Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, November 6, 2015

Luna Nouă în Scorpion





”De-al meu propriu vis mistuit mă vaiet,
Pe-al meu propriu rug, mă topesc în flăcări,
Pot să mai re’nviu luminos din el ca
Pasărea Phoenix?”      
  
Odă (în metru antic)- Mihai Eminescu

În data de 11  noiembrie 2015, ora 19:47', are loc fenomenul de Lună Nouă la 19°01', în semnul Scorpion, ascendentul în semnul Rac.
Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Este bine ca, în această perioadă, să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vrem să îl punem în practică, începând cu faza de creștere a Lunii, respectiv din data de 13-14 noiembrie 2015. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental și emoțional către direcţia aleasă. Ceea ce sădim în această perioadă, vom culege la Luna Plină din data de 26 noiembrie 2015, respectiv în preajma datei de 22 aprilie 2016, când are loc Luna Plină în semnul Scorpion.
Luna Nouă în semnul Scorpion, casa a V-a determină o perioadă de scufundare în  adâncurile subconștientului unde ne confruntăm cu fricile  și obsesiile noastre, cu revolta care nu trebuie  înnăbușită, ci conștientizată. Putem observa acum cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințele instinctuale, negarea sau acceptarea propriului drum, reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Cercetarea domeniului spiritual poate aduce acum momente de înaltă conștientizare. Scorpionul este zodia asociată inconștientului individual dar și colectiv, el guvernează  resursele ființei umane ce se află dincolo de conștiință, de ceea ce vedem, sau știm că putem obține.  Este semnul morții și al renașterii din cenușă, această zodie fiind asociată cu Pasărea Phoenix. Lună Nouă în Scorpion ne îndeamnă la reflecție, la necesitatea de a privi în adâncurile noastre și dorința de a găsi răspunsuri vis-à-vis de iubire, de copii, de creație, care este de fapt rezultatul implicării într-o nouă relație de iubire, aducând în prim plan orice manifestări legate de joc și creativitate, de relația afectivă ce implică speculații, riscuri și legături amoroase lipsite de obligații. 
Pluton, guvernatorul Scorpionului, se află în Capricorn, în casa a VII-a a momentului, îndemnându-ne să reflectăm asupra relațiilor de parteneriat, la modul în ne raportam la o relație, un mariaj, modul în care o anumită confruntare pe față, o dispută poate produce schimbările necesare pentru ca un parteneriat, o relație să poată funcționa. Pluton ne dă impulsul de a experimenta, de a vedea lucruri până acum ascunse, sporeşte impulsul pentru a străbate drumuri nebătătorite şi de renaşterea prin transformare.
            Marte (al doilea guvernator al Scorpionului) aflat la grad anaretic  (în Fecioară) în recepție mutuală cu Mercur (în Scorpion), Marte în conjuncție cu Nodul Nord lunar. Mercur în Scorpion ne îndeamnă să descoperim adevărul chiar și acolo unde nu există, el vrea cu orice preț să găsească un vinovat, el cercetează, caută mult mai multe dovezi, caută răspunsuri la întrebări nerostite sau incomode, este manipulator, acuzațiile fiind orientate împotriva altora fără scrupule. Mercur- Hermes, este considerat un mare trișor, el fiind de fapt protectorul hoților, știind foarte ușor să  ”învârtă” din cuvinte pentru a deține puterea asupra celuilalt. Marte (energia acțiunii aflat la grad anaretic); deciziile sunt luate sub impulsul de moment, gata de luptă, gata să ne rupem de tradiții, de trecut,  conștientizând că este momentul să punem capăt unor lucruri ce nu mai corespund aspirațiilor noastre, mentalității. Anaretic vine de la cuvântul grecesc ”anarietes„ însemnând distrugător, un grad karmic,  simțind acum nevoia instinctivă de a acționa rapid, un grad de urgență ce poate aduce schimbări importante dar și pierderi majore legate de tradiții, de relația cu patrimoniul, familia, țara. Și nu puțini se vor întreba, în această perioadă: ”Se poate vorbi acum  de alegerea unei direcții corecte?„ Ar fi bine să facem o reevaluarea a propriilor aspirații, ce anume ne dorim cu adevărat, ce ne poate aduce starea de împlinire, ce relații ne consumă energia în mod inutil. Astfel că se poate vorbi acum de o acțiune mentală ce este susținută de acțiunea fizică și invers,  punând ideile în practică mult mai rapid decât ne așteptam. Este foarte important să nu pierdem din vedere detaliile și să ținem cont de intuiție, să privim în profunzime evenimentele pentru a vedea unde ne situăm de fapt.
Ascendentul în semnul Rac (semn cardinal, feminin, de apă, guvernat de Lună), semn al sensibilității, al tradiționalismului, al simțirii („Eu simt”), al vulnerabilității, dorinței de securitate, de evitare a neprevăzutului și a pericolului. Acest ascendent ne poate da tendința de fugă, de retragere din fața pericolului, fiind vulnerabili la atacurile neașteptate. Suntem mult mai atrași de trecut, de tradiție, de familie, de propria țară, de mister, preferând să ne retragem în atmosfera liniștită de acasă, atunci când ne simțim atacați din toate părțile, sau să visăm la o lume mai bună, mai dreaptă, să citim sau să aprofundăm domenii care ne împlinesc din punct de vedere emoțional. Se poate vorbi și de tendința de a ascunde anumite informații, considerând că putem în felul acesta să scăpăm de furia inamicului.
