
            Neptun este considerată planeta inspirației, a viselor, a receptivității extrasenzoriale, a iluziei și confuziei. Neptun stăpânește spiritualitatea, este asociată cu intuiția și iluminarea spirituală. Suntem ghidați din subtil, este accelerată creșterea spirituală. Neptun, ca planetă mediatoare Lunii Pline în semnul Taur, ne ajută să facem față încercărilor, pierderilor apărute în plan financiar și relațional, să găsim răspunsul la problemele cu care ne confruntăm, să întâlnim oamenii de care avem nevoie și care ne vor ajuta să ieșim din impas. Avem ocazia ca acum să descoperim care este prețul dorințelor și atașamentelor noastre, ne revelează care sunt limitările egoului nostru, dându-ne impulsul necesar pentru a alege evoluția, cât timp ne lăsăm  invadați de credință și iubire.
            Neptun reprezintă impulsul care ne conduce către libertatea supremă, transcendentă, permițându-ne să ne eliberăm de toate limitările: de lumea materială, de greutățile de zi cu zi, de ego, avem șansa ca acum (într-o manieră subtilă) să învățăm care sunt, de fapt, valorile și realitățile spirituale prin experimentarea unor dezamăgiri venite din plan socio-profesional, al relației cu publicul (Neptun careu Saturn în conjuncție cu Mijlocul Cerului), lovituri din partea dușmanilor ascunși (Saturn guvernează casa XII în Capricorn).
            Luna Plină în Taur, din data de 27 octombrie 2015, ne arată care este prețul dorințelor și atașamentelor noastre, care sunt limitele ego-ului, dându-ne impulsul necesar pentru a ne redescoperi dincolo de suferință, prin iubire, prin iertare, regăsind  propria ființă, acolo unde sălășluiește lumina. 
            Această Lună Plină în Taur are o influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu, Scorpion, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 27,dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendent, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în preajma 4°.


Acțiunea Lunii Pline în Taur pentru fiecare zodie/ascendent

Domeniile din viața noastră influențate de către Luna Plină în Taur, plecând de la zodia în care suntem născuți (poziția Soarelui) și/sau ascendent.

            Berbec/Ascendentîn Berbec -în această perioadă este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci, acestea ar putea fi mai costisitoare decât ți-ai programat. Această perioadă te poate pune în situația de a-ți schimba atitudinea față de anumiți colaboratori, putând apărea discuții legate de bani, de resursele materiale investite. Este momentul să-ți valorifici abilitățile de care dispui pentru a câștiga din muncă personală, eventual să-ți schimbi locul de muncă sau să ceri o mărire de salariu. Nu te grăbi să investești bani într-o afacere până nu analizezi cu atenție termenii contractului. Accentul se va pune în această perioadă pe bani, confort material, noi posibilități de câștig, achiziții, atașament, valori, nevoi personale dar și pe valorificarea abilităților și a talentelor personale.

            Taur/Ascendent în Taur -evenimentele cu care te confrunți în această perioadă aduc în vedere necesitatea de a aduce schimbări legate de propria imagine, de felul în care te percepe lumea, necesitatea de a schimba ceva în propria înfățișare dar și în atitudine, comportament. Au loc transformări importante în plan personal, ce te pot propulsa către un nou drum, regăsindu-te prin ceea ce simți că poți să oferi celorlalți, fie că este vorba de suportul moral sau cel financiar. Această perioadă va pune accentul pe imaginea de sine, pe felul în care te impui în fața celorlalți, pe împlinirea unor dorințe, culegerea unor roade ca urmare a unor eforturi depuse încă din primăvara acestui an, în plan personal. Ai șansa să te transformi prin iubire, sau reușești să pui în practică idei valoroase, pline de inspirație creatoare (Venus și Jupiter trigon Pluton).

            Gemeni/Ascendent în Gemeni -în această perioadă poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine, realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut. Trebuie însă să conștientizezi că sunt lucruri de care trebuie să te desprinzi, să renunți la anumite vicii, atașamente, la ceea ce ți-ar putea bloca evoluția în plan spiritual. Poți primi mesaje importante prin intermediul visului, a premonițiilor care te pot îndruma către o nouă direcție chiar și în plan relațional și profesional. Ai acum șansa de a întâlni un ghid care te poate ajuta să redescoperi o nouă dimensiune a existenței. Luna Plină în semnul Taur va pune accentul pe spiritualitate, aflarea unor secrete; ai ocazia să rezolvi o problemă de sănătate sau să găsești un tratament mult mai eficient, este timpul să te implici mai mult în activități de voluntariat. Se poate vorbi acum despre întâlniri karmice sau poți să primești mesaje ori să rupi o legătură de iubire care nu corespunde întocmai așteptărilor tale.

            Rac/Ascendent în Rac -se poate vorbi despre o perioadă de intensă socializare dar și de revelarea unor lucruri nu prea plăcute în legătură cu prietenii sau cu un grup, asociație din care faci parte.Poți descoperi o nouă fațetă a unei relații, te implici mai mult în cadrul unei organizații, au loc întâlniri cu persoane influente, care vor juca un rol esențial în evoluția ta personală și profesională. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni, bani care ți se cuvin. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Ai ocazia să începi acum noi cursuri de specializare ce îți vor aduce reale beneficii pe termen lung, în plan profesional.

