Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, November 12, 2015


Marte în semnul Balanță

”Cea mai buna cale pentru a-ți împlini visele este sa te trezesti” Paul Valery


Marte intră în semnul Balanță în data de 12 noiembrie, ora 23:40’ tranzitând acest semn până în data de 3 ianuarie 2016, aflându-se în careu cu Pluton (30 noiembrie), careu cu Mercur (29 decembrie), în conjuncție cu Lilith (30 noiembrie), în opoziție cu Uranus (11 decembrie), perioade în care putem vorbi despre vorbi de provocări, tensiuni majore, ce ne vor afecta la nivel personal, social, politic, economic.
Cunoscut ca zeu al războiului, Marte este guvernator al zodiei Berbec și Scorpion, cunoscut drept planeta acțiunii, energiei și dorințelor nestăvilite, el reprezintă instinctul, manifestarea impulsului ancenstral al omenirii. Stăpânește instinctele de agresiune și supraviețuire, dorințele erotice, atracția instinctivă, trupească. Imboldul transmis de această planetă este mai degrabă o afirmare a sinelui decât a voinței acestuia, o eliberare de energie în stare brutăși nu creativă, este neastâmpărul interior, îndrăzneț, grăbit și gata de luptă, punând în valoare forța fizică.
Marte în semnul Balanță este în exil, ceea ce favorizează tendința de a acționa împotriva propriilor principii, într-un mod în care nu îți este cunoscut, neputând deține controlul asupra propriilor acțiuni. Se poate vorbi acum despre acțiuni care ne îndepărtează de adevăratul scop, împingându-ne către o direcție în care ne vom simți blocați, având senzația de cădere în gol, de explozie, de risipire, voința ne este anihilată, iar curajul sfărâmat. Potențialul de tensiune este permanent. Se poate vorbi, în această perioadă, de o acumulare de energie ce se eliberează când atinge un prag critic pe baza unor evenimente din trecut, atașamente (fie ele de natură materială sau relațională).
          Lilith reprezintă un bagaj karmic, o frustrare personală majoră, un automatism distructiv. Eșecurile vieții se produc atunci când ființa umană refuză să fie ceea ce este. Lilith blochează orice compasiune, orice logică, datorită vitezei cu care se produc transfomărmările care i se datorează. Ea blochează orice putere bazată pe legi, statute, conveniențe, dominare. Lilith în conjuncție cu Marte și careu cu Pluton (30 noiembrie 2015) dar și în opoziție cu Uranus (11 decembrie), aduce acel „moment de orbire” ce poate declanșa schimbări neașteptate, revolte, accidente, luarea unor decizii sub impulsul de moment, implicarea în acțiuni ce pot pune viața în pericol, frământări sociale, abuzuri de putere, și toate în numele dreptății, a găsirii echilibrului care se va dovedi a fi o mare iluzie.  Se caută dreptatea, adevărul dar ispitele, compromisul în plan afectiv, relațional dar și politic, economic, nu vor întârzia să apară. Evenimentelepot avea un impact profund la nivel personal și social,susținerea mult așteptată putând veni, ridicându-ne doar pentru moment, deasupra suferinței. Nu avem unde să ne ascundem, ne sunt trădate cele mai profunde emoții, sentimente, trăiri, devenim vulnerabili în fața neprevăzutului, timpul se comprimă, venindu-ne greu să facem alegeri clare, care să ne avantajeze cu adevărat.
La sfârșitul acestui an se poate vorbi despre primirea unor informații importante, astfel că acțiunile secrete ce au avut loc  în luna noiembrie tind să fie dezvăluite, în mod neașteptat, în preajma Anului Nou. Efectul este dur, șocant iar cei care au investit energie pentru a ascunde anumite fapte, ce contravin legilor morale, sociale, economice au toate șansele ca acum să fie puși în situația de a „da cărțile pe față”. Este timpul adevărului, sunt schimbări care pot produce salturi calitative (la nivel spiritual dar și relațional), o perioadă de conștientizare că „nimic nu se pierde, totul se transformă”.
Nativii semnelor: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn vor simți intens influențele lui Marte tranzitând prin semnul Balanță, fiind vorba de schimbări neașteptate în viața acestora. Fiecare nativ, indiferent de zodie, va simți efectele acestui tranzit, fiindastfel testate limitele, relațiile, atașamentele.

Influența lui  Marte în Balanță asupra fiecărei zodii și/sau ascendent

Berbec
În această perioadă este necesară o schimbare la modul în care te raportezi la cei din jur, fie că este vorba de relații în plan afectiv sau în plan profesional. Există riscul de a deveni agresiv cu cei din jur, pot să apară schimbări bruște în plan profesional dar și relațional. Evită conflictele de orice fel!