            Yod-ul sau ”Degetul lui Dumnezeu„ este o configurație astrală ce implică două planete aflate în sextil (Jupiter în Fecioară și Luna Nouă în Scorpion în conjuncție cu Mercur), acestea aflate în aspect de inconjuncție cu o a treia planetă-focar, Uranus retrograd în semnul Berbec, casa a XI-a. Luna Nouă  în sextil cu Jupiter ne arată fundația, ceea ce urmează să valorificăm, potențialul pe care trebuie să-l aducem la suprafață pentru a ajuta la o nouă construcție, pentru a ne conduce pe un nou drum. Planeta focar ne arată energiile ce trebuie regenerate, ceea ce trebuie să schimbăm, ne conduce către marea schimbare, acel punct care concetrează întreaga energie a sextilului. Astfel că Uranus retrograd în  semnul Berbec (de foc, masculin, cardinal, guvernat de Marte), ne dă curajul, hotărârea, dorința de acțiune în sensul creșterii, al evoluției la nivel social. Energiile covârșitoare ale acestei planete sunt îndreptate,  către schimbare, fiind potrivnic tradițiilor și convențiilor, punând accentul pe originalitate, nonconformism,  pe evoluție și ingeniozitate. Este asociat, in genere, cu tehnologia, inovatia, descoperirile si tot ce inseamna progres.  Uranus, aflat în casa a XI-a (în casa protectorilor, a prietenilor, a  idealurilor și a cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în viața sa socială,  grupuri culturale, sociale, umanitare și politice), acest focar este punctul de transformare în Yod, experimentând acum un moment de cotitură, de culegere a roadelor a ceea ce am semănat în trecut, semănând revolta acolo unde nu se acceptă manifestarea progresului, a renunțării la prejudecăți. Ni se dă acum șansa de a înțelege anumite acțiuni ce au fost pregătite în ”culise”, prin repetarea unor evenimente pe care trebuie să le abordăm din cu totul alt punct de vedere, adoptând o nouă atitudine, un nou mod de a fi și implicit de a acționa. Suntem luați prin surprindere, fiind prinși în vâltoarea evenimentelor sociale ce ne vor conduce cu siguranță, la o profundă conștientizare a ceea ce suntem și rolul pe care îl jucăm în această societate. Ne descoperim adevărata  misiune, fiind vorba de o stare de revelație, ca o răsplătă pentru efortul depus de-a lungul timpului, având ocazia să evoluăm într-o nouă direcție, acceptând desprinderea definitivă de  o anumită mentalitate, de anumite credințe, un vechi mod de a fi și de a vedea lumea în care trăim. 
Este o perioadă de reechilibrare a balanței cosmice reflectate în fiecare dintre noi, un moment de ardere, de purificare a propriului suflet prin conștientizarea a ceea ce trebuie să transformăm. La nivel spiritual are loc redescoperirea Credinței accesând noi informații din lumea angelică, după ce ne-am scufundat în tenebrele propriei ființe unde se dă cea mai aprigă luptă.   Sufletul are ocazia acum să renască din propria cenușă, redescoperind o nouă cale, un nou țel, o nouă dimensiune a existenței, prin eliberarea de traume, de o mentalitate învechită, de obsesii și frici.
Saturn (guvernatorul casei a VII) în careu cu Neptun (aflat în casa a IX-a, a spiritualității, a relațiilor cu străinătatea dar și a științelor și a studiilor superioare, a înaltei intelectualități, a filosofiei și a religiei) aduce  răsturnari de situație, ce vizează relația cu străinătatea, dar și modul în care ne redescoperim popriile valori, modul în care abordăm spiritualitatea, credința. Au loc schimbări în ceea ce privește locul de muncă, relația cu colegii de muncă, atitudinea noastră față de muncă dar și schimbările ce vizează preocuparile pentru sănătatea proprie sau a altora, și  a ocupațiilor în legatură cu medicina, sănătatea, alimentația și  agricultura. Aspect astral ce predispune la pierderi prin înșelăciune, autoamăgirea, indicând absența simțului măsurii, riscând acum să ne lăsăm conduși de promisiuni deșarte.
Mercur în conjuncție cu steaua fixă Zuben Elakribi (influență planetară Jupiter-Marte), situată în constelația Delta Libra este asociată cu Arcana majoră din tarot ”Justiția„. Aceasta simbolizează orice formă de eliberare: de griji, de nevoi, de situații sau legături ingrate, dar și de complexe și timiditate.  Noul, schimbarea, de multe ori ne sperie, dar aproape de fiecare dată aduce lucruri bune în viața noastră. În planul iubirii  poate semnifica sau că suntem singuri și ne dorim cu disperare o relație, sau că ne aflăm încătușați într-o relație din care vrem să scăpăm, dar ne vine greu să facem pasul decisiv. În plan spiritual cartea semnifică izbăvirea, purificarea, curățarea spirituală, exorcizarea părților întunecate din sufletul nostru. Poate semnifica trezirea dintr-o existență oarbă, descoperirea unor talente nebănuite ce sălășluiesc în noi. În Tarotul Osho este numit Transcederea Iluziei. Cartea ne sfătuiește să căutăm adevărul (răspunsurile) în interior, și nu în exterior.
            Luna Nouă în Scorpion, ne aduce șansa de a renaște prin iubire și credință, conștientizând că cele mai mari pierderi vin din frica de schimbare, din teama de a ne privi propriul suflet.  Odată ce am ajuns să avem încredere în propria persoană, se poate vorbi de curajul de a porni către o nouă direcție, voința de a ne înfrunta propriile frici, traume, putând accesa lumina ce există în fiecare din noi.
Cu Luna Nouă aflată la 19°01’ în Scorpion, cei născuţi în jurul datei de 11 (± 3 zile), în zodiile fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete personale, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 19.

