Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, November 25, 2015

Luna Plină în Gemeni



          „Comunicarea înseamnă talentul de a înțelege că nu  suntem la fel.” Octavian Paler

În data de 26 noiembrie 2015, ora 00:44’,  se produce aspectul de Lună Plină în semnul Gemeni, la grad  3:20´ aflată în opoziţie cu Soarele din Săgetător la grad 3:20´.
Luna Plină este o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Creşte receptivitatea, sensibilitatea organismului, reacțiile impulsive dar și tendința de a lua decizii pripite, stare de nervozitate, crește riscul de certuri, acuzații nefondate, accidente. Este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului, fiind important să dedicam această perioadă meditației, stării de introspecție, ținându-ne departe de tot ce înseamnă dorință de răzbunare, egoism, invidie. Este timpul să vedem rezultatul acțiunilor gândite, proiectate în preajma fenomenului de Lună Nouă în semnul Gemeni, din data de 16 iunie 2015.
Această Lună Plină se formează pe axa Gemeni - Săgetător, casele a III-a și a IX-a, pe axa comunicarii, a studiilor, a creșterii și evoluției spirituale și amplifică curiozitatea, dorința de a învăța ceva nou, de a fi la curent cu evenimentele, lărgindu-ne în mod firesc aria de interese. Se remarcă dorința de a ne cunoaște mai bine, de a ne înțelege și accepta dar și dorința de a depăși obstacolele prin înțelegerea direcției pe care ne-am propus să o urmăm. Accesul la cunoaștere și exprimarea de sine este amplificată cu intensitate, având șansa să înțelegem ceea ce până acum ni se părea imposibil. Se deschide un nou canal de comunicare, primind mesaje importante, ce ne revelează, de fapt, ceea ce suntem și avem de făcut, cu cine ne însoțim și la ce și cine trebuie să renunțăm. Renunțăm acum, în mod voit, la  o relație (sau un proiect) care se dovedește iluzorie, amagitoare sau în care ne-am trezit implicați fără drept de apel sau fără o motivație prea clară. Este o perioadă de explorare a locurilor sau domeniilor ce păreau greu accesibile, de acumulare de informații și de confirmare a muncii despuse de la Luna Nouă în Gemeni, în luna iunie 2015. Sunt aduse în prim plan evenimente care ne afectează din punct de vedere intelectual dar și în tot ce are legătură cu religia, relațiile internaționale, călătoriile îndepărtate, învățământul superior, relația cu rudele, vecinii.
Ascendentul în semnul Fecioară (semn de pământ, guvernat de Mercur), amplifică dorința de organizare, gândirea practică, raţională. Suntem dornici să punem în practică ceea ce gândim, analizând până în cele mai mici detalii, fiecare acțiune, relație, proiect. Riscăm însă să pierdem viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, împotmolindu-ne prea mult în detalii. Se comunică mult, se dorește cu orice preț să accesăm informații valoroase ce ne pot deschide o nouă poartă către o lume neexplorată până în acest moment.
Nemesis este fiica cuplului Zeus-Ananke, numele Nemesis înseamnă: „a da ceea ce se datorează”. După Hesiod a fost fiica lui Erebus și Nyx. Nemesis, numită și Rhamnousia, a fost spiritul răzbunării divine împotriva celor care cedează orgoliului, fac fapte rele și beneficiază de un noroc nemeritat. Nemesis reprezintă personificarea resentimentelor stârnite în oameni. Această zeiță măsura fericirea și nefericirea, având grijă ca fericirea să nu fie prea frecventă sau excesivă. Nemesis organiza problemele oamenilor în așa fel încât să asigure un echilibru. „Nemesis” reprezintă în prezent un termen care descrie cel mai mare dușman al cuiva, de obicei cineva sau ceva care este exact opusul acestuia, dar oarecum similar.
Nemesis este înfățișată ca o femeie serioasă, cu un bici, o sabie, o pereche de hățuri sau o balanță în mâna stângă. În perioada elenistică este portretizată cu un volan. Este numită și Rhamnusia, de la un templu și o statuie a sa din Rhamnus, un sat din partea nordică a Africii. Epitetul  Adrasteia („cea de care nimeni nu poate scăpa”) i-a fost atribuit ulterior.