Taur
Marte în casa serviciului poate produce relații destul de tensionate cu colegii, superiorii, poate chiar să iei decizia neașteptată de a renunța la locul de muncă. Poate fi vorba de o problemă de sănătate care se cere rezolvată cât mai urgent. Este necesar să-ți schimbi programul de lucru, să fii mult mai organizat și mai atent la propriul organism. Ai ocazia acum să experimentezi noi lucruri ce țin de locul de muncă și să încerci să găsești un echilibru între muncă și repaos.

Gemeni
Se poate vorbi acum despre schimbări ce țin de relația cu copiii dar și de sfera emoțională, afectivă, o relație de iubire ce se poate termina brusc. Marte poate aduce pericol în ceea ce privește o sarcină, fiind necesar să urmezi sfatul medicului. Sfera creativă este puternic activată, iar acum această energie a lui Marte ar putea fi folosită în mod constructiv, prin implicarea într-un nou hobby sau orice activitate ce te-ar putea destinde.

Rac
În această perioadă este nevoie de o schimbare de atitudine în relația cu familia, cei dragi. Pot apărea tot felul de evenimente ce au legătură cu domiciliul, proprietăți, schimbări renovări prin casă. Ai sentimentul că nu ești apreciat la adevărata valoare, putând fi vorba acum de producerea unor evenimente ce te vor răscoli în mod profund.

Leu
          Este bine să fii atent la modul în care comunici și transmiți ideile, în această perioadă. Pot apărea probleme în timpul unor călătorii, fiind  predispus la accidente. Este o perioadă de schimbări în relația cu rudele apropiate, vecinii, având sentimentul că nu ești ascultat, înțeles de ceilalți. Se poate vorbi și de începerea unui curs sau drumuri pe care trebuie să le faci în interes de serviciu.

Fecioară
Avertismentul pe care ți-l dă Marte este acela că trebuie să îți schimbi atitudinea față de planul material. Este recomandat să investeși mai multă energie în relațiile de suflet și chiar în exprimarea propriilor talente și abilități ce se pot reflecta acum în plan concret. Există riscul să faci cheltuieli inutile, neașteptate în raport cu bugetul personal.

Balanță
Este o perioadă în care se poate vorbi despre o reevaluare a modului în care interacționezi cu ceilalți. Ai ocazia acum să înveți noi lucruri despre viață și oameni, fiind important să-ți controlezi starea de agresivitate asupra celorlalți. Pot apărea probleme legate de familie, schimbări neașteptate, mai ales spre sfârșitul noiembrie și la sfârșitul lunii decembrie.

Scorpion
Se poate vorbi de o perioadă de puternică introspecție, de analiză a propriei vieți, a ceea ce este sau nu necesar să păstrezi în existența ta. Marte te poate ajuta acum să abandonezi, în mod conștient, o anumită atitudine dar și oameni din viața ta. Este important să te concentrezi mai mult pe dezvoltarea în plan spiritual, pe aflarea motivelor ce au provocat anumite pierderi din existența ta. Se poate vorbi de o anumită retragere, abandon pentru a putea merge mai departe pe calea aleasă. Atenție la problemele mai vechi de sănătate.

Săgetator
Această perioadă este una de redefinire a idealurilor, a proiectelor dar și a relației cu  prietenii. Este un moment bun să elimini din viața ta oamenii care nu mai corespund așteptărilor tale, să te eliberezi și să pornești către o nouă direcție. Nu vor lipsi însă atacurile la persoană, dezamăgiri venite din partea persoanelor la care te așteptai mai puțin. Relația cu o asociație, grup, organizație capătă o conotație specială, importantă pentru tine.

Capricorn
Se poate vorbi acum despre schimbări importante ce vizează imaginea publică, planul profesional, fiind foarte important să eviți conflictele în relația cu cei din jur. Este posibil să iei decizii ce te vor afecta în plan public și/sau profesional. Este momentul să îți schimbi modul în care percepi lumea și să acționezi mai promt în relația cu ceilalți.

          Vărsător
Este momentul să-ți schimbi filosofia și principiile de viață, în mod neașteptat, fiind  luat oarecum prin surprindere. Atenție la problemele ce pot apărea, vis-à-vis de procese dar și la drum lung, călătorii peste hotare. Este momentul să aprofundezi cu mai multă seriozitate latura spirituală  a vieții.

Pesti
Marte acționează puternic în zona moștenirilor, a taxelor și impozitelor, sexualitate, moarte și renaștere. Există o nevoie profundă de a redefini relațiile de amor, planul relațional fiind supus schimbărilor în această perioadă. Pot apărea probleme legate de o moștenire, de taxe neplătite la timp, impozite restante; ești predispus la amenzi spre sfârșitul anului.

„Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată.” Octavian Paler

No comments:

Post a Comment