Acțiunea Lunii Noi în Scorpion pentru fiecare zodie/ascendent

Domeniile din viața noastră influențate de către Luna Nouă în Scorpion, plecând de la zodia în care suntem născuți (poziția Soarelui) și/sau ascendent.

Berbec/Ascendent în Berbec- următoarea perioadă va pune accentul pe mister, viață secretă, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite, impozite, taxe, sexualitate, datorii, moșteniri, accidente, moarte, renaștere, transformare, accidente, datorii karmice. Perioada pe care o analizăm te avertizează asupra problemelor financiare, credite, moșteniri dar și probleme care pot veni din anumite relații de parteneriat, necesitatea de a reformula anumite acorduri. Pot apărea acum crize de natură emoțională. Există șanse sporite de a te implica într-o aventură de natură erotică; viața sexuală crește în intensitate. Ești mult mai atras de necunoscut, de mister,  dorind să descoperi partea nevăzută, ascunsă din viața unor persoane.

Taur/Ascendent în Taur- munca în echipă, în această perioadă, este mult mai importantă, fiind un moment bun pentru a încheia parteneriate pe termen lung sau chiar să renunți la o colaborare. Este momentul să fii mai deschis către ceilalți, către societate, oameni ce îți pot veni acum în ajutor în momentele mai puțin plăcute, simțind nevoia de susținere, de colaborare, acceptând mult mai ușor compania celor din jur. Acorzi mai multă atenție felului în care arăți,  cunoști oameni noi, mergi la petreceri, spectacole, expoziții, socializezi mai mult. Așteaptă-te însă  la surprize, mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborarenu înseamnă că trebuie să te descurajezi și să spui că nu mai merită nimeni încrederea ta. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate ce te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei.

Gemeni/Ascendent în Gemeni- accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, organizare, sănătate. Se poate vorbi despre o perioadă în care ești mult mai preocupat de relația cu colegii, de îndatoririle tale legate de locul de muncă, de anumite proiecte profesionale. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție către curățirea sufletului și a trupului, urmând o nouă cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Ești mult mai conștiincios, concentrându-te pe muncă, pe o mai bună organizare a timpului  dar și a spațiului în care muncești. Se poate vorbi acum de noi relații profesionale, dar și de dedicarea față de ceilalți, simțindu-te mult mai mulțumit atâta timp cât reușești să le fii celorlalți de ajutor. Această energie poate aduce oportunității interesante și neașteptate ce țin de creativitate,  iubire și copii (Mercur, guvernatorul zodiei tale, se află în casa a V-a în conjuncție cu Luna Nouă în Scorpion).

Rac /Ascendent în Rac- este o perioadă importantă, pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmare socială, joc, teatru, hobby. O perioadă de creativitate, inspirație care te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile, remarcându-te mult mai ușor în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat, bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică ce sfidează timpul, fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba de o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, o veste legată de o sarcină sau chiar o adopție.Te poți bucura de copii, de succesul acestora. Ești atras de artă,  te relaxezi mai mult, redescoperind frumosul și armonia din jurul tău.