În astrologie, Nemesis reprezintă identificarea greșelii dușmanului sau sursa problemei, remușcările, distrugerea, chinul. Este umbra care ne urmărește în permanență, inamicul din interior sau din exterior, despre care știi că reprezintă neliniștea, îngrijorarea care pândește de aproape, fiind dușmanul fericirii sau al succesului. Asteroidul cu numărul 128, Nemesis, aflat în conjuncție cu Venus în semnul Balanță, aflându-se în opoziție cu planeta Uranus retrograd (în Berbec)  în casa a VIII-a, a morții și a pierderilor, a reînnoirii și transformării la nivel emoțional, spiritual și material. Este un aspect astral care subliniază de unde vine vulnerabilitatea, problemele ce au ca sursă acțiuni și comportamente dăunătoare, lăsându-ne purtați de vicii, în mod repetat. Ne confruntăm acum cu oameni sau evenimente de viață care ne pot aduce mari pierderi legate de bunuri materiale, cu cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințe instinctuale, sexualitate. Nu trebuie să pierdem din vedere că sursa pierderilor de acum se datorează propriilor frustrări, a refuzului de a ne desprinde de trecut, de emoțiile, gândurile, amintirile pe care le lăsăm să ne invadeze sufletul și mintea. Ne învârtim într-un cerc vicios, având tendința de a ne reîntoarce la aceleași persoane care ne-au rănit, la aceleași obiceiuri ce ne-au creat tot felul de probleme de-a lungul vieții. Nemesis ne dă tendința de a eticheta sau de a da vina pe ceilalți pentru propriile probleme,  de a refuza că de fapt răul ni-l facem cu „propria mână”, fiind astfel trași înapoi de propria atitudine, propriul mod de a fi (de propriul „nemesis”).
Nemesis indică posibilitatea de a fi „prins în cursă” și de a ne lăsa duși pe un drum greșit, ascultând de sfaturile celor care, deși ne-au trădat în trecut, revin acum în viața noastră pentru a o lua de la capăt (dacă ne lăsăm „prinși în cursă”…). Avem șansa să ne desprindem, dar numai dacă ne ascultăm sufletul și ne eliberăm de trecut, de frustrări, de starea de vinovăție. Este momentul de eliberare din propriile limitări dar și de ridicare prin lumină.
Lilith reprezintă un bagaj karmic, o frustrare personală majoră, un automatism distructiv. Eșecurile vieții se produc atunci când ființa umană refuză să fie ceea ce este. Lilith blochează orice compasiune, orice logică, datorită vitezei cu care se produc transformările care i se datorează. Ea blochează orice putere bazată pe legi, statute, conveniențe, dominare. Lilith în conjuncție cu Marte sextil cu Soare, Mercur și Saturn aduce acel „moment de orbire” ce poate declanșa schimbări, prin luarea unor decizii sub impulsul de moment, implicarea în acțiuni ce pot pune viața în pericol, frământări sociale, abuzuri de putere și toate în numele dreptății, al găsirii echilibrului care se va dovedi a fi o mare iluzie (Saturn careu Neptun). Riscul de a ne asuma responsabilități peste puterile noastre astfel că multe promisiuni ce sunt făcute acum, riscă să nu fie respectate. Opoziția Lunii din Gemeni la planetele din Săgetător (Soare, Mercur și Saturn) ne impune disciplină, răbdare, explorări în plan intelectual dar și necesitatea de a depăși confruntările, obstacolele cu ceilalți prin renunțarea la idei învechite, la prejudecăți, fiecare dintre noi fiind astfel responsabil de evoluția sau decăderea umanității. Sunt aduse la suprafață și analizate cu luciditate suferința, durerea ce mocnește încă în suflet, conștientizând că, pentru a reuși în plan social, trebuie să ne eliberăm de anumite frici, mai mult sau mai puțin conștiente.
Este momentul să ne vedem propriile emoții, lăsându-ne prinși în „jocul”: iubire - ură, respingere - acceptare, uitare - aducere aminte; ne contrazicem, ne răzgândim, lăsându-ne copleșiți de sentimente trăite cu intensitate.
Această Lună Nouă în Gemeni va produce inevitabil o transformare la nivel de comunicare, exprimându-ne  cele mai profunde emoții, dorințe, credința, acceptându-ne așa cum suntem, cu bune și cu rele. Este o perioadă de reînnoire la nivel emoțional, spiritual dar și material, fiind momentul să descoperim noi posibilități de exprimare. Are loc acum o „revoluție” în ceea ce privește credința, spiritualitatea, felul în care ne exprimăm propriile aspirații, dorințe, o luptă în care câștigător nu poate fi decât cel care a reușit să obțină detașarea în fața pierderilor de orice fel.
Această Lună Plină în Gemeni are o influenţă semnificativă asupra nativilor născuţi în semnele: Gemeni, Săgetător, Fecioară, Pești dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Mijlocul Cerului, Descendentul sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 4.