            Leu/Ascendent în Leu - este o perioadă de transformări profunde în carieră, activitate socio-profesională, tot ceea ce este legat de statut, reputație, imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să nu mai stai în umbră și să arăți lumii de ce ești capabil, rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați  pasul pe loc. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta, având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambiții în plan social, responsabilități sociale, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

            Fecioară/Ascendent în Fecioară- se poate vorbi acum despre decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate, explorând noi orizonturi prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi de anumite restricții morale și sociale autoimpuse, devenind mult mai matur, mai înțelept în urma unor experiențe de viață nu tocmai plăcute, prin care treci de câțiva ani încoace. Este momentul să fii mult mai deschis către latura spirituală și abstractă a vieții, fie citind o carte de filosofie, fie începând un curs de specializare te poți înscrie la o facultate. Ai acum șansa să-ți întâlnești profesorul, ghidul care te va îndruma către o nouă dimensiune a vieții, îndeosebi în plan spiritual. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii, fiind dornic să socializezi mai mult. Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

            Balanță/Ascendent în Balanță -perioada pe care o analizăm te avertizează asupra problemelor financiare, credite, moșteniri dar și probleme care pot veni din anumite relații de parteneriat, necesitatea de a reformula unele acorduri. Există șanse sporite de te confrunta cu probleme venite în urma unei relații, o aventură de natură erotică; viața sexuală crește în intensitate. Ești mult mai atras de necunoscut, de mister și predispus bârfelor, calomniilor. Putem vorbi și despre o întâlnire neașteptată, despre un mesaj important, venit din partea unei persoane de sex opus. Perioada pune accentul pe subconștient, impozite, taxe, sexualitate, datorii, moșteniri, moarte, renaștere, accidente, datorii karmice.

            Scorpion/Ascendent în Scorpion -este momentul să fii mai deschis către ceilalți, către societate, oameni ce îți pot veni acum în ajutor în momentele mai puțin plăcute. Simți o mare nevoie de susținere, de colaborare, acceptând mult mai ușor compania celor din jur. Trebuie să acorzi mai multă atenție felului în care arăți, să cunoști oameni noi, să mergi la petreceri, spectacole, expoziții, să socializezi mai mult. Așteaptă-te însă și la surprize mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare, de parteneriat.Asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi și să spui că nu mai merită nimeni încrederea ta. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate ce te vor ajuta să progresezi, în plan material dar și spiritual. Pot apărea surprize care țin de planul amoros dar și de creativitate și de copii. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei.

            Săgetător/Ascendent în Săgetător-atenția  ta se îndreaptă acum către locul de muncă, relația cu colegii și colaboratorii.Ești preocupat de finalizarea unor proiecte care țin de locul de muncă, de adaptarea la schimbările ce se produc în plan profesional. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului, urmând o cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate. Ești mult mai conștiincios, concentrându-te pe muncă, pe o mai bună organizare a timpului dar și a spațiului în care muncești. Se poate vorbi acum de necesitatea de a schimba ceva vis-a-vis de relațiile profesionale, de locul de muncă, de modul în care îți organizezi timpul de muncă. Accentul perioadei se pune pe tot ceea ce este legat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, datorie față de ceilalți.

            Capricorn/Ascendent în Capricorn-se preconizează o perioadă de dinamism, creativitate și inspirație care te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile, remarcându-te mult mai ușor în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat, bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică ce sfidează timpul, fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba de o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Comunicarea este foarte importantă pentru a reuși să ajungi la un consens cu rudele, reușind astfel să rezolvi probleme mai vechi. Ascultă-ți intuiția și alungă starea de rigiditate, de încăpățânare numai astfel poți depăși blocajele care țin de planul amoros, relațional. Este o lună importantă, pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor.

            Vărsător/Ascendent în Vărsător-în această perioadă relația cu familia este intensificată astfel că este momentul să fii alături de părinți, să faci o vizită la locul natal, la casa părintească, țara natală. Tot acum te gândești să redecorezi casa, fiind mult preocupat de gospodărie,eventual să schimbi domiciliul sau chiar te poți confrunta cu unele probleme neașteptate ce vizează pe unul dintre părinți, gospodăria, domiciliul. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de familie, casă, trecut, copilărie, amintiri, locuință, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație, subconștient.

            Pești/Ascendent în Pești-în această perioadă se intensifică relația cu rudele apropiate, vecinii și tot ceea ce ține de comunicare, mental, călătorii, comerț. Este o perioadă de renaștere, de reînnoire, de renunțări dar și de noi începuturi în tot ceea ce ține de studiu, corespondență, examene, învățământ. Pot apărea probleme neașteptate, în ceea ce privește demararea unor  proiecte care țin de comerț, călătorii, mașină, studii, telefon, computer.Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta să progresezi, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.În această perioadă se poate vorbi despre reluarea unei legături sentimentale la distanță și/sau să primești confirmarea unor acțiuni din trecut, ce vizează planul amoros dar și creativitatea, arta.  Această perioadă pune accentul pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele, vecinii, călătorii, comerț, mass-media, vânzări-cumpărări.


            „Când creezi lumină în interiorul tău, vor fi luminați și cei de lângă tine.” Miruna Macavei





No comments:

Post a Comment