Leu/ Ascendent în Leu- accentul acestei perioade se pune pe tot ce este legat de familie, casă, trecut, copilărie, amintiri, locuință, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație, subconștient. Acum sufletul este pe primul plan, având  mai mare nevoie de ocrotire, de dragoste și înțelegere din partea familiei. Relația cu familia este intensificată, astfel că este momentul să fii alături de părinți, să faci o vizită la locul natal, casa părintească, țara natală având parte de momente de revelație, de redescoperire a propriei ființe. Tot acum te gândești să redecorezi casa, fiind mult preocupat  de gospodărie, să schimbi eventual domiciliul. Trebuie să acorzi mai multă atenție studiului, spiritualității dar și relației cu străinătatea.

Fecioară/Ascendent în Fecioară- această perioadă pune accentul pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii,colegi, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări.Este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi, în tot ceea ce ține de studiu, corespondență, examene, învățământ. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozion. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta să progresezi, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.  

Balanță/Ascendent în Balanță- în următoarea perioadă se va pune mai mult accent pe câștig financiar, confort material, nevoi personale, securitate materială și emoțională, afecțiune, achiziții, merite prin muncă,  dar și pe valori, nevoi personale , pe valorificarea abilităților și talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci, pornești o nouă afacere, faci o tranzacție importantă ce îți va aduce câștiguri importante în viitor, trebuie însă să fii mult mai atent cu cine te asociezi. Este momentul să găsești noi mijloace pentru a câștiga din muncă personală, eventual să-ți schimbi locul de muncă, să ceri o mărire de salariu sau chiar să găsești un al doilea job.

Scorpion/Ascendent în Scorpion- urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe propria persoană, pe curaj, dorința de a acționa într-o nouă direcție, ești mult mai preocupat de felul în care arăți și de felul în care te percepe lumea.Noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, șansa ta de a renaște prin iubire, de a da un nou sens propriei vieți. Vei pune mai mult accent pe dezvoltarea personală, pe relații, fiind ghidat către progres, evoluție, care se vor observa și în relația cu ceilalți. Se poate vorbi despre prietenii utile propriei evoluții, de valorificare a propriilor talente. Te vei preocupa mai mult imaginea personală, deci nu ar strica să mergi la un salon de cosmetică sau/și să îți reînnoiești garderoba. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă emoții grele, această perioadă poate  să îți ofere  soluția, intuiția necesară echilibrării tale sufletești. Prietenii te susțin pe calea propriei transformări.

Săgetător/Ascendent în Săgetător-urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe spiritualitate, aflarea unor secrete, probleme de sănătate, premoniții, trădare, datorii karmice, frici care se cer exprimate, traume de care trebuie să te eliberezi, să le vindeci. Această energie te ajută să te eliberezi de ceea ce îți blochează evoluția în plan spiritual. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian, analizându-ți cu sinceritate sufletul. Poți primi mesaje importante prin intermediul visului, premoniții, mesaje ce te pot ajuta să pornești către o nouă direcție (în plan relațional și/sau profesional). Ai acum șansa de a întâlni un ghid, care te poate ajuta să redescoperi o nouă dimensiune a existenței. Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi, acordând mai multă atenție Sinelui.

Capricorn/Ascendent în Capricorn-urmează o perioadă în care vei pune mai mult accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Se poate vorbi de dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțare la vechi relații de prietenie, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Descoperi o nouă fațetă a unei relații, te implici mai mult în cadrul unei organizații, au loc întâlniri cu persoane influente, care vor juca un rol esențial în evoluția ta personală dar și profesională. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni, bani care ți se cuvin. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale.

Vărsător/Ascendent în Vărsător-perioada analizată pune accentul pe ambiții în plan social, responsabilități sociale, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii. Este o perioadă de transformări profunde în carieră, activitate socio-profesională, tot ceea ce este legat de statut, reputație, imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să nu mai stai în umbră și să arăți lumii de ce ești capabil, rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați  pasul pe loc. Ai șansa să devi mult mai sigur de valoarea ta, având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider.

Pești/Ascendent în Pești-perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Este momentul să fii mult mai deschis către latura spirituală și abstractă a vieții, fie citind o carte de filosofie, fie să începi să studiezi un nou domeniu sau să te înscrii la o facultate. Se poate vorbi acum de decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate, explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi acum de anumite restricții morale și sociale autoimpuse, devenind mult mai matur, înțelept. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii, fiind dornic să cunoști multă lume.

„Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” Mahatma Gandhi


No comments:

Post a Comment