Horoscopul pentru Luna Plină în Gemeni
din  26 noiembrie 2015

         Domeniile din viața noastră influențate de către Luna Plină în Gemeni, plecând de la zodia în care suntem născuți (poziția Soarelui) și/sau ascendent.

BERBEC/ASCENDENTUL ÎN BERBEC- în această perioadă este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci, acestea ar putea fi mult mai costisitoare decât ți-ai programat. Această perioadă te poate pune în situația de a-ți schimba atitudinea față de anumiți colaboratori, putând apărea discuții legate de bani, de resursele materiale investite. Este momentul să îți valorifici abilitățile de care dispui pentru a câștiga din muncă personală, eventual să-ți schimbi locul de muncă. Nu te grăbi să investești bani într-o afacere până nu analizezi cu atenție termenii contractului. Accentul se va pune, în această perioadă, pe bani, confort material, noi posibilități de câștig, achiziții, atașament, valori, nevoi personale dar și pe valorificarea abilităților și talentelor personale.

TAUR/ASCENDENTUL ÎN TAUR- evenimentele cu care te confrunți, în această perioadă, aduc în vedere necesitatea de a face schimbări legate de propria imagine, de felul în care te percepe lumea, necesitatea de a schimba ceva în propria înfățișare dar și în atitudine, comportament. Au loc transformări importante în plan personal, care te pot propulsa către un nou drum, regăsindu-te prin ceea ce simți că poți să oferi celorlalți, fie că este vorba de suportul moral sau chiar financiar. Această perioadă va pune accentul pe imaginea de sine, pe felul în care te impui în fața celorlalți, pe împlinirea unor dorințe, culegerea de recompense ca urmare a unor eforturi depuse încă din primăvara acestui an, în plan personal.

GEMENI/ASCENDENTUL ÎN GEMENI-în această perioadă poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine, realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut. Este recomandat să conștientizezi că sunt lucruri de care trebuie să te desprinzi, să renunți la anumite vicii, atașamente, la ceea ce ți-ar putea bloca evoluția în plan spiritual. Poți primi mesaje importante prin intermediul visului, premoniții ce te pot îndruma către o nouă direcție, în plan relațional și profesional. Ai acum șansa de a întâlni un ghid, care te poate ajuta să redescoperi o nouă dimensiune a existenței. Această Lună Plină în Gemeni pune accent pe spiritualitate, aflarea unor secrete, ai ocazia să rezolvi o problemă de sănătate sau să găsești un tratament mult mai eficient. Este timpul să te implici mai mult în activități de voluntariat.Se poate vorbi acum despre întâlniri karmice, poți primi mesaje importante legate de o relație din trecut, să reiei o legătură de iubire din trecut.

RAC/ASCENDENTUL ÎN RAC-esteo perioadă de intensă socializare dar și de revelarea unor lucruri, nu prea plăcute, în legătură cu prietenii sau cu un grup, asociație din care faci parte.Poțidescoperi o nouă fațetă a unei relații, te implici mai mult în cadrul unei organizații, au loc întâlniri cu persoane influente, care vor juca un rol esențial în evoluția ta personală dar și profesională. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni, bani care ți se cuvin. Această Lună Plină pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, speranțe,relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

LEU/ASCENDENTUL ÎN LEU - este o perioadă de transformări profunde în carieră sau în activitatea socio-profesională, tot ceea ce este legat de statut, reputație, imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să nu mai stai în umbră ci să arăți lumii de ce ești capabil, rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați  pasul pe loc. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta, având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambiții în plan social, responsabilități sociale, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

FECIOARĂ/ASCENDENT ÎN FECIOARĂ- se poate vorbi acum despre decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate, explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi de anumite restricții morale și sociale autoimpuse, devenind mult mai matur și mai înțelept, în urma unor experiențe de viață nu tocmai plăcute, prin care treci de câțiva ani încoace. Este momentul să fii mult mai deschis către latura spirituală și abstractă a vieții fie citind o carte de filosofie, fie începând un curs de specializare sau te poți înscrie la o facultate. Ai acum șansa să-ți întâlnești profesorul, ghidul ce te va îndruma către o nouă dimensiune a vieții, îndeosebi în plan spiritual. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii, fiind dornic să socializezi. Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

BALANȚĂ/ASCENDENT ÎN BALANȚĂ - perioada pe care o analizăm te avertizează asupra problemelor financiare, creditelor, moștenirilor dar și a problemelor care pot veni din anumite relații de parteneriat, necesitatea de a reformula anumite acorduri. Există șanse sporite să te confrunți cu probleme venite în urma unei relații, o aventură de natură erotică; viața sexuală crește în intensitate. Ești mult mai atras de necunoscut, de mister dar și predispus bârfelor, calomniilor. Putem vorbi și despre o întâlnire neașteptată, despre un mesaj important, venit din partea unei persoane de sex opus. Perioada pune accentul pe subconștient, impozite, taxe, sexualitate, datorii, moșteniri, moarte, renaștere, accidente, datorii karmice.

SCORPION/ASCENDENTUL ÎN SCORPION- este momentul să fii mai deschis către ceilalți, către societate, oameni care îți pot veni în ajutor, în momentele mai puțin plăcute. Simți o mare nevoie de susținere, de colaborare, acceptând mult mai ușor compania celor din jur. Trebuie să acorzi mai multă atenție felului în care arăți, să cunoști oameni noi, să mergi la petreceri, spectacole, expoziții, să socializezi mai mult. Așteaptă-te însă la surprize, mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare, de parteneriat; asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi și să spui că nu merită nimeni încrederea ta. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate, care te vor ajuta să progresezi, în plan material dar și spiritual. Pot apărea surprize care țin de planul amoros dar și de creativitate și de copii. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei.
SĂGETĂTOR/ASCENDENTUL ÎN SĂGETĂTOR - atențiați se îndreaptă acum către locul de muncă, relația cu colegii și colaboratorii, ești preocupat de finalizarea unor proiecte care țin de locul de muncă, de adaptarea la schimbările ce se produc în plan profesional. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului, urmând o nouă cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Ești mult mai conștiincios, concentrându-te pe muncă, pe o mai bună organizare a timpului dar și a spațiului în care muncești. Se poate vorbi acum despre necesitatea de a schimba ceva, vis-a-vis de relațiile profesionale, locul de muncă, modul în care îți organizezi timpul de muncă. Accentul perioadei se pune pe tot ceea ce este legat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, datorie față de ceilalți.

CAPRICORN/ASCENDENTUL ÎN CAPRICORN - se preconizează o perioadă de dinamism, creativitate, inspirație care te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile, remarcându-te mult mai ușor în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat, bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică ce sfidează timpul, fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba de o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Comunicarea este foarte importantă, pentru a reuși să ajungi la un consens cu rudele, reușind astfel să rezolvi probleme mai vechi. Ascultă-ți intuiția și alungă starea de rigiditate, de încăpățânare; numai astfel poți depăși blocaje ce țin de planul amoros, relațional. Este o lună importantă, pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor.

VĂRSĂTOR/ASCENDENTUL ÎN VĂRSĂTOR - în această perioadă relația cu familia este intensificată.Este momentul să fii alături de părinți, să faci o vizită la locul natal, casa părintească, țara natală. Tot acum te gândești să redecorezi casa, fiind mult preocupat de gospodărie, vrei să schimbi domiciliul sau te poți confrunta cu unele probleme neașteptate ce vizează unul dintre părinți, gospodăria, domiciliul. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de familie, casă, trecut, copilărie, amintiri, locuință, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație, subconștient.

PEȘTI/ASCENDENTUL ÎN PEȘTI - o perioadă de renaștere, de reînnoire, de renunțări dar și de noi începuturi în tot ceea ce ține de studiu, corespondență, examene, învățământ. Pot apărea probleme neașteptate, în ceea ce privește demararea unor  proiecte care țin de comerț, călătorii, mașină, studii, telefon, computer.Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta să progresezi, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat, la nivel intelectual. În această perioadă se poate vorbi despre reluarea unei legături sentimentale la distanță sau/și să primești confirmarea unor acțiuni din trecut, ce vizează planul amoros dar și creativitatea, arta. Această perioadă pune accentul pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele, vecinii, călătorii, comerț, mass-media, vânzări-cumpărări.




No comments:

Post a Comment